יש לי שאלה. |מרגיש צורך עז להפר ת'שיעמום פה|ננח=)

נכון שכתוב איפשהו "..בשבילי נברא העולם" (מסילת ישרים אולי? לוזוכרת..)

ומצד שני יש גם ת'עניין הזה של "לא מגיע לי כלום" (עיקרון מרכזי של החסידות), סימן שאלה.

אז...

השאלה שלי:

זה לא סותר אחד ת'שני??? איך מיישבים את זה?? [חח איזה מילה של ביינישים...מתפלפל]

תודה מראש לכל העונים.חיוך

וווואאאווו! איזו שאלה!!!מתנחלת איפשהוא

בס"ד

ממש אין לי תשובה!!!

גמרא מפורשתנחשון מהרחברון

על אחד האמוראים ששם אצלו בכיס אחד פתק בשבילי נברא העולם ובכיס השני פתק ואנוכי עפר ואפר.

זה שבשבילי נברא העולם זה נכון אבל עדיין ביחס לבורא אני כלום...  אני יכול להבין איך הלל אומר מצד אחד "אם אין אני לי מי לי" ומצד שני שאמרו משמת רבי **** (לא זוכר את השם) בטלו ענווים. ואז בא הלל ואמר "והאיכא אנא" - הרי יש אותי - אני עניו... נראה סתירה שלמה? נכון אין ענווים לא!!! אני כאן יש ענווים...

אז ההסבר הוא שענווה זה לא "אני כלום"  , "אני דפוק"  , "אני לא שווה כלום" אלא להבין שהכוחות שלי הם מה' יתברך והכל ממנו והכל תלוי בי ובמאמץ שלי (אם אין אני לי מי לי) אבל כשזה מצליח לתלות את ההצלחה בה יתברך... כאילו שאני נקלע להתלבטות מה לעשות, האם אני יכול וכו - אפ אין אני לי מי לי ובשבילי נברא העולם.

כשאני בא  לייחס הצלחה אז - ואנוכי עפר ואפר.

ככה תמיד הבנתי את הגמרות הנ"ל מקווה שעזרתי

זה לא סותרטוביה2
זה בסוף הגמרא קידושין והציטות המלא הוא ''בשבילי נברא העולם, אלה שהרעותי את מעשי''
אם עושים מסיבהמופים

ומטרת מארגן המסיבה הוא לעשות כיף לחבר'ה על חשבונו

ובא מישהו למסיבה וחושב שמגיע לו לקבל אוכל,

אז יעמידו אותו במקום!

לא מגיע לך, עשו לך טובה,

נכון שהכל כאן נעשה בשבילך, אבל זה לא זכות שלך, זה מתנה שהחליטו לתת לך.

לפחות תגיד תודה! תרגיש הכרת הטוב, תזכור כל הזמן את זה שאירגנו לך כאן מסיבה בשביל הכיף שלך אפילו שלא עשית כלום בשביל זה

ממ טוב..ננח=)

די הבנתי נראלי..חצי חיוך

תודה שוב למי שענה!

דעות שונות ובכמויות שונות ומצבים שונים.בן-ציון

מתפלפל

אין לי כוח לפרט

לננח חסידות עידוד פשוטי עם.אין"עיקרון של החסידות".שונרא

ננ"ח כתבה 

כתוב איפשהו "..בשבילי נברא העולם" (מסילת ישרים אולי? לוזוכרת..)

.. לא מגיע לי כלום .  (עיקרון מרכזי של החסידות),

החסידות באופן כללי זו תנועה חברתית בעד לעודד את פשוטי העם שרחוקים מיכולת ללמוד תורה.

יש  זני חסידים  שחושבים כאילו  הבעל שם טוב הביא לנו כריתת ברית חדשה  עם עקרונות חדשים שקיבל איכשהו.

אבל זה מחשבה  שבכלל לא של כל החסידויות .  יש חיסידויות שמתרכזות  בלימוד תורה.  אפילו ח=סידות כמו אמשינוב שיש להם המון מנגינות נפלאות ויוצרים כל הזמן ניגונים חדשי ונפלאים לא אוהבים שמתיחסים אליהם כאל מוזיקאליים ף ולא כאל למדני תורה.

וחוץ מזה , ואני לא מתייחס דוקא למקרה הזה. איך שהוא המקורות לא בראש וחושבים רק על רעיונות ומחשבות של אנשים מהתקופה האחרונה , בעיקר כאלה שפופולארים היום.

טוב. אז "בשבילי נברא העולם " זה לא רעיון חדש.  זה כתוב במשנה סנהדרין  פרק  ד משנה ה.

וואיי וואי וואי מישו כאן מבולבל..ננח=)

החסידות היא ממש ממש לא 'תנועה חברתית בעד לעודד את פשוטי העם שרחוקים מיכולת ללמוד תורה'!

איכס. איזה הגדרה מזעזעת. ונעזוב את זה שהיא פשוט לא נכונה...

אתה בא להוציא ת'חסידים מסכנים יעני? האלה הדפוקים שאין להם שכל בראשם כדי ללמוד תורה?? 

כל-כך לא. זה פשוט אנשים שמבינים ש..לא, העיקר הוא לא לימוד תורה! זה לא הערך הכי עליון בעיני ה'. יש דברים שקודמים לו.

כמו למשל אהבת ה', יראת ה', דבקות, תפילה בכוונה, שמחה והתלהבות בעבודת ה'...

וכן, צודק שבהתחלה החסידות הייתה בעיקר עבור פשוטי העם, שלא מוצאים עניין בעבודת ה' ללא רגש ולב, ורק עם שכל- פלפולים ועיונים עמוקים בגמרות וכל זה..

זהו. אני את שלי אמרתי. מקווה שהבנת.חיוך

אתה קורא בשם מבולבלים לגדולי החסידות שכתבו כךשונראאחרונה

תסתכל בספר אביר הרועים על האבני נזר  שהוא החתן של הרבי מקוצק. תראה שם את סעיף קי.

שאומר בפרוש שהחסידות זה לא איזה משהו  נעלה . כתוב שם ( בקיצור):

הבעש"ט  הנהיג דרך חדשה בעבודת ה' לא בגלל שדרך זו גבוהה מדרך התורה שנהגה עד ימיו , אלא "יען שבעוונותינו הרבים  נעשה אז פגם  בלימוד תורה ע"י דברי טעות שלאמרו רבנים כמו שפרעה היה סובר כאביי או כרבא וכדומה , היה קטרוג גדול בשמים ולא היה שום עצה אחרת בשמים אלא לשלוח לעולם הזה את הבעש"ט הק' להתחיל דרך חדשה , אבל זולת זה דרך התורה לקרב עצמו לה' על ידי התורה הוא גבוה יותר " ומובאים שם דברים  כאלה מפי הרבי מקוצק, וכן מהשם משמואל , וכן דברי החוזה מלובלין שחסיד אמיתי הוא כזה שעוסק בלימוד הלכה ותוספות ( לא כזה שרוקד כשבידו  בקבוקי וודקה, שלויוביץ'  וויסקי  וטאקילה  שמתרוקנים לתוך קיבתו). . ודברים דומים בספר נועם אלימלך שמטרת החסידות היא לרומם את האנשים ,וכשיוכלו כולם ללמוד תורה - החסידות תהיה מיותרת.

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך