בעקבות פרשת המורה אדם ורטה, האם מותר למורה להגיד את דעותיו הפוליטיות בפני התלמידים?
אז מה אתם אומרים?זורמת עם החיים
חובה מורה זזה לא רק מעביר חומר אלא גם השקפהמאיר.
בלי קשר לסיפור הזהמישי' מאפושו'
עקרונית יש הגבלה כמה מותר למורים להביע דעה פוליטית.
במיוחד מורים לאזרחות..
דעתי -
צריך.
מורים צריכים לדעת לחנך..
אבל, חשוב שהמורים לא יביעו דעה אבסולוטית אלה ישאירו לקום לפיתוח דעה אישית של התלמיד בהתאם לחינוך בבית והשקפתו האישית.
וגם כשהם מביעים דעה, היא צריכה לבוא ממקום מנומק ומבוסס על עקרונות בריאים. ככה הדעה היא בעצם תוצאה של העקרונות עליהם מחנכים.
מה קרה בסיפור הזה? לא שמעתי..מתנחלת איפשהוא
מורה שהביע בכיתה דעות שמאלניות חריפות (כולל נגדרנה בנה
צה"ל וכו'). היתה תלמידה אחת שזה הפריע לה והיא באה אליו כמה פעמים בבקשה שיפסיק או משהו כזה... המורה לא שינה מהרגלו. התלמיה שלחה מכתב למשרד החינוך, ולא היתה התייחסות לעניין. המכתב הגיע איכשהו לפעיל ימין שפרסם את המכתב בדף הפייסבוק שלו. ואז התחיל הבלגן, האם לפטר אותו או לא.. בסופו של דבר הוחלט שלא, ולמורה מותר להביע את דעתו, אך שר החינוך המליץ למורים שלא להכנס לדעות פוליטיות בנושאים: צה"ל, רקע לאומי ושואה.
תוספת קטנה- לפני כמה שנים היה מורה שהביע בכיתה את דעותיו הימניות. והוא פוטר.
היה לנו דיון על זה בכיתה
כן. אבל..רנה בנה
זה חייב לבוא אחרי הסבר אוביקטיבי של שני הצדדים. וזה צריך לבוא בעדינות, באמירה שזה לא הנכון אלא דעתי. ולכבד ולא לסתור דעות אחרות!!!! (דעתי..)
המלצה- אל תכנס לזה 
מסכימה^^^^פינחסה
תלוי באיזו צורהSlow motion
ואם הוא נותן לתלמידים להביע את דעתם בצורה מכובדת ולא מזלזל בהם, ולא כופה את דעתו.
אבל אסור להתבטא נגד צה"ל. צה"ל זה קודש.
תוכלו לסכם בסוף את הטענות כאן???יהודה פ.
זה העבודה שאני עושה באזרחות...
תודה רבה
צה"ל קדוש? ואו
(אלא אם היית ציני..וזה נשמע ככה)Resiste
מצטער,פוליטיקה זה לא בתוכנית הלימודים.אורel
אני בשוק.פונ3'ה!!
אם כל המטרה של בית ספר זה "תוכנית הלימודים" המצב עגום. מאוד

(וגם אם זה לא באמת ככה-אם עלתה לך הווא אמינא כזאת-זה כבר מראה על משהו שהשתבש שם במשרד החינוך..)
לתמוך באויב שפועל להשמדתנו זה לא "פוליטי" זה בגידהשירתיה
אדם ורטה הכריז בכיתה "ויוה פלשתין" זאת אומרת הערצה לארגוני הטרור אש"ף חמאס וכל זה.
יש משהו שקוראים לו מלחמה פסיכולוגית . זאת אומרת ששוברים את הרצון של האויב שלך להתגונן מפניך. בשביל זה משכנעים את האויב שהוא לא צודק , שכדאי לו להיות בעדנו וכל מיני דברים כאלה . וזה בדיוק מה שאדם ורטה עושה ךנו בשביל הצד הערבי.
אם הוא אומר "ויוה פלשתין" , זה אומר שהוא בעד שחיטת משפחת פוגל מאיתמר, זותומרת שהוא בעד מחבלים יגיעו לבית הספר שלנו ויפוצצו אותנו . זאתאומרת שהוא לא רק בעד אלא הוא גם עוזר להם. כי אם הוא אומר שזה שצה"ל עוצר במחסומים ערבים ובודק זה לא מוסרי , אז מי שלומד אצלו ויהיה במחסום לא יעצור ממש ולא יבדוק ממש , כל שבוע שומעים שחיילים עוצרים ערבים עם נשק. תלמיד של אדם ורטה לא יעצור וככה יעבור נשק שאיתו ירצחו יהודים..
תגידו ביושר . אם מחבלים יפוצצו את ההורים שלכם ואתכם אז תקראו לזה "פוליטיקה"?
אז אל תעשו משחקים. לא מדובר כאן בדעה פוליטית כמו אם כדאי שהמיסים יהיו על הכנסה או על מה שקונים.
מה שהולך כאן זה עזרה לאויב.
השאלה שלי היא: מה זה בכלל "דעות פוליטיות"?יהודיזההכי אחי
בערך "פוליטיקה" בויקיפדיה העברית כתוב:
"פוליטיקה במובנה הרחב היא עיצוב החברה על ידי התייחסות לכוחות הפועלים בה."
"פוליטיקה במובנה הצר היא תחום שלטוני המכיל את מאבקי הכוחות של כלל הגורמים הנוגעים בשליטה."
אם השאלה מתייחסת לפוליטיקה במובן הצר, נראה שזה פשוט בזבוז זמן לעסוק בזה הרבה, אבל אני לא רואה שום מניעה לומר דעות פוליטיות בהקשר הזה. במיוחד בשיעור אזרחות, שעוסק בדיוק בזה.
אבל אם השאלה היא האם אסור למורה לומר את דעותיו הפוליטיות במובן הרחב, אז מה כן מותר לו לומר? הרי חלק מהותי של החינוך הוא "עיצוב החברה".
לכל הורה יש את הזכות לחנך את ילדיו על-פי השקפת עולמו, ולשם כך הוא בוחר להם מוסד לימודי מתאים. לכן, מורה המלמד במוסד לימודי שיש לו ערכים ועקרונות, מחויב לאותם ערכים ועקרונות כי בשמם הפקידו ההורים את ילדיהם במוסד!. מורה שמטיף לדעות אחרות, או אפילו מורה שנמנע מלחנך לערכים של המוסד - מועל בתפקידו, ויש להעבירו ממנו. חובה על המורה להביע "דעות פוליטיות" כאלו, של פוליטיקה במובנה הרחב, כי זה חלק עיקרי ובלתי נפרד מהחינוך!
לכן, במקרה של מר ורטר, ברור שרשת אורט היתה צריכה לפטר אותו, כל עוד היא דוגלת בגיוס לצה"ל.
יש לפעול למען קיום עמנו בארצנו גם לא לפי ויקיפדיהשירתיה
מי אמר שכללי דמוקרטיה זה מעל הכל ?
הם לא שמו על הדמוקרטיה וגירשו עשרת אלפים דתיים מגוש קטיף וצפון שומרון ( כן נאלצו לכן לגרש גם כמה לא דתיים) .
לא היה איכפת להם מדמוקרטיה ולא היה איכפת להם מאזרחות .
מדברים על זכות דיבור וכל מיני כאלה רק כשזה נגדנו .
עובדה כשמורה דתי אמר שהוא לא רוצה לדבר על "מורשת רבין" גירשו אותו ממערכת החינוך.
תשובהיהודיזההכי אחי
אבל אני לא הזכרתי את המילה דמוקרטיה ולא התכוונתי לזה בכלל.
מה שאני אומר זה בסך הכל הטענה הפשוטה שלכל הורה יש את הזכות לחנך את ילדיו בדרך בה הוא מאמין. זה לא רק בהקשר של ימין ושמאל, אלא גם בכל הדקויות שיש בכל זרם וזרם. אין לזה שום קשר לדמוקרטיה - קוראים לזה ליברליות, או בעברית: חופש.
כפועל יוצא מזה, מורכח שכל מורה יפגין לויאליות למוסד בו הוא מלמד, כי אחרת אף הורה לא יוכל לשלוט בדרך בה יחונכו ילדיו.
לגבי ויקיפדיה - הבאתי משם ציטוט לצורך טכני בלבד. אני הייתי מגדיר את הפוליטיקה באותה צורה, אבל שם זה מנוסח יפה יותר, ובכלל מקובל להביא ציטוטים מאינציקלופדיות כשמדברים על מונחים שכל אחד מתייחס אליהם אחרת. בשביל דיון רציני צריך שפה אחידה, בכל זאת.
על הורה לחנך ילדיו בדרך ישרה אפילו אם הוא עקוםשירתיה
בשיעורי אזרחות תוקעים לראש שאין בכלל ערכים מחייבים , ושאין דבר כזה דרך פסולה , ושכל דרך זה בסדר ( כל עוד האיש הוא שמאלני או לפחות לא ימני ).
מכאן בא לך כנראה הררעיון המשונה שכתבת "שלכל הורה יש את הזכות לחנך את ילדיו בדרך בה הוא מאמין." .
לאחמד טיבי יש זכות לחנך את ילדיו שצריך לגמור עם היהודים ?
לאלה משלום עכשיו יש זכות לחנך את הילדים להלשין על כל יהודי שמתיישב בארץ ישראל לא לפי מה שמתחשק לאש"ף וחמאס?
לכל מיני עקומים מותר לחנך את ילדיהם שבן יתחתן עם בן ובת עם בת ?
לגנב מותר לחנך את בנו אחך לגנוב בצורה מולחת ?
למחלל שבת מותר לחנך את ילדיו לחלל שבת ?
מה הולך כאן " איבדנו כל ערך לערכים ?
ועוד לחשוב שבית ספר צריך ללכתץ בכל דבר אחרי כל הורה ?
בבית ספר בגן שמואל צריך לחנך להיות כמו הבוגד אודי אדיב מגן שמואל , או להיות נאמנים לארץ כמו אורי אילן ש"לא בגדתי"?
נקודה למחשבה בבקשה.
נראה שבכלל לא הבנת אותי.יהודיזההכי אחי
אני מסכים לגמרי שתוכנית הלימודים באזרחות (שעשיתי אותה לפני למעלה מעשור) היא מוטה באופן קיצוני. אמרתי את זה כבר אז למורה שלי (שהיה אגב שמאלני), והוא הסכים אתי למרות דעותיו.
בוודאי שעל פי התורה יש חובה לחנך לתורה, אבל אני מדבר ברובד הרבה יותר בסיסי. כל עוד לצערנו אין פה מדינת הלכה, המושתת על התורה, יש להלחם עבור החופש.
לגבי מה שאמרת על חינוך לאלימות - זה בוודאי מחוץ לתחום.
הכוונה שלי היתה שלכל הורה זכות אזרחית לחנך את ילדיו בדרכו, בכפוף לחוקי המדינה.
בלי קשר לזה, חובתו ההלכתית של כל הורה יהודי לחנך את ילדיו בדרך התורה.
בואי ולא נערבב חוק בהלכה, מין בשאינו מינו (ואגב, אני לא חסיד גדול של "דינא דמלכותא דינא", אם תהית לעצמך, כלומר אני לא חושב שיש חובה הלכתית לשמור על חוקי מדינת ישראל. אך אין כאן המקום להאריך).
דמוקרטיה לא משנה בכלל למה טוב ומה רע , זה רק הסדרשירתיה
אין דבר כזה "זכות אזרחית" כי זכות זה דבר ערכי ודמוקרטיה זה רק הסדר לחיות ביחד .
ואם צוחקחם על הזכויות שלנו כמו בגרוש כל היהודים הדתיים המחבל קטיף רק בגלל ששונאים אותנו , אז שלא יבואו אלינו בהסברה שאנחנו צריכים ללכת לפי דמוקרטיה. כשזה חד-כיווני.
חבל שאת מתעקשת ליחס לי את השימוש במונח דמוקרטיהיהודיזההכי אחי
אין כאן מסחר של תן וקח, יש כאן הבנה שלאבא ואמא זכות לחנך את ילדיהם בדרכם.
תנסי לעשות מאמץ לא לחשוב על דמוקרטיה, כי זה ממש לא קשור לנושא. תחשבי על דרך השלילה, שלקחת לך את ילדיך ולחנך אותם הפוך מהדרך שלך זה כמו לקחת לך אותם מהבית.
זו זכות שאפשר ליישם בכל שיטת ממשל שהיא, דמוקרטית ושאינה דמוקרטית. הזכות הזו גם לא סותרת את ההלכה. זה כמו שיש לכל אדם זכות לנוע בחופשיות. הוא יכול לעשות עם זה מצוות ויכול לעשות גם עבירות, אבל קיום מצוות או עברות לא שייך בשום צורה לזכות הזו.
קפיש?
זה נושא קצת מורכב אבלשוקו =)
אני חושבת שמורה יכול להביע דעה פוליטית בצורה מכובדת ולא מזלזלת בדעות של תלמידים אחרים
ובנוסף גם להראות את הצד השני של העניין
^^^^^*בננית*
מורה חייב לחנך ילדים באהבת ארץ ונאמנות וציונות.borisd
אחרת אין לו מקום תעסוקה בחינוך ציבורי.
וגם לשמור תורה ומצוות . חבל שקשה לממש את זה.חוטראאחרונה
איך אפשר לתאר בכלל מורה בבית ספר ליהודים , שלא יראה להם כמה טוב וחשוב לקיים את מצוות התורה ?
אז נכון שכיום זה לא מציאותי . אבל זה לא אומר שמורה הוא בסדר אפילו אם לא משתדל שהילדים ישמרו תורה ומצוות.
בודאי שכן!ישי .א.
יש מצוה להפיץ את אמונת היהדות וכל המסתעף מזה,אני77
ועבירה לעשות ההיפך.
זה חל גם בין מורה לתלמידים, כמו בין כל בני האדם.
אצל יהודי אין "דעות פוליטיות". יש דעות שמקרבות לאמת, ודעת שמרחיקות מהאמת.
מורה שאומר לתלמידיו שלרצוח זה טוב-מרחיק אותם מהאמת. מורה שאומר שלרצוח זה רע-מקרב אותם לאמת.
מורה שאומר שצריך לנהוג ע"פ ההלכה-מקרב לאמת.מורה שאומר שלא צריך לנהוג ע"פ ההלכה-מרחיק מהאמת.
אם הדעה הפוליטית שלך מקרבת לאמת-פתח פיך ויאירו דבריך.
מה שכן אפשר לדון עליו-איזה דעות מקרבות לאמת ואיזה מרחיקות, אבל זה דיון אחר, וודאי שהוא צריך להתבצע על בסיס האמונה היהודית, שאין אמת יותר מבוררת ממנה (גם במישור השכלי, גם במישור ההסטורי, גם במישור המסורת (שיש לה ערך לפחות כמו כל עדות, ואפילו פי כמה בהתחשב בכמות העדים, והדברים שהם הסכימו להקריב עבור אמונתם)).
איזה קטעע..בלחיתקטנה
בדיוק היום התווכחתי עם חברה שלי אז עשיתי כזה למורה לגאוגרפיה ''המורה-נכון יצחק רבין היה רשע?'' אז היא באה לענות.. ואז נזכרת כזה-'וואי אסור לי להגיד דיעות פוליטיות בכיתה..סליחה''..
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
אני חדשההרהמורניק
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילהאחרונה
שלוםטאטע מלך העולם
יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.
ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?
רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...
תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!
זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini
אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.
כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.
האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?
האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?
או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?
העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.
מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה? (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)
אולי לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי?
אמממטאטע מלך העולם
זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...
אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם
הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...
בד"כ זה כן סותריהודי חסידי
אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?
לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.
אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם
זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...
אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...
עכשיו מבינים קצת יותר??
כן...יהודי חסידי
אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...
חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך.
וואי תודה!טאטע מלך העולם
אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??
ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה
אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...
כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...
בקיצור מורכב ביותר...
בדידותהרשפון הנודד
למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?
לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.
אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?
אתה לא חבר בתנועת נוער?
זה לא זההרשפון הנודדאחרונה
זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)
...הרמוניה
א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך?
מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?
תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.
ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...