בבקשה לענות על השאלות ברצינות.
האם אתה בתנועת נוער? אם כן, באיזה?
למה אתה נמצא שם? מה לפי דעתך חסר בתנועה שלך?
בבקשה לא להתחיל מריבות של בני עקיבע אריאל ועזרא כל הודעה כזאת תמחק.
בבקשה לענות על השאלות ברצינות.
האם אתה בתנועת נוער? אם כן, באיזה?
למה אתה נמצא שם? מה לפי דעתך חסר בתנועה שלך?
בבקשה לא להתחיל מריבות של בני עקיבע אריאל ועזרא כל הודעה כזאת תמחק.
האם את בתנועת נוער?כן!!
אם כן, באיזה? בנ"ע,סניפדואל שולטים!!!
למה אתה נמצא שם?ערכים,אידיאלים,בשביל עצמי,והחברה...
מה לפי דעתך חסר בתנועה שלך?שכל לשבט הרא"ה...=]]
עזראית בקטמון :]
לא באמת הייתה לי יכולת בחירה, בתור גימלית..
אבל במבט לאחור, עם כל מה שנהיה מהשכונה [נהיה סוג של מרכז קליטה] והכל,
הסניף הוא הגורם שנתן לי הכי הרבה, בחברה,באידיאלים, בהכל.
לענ"ד הסניף מושלם, אבל הסביבה שלו נהייתה מעצבנת ואפילו מסוכנת.
ואולי צריך עוד הפרדה בין בנים לבנות, למרות שיש..
ואולי, אם היו מציעים לי, הייתי הופכת את הסניף על כל תכולתו [חניכות,מדריכות,וארון ציוד]לאריאל.. :]
הייתי מדריך בבני עקיבא
הייתי בא כדי לנסות להשפיע על הדור הבא של האנשים בסניף, הגעתי למסקנה שאני לא מתאים היום אני כבר לא מדריך אבל ממשיך להגיע לסניף.
חסר בתנועה אנשים בגיל 20\21 ילדה בת 18 לא יכולה לנהל סניף כמו שצריך.
כן, אני קומו' באריאל אלון מורה שכם כבוד! ( במקור אני מרחובות!)
אני נמצאת שם בגלל שאני חושבת שזו התנועה הנכונה!
בלי פשרות נקיים ת'תורה!
ומתקדמים לאט לאט...
בציפיה לבניין אריאל!
בס"ד
כי כמו שאמרו לפני- זאת התנועה שדוגלת בחיי תורה מלאים והולכת בלי פשרות עם התורה. - בשאיפה, לפחות.
מה חסר? כסף!
האם אתה בתנועת נוער? אם כן, באיזה? כן ב"ה ב'אריאל'
למה אתה נמצא שם? מה לפי דעתך חסר בתנועה שלך?כי אני הכי מתחברת לדרך שלה ועד כמה סיבות שאשאיר עמדי ;),חסר?מן הסתם חסר אבל לא ניראה לי אני ככ בעניינים |חטאתי פשעתי| מן הסתם קומונריות....
האם אתה בתנועת נוער?כן.. אם כן, באיזה? בנ"ע בעס"א..(לא שיש אפשרות אחרת..)
למה אתה נמצא שם?ערכים..אידיאלים..מעביר תזמן..חברה.. מה לפי דעתך חסר בתנועה שלך?לויודעת..
תנועת נוער??? כן!
אריאל..!!! [כאבוד! כאבוד!]
אני בתנועה.. כי- אני מסכימה עם האידיאלים והדרך!
חסר?? מבנים לסניפים וקומונריות!
חוצמזה..
הכל מעולה!
כן אני מסניף אריאל בת-ים.
היתי חניך בסניף ואני מדריך בסניף.
אני נמצא שם כי אני חושב שזה תנועה שהולכת לפי התורה ללא פשרות.
מה שחסר זה איזה מבנה קטן, כי כבר בקושי אפשר לעשות ישב"צ אפילו...
כן, אני בתנועת נוער. בני עקיבא. גאה.
נמצאת בגלל שזה מה שיש במושב שלי.. למרות שגם אם הייתי במקום עם יותר דברים הייתי הולכת לבני עקיבא (אבא שלי גדל על בני עקיבא..)
בתונעה אולי חסר קצת גבולות בין בנים לבנות בחלק מהמקומות ואצל חלק מהאנשים.. באמת יש הרבה שהם בסדר גמור אבל יש מיעוט שמוציא שם רע מרוב הערבוב שלו..
הייתי חניכה בעזרא, עזבתי בתחילת כיתה ו' כי נהיה מגעיל כל הדיבורים עם ועל הבנים.
באמצע כיתה ז' פתחו אריאל אז הלכתי בהתלהבות עם חברותי הקרובות, נהנתי מאד! נישארתי להדרכה (3 שנים..) בהדרכה עצמה היה לי מעולה! (חניכותי- קבלו ח"ח) אבל גדלתי והתקרבתי יותר להנהלה וגיליתי שגם באריאל לא הכל מושלם (מבחינת ההפרדה בעיקר)..
יצאתי לשירות והגעתי לישוב מקסים ששם יש בנ"ע. אט אט נכנסתי שם לסניף (מעורב) ואיכשהו אפילו יצאתי למחנה סיירים השנה..
ומסקנותיי: לכל תנועה יש את הייחודיות שלה ואת הקהל יעד שלה. ובאמת לא תמיד יש עניין להשוות כי כל תנועה פועלת בתחומים קצת שונים.
אבל אני לא יכולה בלי לפרגן לבנ"ע- תנועה פשוט מקסימה שכל הזמן בשאיפה קדימה! לאט לאט אבל בטוח ולא מדלגת על שלבים ולא מצהירה הצהרות שבתכלס קשה לעמוד בהם, אלא הולכת ועובדת לפי הסדר.. ברור שלא הכל מושלם אבל כשכולם כ"כ פועלים בשביל התקדמות וטוב זה פשוט עושה טוב...
שנזכה להתקדם תמיד כל אחד איפה שהוא...
בשום תנועת נוער וטוב לי ככה.
לא שלא הופעתי בדגלנות והשתתפתי בחודשי ארגון.השתתפתי והייתי.. אבל אי אפשר בכלל להגיד שאני חלק פעיל מהסניף או שאני חלק מהסניף בכלל.
זה לא מוסיף לי בחיים כלום וויתרתי על זה.
בס"ד
האם אתה בתנועת נוער? כן. בנ"ע-סניף עולים[נפרד.].
למה אתה נמצא שם? כי זה סניף עולים[נפרד!]. אחרת לא הייתי בבנ"ע.
מה לפי דעתך חסר בתנועה שלך? הפרדה מלאה בסמנריונים, טיולים, מחנות וכאלה.. או לפחות שבטיולים-מחנות יצאו מנק' הנחה שהטיול נפרד וסניפים שלא נפרדים- יהיה אחד מעורב. ולא להיפך- כמו שקורה עכשיו. שמלכתחילה זה מעורב אבל אם יש סניפים נפרדים- יש אפשרות להפרדה.[שזה ד"א-מעלה גיחוך.]
איפה הייתי מעדיפה להיות? אריאל.
[לתוהים: במוצא אני מעזרא.]
כן בבני עקיבא.
כי כיף לי שם ואני חושבת שהמקום הזה מתאים לי.
לא חסר בה כלום. (לפחות לא משו שאני הרגשתי בו..)
בעזהי"ת
כן. ב"ה, באריא-ל.
אני נמצאת שם כי בכיתה ד' הקב"ה נתן לי שכל. עכשיו אני יודעת שזאת היתה בחירה נכונה ממש, ועכשיו אני נשארת באריא-ל כי זה המקום שלי. כי זה האידאלים שאני מאמינה בהם, זה הדרך שאני חושבת שצריך ללכת בה.
מה חסר? חסר. לא אגיד שלא. אבל בעיקר חסר- חב"ב שפעיל באופן קבוע (ולא שבת פה שבת שם, פה שבוע שם שבוע, יומעיון פה ושם, (ניסיתי לגוון...) שמחותורה ודוכנים וזהו. זה לא מספיק לי'.).
וכן, גם חסר גיבוי. זה לא נחמד שכל החיים אומרים לך שאריא-ל מפלג את העם והורס אותו ושהם סתם מתנשאים מעל העם והכל. מי שלא יודעת- שתברר. מי שחושבת שיודעת ועדיין חושבת ככה- מוזמנת בש"א, בנות בלבד.
האם אתה בתנועת נוער? כן
אם כן, באיזה? בני עקיבא!
למה אתה נמצא שם? כי אני מאמינה שזאת הדרך חיים שלי, וגם אם יש דברים מקולקלים- אפשר לתקן- לא צריך לזרוק הכל.
מה לפי דעתך חסר בתנועה שלך? יותר התקדמות בכל התחומים [לא רק בהפרדה- אלא גם יותר עשיה וכו']
כן, אני בבני עקיבא, ופעם שילבתי גם אריאל.
אני לא יודעת מה הדגשים של שאר התנועות, אבל אני נשארת בתנועה שלי כי אני רואה שזו הדרך שבה אני רוצה ללכת,
האידיאלים והערכים שבהם אני מאמינה. אנחנו גם פועלים המון, לטובת א"י ועמ"י.
ומה חסר בתנועה?..חסרה יותר רצינות, ויותר תורניות. וצריך לשקם את חבריה ב'...
אבל בע"ה יהיה הכל...
עוד משהו- אנשים, התנועות לא אמורות לפלג, ממש אסור שזה יקרה!
בדוגרי, האידיאלים של התנועות לא ממש ממש שונים...אנחנו עמ"י אחד, כל תנועה משלימה אחת את השנייה!
רק טוב לכל עמ"י..
תנועת נוער- כן בני עקיבא!!!!!!
למה אני נמצא שם???? כי כיף שם!!!
לא חסר כלום !!!!!!!ברוך ה'=)
למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.