ילד מתחכםמופים

הבן שלי בן 12 לומד משניות מסכת אוהלות 

הוא בעיקרון לומד משניות לבד, וכשהוא הגיע לכלים ואוהלות הוא הסתבך ואני יושב איתו ועוזר לו

עד כאן הכל טוב ויפה וחמוד, וברך ה' שהראש שלו בתורה.

היום בבוקר היה להם מורה ממלא מקום, והוא ראה את הבן שלי לומד ואח"כ הוא התחיל לשחק בדלת או משהו כזה, והמורה אמר לו

-למה אתה לא לומד עכשיו משניות

-כי נתקעתי ואני לא מבין

-אז בוא אני אסביר לך

עכשיו, משניות אוהלות זה קשה מאד (המשניות הכי קשות בש"ס לדעתי), אז הבן שלי התחכם לו, והלך אחורה לפרק ט2 (הפרק הכי קשה באוהלות) שכבר למדנו אותו יחד ושברנו עליו את השיניים, והוא מבקש ממנו להסביר לו

והמור הממלא מקום המסכן עשה את עצמו כאילו הוא מבין משהו, והתחיל להסביר שטויות גמורות, שמי שלמד טיפה אוהלות יודע שאין להם שחר

והבן שלי נהנה מהקטע והתחיל לסבך אותו ולשאול מלא שאלות, ואח"כ הלך לספר לחבר איך המורה הזה נדפק, והוא בא ומספר לי את זה.

אני הרגשתי שזה זילזול במורה, (אפילו שדי מגיע לו...) והוא לא אמור לנסות לנצל חולשות אופי של אנשים.

קצת לשמור על הכבוד של בו אדם

במיוחד כשהוא ממלא מקום, וכבר כך קשה לו כאן בכיתה

איך אתם חושבים שצריך להגיב כדי להעביר את המסר הזה?

אין לי תשובה לשאלה שלך,אור היום

אבל ממש הפליא אותי מה שכתבת בסוגריים "אפילו שדי מגיע לו".

לפי מה אתה חושב ש"מגיע" למורה שישקרו לו? שיזלזלו בו? שידברו עליו לשון הרע?

בתור מורה (לא ללימודי קודש), כששואלים אותי שאלה שאני לא יודעת, אני עונה שאני לא יודעת ואשתדל לבדוק, ועם זאת, אני יכולה בהחלט להבין מורה שאולי קצת חסר לו ביטחון, וכשאינו יודע את התשובה לשאלה, הוא אומר דברים שהם לא נכונים (אני לא מבינה כלל בנושא משניות אוהלות ואיזה "שטויות גמורות" המורה ממלא המקום אמר).

בכל מקרה, נראה לי שמהפן החינוכי, יש בהחלט על מה לדבר עם הילד. מותר לו לרצות ללמוד שוב משניות אוהלות עם המורה, אבל להעמיד פנים שאינו יודע מה שהוא כן יודע, לדבר לשון הרע אח"כ עם חבר ואיתך- זה כבר לא לעניין (לדעתי).

אולי כדאי ללמד את הבן את המידות של ר' ישראל מסלנט, שמתוכן מידת האמת (אם אני לא טועה): "לא להוציא מהפה דבר שאין הלב מעיד על אמיתותו".

ברור שזה לא לענין מה שהוא עשהמופים

ואמרתי לו שזה לשה"ר גמור (על זה באמת לא היה לו מה לענות)

רק שקשה להעביר לו את המסר, כי הוא מרגיש שהוא עשה מעשה קונדס, וזה מצחיק את כולם.

ואני אומר שדי הגיע למורה, כי מי שמדבר בדברים שהוא לא מבין בהם, וחושב שהוא יכול בשניה להבין דברים מורכבים, ברור שהוא יתבלבל לגמרי, ויעשה מעצמו צחוק.

הוא בכלל לא היה צריך להציע לילד בהפסקה לעזור לו במשניות האלה, זה משניות שלא קשורות לחומר הלימודי, רוב האנשים לא יודעים אותם, ואפילו רב השכונה כאן יתכן מאד שיסתבך אם נשאל אותו עליהם.

ואם כבר הצעת לעזור - אתה ארואה שאתה לא יודע? אל תמציא! אתה חושב שהילד כל כך טיפש?

המסר למורה,ד.

ענין אחד.

והמסר לילד, ענין אחר.

בפרט שהילד עשה "במכוון"..

ולא "מגיע" לאף אחד שיביישו אותו..

לא "מגיע" לומופים

בתור עונש,

מה שכתבתי שמגיע לו התכוונתי שהוא גרם את זה לעצמו

תודה, ועם זאת, אני עדיין חושבתאור היום

שהמורה לא גרם את זה לעצמו.

אולי זה עניין של השקפה ולא אמת אבסולוטית.

בכל אופן, לא נחפור בזה יותר מדי חצי חיוך

ואני מאוד התחברתי לתגובה של דן.

אגב, גם אם נראה לך שהילד "מחליק את זה", אולי הוא כן לוקח את זה לתשומת ליבו וחושב על זה בינו לבין עצמו. אולי זה כן "שוקע" ונכנס פנימה.

חכם מחוכם...ד.

אתה צריך, לדעתי, "לנצל את ההזדמנות", ולהסביר לו משהו על ערכה של תורה.

קודם כל, "תזדהה" כביכול עם הרגשתו - כדי שיהיה פתוח לשמוע את ההמשך.

תגיד לו: תראה, אתה עשית "חוכמה", נכון?... אתה יודע היטב את המשניות - ובעצם הראית שהוא לא מבין...

אז, זה שאתה יודע כ"כ טוב, יותר מהמורה, זה משמח.

זה שהיה עדיף שהמורה יאמר שאינו מבין, ויעיין - גם נכון. אע"פ שכנראה חשב שיצליח תוך-כדי.

אבל, מה לומדים פה? לומדים כאן את הרצון של ה'. התורה זה הרצון של ה'.

עכשיו, לבייש אדם, בוודאי מורה שבעצם אמור ללמד, זה מתאים לרצון של ה'? בוודאי שלא.

וגם - זה לא שאתה ידעת "מעצמך"... אבא עבד איתך קשה..

אז להשתמש במשניות, ובעמל של אבא איתך - נגד המטרה של המשניות ואבא בעצם, שזה להתקרב לרצון של ה' - זה שייך?... בוודאי שלא.

אז נכון שלא חשבת על זה. קצת "פיתה" אותך זה שאתה יודע - ושהוא ממלא מקום, וה"חוכמה" שבדבר. אבל עשית טעות. זה "יצר הרע" שקצת היה קשה לעמוד מולו. צריך להחליט שלהבא אין דבר כזה בשום אופן. בכל מצב, אתה לא משתמש בידיעות שלך כדי לפגוע במישהו.

אם זה יהיה הלימוד מהענין - זה שווה לא פחות מהידיעה של המשניות.

ותשאל אותו, אולי הוא חושב שראוי להגיד לחבר שזה "לא היה פייר", כי הוא כבר למד את זה קודם עם אבא, והמורה הוא ממלא מקום ולא הכיר מקודם את הפרק ההוא, כנראה.

שלח אותו ללמוד מסכת אבותיהודיה מא"י

שילמד את הדרך ארץ שקדמה לתורה.

אתה מתאר פה ילד חכם מאוד, כך שנראה לי שפשוט להסביר יכול לעשות עבודה טובה.

כן, אמרתי לומופים

שיש משנה באבות שהוא אמור לזכור

ואל תשתדל לראותו בשעת קלקלתו

לנסות להעמיד יהודי במצב שהוא יתבזה זה יותר גרוע

גם אמרתי לו שצריך להיזהר - כתוב בגמ' דברים חריפים על מי שלומד תורה לא לשמה, אם הכוונה שלו בשביל לקנטר אחרים עם הלימוד שלו.

אבל (וזה מופנה גם לדן) יש הרגשה שזה "מחליק" כזה, סוג של ליצנות שמחליקה את כל התוכחות

זה מעשה קונדס עם שכל, שיש בו פילפל, וכל מי ששומע את זה ממנו זה מעלה לו חיוך

כך שזה נראה שסתם אני נשמע לו כבד מדי. הרי כל החברים עושים "שמח" לממלא מקום, למה אני צריך להיות טטלה שיושב בשקט.

במיוחד שעל כזה דבר לא יענישו אותי...

אבל אני חושב שאני אדבר איתו שוב מחר, ואולי אם אני אדבר שוב, הוא יראה שזה רציני

לכן..ד.

אמרתי לך שקודם "תבין" אותו כביכול... אח"F "תבין" את הקושי בהתמודדות עם היצר - ואז: חד וחלק..

אני עשיתי כך עם מישהו פעם, נסיתי קודם לחוש את תחושתו , "צחקתי" איתו, "הרגשתי" את הרגשתו לפי רמתו בגיל זה; ואז אמרתי - תאר לך שהאדם הזה הוא אבא/אמא שלך. הרי הוא באמת גם בן אדם, יש לו ילדים. וכו'.

הגענו למסקנה שראוי להתנצל.

הלה הלך אחרי זמן-מה אל המורה המדובר, וביקש בכנות סליחה.

הסוף המצחיק: המורה הנ"ל, מרוב הרגל בחוצפות ושגעונות הגיל - כלל לא זכר במה מדובר....

ואם כן תעניש אותו?מאמע צאדיקה
לא כל כך חכם שאני אענישמופים

אל תשכחי, הוא בא וסיפר לי את זה מיוזמתו

בבי"ס לא יענישו אותו, פעם הבאה הא פשוט לא יספר...

והוא מתחיל גיל שצריך פתיחות עם הילד, כבר יש לו רצון לפרטיות, ומחשבה עצמאית, יש לו אחריות על תפילות וכו'

אכן,ד.

"עונש" לא יעשה כאן כל פעולה חינוכית (וגם בהרבה פעמים אחרות..).

הוא צריך לתפוס את זה מבפנים, ובלי יותר מידי "אריכות דברים"..

לא כ"כ מסובך להגיע לזה, בנחת.

אם הילד סיפר מעצמו - זה ההישג הראשון. סימן שאינו רואה שום בעיה, במבטו הדל...

ואז כבר די קל "להעביר" ביחד להרגשה פנימית יותר, ובלי לאבד איתו את הקשר. בנחת. כאדם שמסביר טעות חשבונית.. על אף שמוסרית זה רחוק מזה.

אמנם עוד לא אמא אבללללללטריהחדשה

עוד צעירה וזוכרת שכשהיו מסבירים לי לאט הבנתי מהר אבל לא תמיד הצלחתי להיות חזקה ולהראות חרטה. אז תדע לך שבפנים ילד כזה חכם על בטוח מבין ומתחרט וסיימת את העבודה בעצם.

אני חושב שזו בעיה של "תלמידי חכמים" רביםאלעדאחרונה

חשוב מאוד, בתור אבא, שתסביר ותבהיר לו היטב שלימוד התורה לא בא על חשבון עבודת המידות.

ושלימוד התורה הוא לא ערובה ולא המפתח להיות יהודי טוב ואהוב לשמים, וכבר ראינו כמה וכמה גדולי עולם שיראתן אל היתה קודמת לחכמתן והפילו רבים מישראל.

לפי דעתי אפשר לצוות על הילד לשגר למורה האומלל מכתב התנצלות, או לחילופין להצמיד לו חברותא חלשה בשעות הפנאי, שיתרגל ללמד ולעודד ולא ללגלג.

וקצת מוסר

יתכן גם, ואומר את זה בזהירות מופלגת, שהוא קלט את הנימה המזלזלת הזו כבר בבית. הבנתי את זה מהמשפט המוזר "אפילו שדי מגיע לו..". לא! לא מגיע לו! ואם בגינך הילד נהג כפי שנהג, זה השמן לשניכם לעבוד על המידות.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך