אני צרכה משפט חזק על השואה, אבל שיוכל להיות לכותרת!!!!!
תודה ענקית!!!!!![]()
אני צרכה משפט חזק על השואה, אבל שיוכל להיות לכותרת!!!!!
תודה ענקית!!!!!![]()
רנה בנהשנרצחו באושויץ , ולא נלחמו כמו גיבורי הצבא הסובייטי , וגיבורי השומר הצעיר במרד גטו וארשה.
זה ביטוי מרושע ושיקרי . קודם כל דיבורים על יכולת התנגדות לכח הגרמני האדיר הם פשוט שטויות . חוץ מזה עיקר הכח הלוחם בגטו וארשה היה דוקא הכוח הימני ( רויזיוניסטים ) ראה סיםפרו של משה ארנס בנושא.
לכן השמאל ( מפ"ם , שומר צעיר) בארץ התנגדו לרבנות שקבעה יום קדיש , והם היו בעד יום זיכרון לגבורת השומר הצעיר בגיטאות . אך בסופו של דבר נקבע "יום זיכרון לשואה ומרד הגיטאות" ואחר כך נתנו לזה שמות אחרים כמו "יום זיכרו לשואה ולגבורה" כשעדין נשארה נימה של ביקורת על היהודים חסרי האונים בערים וכפרים שלא יכלו ללהכניע את צבא גרמניה האדיר .
לכן לדעתי , כשאומרים צאן לטבח פשוט לא יודעים מה עומד מאחורי זה, ומה שעומד מאחורי זה זה מין שינאה של סוציאליסטים לעם היהודי.
"אל נלך כצאן לטבח" זה מושג שטבע אבא קובנר בכרוז שהוציא בגטו וילנה, שקרא למרוד ובכך למות בכבוד ולא כקורבנות!! המושג לכיוון חיובי של נקמה. ![]()
אני דווקא הייתי ממליצה לכתוב "זוהי שעה של קידוש החיים ולא של קידוש השם במוות" (הרב יצחק ניסנבוים)
באמת שאני מתפלאת איפה כל השביעיסטים שלומדים יחידה על השואה?? ![]()
כישוף כושלקודם כל, אתה צודק- בהחלט היה עיוות היסטורי בנושא השואה- ויעידו על כך ניצולי השואה שכונו 'סבונים' ועוד שלל כינויים..
בקשר לתא בית"ר בגטו ורשא. אאל"ט הם היו בהחלט כח משמעותי וחשוב מאון- ודי ברור שגם המאומן ביותר בגטו.
הם לא היוו את רוב הלוחמים- למיטב זכרונים.
אבל ברור שחלקם (כמו גם, למרבה האירוניה, חלקם של הבונדיסטים השמלאנים קיצוניים..) הוסתר במכוון כדי להעצים חלקים מסוימים (וחשובים מאוד!) במרד.
חשוב גם להבהיר שהיום המצב הוא כבר לא של גינוי ה'צאן לטבח' והיום מתייחסים בכבוד גם ל'מלחמה על הרוח'- ללומדי התורה בגטאות ובמחנות ולאלו שלא נכנעו רוחנית, גם אם פיזית.
אגב רנה בנה, זה לא נכון.
העניין הוא שזה משפט שנאמר ע"י אנשים שלעגו לניצולי השואה.
אז זה לא משפט חזק על השואה שיכול לשמש ככותרת.
אם זה באמת מה שקרה שם או לא, זה נושא לדיון, וזה משתנה בין אזור לאזור ובין אנשים לאנשים..
[חיחי שנינו תחת השפעות של מסע שואה..]
זה משפט שאמרו עלינו כדי ללעוג לנו![]()
![]()
הייתי בטוחה שאנחנו אמרנו את זה..-אלו שהיו בשואה ואז הם "העבירו" את זה לנו...!!!
ווואייי!!לא ידעתי!!

זה בעיקרון מתאים לכל דבר בהיסטוריה אבל ראיתי תגובות פחות תועלתיות...
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים