ולמה נדהם? - כי זה מדהים לראות אדם שכותב דברים כל-כך לא נכונים, תחת מעטה של בקיאות והבנה בנושא הפסיקתי. מה-גם, שאתה כותב זאת לבחורה, תוך ידיעה שייקשה עליה להשיב לך בפן הלמדני. כך שאני רואה בכך גם ניצול של חוסר הידע שלה.
לעצם העניין: כיצד אתה יכול לומר "השורש לא רלוונטי"?. הרי זה המימד המשמעותי ביותר בפסיקת ההלכה. זו כל הסיבה של לימוד התלמוד בעיון בשיבה. בלי להבין את השורש של ההלכה, לא נוכל כלל לדון על מקרים חדשים שלא היו בעבר... כיצד פסקו בנושא חשמל בשבת? או בכל נושא שלא היה?. - רק מתוך ההבנה של יסוד הדין!. ללא הבנת יסוד הדין, כל מי שהיה יודע "קיצור שולחן ערוך" היה "רב" (בעיקר עם אישתו..).
כך שלמעשה, "דינה ל", ענתה לך באופן אינטואיטיבי, את מה שאתה אמור להבין גם מהשכל, וגם מהיותך *גבר* דתי (לא למדת בישיבה?).
אתה ניסית להוכיח את דבריך, וכך כתבת:
" האם לפי ההבנה שלך,
היה פוסק הרמב"ם ש:
"המלקט שערות לבנות מתוך השחורות מראשו או מזקנו
משילקט שערה אחת לוקה מפני שעדה עדי אשה"? " - עד כאן דברי כבודו..
והאמת היא, שאתה יורה לעצמך ברגל... כי אכן הרמב"ם פוסק שאסור להסיר אף שערה אחת, משום שזה "לא ילבש". אבל, מכיוון שיסוד הדין הוא שאין לעשות מעשה אישה, מתירים הפוסקים לבחור צעיר לצבוע/להסיר שערות לבנות. כי הוא אינו מנסה אלא להדמות לבני גילו. קפיש??.
בנוגע לעניין התחפושות, אני מצטט כאן ריכוז נחמד של המקורות, מתוך תשובה של הרב אליעזר מלמד (לא איכפת לי אם אתה "שם עליו" או לא. אני רק רוצה שתראה את המקורות, ואז תבין שרבים וטובים נהגו היתר בדבר).
ושים לב, שכל תשובתו של הרב הייתה על מבוגרים! לא על ילד בן שנתיים!!, שאולי על תינוק הוא היה מתיר לכתחילה..
הנה:
שאלה: האם מותר בתחפושת פורים להתחפש לבן המין השני, שבן יראה כבת ובת כבן?
תשובה: נחלקו בזה הפוסקים. מהר"י מינץ כתב (תשובה טז) שנהגו בבתי גדולים וחסידים באשכנז, שהיו מתחפשים, וגברים לבשו בגדי נשים, ונשים בגדי גברים. וכתב שאין להרהר אחריהם, ובוודאי אין בזה חשש איסור, משום שכל איסור "לא ילבש" הוא כאשר מחליפים את המלבושים למטרת ניאוף ופריצות, אבל כאשר המטרה לשמחה, אין איסור.
וכתב הרמ"א (תרצו, ח) שכך המנהג. אולם לדעת רוב הפוסקים, אסור לאיש להתחפש לאשה, ואסור לאשה להתחפש לאיש (ב"ח יו"ד קפב, ט"ז ד) ועל פי זה כתבו הרבה אחרונים, שיש למחות ביד הלובשים בגדי המין השני (כנה"ג, של"ה, ברכ"י). ויש אומרים שאם החליף רק בגד אחד ומשאר בגדיו עדיין ניכר מינו, אין למחות בידו (פמ"ג).
למעשה, ראוי להחמיר שלא להתחפש לבן המין השני, והמיקל בזה אין למחות בידו שיש לו על מי לסמוך.
(פורסם במעייני הישועה, גליון ת"צ (490), פרשת ויקרא ו' באדר ב', התשע"א, 12 במרס 2011)