המלצות לספרים אופטימייםשונמית

בואו נראה איזה פק"ל ספרים יש לכם...

יש לפעמים זמנים כאלה, שאתה מחפש את הספר האופטימי, העמוק, המחזק?

אז קדימה- המלצות לספרים אופטימיים.. (תכתבו כמה מילים על הספר)

אני אתחיל:

א. אבא ארך רגליים- ספר מקסים, על יתומה סקרנית ותוססת, שנשלחת על ידי מטיב אלמוני מבית היתומים בו גדלה, ללימודים גבוהים באוניברסיטה. התמורה היחידה הנדרשת ממנה- לשלוח לו מכתבים שמספרים את קורותיה בלימודים. היא מנסה לנחש מי הוא העומד מאחורי דמות המיטיב, שראתה רק את צילו המתארך שהזכיר לה עכביש, ובמקביל ללמוד על החיים בעולם העצמאי.

ב. הפונדק במפרץ רוז- ג'ו מארי רוז מגיעה לעיירת החוף השלווה סידֶר קוֹב בחיפוש אחר התחלה חדשה, לאחר שבעלה פול נהרג באפגניסטן. היא רוכשת פונדק כדי להתחיל חיים חדשים. שני אורחיה הראשונים, גם הם זקוקים לנחמה: ג'וש חוזר לאביו החורג ששנא אותו כל ימיו, השוכב על ערש דווי, ואבי שבה לסידר קוב לחתונת אחיה, אחרי שברחה מהמקום למשך 15 שנה, בגלל אסון שגדע את נעוריה. ספר פשוט מקסים, נקי ומרתק.

אוי, אבא ארך רגליים זה מקסים!קייטי

גדלתי על הספר הזה.

המלצות נוספות - אין לי, לצערי. כל הספרים שעולים לי עכשיו בראש עצובים...

עצוב

אן שירלי (האסופית)מתואמת

לדעתי לא צריך להציג...

לא עולים לי כרגע רעיונות נוספים - אבל רעיון מעולה! (ותודה על ההמלצה לספר "הפונדק במפרץ רוז". הולכת בל"נ לחפשו בספרייה). 

פוליאנה כמובן!סבתא-אמא

שוב על יתומה, שמגיעה לדודה שלה - רווקה עשירה ומרירה - ובמקום להתבעס ולהיות מסכנה היא משחקת במשחק השמחה, ומצליחה לשנות את הדודה ואת האנשים בעיירה שלה, עד שהיא נפצעת ומידי קשה לה לשחק במשחק השמחה. הסוף טוב כמובן.

קראתי את הספר הזה מאות פעמים בילדותי, ועוד כמה פעמים כבוגרת, הוא השפיע על האופי שלי מאד.

משפחתי וחיות אחרות - ג'ראלד דארלזהב שקיעה

לא בדיוק עמוק או מחזק, אבל מצחיק למדי. מתאר את חייה של אלמנה אנגליה וארבעת ילדיה העוברים לגור באי קורפו דרך עיניו של הבן הצעיר. 

פצפונת ואנטוןלב אמיץ

וספרים נוספים של אריך קסטנר. קראתי אותם מאות פעמים. גם כילדה וגם כאמא.

באיזשהו שלב היה לי חשש שהסופר היה חלק מן האידאולוגיה הנאצית ובדקתי את זה. ואם אני זוכרת נכון ההיפך הוא הנכון.

וגם כמובן פו הדוב וספריו הנוספים של א.א.מילן.

^^ אורה הכפולה...חנניו

מטילדה.

סדרת ה"נעליים" של נואל סטריטפילד.

סוד הגן הנעלם, נסיכה קסומה והלורד פונטלרוי הקטן של פרנסס הודג'סון ברנט.

מוכרים אבל ספרי חובה

נעלי החלקה נעלי קולנוע ונעלי בלט של נואל סטרפילדמעיין123

מהמהמים חובה לקרוא!כן

על מה הנעליים הללו? ואמיל והבלשים של קסטנר מקסיםאורין
וואו..סדרת הנעליים.|מתמוגג| הם היו הספרים של הילדוהמתיקות שבשכחה

הילדות שלי

לוחמי התמורות!פלאפל

יש סדרה יפה על ממלכת כוזרממיזה

יש להם 2 חלקים 1איסתרק 2 מהללאל והולך לצאת עוד אחד "יוזבד"

הם יפים!!!!טליושה

מהממיםאסתרקאחרונה

ספרים בעלי עלילה מלאת תחכום,

ומסרים מדהימים מפה עד להודעה חדשה!

ויש גם את הספר מחלק התמוניםממיזה

הספר מאוד מחזק את האמונה שבסוף הכל לטובה

אתהלך. ספר חובה!!! של אהרן מרגליותא.........לף

סוף סוף משהו יהודי קצת...

אתהלך- אהרן מרגליות חלה בפוליו בגיל שנתיים וחצי (מקוה שאני מדייקת), קצת לפני כן איבד את כושר הדיבור בגלל אירוע טראומטי והחל לגמגם. מתאר את חייו, שהיו נראים חסרי סיכוי (במוסד ועוד...) ואיך עולים ומתגברים מעל הכל,

עם המון אמונה ואופטימיות.

בנוסף גם חלה במחלה כשהיה מבוגר יותר, ועוד....

מומלץ!!! קריאה מהנה

גם מים שאין להם סוף. הוא מדהים.שונמית
יש מלא !אני7

קודם כל  מישהי הזכירה את האסופית ,

אז ספרי ההמשך- או מאבונלי , הנערה מן האי , בית החלומות של אן ,ואן מהעמק הירוק .

ממש תרופה ליום סגריר( לא לקחת בבת אחת , רק בשעת הצורך ) .

הלאה : נשים קטנות , הטירה הנעה , גאווה ודעה קדומה , הנסיך הקטן ,

אליס בארץ הפלאות , הכיתה המעופפת ,ועוד ועוד ... (כשאזכר  אוסיף )

אני הזכרתי את אן שירלימתואמת

והתכוונתי כמובן לכל הסדרה.

דרך אגב: הידעתם שהשם "האסופית" ניתן רק בתרגום העברי? השם המקורי הוא: ANNNE OF GREEN GABLES. בתרגום החדש יותר הוסיפו את השם הזה ככותרת משנה.

ודרך אגב 2: באנגלית יש עוד שלושה ספרים בסדרה שלא תורגמו לעברית! (כמה התפלאתי, וכמה שמחתי, כשקיבלתי לפני שנים את הסדרה באנגלית כמתנה). שמות הספרים הנוספים בתרגום חופשי: אן מבית הצפצפות השורקות (בין הנערה מן האי לבין בית החלומות של אן), עמק הקשת וענן, ורילה מאינגלסייד (שניהם אחרי אן מהעמק הירוק, ומספרים על ילדיה של אן).

איזה יופי - תודה על המידע.לב אמיץ

את יודעת אולי איפה אפשר להשיג את הספרים באנגלית?

כתבתי לך בתגובה לאלמונית.מתואמת

מתחשק לך במקרה להגיד על מה כל ספר מדבר?אלמונית 0

בתור אחת שלא מבינה ולא תבין אנגלית, ממש מתסכל אותי סדרות שאהבתי לקרוא ולא תרגמו את כולם.

ותמיד סקרן אותי לדעת על מה מספרים הספרים הנוספים של אן שרלי שלא תורגמו..

(אפשר בקצרה כמובן, לא התכוונתי שתתחילי להעתיק את הספרים)

דווקא ניסיתי פעם להתחיל לתרגם את הספריםמתואמת

אבל מטעמי זכויות יוצרים, לא אוכל לכתוב את זה כאן...

בכל אופן:

אן מבית הצפצפות השורקות: מספר על התקופה שבין אירוסיה של אן לגילברט ועד לחתונתם, שנמשכת שלוש שנים. היא הולכת ללמד בתיכון מרוחק מביתה (לא זוכרת אם על האי או מחוצה לו), מכירה אנשים חדשים ואופייניים לסדרה, ועוזרת להם בדרכה.

עמק הקשת בענן: מספר על ילדיה של אן, שכבר פגשנו בספר הקודם, שמתחברים עם ילדיו של הכומר החדש שמגיע לנקיק סיינט מרי (מקום מגוריה הנוכחי של אן).

רילה מאינגלסייד (אולי בעצם יתורגם ל"רילה מהעמק הירוק", כמו שANNE OF INGLESIDE תורגם ל"אן מהעמק הירוק"): מסופר מנקודת מבטה של בתה הצעירה של אן, מרילה, או בקיצור רילה, שעוברת את שנות התבגרותה במקביל לשנות מלחמת העולם הראשונה. (מכל השלושה, אהבתי הכי את הספר הזה).

ולב אמיץ: יש אתר שיש בו את כל הספרים שפגו זכויות היוצרים שלהם (זאת אומרת, שחלפו 100 שנה מיציאתם לאור), והוא נקרא PROJECT GUTENBERG. יש שם את כל ספריה של ל"מ מונטגומרי (יש לה הרבה ממש!) באנגלית. אני אישית עוד לא קראתי את כולם, כי קצת קשה לי לקרוא על המחשב.

בעצם, אולי זה אומר שאין זכויות יוצרים על התרגום של ספריה? מי יודע אולי להגיד לי? (אני ירושלמית, את כאן?)

ממש תודה.לב אמיץ

אני לא יודעת אם התכוונת אלי - לי  אין  מושג בזכויות יוצרים.

אבל שווה לברר. אני בטוחה שהרבה אנשים שגדלו על הספרים האלו ישמחו לקרוא את שאר הסידרה בעברית.

ואם תצליחי לשמר את סגנון התרגום של הספרים הקיימים, זו בכלל תהיה חגיגה.

תודה רבה!אלמונית 0
עבר עריכה על ידי אלמונית 0 בתאריך י"ד באדר תשע"ד 10:14

אני יודעת שיש גבול לזכויות היוצרים. אחרי מספר שנים הוא פג.

כך שהגיוני בהחלט שהתוקף של הזכיות יוצרים של הספר הזה פג.

(אבל יכול להיות שיש זכויות יוצרים להדפסה הספציפית שקראת, אם היא חדשה)

אני בכל אופן הייתי ממש שמחה לקרוא את שאר הספרים. מעולם לא הצלחתי להבין מה גרם להם לתרגם רק חלק מהסדרה ולא את כולה...

מה הכתובת של האתר? יש לך אפשרות להוסיף קישור לספרים? (ניסיתי לחפש ולא הצלחתי)

כי אולי יש אפשרות לתרגם עם המילון של גוגל (תקווה קלושהחיוך)

יש לי אתרוגמתואמת

ואני לא יכולה להיכנס לחיפוש של האתר.

הקישור לאתר עצמו: http://www.gutenberg.org/

בצד שמאל למעלה יש אפשרות Search Book Catalog - תחפשי שם. 

שמות הספרים באנגלית:

ANNE OF WINDY POPLARS

RAINBOW VALLEY

RILLA OF INGLESIDE.

(מקווה שאייתּי נכון).

אבא ארך רגלים זה משעמם!!!!!טליושה

מוחה בתוקף!קייטי

עצבני גרררר... זה הספר שליייי!

גם אני מוחה!!יהושפט

ספר ענק.

שונמית, בזכותךמתואמת

שאלתי מהספרייה את "הפונדק במפרץ רוז", וסיימתי אותו השבת. באמת ספר מקסים ומעורר מחשבה! (לגבי הנקיות - למען ההגינות מקוראי הפורום, הייתי מגדירה אותו בדרגה 8 או כמעט 9, לפי מדד הנקיות שיצרו פה פעם.)

וגם קראתי השבת את "אבא ארך רגליים", כי באמת חיפשתי ספר אופטימי (וקצר, שלא יפגע בשאר הספרים שאני באמצע קריאתם) שיעודד את רוחי...

בקיצור - רעיון מקסים לשרשור!

איזה כיף לי...שונמית

אהבתי את הנחמה שבספר הזה.

יש אחד ענקיהושפט

מלחמת הדוכנועים - אבל אין להשיג אותו כמעט, בקושי בספריות.

גם "השערוריות של באשה"יהושפט

שיש בו דווקא הרבה עצב בהתחלה אבל אח"כ הוא מאד אופטימי ומאד חזק

של קורנל מקושינסקי

הספר "מומו", של מיכאל אנדה (סופר מיוחד במינו)שונמית

איזה ספר אדיר.

הוא מדבר על ילד קטן שמציל את העולם מפני אנשים אפורים שמשתלטים עליו ומנסים לגרום לאנשים להשתמש בזמן באופן מקסימלי ו"יעיל", רק למטרות תועלתיות.

הילד הזה, שהוא דמות מיוחדת ומעוררת מחשבה מאוד, מגייס כמה חברים עם קצת פשטות ולב תמים להציל את הזמן ואת העולם מפני האנשים האפורים, שגונבים לאנשים את הזמן ומוציאים מהם את הנשמה- יש לאנשים האלה רק פחות זמן. 

זה ספר מתוק ופשוט כל כך, ועם זאת עמוק במידה ממש ייחודית.

כל אחד יכול ללמוד מזה משהו לחיים שלו.

זה פשוט ספר ענק. הרעיונות העולים ממנו ממש מלווים אותי ביום יום.

(יש לו גם קצב משלו- קצת קשה בהתחלה להכנס אליו, גם הוא דורש סבלנות מסויימת ו"הקשבה", אבל מתישהו פשוט נכנסים לזה, ואי אפשר לצאתחיוך)

באמת ספר מקסים.מתואמת

אבל זו ילדה, הגיבורה, לא?

נכון - גדוליהושפט
חיפוש קוראים לסיפור קצראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

חיפוש קוראים לסיפור קצראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אאאזז, אחי ואחיותיי אוהבי הספרמקפיצים נטושים

מה דעתכם על ספרי ברנדון סנדרסון?

לא אוהבת את הז'אנרעשב לימון
מכירהמבולבלת מאדדדד

כותב נדיר.

לא להכל התחברתי אבל יש כמה שממש אוהבת

הערפילאים העידן הראשון מנצח 

סופר הפנטזיה הטוב ביותר שיצא לי לקרואאנונימי (2)
אמביוולנטיצדיק יסוד עלום

בעבר (עד גיל 20) נהניתי מאוד. הערפילאים סדרה מצויינת ו worldbuilding טוב.

קראתי בהנאה גם את הספרים הראשונים של גנזך אורות הסער...

מסקנותיי: הוא מקצוען על, אבל אין בספריו נשמה.

מקצוען = יודע את המלאכה. מעבר לזה שיש לו שגרת כתיבה פסיכית והוא פשוט מוציא לאור עוד ועוד ספרים, הוא אלוף בטכניקות של כתיבת סיפור *מושך*.

1. איך לעשות hook קבוע שהקורא ירצה להמשיך אחרי הפרק הראשון בלי לעצור

2. מיקס דמויות מגוון - דמות עמוקה, דמות קלילה, דמות שנמצאת בסבל, דמות יפה שגורמת לקורא ריגוש, דמות מסתורית שבקושי יודעים עליה משהו (Hoid), וכו' וכו'. זו מקצוענות על, ולכן מי שיגיד שהוא סופר לא טוב הוא טמבל.

3. איך לבנות עלילה ששזורה מההתחלה ועד הסוף, שהרמזים למה שיקרה בסוף מוזכרים בהתחלה וכו'.

4. Worldbuilding עשיר, עולם מגוון, תרבויות, בעלי חיים, דתות, קסמים, מנהגים (בגנזך אורות הסער - לא לכסות את יד ימין נחשב לא צנוע

אין בספריו נשמה = דווקא בשל המקצוענות שלו,  הוא מגלם אומנות ולא אמנות.

הוא מאוד שבלוני, הדמויות שלו עוברות תהליכים קלישאתיים וידועים מראש. המונולוגים של דלינאר בגנזך אורות הסער מרגישים כל כך מטופשים ומאולצים אחרי שקוראים ספרות איכותית (ויש בשפע רב). אפילו רק במדיום של הפנטזיה אין מה להשוות מבחינת נשמה בכתיבה בינו ובין הספרים של פטריק רות'פוס (טרילוגיית רוצח המלך שטרם הושלמה, ולא בכדי), שעד היום מפעימה אותי בכמה מהאלמנטים שהובאו שם (הקריאה בשם בתור ידיעה פנימית; האופן שבו הוא מכבד את המוזיקה כל כך דרך דמותו של קוות'ה; האופן שבו הוא מתאר את ההסתחררות סביב דמותה של דנה [?]; ועוד אינספור דוגמאות לאיכות) או ספריה היפהפיים של רובין הוב (פיץ והליצן, על ארבעת הטרילוגיות) שחובה חובה חובה לקרוא ולאהוב

סרטון קומי להמחשה:

רובין הוב לא קראתי, לגבי פטריק רות'פוס,מקפיצים נטושים

המליצו לי ממש,

וקראתי,

ונחמד. מה ההתלהבות הגדולה?
ומתי יצא הספר האחרון?

שמע, עניין של טעם...צדיק יסוד עלום

הפקטור שמניתי הוא של "נשמה"... מרגיש שלרות'פוס יש הבנות עמוקות על החיים, ואלמנטים שהוא מציג לא בהכרח יהיו הfirst pick של סופר גס / קלישאתי.

(מודה שהמיניות המוגברת בפחדיו של האיש החכם לא פשוטה ליראי שמים אבל שם הרוח נקי)

וכן, נראה לי שזו עסקת חבילה - אם אתה כותב מהנשמה ולא מהמפעל היצירה שלך תתעכב בהיעדר השראה

רובין הוב זהב, שינתה לי את החיים לדעתיצדיק יסוד עלום
גם שם הרוח מלא ברמזים...אנונימי (2)

דווקא אחד הדברים שאני אוהב אצל סנדרסון זה שהוא נקי.

לגבי רובין הוב- קראתי חלק, כבד מאד ותרגום מזעזע

😥😥😥צדיק יסוד עלום
עניין של טעם i guess...
מלחמת הנפילים סדרה מומלצת ממשאיגנוטוס פברלאחרונה

בדיוק היום סיימתי את הספר האחרון "אסון"

בכללי, ברנדון הוא סופר אחלה

מנוע בינה מלאכותית לבדיקת תכנים של ספריםווקי טוקי

הי חברים, יצרתי Custom GPT שיבצע בדיקה לתוכן (סרטים, סדרות וספרים) ויתן המלצה האם זה יכול להתאים למשפחה תורנית. 
הדגש הוא בעיקר על חיפוש בעיות הקשורות לצניעות, זהות מגדרית וכדו'. 
מוזמנים להשתמש: 
ChatGPT - בודק התכנים המשפחתי

כמובן שיש להשתמש בזהירות, כי הבינה המלאכותית טועה לפעמים, אז לא לקחת את ההמלצה כתורה מסיני.

וואו זה אדיר. תודה!שואלת12
בשמחהווקי טוקי

אם יש לכם מנוי ל-ChatGPT אז מומלץ להשתמש במודל o3 כדי לקבל תוצאות מדויקות יותר.

הוא מסוגל לראות את הסרט?נקדימון
לא, הוא מספק מידע על בסיס מה שמופיע ברחבי הרשת.ווקי טוקיאחרונה
די!!! זה המקום!!! אנשים כנסו, זה בול בשבילכם!!!!ימח שם עראפת
שימו ♥️! אני פותח בזאת תחרות כתיבת סיפורים בנושא - הר הבית

אתם הנוער!!! יחד עם פורום פרוזה וכתיבה חופשית!

"אל תירא כי חי הנוער חי וער חשמונאי"דורין השמיני
וואו אחי, אתה בדיליי של שנה אחת בלבד, מהיר!ימח שם עראפת
שמתי לב פשוט עכשיו הפורום חזר והיה לי משעמםדורין השמיני
ספרים דיגיטלייםדם סגול
יש למישהו ספרים חרדיים בקובץ פידיאף?
סיפור על תנור שכונתי וגניבת היונים מהסיר.shl_p
שלום רב,

אני מחפש סיפור על תנור שכונתי בו שמו כל שבת את החמין (כל השכנים). הממונה על התנור היה טועם מפה ומשם בכל פעם. בשבת חתן אחת - שמו סיר חמין עם יונים ממולאות והממונה על התנור גנבן.

מישהו יודע להפנות אותי למקור?

תודה רבה

זה מופיע בספר אלנקםימח שם עראפתאחרונה
ספרו של עזרא יכין
איך זה שיש רק 2 חנויות קומיקס בכל הארץ!??!יואב גל
גמרו לי על החיים עם המחירים שלהם
❤️יואב גלאחרונה
אני מדבר על קומיקסים מהחברות הגדולות (Marvel, DC)שמדפיסים בכמויות ואני קונה ספר שלהם ב150+ שקלים לפחות.

אולי יעניין אותך