אולי זה אתה, אולי זה חבר שלך, אולי אתה ראית, ואולי אתה לא מבין על מה אני רוצה לדבר...
אז בואו כולם תקשיבו ואני אסביר לכם!
הלכתי לצעדה אני שמחה שהלכתי אבל כשחזרתי, חזרתי עצבנית, מבואסת, פגועה והכי הכי בשוק!
בשוק שיש ילדים\נערים כאלה לא בוגרים! כשאני החלטתי שאני יוצאת לצעדה הזאת הייתי ממש שמחה! אני עושה משו משמעותי בשביל המדינה שלי! מראה אכפתיות כלפי שאר העם! אולי מתנהגת בבגרות ומחליטה ללכת לצעדה ולא ללכת לחברה או משהו כזה..
אני הולכת עם חברה שלי בדרך חזור ושומעת חבורת בנים מצחקקת מאחורי הגב שלנו וכדי שתבינו אלא היו דתיים!..לא התייחסנו בטח סתם בדיחה טובה שהם שמעו..
הייתי עם תיק גב שמאחד מהאבזמים יצאה בובה חמודה שזזה לה מצד לצד..פתאום ברגע אחד הרגשתי את כולי עפה אחורה כאילו התיק שלי נפס במשהו..
אנחרי שהתייצבתי והסתובבתי אחורה ראיתי שני נערים רבים בינהם ומנסים להוכיח שלא הם עשו את זה..
עשו מה? משכו לי בבובה, פתחו לי תא בתיק, כמעט הפילו אותי והכי- ביישו אותי מול שאר האנשים..
אני נערה לא צעירה ומעשה כזה מאוד פוגע בעיקר שאני בת ולא יכולה לעשות עם זה כלום..להרביץ וכו'..
הייתי כל כך בשוק שכמעט התחלתי לבכות, אני יכולה להגיד בלי בושה שכל הצעדה חיפשתי את אותם ילדים קטנים רק כדי להרביץ להם ואני לא אגיד איך ואיפה..
המעשה הזה היה פשוט מעשה מזעזע וכמובן שאני יכלתי לפנות למשטרה ולהתלונן על הטרדה, אבל לא עשיתי את זה!
אחרי זה מעשה נוסף (אני לא יודעת אם זה אותם נערים או לא) עמדו מול חברה שלי ומולי ופשוט חסמו לנו את הדרך וצעקו דברים כאילו הם עם בעיות..אני מאמינה שאם הם עשו מעשה כזה הם באמת עם בעיות!!!
אני לא יודעת אם אתם מבינים על מה אני מדברת, אבל אם זה אתה שעשית את זה או חבר של אותם הנערים או אפילו אם ראית את זה..
אני כבר יודעת על מישו אחד שצריך לבקש ממני סליחה לפני יום כיפור..אז כדי שהמישו הזה יצא מהרשימה שלי אני מבקשת לקבל הודעת התנצלות לניק הזה ואני מאוד מקווה שכאן האנשים על רמה ולא יתחילו לצחוק כשהם קוראים את זה כי זה מעשה מבייש מעליב ופשוט...לא יודעת מה להגיד חוץ מזה שאני בשוק!!!
משהו מאוד חשוב בקשר לצעדה שהייתה...נכתב ברצינות!!!טלטלוש
batsheva100
אווצ'...
מחזקת את הדברים שלך:יצור הודי
אני לא הלכתי אבל חברה שלי חזרה וסיפרה לי את זה שהיה חבורה של שלושה נערים
שהלכו בת בת (לפחות במקום ששם היא הייתה ) והאירו על הפרצוף שלה בפנס והתחילו לדבר איתה
לפעמים לצחוק עליה לפעמים להסביר לה כמה היא יפה...
אבל ראבק
!!!אם בשביל זה באתם היה עדיף שתישארו בבית!
לא צריך שאנשים כאלה יבואו.
ואם אתם קוראים את השורות האלה ונזכרים ש"אופס אני עשיתי את זה"
שלא תחשבו אפילו לבוא לדבר כזה פעם הבאה.
אתם רוצים להתחיל עם בחורת? תעשו את זה במקום אחר.
יש לך את זה ביותר מכליל ומוציא שם רע?דתי לאומי
גס רוח
^^^^^ ממש צודק! הייתי כל הצעדה עם חולצתנועהאיש_בנימין
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ [כל מילה.]ענבל
^^^^בחורצ'יק
(שוב הוא חזר עם השטויות שלו?)
אוי כפיר, טיעון מטומטם.מישהי=)
אותו דבר יכולים לעשות גם אנשים מאריאל
למרות שזה נחשב תנועה "דוסית"..
מה הקשר לבני עקיבא?
מעורב זה כן,
אבל גסי רוח תמצא בכל מקום.
וחוצמיזה, במקרים כאלו צריך לצעוק שכולם ישמעו.
מי שיתבייש זה יהיה הם ולא את,
כי את היית בסדר.
נוער בני עקיבא?? תתבייש לך על ההכללות האלה!!ozd
ובאמת טוב שלא באת להפגנה
אבל למה להכליל ציבור???ישי .א.
זה הכי קל ופשוט להגיד הם כאלה והם כאלה.
קודם מה זה בכלל נוער ב"ע? כאילו מה יש בני אדם שהדפוס התנהגות שלהם הוא ב"ע??? למה הכוונה???זה בסה"כ תנועת נוער זה לא נראלי כמו דרך חיים.
דבר שני (בהנחה שיש כשזה דבר נוער ב"ע) על סמך מה את בכלל אומרת עליהם דברים? את מכירה מדריכים קומונריות ואנשים שמובילים את התנועה הזאת???
נשמע לי הגדה כ"כ מכלילה ולא נכונה כי תכלס אין אפילו מה להכליל כי זה לא קיים, יש כ"כ הרבה סוגים וגוונים...
זה מה שקורה שלצעדה מגיעים נוער בני עקיבא.י.ל.
הבעיה של ההטרדות היא לא היתה כל כך נפוצה יחסית לערבוביה שהיתה שם.
בנות ובנים ביחד כאילו זה מסע בני עקיבא.
ואל תגידו זה לא בני עקיבא כי זה בדיוק כן!!!!
ממש לא! תפסיק להוציא שם רע!!איש_בנימין
^^^^^^^מתחברת=)
יכול להיות שהם היו עם חולצתנועה אבל להכליל ככה???
מה הולך, עם ישראל??
אי אפשררותם333
לעשות הפרדה בצעדה!!!זו צעדה.מה הבנים מקדימה הבנות מאחורה?הבנים בצד ימין הבנות בצד שמאל?צעדה אחת לבנים וצעדה אחת לבנות?אין מה לעשות.אז שלא יעשו צעדה וזהו.אלא אם כן יש לך רעיון אחר להציע למארגנים!!ובתור אחת שאף פעם לא הייתה בסיבו"ש,סיבו"ש זה לא 15,000 איש.(ככל הידוע לי)
לא.אם היית ראית שהיה 2 כיוונים וסתם הלכו ביחד אחדשושנת העמקים
על השני.זה היה פשוט מגעיל וחוסר קידוש ה' הקטע הזה.[עצם ההפגנה הייתה קידוש ה' עצוםםםםם!!!!כן ירבו!!!]
אם היה חשיבה היה אפשר לעשות צד ימין-בנים,צד שמאל-בנות.
לא היה כך וחבל!-חרא לי מאודד!!!!
מטעויות לומדים,בעז"ה בפעם הבאה יהיה כבר נפרד.
מי שיכול להעביר למארגני ההפגנה אשמח!
רועת צאן-מה הבעיה בהפגנה מעורבת?!
לא יודעת אם היית או לא אבל אם היית אז היית יכולה לראות איזה דוחה זה היה.
בנות שרו ורקדו ככה לפני בנים.
בנים באו ודיברו עם בנות חופשי בלי שמכירים בכלל.[לא סתם אומרת כי גמלי באו ושיגעו ת'שכל.][בנים!!מה אתם רוצים מאיתנו למען ה'!!!חכו בסבלנות לכל המיועדת שלכם!!!]
בת ובן-חברים הצטלמו ככה בפרהסיה.[מנהסתם הם עושים אתזה תמיד אבל ככה ליד כולם ציבור דתי תורני?!]
קיצור,לא נפרט עוד.
וחוץ מיזה,מדברים איתך על איסור קשר עם בנים בגיל הזה?מדברים איתך על כל הנושאים המורחבים הללו?
אסור שבנים ובנות יילכו ביחד בגיל הזה!!!!
לאיודעת באיזה תנועת נוער את ואיך הולך שם המסעות אבל אצלנו ב"ה זה מאוד ברור!
בנים-פה. בנות-שם. לא מתקרבים אחד לשני!![ואני לא גרה במקום דוס בכללללללללללללללללללללללללללללללללל!!!]
וזה שאת ואני הולכות ברחוב עם בנים זה נכון אבל זה שונה.אם רוצה שארחיב תגידי
בני עקיבא/עזרא3>/אריאל/צופים דתיים=לא באמת משנה.
בכל התנועות מחנכים!
השאלה אם מקבלים את החינוך או לא מקבלים.
מי שזה היה לא קיבל חינוך!לא חשב לרגע מה הוא עושה!שכח לרגע את ה' יתברך!
ולונורא בעז"ה הוא יחזור בעצמו,אם הוא לא יבוא ויגיד סליחה מקווה בשבילו ובשבילך שיבקש מה' סליחה.
בהצלחה רבה!~
שתזכי לפרסם לנו רק טוב![]()
חזק ולעניין.^^רותם333

למארגנים היתה פאדיחה בארגון של ההפרדהי.ל.
ואם רוצים אפשר להפריד גם בלי מחיצות.אבל שיש 50 אוטובוסים של בני עקיבא
וכולם הולכים בנים בתוך הבנות מאידיאל של חברה מעורבת שלא יתפלאו שיש הטרדות
ותאמין לי שהחברה המכונים נוער הגבעות לא הלכו בתוך הבנות.
זה רק המזרוחניקים שמאידיאל הולכים מעורב וחיים מעורב
גועל נפש ההוצאת שם רע הזאתozd
נוער הגבעות..אבודה!
ברגע שהם קלטו שזה לא כ"כ נפרד הם דאגו להתרחק משם...
אתם יודעים מה, תמשיכו לארגן צעדות עם עצמכםדתי לאומי
כת של "צדיקים", כ"כ צדיקים שמנותקים מעם ישראל.
תסלח לי אבל מה הבעיה בצעדה מעורבת?רועת צאן..
למה פה זה שונה?
|מזועזע| אני פשוט לא יענה, אולי בשמים תבין...ozd
ואי. עכשיו הגזמתם!!בצל ירוק
נכון שזה הרגיש קצת כמו מסע בנ"ע,
אבל אלו הכללות לא נכונות בעליל
גם לי זה היה.אווזה.
ומה שהכי הגעיל אותי זה שהם היו עם חולצתנועה.
זה מה שאתם באים לייצג?
גם אותי מגעילים עבריינים עם כיפות בבית משפטדתי לאומי
מה שאני בטוח- שלהם וליהדות אין דבר במשותף.
חוץ מזה שהם יהודים, ממש כלום.סתם אחת
עצוב לשמוע (לקרוא)
reut13
גועל נפש!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!עזראי
משהו חשוב!מתנחלת איפשהוא
בס"ד
באמת מה שהם עשו היה ממש ממש אבל ממש דוחה ולא יפה, אבל אסור להכליל! אני לא מבני עקיבא, אבל זה שבני עקיבא זה תנועה מעורבת זה לא אומר שמתנהגים שמה ככה. זה היה כמה נערים מסוימים וזה לא אומר עכשיו שלכל מי שיש חולצתנועה של בני עקיבא מתנהג ככה
דיי להוציא שם רע, בני עקיבא זה אחלה תנועה שפועלת המון המון 
(ללא התכוונתי לפגוע באף אחד!)
המשך יומנעים ![]()
לגבי מה שיצור יהודי כתב:גרעין אליה :)
3 נערים באו אלייי כולם עם סגריות וזה היה נראה שחייבו אותם לבוא אז הם ניצלו אתזה להטריד בנות והתחילו להגיד לי מלא דברים.... הם אמרו לי, "ואיי את יפה"גם לא נעים גם לא מכובד........ הם רדפו אחרי ואחרי חברה חצי דרך!!!!!! יאללה אנשייםם תתבגרווווווווווווווו היה באלי לתת להםם ללאטמה לפפרצוףףף!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!|מי שלא מכיר לאטמה אצלי זה כאפה|
אם התכוונת אלי אז:יצור הודי
א)קוראים לי יצור הודי לא יהודי
ב)אני בת![]()
אני רוצה להדגיש!!!!טלטלוש
הם היו בלי חולצות תנועה!!!!
ואולי אני טועה אבל ניראה לי שהם באו בלי תנועה ובאופן עצמאי...
אני באמת לא רוצה שתתחילו כאן מלחמה על התנועות ומי יהודי ומי לא.
כתבתי את מה שכתבתי, רק כדי להעלות לאנשים שעושים דברים כאלה את המודעות שמה שהם עושים פוגע ומבייש!
ושאחרי לא יעשו את זה!
וויכוח לא היה המטרה!!!!
כולכם פה מגזימים וזה נורא מה שהם עשו ..אנונימית .
אבל יש כאן הכללה כזאת גדולה,
מה זה קשור שהצעדה הייתה מעורבת ?! תנסו להפריד כ''כ הרבה אנשים,גם יום ירושלים זה מעורב ומי שיגיד שלא חי בסרט.
ומה זה נוער בני עקיבא ?! מזה העליונות הזאת ?? שאני אביא לכם מישו מעזרא/מאריאל/מכל תנועת נוער אחרת שמתנהג ככה???
אפחד לא מצדיק את מה שהם עשו,והם באמת ילדים קטנים,ולפי דעתי או מה שאני הייתי עושה זה לצעוק עליהם,
אבל אתם מכללים בצורה שכואב לראות.
בכל כלל יש יוצא מהכלל ושאתם מדברים ככה זה פשוט התנשאות . סליחה .
זה די מגוחךכיסא חשמל
שאת מצפה שאנשים פה יהיו על רמה, ואומרת: "אני יכולה להגיד בלי בושה שכל הצעדה חיפשתי את אותם ילדים קטנים רק כדי להרביץ להם ואני לא אגיד איך ואיפה.." ממש מצחיק ובוגר.
נכון, הם באמת סתומים. אבל מ-משיכה בתיק בתור בדיחה אידיוטית ועד- להטרדה...?? בואי לא נגזים.
אז ככהטלטלוש
ואתה צודק שאולי היה לא לעיניין לכתוב מה שכתבתי, אבל אם ילד קטן מרביץ נותנים לו מכה חלשה על היד כדי להסביר לו שזה כואב ולא נעים..מקווה שהבנת את כוונותי..
הטרדה*אבודה!
כמה דברים חשובים:אבודה!
לפי דעתי הצעדה הייתה אירוע באמת גדול ובעז"ה משפיע..רועת צאן: צעדה נפרדת זה חשוב, וזה ממש לא כמו ברחוב, בצעדה יש המוני אנשים והכל צפוף, כשיש בנים שמעורבבים עם בנות עוברים על המוני איסורי נגיעה (מנסיון אישי שלי ומן הסתם של כולכם) וכבללי זה ממש לא מתאים!
אני גם ראיתי מקרוב התנהגויות של כל מיני נערים וילדים שבאמת לא התאימו, זה מצער גם אותי שיש את זה (וכמעט הרבצתי לכמה מהם אבל הם הבטיחו לחזור למוטב)
אני ממש לא באה להכליל אבל ברור לי ולכולכם שהנערים האלה בדיוק באו מבנ"ע ואתם לא יכולים לשקר לעצמכם שהם מאריאל, כי זה באמת לא הגיוני,ברור שחוץ ממס' הנערים האלה שאר בנ"ע אחלה בחלה!אבל מאידך גיסא הנוער הזה הוא חלק מהציבור שלנו, ואני חושבת שזה ממש יפה שהם באו בהמוניהם!
מי אמר שהם מבני עקיבא????? |רועד מזעם|רייצ'וש
די כבר! נכון שלבני עקיבא יש סניפים בכל מקום שנדרש, ולא תמיד החניכים הכי דוסים וצדיקים אבל מכאן ועד להמציא את כל הדברים האלה.... גרמתם לי לשבור את הכלים!!! יכול להיות שהם בכלל לא בתנועת נוער!
ותפסיקו לדבר על בני עקיבא ככה! "נוער בני עקיבא" (אני מדברת בתור ילדה טובה בני עקיבא) "הוא חלק מהציבור שלנו" ניאלץ ליסבול אותו, אנחנו ממש מעדיפים שלא אבל מה לעשות?! "ממש יפה שהם באו בהמוניהם" וממש לא יפה שאת מדברת ככה!
הם מבנ"ע נקודה.אבודה!
בתור ילדה טובה בנ"ע דור רביעי.
ולמה את מכניסה לי מילים לפה? לא אמרתי שאנחנו ניאלץ לסבול אותם!
ומדהים שאני מדברת ככה
בנ"ע תנועה של עם, ולכן כל העם נמצא שםozd
בוא ניצא מנקודת הנחה שזהם באמת מבנ"ע (ולמרות שזאת הוצאת שם רע מזעזעת!) באותה מידה את יכולה להגיד: איזה גועל נפש הוא יהודי.
התנועה הזאת החזירה כ"כ הרבה אנשים בתשובה! פיתחה אישיות של כ,כ הרבה אנשים בציבור שלנו, עזרה לכל כך בהרבה ילדים, משבטי יובל עד מרכזי קליטה, גידלה כ"כ הרבה אנשים גדולים ואני יכול להמשיך לדבר פה עד מחר...
זה פשוט עצוב איך שאתם משמיצים!!!
פיייי מה הקשר?אבודה!
שגם אם ובאמת זה היה מישהו מבנ"ע זה לא אומרozd
שכולם ככה!
ואני מסיים את הדיון כי אנשים פה סתם מתגרים.
נכון היא תנועה של עם, אבל זה לא העיקרחלולה
זה פשוט משהו שקיים בבנ"ע וכמעט לא קיים בתנועות אחרות ולכן זה נורא בולט.
אבל זה גם חסר טעם להסביר את זה.. מי שירצה לחפש בנו חסרונות ימצא, אנחנו לא מושלמים. מה שאנחנו צריכים לדעת זה לסנן ביקורת- איזו מגיעה ממקום אמיתי ואיזו סתם מנסה להתגרות.
תראי,רועת צאן..
אבל מה הבעיה בצעדה? בן אדם עם ערכים, ששם לעצמו גבולות, יתנהג בצורה מכובדת גם כשהוא בישיבה וגם כשהוא מוקף בנות. א ו ק י - אז הולכת ליד שביעיסט כלשהו בת!! אז מה?! אין לו בגרות? גבולות? אני לא מבינה מה שונה פה?
מי שבאמת בנה את עצמו יתנהג באותה צורה בכל מצב. וזה שטויות להגיד שבאריאל זה לא קיים. זה קיים ועוד איך ואת יודעת את זה.
אבל לגבי המשפט הזה- "ברור לי ולכולכם שהנערים האלה בדיוק באו מבנ"ע".
סליחה על הבוטות,אבל מה זה אמור להביע?!?
די. נמאסתם. תתבישו, בני עקיבא זו תנועה מדהימה! בני עקיבא זה ק-ו-ד-ש, נקודה.
נמאס לי מכל ההתנשאות המגעילה שיש פה, מכל הצדיקות המזוייפת, ההתבדלות.
תעשו חשבון נפש דחוף...
צאי דחוף מהבועה שאת חייה בהאבודה!
רוצה שאני אגלה לך מה יש במחנות של בנ"ע מה קורה בלילה לבן בבנ"ע?
אני יודע טוב מאוד ומקרוב בדיוק מה קורה שםדתי לאומי
אז מספיק להפחיד להקצין ולנפח. החברה שבשוליים היו נמצאים באותם השעות במועדון או במקומות אחרים.
נו,תגלי!איש_בנימין
עם בסיס מוצק..אבודה!אחרונה
ובשביל שזה לא יהיה לה"ר ורכילות ובגלל שאני באמת לא רוצה להרוס לכם את התמימות..באמת עדיף שאני לא ארשום פה..אם ממש מציק לך, ואתה ממש רוצה לדעת, באישי בשמחה
נשמה!את לא בן וגם אני לא!לבן ולבת יש נשמות שונות,שושנת העמקים
רגשות שונות,מחשבות שונות,דברים שונים שמושכים אותם...
יוצא לי לדבר הרבה עם אחי הגדולים [והחמודים
]על כל הנושא הזה.(כמובן,בלי להשחף.....)
ופעם הם הסבירו לי כמה שקשה להם לפעמים,למרות שהם יושבים כל היום ולומדים,למרות שהם לא משוטטים כמעט באינטרנט ,למרות שהם לומדים על יצר המין...
זה -ק-ש-ה-ה-ה-!-!-!-קשה קשה קשה!!זו עבודה -ע-נ-ק-י-ת-!!עבודה לכל החיים להתגבר על היצר הזה!!!(או לפחות בעז"ה עד שיתחתנו.)
יש לו בגרות!יש לו גבולות אבל פשוט קשה!היצר הרע המעצבן הזה דוחף אותו והוא לא מצליח לעצור אותו.לצערו
"כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונות"-מכירה את המשפט הזה?![חז"ל,נראהלי].
היא חושבת שהם מבנ"ע,את חושבת שהם לא מבנ"ע,זה באמת לא משנה!העיקר שילמדו להבא!
חבל להוציא אנרגיות פה ולהתעצבן!
אפחד לא אמר שבני עקיבא זו תנועה לא מדהימה אבל כמו שלכל אחד יש מה להתקדם אז גם להם,ב"ה
[ו..............בסוגריים!!!רוב סניפי בני עקיבא לפי מה שאני יודעת הם פחות דוסים מעזרא ומאריאל. [לא ח"ו שיש לי בעיה עם זה]והשוני הזה נובע מעקרונותיה של התנועה שלא ניכנס עליהם עכשיו..]
ומתוקה, אמרת לנו לעשות חשבון נפש?!
תעשי גם את
בהצלחה!![]()
חשוב מאד!!!!!!!נחשון מהרחברון
אבל לנו באמת פי אלף!!!!!!!!! בלי לזלזל, זה יצר, זה הורמונים וזה משיכה חזקה.
בדיוק להיפך בן שלומד בישיבה ולא נחשף/נפגש עם בנות המפגש הזה הרבה יותר קשה לו, זה קשה לשלוט אז בבקשה - אל תעימדו אותנו בניסיון...
ורק בנים?!? אלי (למרות שאני לא איזה חתיך עולם אלא להיפך) נגשו בצעדה6 בנות שלא הכרתי והתחילו לדבר איתי ולפתח שיחה.
אתם יודעות כמה כוחות נפש היה צריך כדי לאמר להם "די אני משתדל לא לדבר עם בנות"??? זה קשה!!!!!
אל תכניסו אותנו לזה
לא מדבר על האלה שעומדות בצד מצחקקות שעה ואז ניגשות עם שאלה מטומטמת כמו מה השעה שיש לה שעון ביד.. (קרה גם בצעדה)
אז די, בבקשה תתחשבו
וכן באריאל מחנכים להפרדה מתוך ההכרה בקושי הזה שגם שמחנכים עדיין קשה! זה לא שבורחים מהתמודדות אלא מעבירים אותה לזמן שריאלי להתמודד...
אני אתן משל. אדם אחד נופל לו על הרגל פטיש וכואב לו אדם שני נופל לו על הרגל פטיש ולא כואב לו. למה? כי הוא בריא והוא משותק - אז הוא לא מרגיש...
מי שאומר שלגבר עם בנות לא מזיז לו, להיפגש עם בנות או שבנות מתחילות איתו לא מזיז לו אז או שהוא שקרן או שהחלק שאחראי על זה בנפש שלו משותק - שחוק הוא צריך ריגוש הרבה יותר גדול
למה בייניש רואה אישה עם חולצה קצרה הוא מזיז את הראש - כי מפריע לו - הוא בריא יש לו רגישות טבעית אבל חילוני יכול לראות בחורה בבגד ים ולא יזיז לו למה? כי הוא שחוק, הרגש שלו משותק הוא חייב משהו ענק שירגש אותו. אז אחרי שהוא יתחתן ואשתו לא תספק אוותו - הוא ירעה בשדות זרים וככה מגיעות כל הסטיות הנוראיות בתחום הזה, לאנשים מתקהה הרגש - כי הם לא נזהרים ואז הם מחפשים ריגוש גדול יותר יויתר
מחזקים את ידייךשואף לאור
לא נעים,מעשה מביש ומכוער
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
אני חדשההרהמורניק
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילהאחרונה
שלוםטאטע מלך העולם
יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.
ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?
רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...
תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!
זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini
אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.
כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.
האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?
האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?
או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?
העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.
מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה? (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)
אולי לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי?
אמממטאטע מלך העולם
זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...
אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם
הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...
בד"כ זה כן סותריהודי חסידי
אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?
לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.
אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם
זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...
אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...
עכשיו מבינים קצת יותר??
כן...יהודי חסידי
אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...
חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך.
וואי תודה!טאטע מלך העולם
אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??
ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה
אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...
כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...
בקיצור מורכב ביותר...