(העימוד של גמרא נוראי לבעלי בעיות קשב וריכוז -שמעתי את זה ממומחית לנושא הוראה ללקויי למידה. יש היום מגמה של עריכות אחרות לדף גמרא- לפי שיטות שונות)
תחרויות ספורט הן כמובן עסקים פרטיים. הגיוס בישראל הוא חוק מדינה בספר החוקים.
זה ההבדל המהותי.
נשים מגוייסות לצבא לא מפני שהן מחפשות את זה (גם אם יש כאלו שכן),
אלא מפני שהפוקד בלשכת הגיוס פקד עליהן כך.
תראה מה שקורה עם החרדים: הם היו זקוקים לפטור מיוחד מגיוס, כזה שעבורו היה דרוש חוק מיוחד (אחרי שנים שהפטור ניתן בניגוד לחוק המקורי), ואפילו החוק (חוק טל) הוכרז כבלתי-חוקתי.
אם הכנסת חוקקה חוק גיוס חובה, אין שום דרך להחליט פתאום שנשים, או חרדים, או ערבים, פטורים ממנו.
אין בדמוקרטיה חוקתית חוקים רק "עבור" אנשים מסוימים, ואם יש סופם שיבוטלו דרך עתירה בערכאות.
הנה עובדה שיהודים אזרחי ישראלים יכולים להינשא (במשמעות האזרחית של רישום כנשואים) לא כדין תורה - בניגוד לחוק הרשמי בספר החוקים, שהפסיקה בבתי המשפט רוקנה אותו מתוכן (אפילו בלי שתוקן בכנסת).
כלומר, בוא נפסיק כל הזמן להפיל הכל על הפמיניזם.
יש מחוקקים שהציבור בוחר בהם, ואני בספק גדול אם המחוקקים שהציבור נותן בידיהם את ההגה מזה שנים לא-מעטות היו אמורים לייצג פמיניזם או ליברליזם (מאז 1977 ראשות הממשלה היתה 25 שנים בידי ראש ממשלה שנבחר מטעם הליכוד [אמנם כולל שרון שערק למפלגה חדשה אבל אני מדבר על מה שעמד לבחירת הציבור] ו - 11 שנים בידי ראש ממשלה שנבחר מטעם כל מפלגה אחרת, המערך/העבודה/ישראל אחת/קדימה יו ניים איט).
והנה, עדיין החוק קיים ומחייב בנות לשרת, בניגוד למה שאולי בעיניך נראה כפגיעה באינטרס היהודי/הלאומי/הדתי/הערכי.
גם חוק גיוס חובה עבר בכנסת בימי מפא"י של שנות החמישים שלא בדיוק ייצגה את השמאל הרדיקלי (היא כן ייצגה את "השמאל" הבן-גוריוני, אבל להזכירך שזה היה שמאל כזה שהערבים פחדו ממנו פחד מוות עם פעולות תגמול קטלניות ומשטר צבאי על ואדי ערה).
אז עם כל הכבוד לפמיניסטיות, לא הן אלו שמכניסות את הנשים לצבא.
איפה הכוח של הליכוד "הלאומי"? איפה הערכים של "ישראל ביתנו"?
ולמה "הבית היהודי" (שכולל את תקומה) לא שם כמטרה להתחיל לטפל בבעיית השירות לנשים באופן מעורב?
מרגיזה ומעצבנת אותי ההטפה כלפי אנשים אחרים שממש לא חולקים עם אנשים כמוך את אותם ערכים, כאילו הם הצבועים.
אירועי ספורט הם עסק פרטי. הפמיניסטיות לא צריכות לתת צידוקים למה זה נפרד והצבא לא.
אילו הפמיניסטיות היו חושבות שזה ממש נחוץ עבור מאבקן לייצר אירועי ספורט משותפים, אני בטוח שהן היו עובדות על זה.
מי שצבוע הוא מי שהופך את העניין הפרטי לאבן-בוחן, בנושא שהוא מנדטורי לפי החוק של כנסת ישראל של המדינה "היהודית והדמוקרטית בארץ ישראל, היא מדינת ישראל".
אני לא מבין למה דברים כל-כך פשוטים ובסיסיים אינם ברורים.