לא מבין את יעקב אבינודודי25
יש לו 12 בנים, כולם בנים שלו, ובכל זאת, לא רק את יוסף הוא מעדיף, אלא הוא בעצמו עושה את החלוקה בין בני השפחות לבין שאר הבנים.  למה?

כשהוא מתכונן לקראת עשו, רחל ויוסף אחרונים, לפניהם לאה וילדיה ולפניהם השפחות וילדיהן. את בני השפחות לכאורה פחות מפריע לו לסכן מאשר את בני לאה או רחל, למה?

בכלל, כל ההתנהלות של יתר האחים כלפי בני השפחות מראה שהיה איזשהו פער ביניהם, ובטח שזה לא הגיע סתם כך מעצמם, אלא משהו ששודר מהבית. אז למה עושים דבר כזה?
עוד יותר מוזר הוא שבאמת מקובל לבוא בטענות ליעקב על שהעדיף את יוסף על שאר האחים, אבל על עניין בני השפחות לא אומרים כלום
קטונתי מלבקר את ההתנהגות של יעקבאעירה שחר
אבל למה אתה חושב שזה מה ששודר בבית?

לפי מיעוט הבנתי, בני השפחות (מזעזע אותי רק לקרוא להם ככה, למרות שזו המציאות) בעצמם הבינו שהמעמד שלהם לא זהה למעמד של בני האימהות.
כמו ששאר האחים הבינו אח"כ את השינוי במעמד שלהם ביחס ליוסף.
הרצי"ה מסביר שאצל אברהם פגשנו את הצד של הפעילות, של המעשה, של הקריאה בשם ה', לאחר מכן ביצחק נפגשנו בנפעלות, בפסיביות אבל פסיביות שנובעת מכך שהוא נפעל ע"י הקב"ה ואצל יעקב פגשנו את הסיבוכיות שבמפגש בין העולמות ויצירת העם.
יעקב הוא גם הראשון שמייסד את עבודת ה' על ידי ציבור ("אין זה כי אם בית אלוקים" לעומת המצבות שהקימו האבות) ולא רק באופן יחידני.
באותה צורה אני חושב שאפשר לחלק גם את האחים -
בני לאה הם הצאצאים הראשונים והישירים וממילא הם קיבלו את התכונות של אברהם - ראובן פועל בתור הבכור, לוי שמעון ויהודה פועלים בצד המדיני, המעשי ויששכר וזבולון עם השותפות שלהם מייצגים את השילוב והקריאה בשם ה' גם מתוך העולם הזה.
בני השפחות שהגיעו לאחר מכן הם כמו יצחק - הם נפעלים, הם פועלים מתוך הוראות של יעקב ומי לא היה רוצה להיות חלק ממשפחה כזו ורק להנות מזיו השכינה השורה על יעקב?
בני רחל ממילא מקבילים לדמות של יעקב - דמות של סיבוכיות, של פעולות שלא נראות קשורות למציאות ובסוף כל התהליך האלוקי שפועל ברקע מתברר..

לכן גם ברורה החלוקה של יעקב לקראת המפגש עם עשיו - בני השפחות היו ראשונים כי הם נפעלים, מקבלים הוראות ופועלים על פיהם מתוך ביטחון מוחלט באביהם, בני לאה אחריהם כי להם יש את הכח לפעול ומייצגים את היציאה מהכח לפועל בעולם והם יגנו על בני רחל שפגיעים יותר וזקוקים לשמירה מיוחדת מתוקף תפקידם בעולם.

בסופו של דבר, מתברר שלמרות שליעקב היו 12 ילדים, הוא לא וויתר על אף אחד מהם כי מהם צריך לצאת בסופו של דבר עם ישראל! א"א לוותר על שום דבר למרות המעמדות ולמרות הויכוחים.
ראובן לא עשה ליעקב חיים קלים בשום שלב - הדודאים, הסיפור עם בלהה, מכירת יוסף והיה נראה כאילו אפשר כבר לוותר עליו עד שבסוף התורה ב"וזאת הברכה" נאמר "יחי ראובן ואל ימות" כי בלי הכח שלו, עם ישראל לעולם לא יהיה שלם.

בשורות טובות ושבת שלום!

לא הבנתי כלוםדודי25
נפעל... פועל... צד מדיני... צד עיוני מתוסבך...  מה זה קשור?

תכל'ס - אתה רואה שיש חלוקה ברורה בין בני שפחות לבני האמהות. לא סתם יעקב מקריב אותם ראשונים. לא סתם יוסף נער את בני בלהה ואת בני זלפה.
אעירה לא היית מוותרקשלש
ניפנף אותך בנזיד עדשים
אתה רומז שאני ג'ינג'י?אעירה שחר
לא אני רומזקשלש
שאתה נחשיריכן

(סתל שם באונקלוס תולדות

תימנים כבוד !)
לא אמרתי שאין חלוקה ברורהאעירה שחר
אבל אמרתי שתשים לב מאיזה צד זה מגיע ומאיזה מקום זה מופיע.

לא ממקום של אפליה או העדפה אלא מתוך מקום של שוני מהותי במה שהם אמורים לפעול בעולם.
טוב, אז אביא מקורדודי25
רש"י בראשית ל"ז פסוק ב -

והוא נער - "לפי שהיו אחיו מבזין אותן והוא מקרבן"
את דבתם רעה - "ומזלזלים בבני השפחות לקרותן עבדים"

זה לא עניין של דרכים שונות לעבודת  ה'. היו שם מעמדות, וזה די בולט.
נכון, קשה לפספס את היחס הזה,שירשיר*

וזה די תמוה. המפרשים גם מתארים את זה כעובדה שלילית . השאלה מה היה היחס האמיתי של יעקב כלפיהם, ההתנהגות המתוארת נראית כמו התנהגות ילדים (אכזרית משו) שנוטים לזלזל בשונה מהם ולמרר לו ת'חיים לעתים..דבר שיכול לקרות בין אחים (סוג של)  ולאו דווקא משו חזק שלמדו מאביהם.. "והוא נער- שהיה עושה מעשה נערות.." אותו דבר גם האחים גם להם זו היתה התקופה לעשות מעשי נערים(נערוּת) וכך זה התבטא..

למרות שבכ"ז אי אפשר להשוות בין בלהה וזלפה ללאה ורחל ( ובין רחל ללאה.) ידוע ההבדל ביניהן ברמת הקרבה ליעקב ואולי מכאן האחים שהרגישו ת'הבדל (ילדים יודעים להרגיש יותר ממה שהמבוגרים חושבים) המירו את זה להתנהגות הרעה כלפי בניהן של בלהה וזלפה. מה שמעניין זה האם יעקב היה מודע לכל ואיך הגיב..

יותר מאוחר, בהזדמנויות שונות כשמונים את כל 12 השבטים יש התיחסות שווה לכל השבטים והמאפיינים היחודיים שלהם בבניין עמ"י (למשל בברכות של יעקב לפני מותו) ונראה שהיחס ההוא כבר לא כ"כ קיים. (גם בסיפור מכירת יוסף וכשהאחים יורדים למצרים ברעב הם מוזכרים כמשפחה  אחידה ולא רואים כבר אזכור של אותו יחס..

נכוןדתיהדתיה

יכול מאוד להיות שהיו פערים ומעמדות והעדפות.  זו תכונה אנושית, למרות שאנו לא אוהבים להודות בזה.

ובכל זאת, רואים שיש מאמץ מצד יעקב וגם מצד יוסף לגשר או להפחית את זה  - על יוסף אומר רש"י שהיה "מקרבן", ועל יעקב ש"נתכון להוציא הדבר מלב בניו שלא יקנאוהו" (ד"ה "הבוא נבוא") על החלומות, אבל בכל מקרה יעקב "שמר את הדבר" והיה ממתין ומצפה מתי יבוא (רש"י) שכנראה ידע יעקב שליוסף יש ייעוד מסויים והוא היה מצפה להתגשמותו. 

אני חושבדודי25
שזה יותר מתכונה אנושית טבעית בלבד. צריך לבדוק את זה יותר, אבל הרבה פעמים בתורה ובחז"ל יש רושם שהבנים הנולדים מושפעים אוטומאטית מההורים שלהם, ומהמצב שהביא ללידתם.
מי שנולד בצורה לא ראויה כ"כ, או מהורים פחות מיוחסים - ייצא ממנו משהו לא כ"כ טוב.

יש ממזר, ויש דורות של מצריים ושל עמונים. ובכלל עשרה יוחסין
יש את בני עמון ובני מואב שנולדו מבנות לוט ולוט עצמו, כך שממש בולט איך התורה מתארת שמתחילה כל העניין איתם התחיל בצורה לא משהו...
יש את ישמעאל שנולד משפחה ויצא פרא אדם
יש בפרשה שלנו את עמלק שהוא בן פילגש, ולא בן של אישה.

ויש בחז"ל אמירות לא פשוטות: "אחד מן האחין שנשא אישה שאינה הוגנת לו, באין בני משפחה ומביאין חבית מליאה פירות ושוברין אותה באמצע רחבה, ואומרים אחינו בית ישראל שמעו, אחינו פלוני נשא אישה שאינה הוגנת לו ומתייראים אנו שמא יתערב זרעו בזרענו. בואו וקחו לכם דוגמא לדורות שלא יתערב זרעו בזרעינו" (גמרא כתובות סוף פרק ב')
או האמירות הנוקבות בנדרים דף כ', שעדיף לא לצטט אותן פה.

אולי פה זה אותו רעיון. אולי בני השפחות פשוט נתפסים כפחותים בגלל שהם פשוט בני שפחות?

מעניין שדתיהדתיה

גם יכול להיות שאנחנו מצאצאיהם של הפחות כשאנו אומרים "אמותינו רחל ולאה"- מי יודע אם אנחנו באמת צאצאים שלהם או בכלל של בלהה או זלפה?

לגבי מה שאמרת, אז מצד אחד זה אולי נכון, אבל מצד שני יש גם מקרים הפוכים.  רחל ולאה למשל, לא באו מבתים של צדיקים, ורבקה בכלל..ובכל זאת העדיף אברהם לקחת ליצחק את רבקה לאישה למרות שאפילו טרם נכנסה תחת כנפי השכינה, ולא את ביתו של אליעזר שהיה תלמידו וסביר להניח שהיא הייתה "דוסית מן המניין - מבית"..

*של השפחותדתיהדתיה
זה נכוןדודי25
אבל זה עניין יחסי - רחל ולאה אינן פחותות, כי אין נשים עדיפות מהן.
השפחות פחותות כי יש נשים עדיפות מהן.

בני פלגשים פחותים כי הפלגשים פחותות מהנשים הנשואות

ממזרים פחותים כי יש כאלה שאינם ממזרים.

אני לא אומר שכל מי שנולד בצורה כזו או אחרת הוא בהכרח אדם פחות, ובטח שהיום היינו מתחלחלים משפיטה של אדם רק על פי הוריו, אבל אי אפשר להתעלם מכך שזו תפיסה מקובלת

תכל'ס, המסקנה ברורה - עדיף בת של גביר (לבן) מדוסה מן המניין...
בכל זאת היחס הזה כלפי אותם שבטים עולה רק פהשירשיר*
בספר בראשית (וגם לא עד סופו) ולא רואים אותו שוב בהמשך בכל סיפורי עמ"י לשבטיו.. נראה שזה כביכול נגמר מתישהו.
צודקתדודי25
למרות שגם בהמשך רואים ששבטי בני השפחות יוצרים קבוצה לעצמם, כמו בצורת המחנות סביב המשכן. אבל זה לאו דווקא מראה על יחס שלילי.
זה אומר שהעולם התקדםדתיהדתיה

לפחות מהבחינה הזאת..

(לכבי המסקנה שלך - זה היה בצחוק, כן?)

קודם אני אפגוש את אשתי ואז נראה אם זה היה בצחוק...דודי25
  כן כן, בצחוק
יש עוד מסקנה ברורה-מאמע צאדיקה

האחריות של ההורים מה נקודת הפתיחה לחיים של ילדם.

אגב, בלהה וזילפה השפחות היו גם בנות לבן- ובנות שפחות...  סוג של אחיות.

חוצמזה שיעקב נתן להן מעמד של נשים- לא של פילגשים, כך שהיו שוות ערך.

יעקב כן אבל האחים לאדתיהדתיה

בראשית לה, כב: "ויהי בשכון ישראל בארץ ההיא וילך ראובן וישכב את בלהה פילגש אביו וישמע ישראל"

מלבד יוסף:

בראשית לז, ב: "...והוא נער את בני בלהה ואת בני זלפה נשי אביו..."

האמת היא שאנחנו לא יכולים להביןדודי25
בכלל את הלך התקופה, כי אנחנו חיים במציאות חיים שונה.

היום קשה להבין את היחס לעבדים, כי עבדים לא ממש נצרכים. מכונת הכביסה היא העבד של היום, המקרר וחנות המכולת הם העבדים של היום.
אבל פעם משק בית גדול לא יכול היה לתפקד בלי עבדים ושפחות. הם הניעו הכל.

לכן היה הסכם הסגרה דבר מתבקש - עבד שברח מאדוניו, יוסגר מיד בחזרה, כי הבסיס של משק בית הוא העבדים. התורה היא שחידשה לא להסביר עבדים שבורחים מאדוניהם, והיא שחידשה שגם עבדים הם בני אדם.

לנו, כמי שחיים לאחר המהפיכה הצרפתית והתעשייתית קשה להבין את מבנה היחסים של אדון ועבד. אבל אולי באמת מערכת בין אדון לעבד הייתה מערכת של ריחוק גדול. היה הבדל גדול ולכן אין מה לעשות, בנים משפחות הם פשוט פחותים בעולם הקדום. (לא צריך ללכת רחוק-  בעולם הגזעני של אמריקה, כששחורים סבלו מגזענות קשה, אם לאדם לבן היו שני בנים, אחד לבן ואחד שחור, לא היה סביר שהוא יאהב יותר את הלבן?)

ועוד אגב, מוזר מאד שהשיח הדתי שלנו נשאר עדיין במונחים של "להיות עבדי ה'" למרות שהיום עבד זו מילת גנאי ללא ספק, ואף אחד לא שואף להיות עבד.
רק בעבר להיות עבד זו גזירת גורל שקובלה בהכנעה. עבד לאדון, עבד לפחה, עבד למדינה... היום זה כבר לא ככה
אמר ריה"ל:  "עבד ה' הוא לבד חופשי"דתיהדתיה
מתי חי ריה"ל?דודי25
אני בספק אם תגידי היום לאדם מאמין שמטרתו בעולם היא להיות "עבד לה" הוא יקבל את זה כהגדרה שהוא באמת מזדהה איתה, ובכל זאת זו ההגדרה בה משתמשים וחבל.

זה לא יחזיק לאורך זמן, אנשים רוצים להרגיש בעלי משמעות. היום אנשים מתחברים הרבה יותר לגישת "בן לה'" מאשר "עבד לה'"
לא מסכימהדתיהדתיה

אנשים הם בעלי דעה.  אם הם לומדים ומבינים את המשמעות של המושג, הם רוצים ויכולים להזדהות איתו.  ובכלל, לא כל מה שלא משבר את האוזן בשניה הראשונה צריך לטאטא מתחת לשטיח.  יש עניין ללמוד ולהעמיק, לא צריך לברוח מכל מה שדורש השקעה ועיון.  דור המיקרוגל מסוגל להבין, שאין סתירה בין להיות עבד ה' ובין להיות בעלי משמעות.  אנשים רוצים אמת, גם כשהיא לא נעימה, וכמה שנראה לך שהם ילחמו במה שלא נעים (לכאורה), כשהם יבינו את האמת שמאחורי הדברים, הם יקבלו אותה ברצון ובאהבה. 

היום רוצים הכל בליטוף...

דודי.משה4
כשאתה אומר בפתיחת הארון "אנא עבדא דקודשא בריך הוא" אתה לא ממש מזדהה עם זה?
בוא נהיה כנים רגעדודי25
אני מתחבט עם עצמי בתקופה האחרונה בשאלה הזו.

האמת, שאני לא יודע לומר בוודאות.  בוודאי ובוודאי שאין לי מושג מה זה באמת להיות עבד, ולכן קשה לומר אם אני רוצה להיות עבד של הקב"ה.
מעבר לזה, צריך לשאול אם יש התאמה בין מה שאנשים אומרים כלפי חוץ, ואפילו מתלהבים ממנו הרגעי התעלות, לבין מה שהם באמת מרגישים וחושבים ברגעים נורמאלים.

נראה לך שרוב הדתיים רוצים להיות עבדי הקב"ה? נראה לי שהמציאות מראה שזה לא כך. יש הבדל בין קיום מצוות לבין הכרה פנימית של היות האדם עבד להקב"ה. זו סיסמא נחמדה, אבל כמה מהאנשים שאומרים אותה באמת מקיימים אותה?  |מצטערת על הפסימיות. יום קשה עבר על כוחותינו|

איךדודי25
הגעתי ל"מצערת" בסוף? 

מילא טעויות דפוס בלתי נגמרות, אבל 'מצטערת'? כנראה אני מתחבר יותר מדי לצד הנשי שלי
ככה:ruthi

פשוט נתקע לך ת' בסוף. מה לא ברור?

כן.משה4

רוב הדתיים שמבינים מה זה להיות דתיים רוצים להיות עבדים של הקב"ה.

אלא מה? כמו שלא כל האנשים מכוונים בתפילה למרות שהם יודעים עד כמה שזה חשוב, יש מין שחיקה כזאת שכבר עושים הכל מתוך הרגל בלי התבוננות פנימית, כך בדיוק לא כולם חושבים כל הזמן על משמעות ההתבטלות כעבדים כלפי הקב"ה.

אבל באידיאל, זו השאיפה של הרבה אנשים, וכך גם אנחנו מונחים על פי התורה ("עבדיי הם")

אני לא מסכיםדודי25אחרונה
או שאולי מסכים, אלא שחושב שאין הרבה דתיים שמבינים מה זה להיות דתיים. אנחנו כנראה פשוט חולקים על המציאות.

בכל מקרה זה נושא מאד רחב - מדוע אנשים דתיים מאמינים במה שהם מאמינים? (ולאו דווקא יהודים) זה מתקשר לאמונה כללית בעולם ולכך שהעולם המערבי הולך ונעשה חילוני יותר ויותר. זה מתקשר לאמונת הפוסט מודרניזם שאין אמת אבסולוטית אלא יש הרבה אמיתויות, וזה מתקשר לעובדה שאפילו בתוך היהדות יש עשרות של אמונות שונות וקהילות שונות, שכל אחת חושבת שהיא מקיימת את הדבר הנכון ביותר.  אלה נושאים גדולים מאד, ואין לי כח לפתוח אותם
ממולץ לעיין במפרשים. לא ניתן להבין אתיהודית פוגל

פרשיות החורף, כמו את כל התורה ללא המפרשים השונים, וכמובן בראש ובראשונה רש"י הקדוש, "אור החיים" הקדוש, ה"שפת אמת" ועוד רבים רבים אחרים כ"י.

אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולדאחרונה
אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

נכון מאודadvfb

המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה, 

ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.

לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה

באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי