קטע יפה שהביאו לנו באולפנא..בדד...

תן חיוך!!

בוקר אחד קמתי עם מצב רוח שמח ונרגש.אותו יום היה יום החתונה של חברתי, והייתי כבר דרוכה להגיע ללוות אותה. יצאתי מהבית בדרך אל תחנת האוטובוס כשעל פני חיוך גדול של שמחה.

כשהלכתי ברחוב גיליתי תופעה מוזרה מאוד. אותו יום היה יום שלישי-לא יום חג או מועד. אך לכל מקום שהסתכלתי או הפנתי מבט ראיתי אנשים מחייכים. זה היה ממש כמו קסם-אנשים שונים שחלפו על פני או שעברו ברחוב-כולם ללא יוצא מן הכלל חייכו אלי. כמה נחמד! החזרתי חיוך לכל אדם שעבר בדרכי אך בתוכי עמדתי מבולבלת: מה קרה לאנשים היום? מדוע כולם מחייכים אלי?

כשהגעתי לתחנה מרכזית חיפשתי במהירות מראה-אני חייבת לדעת מה כל-כך מצחיק בי היום! נכנסתי לאחת מחנויות הבגדים, נעמדתי מול מראה והסתכלתי. אחרי כמה רגעים הבנתי את פשר השמחה-החיוך שהיה על פני הבוקר, ליווה אותי כל הדרך עד לכאן! אנשים פשוט קלטו את החיוך הזה והגיבו חזרה! מדהים איך שחיוך אחד נפך את העולם סביבי לקצת יותר שמח..

חודש אדר מדריך אותנו להגביר את השמחה- "משנכנס אדר מרבין בשמחה". אך בעומק העניין החודש הוא הזדמנות מצוינת לשבור מחיצות. להקרין שמחה ואהבה החוצה, וכך למצוא את הקשר ביני ובין האחר. או במילים אחרות: המרחק הקצר ביותר בין שני חברים הוא אורכו של חיוך אחד..

ממש יפה ומעורר מחשבה..... תודהמתחברת=)
סיפור-מומצא לצורך המסקנה הרצויה . לא אוהבת את זהשירתיה

הסיפור הזה לא היה ולא נברא . זה סיפור שמישהי המציאה  וכתבה . והביאו לכן את זה לאולפנא כדי להוציא מזה מסקנה לאיך לחיות במציאות.

אני חושבת שטוב אם מראים לנו את המציאות באמת , וחושבים על זה . ולא שיביאו מקרה אחד אלא הרבה מקרים מכל מיני סוגים , הרבה ממה שקורה הרבה ומעט ממה שקורה מעט , וככה יהיה אפשר לראות החיים שבאמת ולא את מה שהמדריכה רוצה שנחשוב כאילו זה החיים. ככה רק גורמים לחיות בצורה לא מתאימה לחיים באמת.

לפי מה שאני מרגישה לספר סופור כזה , יש בזה הונאה , ואפילו קצת מדבר שקר תרחק.

אפשר לספר סיפור כזה אבל להגיד . הנה זה סיפור שמישהי המציאה , מה אתן חושבות שהיא רוצה להשפיע עלינו בזה ? זה הוגן להשפיע עם סיפורים שלא היו ?

אני הייתי מציעה למורה שלכן לארגן ניסוי רציני.

לשלוח שתי בנות . אחת תלך ותציג שהיא מחייכת ושמחה והחברה תצלם את האנשים בסביבה כאילו בלי קשר לראשונה .

והשניה תלך עם פרצוף עצוב והשניה שוב תצלם ( ןלחזור על זה עם כמה בנות).

ואחר כך להראות את הצילומים לכולם  בלי להגיד מאיפה כל צילום . ואז לראו אם בכלל מרגישים הבדל .

אם יצא שאנשים  מתעצבנים מזו שמחייכת  ודוקא שחים מזו שעצובה. לא לפחד ולהוציא את המסקנות.

אני יכולה להגיד לך שהסיפור הזה נכון..מקום בעולם

גם אם ספציפית זה לא אמיתי,אני יכולה להגיד לך על עצמי שאתמול זה ממש קרה לי.

חזרתי הביתה קורנת,ואנשים באמת שחייכו אלי.

אולי הם היו עושים את זה גם בלי שהייתי קורנת,אבל זה לגמרי חלק מזה.

אז דרך החינוכית הזו מקלקלת ת'שכל וגם מחנכת לגאווהשירתיה

ושלא תביני אותי לא נכון , אני  לא אומרת מלה רעה עליך אותר1 וגם לא על בדד ועל מתחברת ממש לא.

אני רק רוצה שנראה מה המחנכים שמשתמשים בסיפורי שקרים עושים לנו לשכל.

אז מה זה  "הסיפור הזה נכון גם אם לא אמיתי "  .  לא אמיתי זה בדיוק להפך מנכון .ואם רוצים שנדע דברים ושנתרגל איך לראות  נכון את העולם , שיביאו רק דברים נכונים שבאמת קורים במציאות.

וגם שיתנו לנו לראות ולהבין את המציאות מתוך מה שרואים.

אבל במקרה הזה כמו הרבה פעמים רק מבלבלים במוח ומלמדים לראות הכל עקום.

אז המדריכה בסיפור שלה סיפרה שמישהי הלכה ברחוב וכולם היו שמחים ומחייכים , ולמה ? בגלל  ש ה י א   היתה שמחה .

אז רק תחשבו  .ההיא הלכה ברחוב והיו שם המון אנשים. חלק עצובים וחלק שמחים וחלק סתם.  והיא ראתה איש סתם ולא נהיתה סתם. היא ראתה איש עצוב ולא נהיתה עצובה, היא ראתה איש מעוצבן ולא נהיתה עצבנית .

אז זה מראה שהעצובים והעצבניים  שהיו ברחוב לא השפיעו עליה ועל  אחרים להיות כמו שהם.

ההיא של הסיפור נשארה בלי שום שינוי בגלל כל האחרים , אז מה הסיפור הזה מראה ? זה מראה שאם הולכים עם פרצוף ( עצוב , מעוצבן וכו') זה בכלל לא משפע !

אבל בעצם יש כאן גם משו נוראי שמתחבא. הסיפור אומר שמה שמרגישים כל האחרים זה כלום , ולא שוה כלום ולא משפיע כלום . רק חשוב זה מה שבת מאולפנא מרגישה ! רק ההרגשות של בת אולפנא משפיעות על העולם . כי היא זה משהו משהו , איזה נשמה נשמה  מיוחדת  . היא יודעת שעם ישראל מחוץ לאולפנא זה סתם זבלה ולא משפיע מה שהם מרגישים רק מה שהיא.

אז זה לא חינוך לגאווה ?

תראו את  אותר1  , במחילה , היא קראה מה שבדד כתבה ובלי לחשוב כנראה זה נכנס גם לה , וגם היא חושבת שכשהיא הולכת כולם נהיים כמוה , והיא נשארת כמו שהיא בלי להיות מושפעת מהאחרים.

אז נכון שהחינוך לגאוה מזיק לנו ? או לא נכון?.

כמה דברים-בדד...

א. אני ממש לא חושבת שכולם נהיים כמוני! אני פשוט חושבת ששווה לחייך לפעמים לאנשים..החיוך יכול לעשות למישו ת'יום..

ב. קודם אני ילך עם חיוך ברחוב ואז נדבר...קורץ

ואני ממש מסכימה עם נאש..

ממש לא.מקום בעולםאחרונה

לא מסכימה בכלל עם מה שכתבת.

קודם כל נכון זה לא ההפך מאמיתי. בכלל לא.

דבר שני, אני לא חושבת שהדברים של בדד נכנסו לי או משו כזה, ולא אמרתי שכולם נהיים כמוני.

אני כן חושבת,שחיוך מצליח להשפיע על הסובבים אותך, ואין פה עניין להתווכח עם הסיפור שלי או עם מה שאמרתי כי זאת דעתי..

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך