את צודקת שלחברה יש השפעה עלינו.. עד כמה שאני אגיד לך שאת לא צריכה לשים עליה וכו - את צודקת.
היא משפיעה עלינו, והרבה.. לטוב ולרע.
אבל עם מה אני לא מסכימה? עם זה שכל מעמדנו תלוי בה. בחברה
חברה אמרה מילה טובה - אני באורות.
חברה העירה - אני בדיכאון.
מצב כזה זה בעצם סוג של תלות בחברה. (סליחה אם זה לא הגדרה מדויקת.)
זה חשיבה שהחברה אומרת, זה מה שאנחנו.
אבל אני גם לא מאמינה כמו שאמרת בלחיות בסרט שאני 'כל יכול' וכולם טועים. לא בטוח שאני כזה טוב..
אבל המון פעמים, שאנחנו רואים את עצמנו באופן לקוי, כשאנחנו חושבים שאנחנו דפוקים, לא מצליחים בכלום - גם אם החברה תחשוב אותנו לטובים, אנשים באמת אוהבים אותנו - אנחנו לא נהיה מסוגלים לראות את זה.
יגידו לנו אלף פעם שאנחנו טובים, אבל כמובן שאנחנו בתור אלו שמכירים את עצמנו הכי טוב, לא נאמין להם.
"כי הם לא מכירים באמת" (למרות שתכלס, אנחנו בעצמנו לא מכירים ומעריכים את עצמנו באמת.
)
ונקודה נוספת, אנחנו בסוג של גלגל.
אנחנו משדרים וקולטים לחברה.. כי אם אנחנו מזלזלים בעצמנו, אנחנו די מראים את זה אם בפה ואם במעשים - וגם החברה עלולה לזלזל. למרות שלרוב אני רואה את זה הפוך.
אנחנו מאכילים את עצמנו סרטים שחושבים עלינו דברים, ומצפים מאיתנו להתנהגות מסוימת.. אנחנו כל הזמן רודפים אחרי מה שאנחנו סיגלנו לעצמנו כאדם המושלם בעיני החברה, ולא עסוקים בלהיות אנחנו.
ושוב, נסי באיזי.. באמת אם את תראי את עצמך באור חיובי, תוכלי לראות את זה גם באיך שאחרים מסתכלים עליך.
זה גם יגרום לך יותר רצון להשקיע בעצמך.
החברה היא סוג של מראה.. מה שאני רואה באחרים, יש גם בתוכי. לכן אני מסוגל לזהות אותו.
ואם אני חושב שאני טוב, אוכל למצוא בקלות יותר דברים טובים גם בסביבה.
וכנ"ל הפוך, שרע לי עם עצמי הסיכוי שיהיה לי טוב בחברה הוא יותר קטן.
ואיך מפתחים ראיה חיובית על עצמי? זה כבר לשרשור אחר. אם תרצי פעם
בהצלחה מתוקית, ואת יכולה לשאול ולהציק לי חופשי. כאן או באישי