בשרשור הזה אני לא רוצה להיכנס לויכוח ילדותי של איזה תנועה שווה יותר, טובה יותר ושאר פנינים. אני רוצה להציג נושא שמפריע לי מאוד כאן בפורום ובכללי.
כל תנועות הנוער עושות פעילות יפה ומשמעותית גם היא לא בדיוק מה שאנחנו היינו עושים. אני פונה לאנשים שלא מסוגלים לפרגן לתנועה אחרת, להסתכל על הפעילות שלה ועל התמונה כולה, אלא מתעקשים להשמיץ, להכליל וכמו שאני רואה את זה- בעיקר ליצור שנאת אחים שאינה במקומה.
חברים יקרים, בבקשה מכם, הסתכלו מעבר למה שאתם רואים, מעבר לאדם הספציפי ששייך לתנועת נוער # ומתנהג באופן לא הולם, מעבר לגאווה במקום שאתם נמצאים לעומתם, פשוט מעבר. יש אדם אמיתי וטוב מאחורי הפנים האלה ונשמה שפשוט מחפשת את עצמה. בהתעקשות שלכם להסתכל עליהם במבט עקום ובעליונות אתם מרחיקים אותם גם אם אתם לא מרגישים את זה. נסו לדון כל אדם לכף זכות, וגם אם אתם לא מצליחים אל תעשו השלכות מההתנהגות שלו על ציבור שלם.
אנחנו מדברים כל היום על ארץ ישראל, עם ישראל, ותורת ישראל. איפה ההסתכלות הזו ואיפה הערכים האלו?
אל תצרו שנאת אחים!
תנועת נוער שתמיד מושמצת ושמוכללת בעקבות התנהגות לא ראויה של חלק מחניכיה (שאגב, קיימת גם בכל תנועה אחרת) היא בני עקיבא. התנועה הזאת אמנם לא תנועה דוסית כמו תנועות אחרות אבל פועלת בשטחים רחבים יותר של עמ"י במטרה ליצור מסגרת לילדים עם רקע בעייתי לדוגמא ולחנך גם אותם לערכי התורה ובכלל, מה שיוצר הסתכלות עקומה על שאר חניכי התנועה. בעיניי הפעילות הזו מדהימה.
מקווה שהצלחתי להבהיר את עצמי ושבאמת תיקחו את זה ללב וליומיום.
אם מישהו נפגע אני מתנצלת מראש.