שאלה.קצת רגישה..מקווה שתהלום את הפורום..7060

אם לבחורה יש פירסינג (עגיל בבטן) והיא בקשר עם מישהו למטרות רציניות...

האם לדעתכם צריכה לגלות לו שיש לה?

אם כן,באיזה שלב?ולמה?

אם היא הולכת בצניעות למה שיהיה להם שם?די"מ

גם ככה לא רואים את זה.

נראה לי שמסתובב כאן פרובוקטור, אז שימו עין!רוני60
מדובר בבחורה צנועה וחסודה7060

השאלה לא מסגנון השאלות "האם הייתם יוצאים עם..." היא הרבה יותר מהותית לדעתי,ובאמת רציתי לברר מה דעתכם בנושאים כאלה בכללי,ולא מה הייתם עושים אם בחורה הייתה מודיעה לכם כזה דבר ומה זה אומר עליה,זה כבר ויכוח אחר,שאני לא רוצה לקחת בו חלק...

אני הייתי מציע שתבוא עם ביגוד כזה שהוא יכול לראותדי"מ

שתבוא עם ביגוד כזה שהוא יכול לראות לבד ולהחליט.....

תתפלא7060

אבל יש בחורות צנועות וטובות וחכמות שעושות דברים קצת לא רגילים\מקובלים (שאגב-אין איתם בעיה הלכתית)בשביל להרגיש טוב עם עצמם בלבד,וזה יפה בעיניהם,אפילו שאף אחד לא רואה,ולא כדי למשוך תשומת לב.וזאת בדיוק הדוגמא....

דווקא יפה בעיני.

למה את חושבת שאין בעיה הלכתיתאבא שמואל

מותר לחבול בשביל כלום?

"מאוד תפל וחסר משמעות"

"יופי זה כלום!!!"

הציטוטים ששמת פה מנותקים מהקשרם.7060

זה לא בסדר...

קשה לי עכשיו לעשות רוורס ולהחזיר אותם להקשר אבל תנסה להבין לבד שאני לא כזאת פסיכית 

א. אז למה את כותבת בצורה לא צנועה?רוני60

אם את רוצה, תשאלי את השאלה באופן כללי, למה להיכנס לנישות כאלה?

ב. משתמש חדש? הודעה ראשונה? קצת מחשיד, לא??

^ בהחלט . מחשיד. לא לענות- וזה יירגע לבד.נפש חיה.

טוב את הבירורים שלי אני כבר לא יעשה פה7060

בתמימות חשבתי שיש פה אנשים חכמים שיכולים לתת לי עצות,אני רואה שכולם פה חושדים בי שבאתי לעשות טרור.

אתם אנשים ממש טובים...חן חן.

אנשים להירגע בבקשה, לא כל אדם ששואל איזה-משה ר-

שאלה שלא נראית לנו צריך לתייג אותו כטרול..

תבינו שלא כל מי שכותב באתר בא מרקע תורני ויש כאלה שכן שואלים בתמימות.

אם יש בעייה כלשהי תפנו למנהלים, אבל לא להתחיל דיונים על גבי הפורום.

אני לא יודע אם מדובר ב"טרול" או בפרובוקטוריבצ
אבל לגופו של ענין חייבים להפסיק עם המנהג הזה שכבר מתחיל להימאס בכל הודעה שקצת לא נראית למישהו, בעיקר למישהי צועקים ישר טרול, פרובוקטור ועוד כל מיני מילים משיר השירים, נראה שכל פעם שלא בא למישהו להגיב הוא פשוט אומר טרול ונגמר הסיפור, את/ה לא רוצה להגיב, אל תגיב/י אל תענה/י אבל לפתוח 10 שרשורים על כך, זה מרגיז ומעצבן.

שכל אחד ישמור את המחשבות לעצמו לדעתי, ובלי קשר ספציפית לענין הזה אני אישית לא רואה בעיה בעצם השאלה, יחד עם זאת אני לא מגיב עליה מסיבות שלי אבל לא טורח לתקוף תחת כל עץ רענן שמדובר ב....

ואגב, יש כאן שאלות הרבה יותר גרועות בתוכנו, ובניסוחן שנשאלות בעיקר ע"י נשים אבל כשזה מגיע מצידן זה מותר ו אפשרי, ואפילו חובה. והכי מרגיז המכנה המשותף שעובר כחוט השני לכל אותם אלו ש"שומרים" עלינו מ פרובוקטורים הוא שנכתב כאנונימי, יש לזה גדר כמו של פשקוויל, אם אכן את/ה חושב/ת כך אדרבה שיאמר בגלוי בשם המקורי זה יותר רציני ויותר מכובד.

(אני לא משלה את עצמי שזה באמת ישנה משהו..)
לא בטוחה שזה טרולנועם ה
(בניגוד לשרשור הקודם שהיה היום)

ולא בטוח שבמידה וזו בת, היא מבינה לגמרי את הבעיה שבשאלה הזאת. (גם אני לא לגמרי מבינה).

יש בנות,- מתחזקות למשל, שעשו בעבר שטויות או סתם משהו שיכול להתפרש כמשהו לא הולם למרות שהוא בסדר הילכתית, ולא צנוע לדבר על זה עם הבחור, אבל רוצות לשמוע את חוות דעתם של הדוסים באופן אנונימי.
נועם ה'7060

את הראשונה פה שניסית לרדת לסוף דעתי לפני שהחלטת שאני מנסה לשרוף תעולם,והצלחת די בקלות האמת!

אני מעריכה אותך מאוד!

ובנים-אם באמת זה לא צנוע בעינכם עצם העלאת השאלה אתם יכולים לאמר.לי לא היה נראה שזה בעייתי במיוחד.

^^מסכימההתנערי מעפר

הייתה לי חברה כזאת.

7060, אם את רוצה תפתחי שרשור חדש...רוני60

כשהשאלה מנוסחת בצורה מעט יותר צנועה,

ואז נשמח לענות לך.

רוני7060

אשמח שתנסח אתה,אני לא ממש מבינה איפה פה הבעיה הגדולה.

אסביר את העניין-הבנתי מעצמי שזה לא הכי צנוע לדבר על הנושא עם הבחור,זה יכול להכניס לו מחשבות לא נקיות. אבל מצד שני אני מרגישה צורך שהוא ידע על זה ולא יופתע לרעה כשיהיה יותר מאוחר להתוודות על דברים כאלה (מבחינתי זה ממש לא משהו שאני מייחסת אליו חשיבות,זה יפה בעני וזהו.,אני גם לא מתכוונות להוריד אם זה לא מוצא חן בעיניו,בשלב הזה של הקשר אני לא רוצה להרגיש שאני מסתירה משהו שיש לו איזה שהיא משמעות ועלול לאכזב או להבהיל בשלב יותר מתקדם.אולי זה הזמן לתת לדברים הקטנים והלא משמעותיים לתת כיוון..)

מזכיר לי את זהנועם ה
עבר עריכה על ידי נועם ה בתאריך כ"ג באדר תשע"ד 14:26
(שאלה שעלתה פה בעבר).

אבל אם הוא סבבה והכל, רק יעדיף אותך בלי הפירסינג, לא תסכימי לוותר על זה בשבילו? (שואלת רציני)
יפריע לי מאוד אם מפריע לו ...7060

בגלל שזה לא מקובל או משהו בסגנון..אני לא אוהבת ראש לא פתוח.

אם זה באמת ספציפית לא יפה בעיניו אסתטית אני ישקול את זה אם נתחתן,...

זאת באמת שאלה טובהנועם ה
כי מצד אחד ברור לי שאת צריכה לדעת שרעיון כזה לא מפריע לו ולא "לרמות" אותו, מצד שני, איך לכל הרוחות מדברים איתו על זה??

אולי תשלחי מישהו שידבר איתו באופן כללי, (לא עליך) וישאל אותו אם היה מפריע לו דבר כזה, ולפי זה תפעלי...
הצעה לנוסח לשאלה..רוני60

אם לבחור/ה יש פירסינג/קעקוע/צלקת וכד' במקומות לא שגרתיים (או במקומות שאין אפשרות לראות במהלך הפגישות),

האם לדעתכם עליו/עליה לספר זאת לפני החתונה/אירוסין?

תודה.7060

עכשיו אם אפשר לענות בכנות,בלי כעס וציניות,רק מי שיכול לעזור ולתת עצה טובה,אני אשמח לשמוע...

(שוב-לדעתי יש הבדל גדול בין פירסינג לקעקוע, וצלקת בכלל לא נכנסת לפה לדעתי אבל אם זה יותר צנוע ככה לדעתכם-מקובל עליי...) 

ובן עם קעקוע במקום נסתר, צריך לספר על זה?יוני

כןן!!!!7060

ברור

אבל בכלל אין מה להשוות לדעתי!!!!יש מלא הבדלים!!

מלא? למה מלא?ענבל
בס"ד

חוץ מהעניין ההלכתי אני לא רואה הרבה...

מסתומא הוא חוזר בתשובה..

אבל לא יודעת מה איתך, בחורה עם עגיל בבטן?
גם עליה הייתי חושבת שהיא חוזרת בתשובה (לאו דווקא הייתה חילונית גמורה אבל כנראה הייתה לה תקופה של מרדנות ופריקת כל המוסכמויות...).
מסכימה שיש קצת משותף אבל יש יותר הבדל7060

עגיל בבטן זה לא מקובל,אבל אין שום איסור.וכשעשיתי,אפילו לא חשבתי על זה יותר מידי,(רק פחדתי שיכאב. .)פשוט זה מוצא חן בעיני, אפילו שאף אחד לא רואה והרוב בכלל לא יודעים על קיומו..ואני לא רואה הבדל כ"כ עצום בין בת שעושה עגיל באוזן לזה(שוב-חוץ מהעניין של ראוי\מקובל\רגיל שזה כבר ויכוח בפני עצמו,שיש לי דעה מאוד מובהקת לגבי הנושא...)

קעקוע חייב לבוא עם הרבה מחשבה ורצון למרוד,אי אפשר להוריד את זה,זה נשאר לכל החיים וזה מאוד כואב ויקר 

ובכללי בנים שעסוקים בטיפוח חיצוני זה קצת לא יפה בעיני (בלי קשר להלכה)

בנות זה הטבע שלהם ליפות את עצמם,בנים-לא

_(לא בטוחה שהייתי חותכת אם מישהו היה אומר לי שיש לו קעקוע,זה באמת מורכב,אני הייתי חושבת על זה המוןאבל חייב לאמר די בהתחלה!)

ואם הוא היה שיכור בפורים הלך הלך הלך בום, קעקוע?יוני
אז הייתי מפחדת שפורים הבא7060

הוא יעשה עוד שטויות יותר רציניות שאי אפשר להחזיר אחורה...

האמת שממש מתאים לי כזה דבר.מקרוני בשמנת
אני ממש יכולה להבין את הרצון בעגיל במקום כלשהו בלי שום קשר להאם הוא גלוי או לא.

בנות נורא אוהבות להרגיש יפות בעיני עצמן, וחלק יעשו אפילו דברים מוגזמים רק למען עצמן, במקומות מכוסים יותר או פחות.

כל עוד זה לא נוגד את ההלכה, בעיני זה לגיטימי..

מצד שני בקשר לשאלה מתי לספר.. אני באמת לא יודעת!
ואם היית לו נפילה והוא התחזק?די"מ

היו איזה חודשיים בגיל 15 שהוא הוריד את הכיפה ועשה קעקוע במקום שלא רואים,ואחרי זה חזר למוטב,והיום הוא הסדרניק חמוד בן 25,מה ההבדל?

בעייני לא מעט אנשים פירסינג (ועוד בבטן) זה לא יפה,והאמת שזה בדרך כלל בא ביחד עם קעקועים.....

בטח שאפשר להוריד קעקוע. בלייזר.ותן טל

וגם אם נניח שקעקוע ספציפית מסויים אי אפשר להוריד בלייזר - מי שמספיק רוצה ויש לו את סכם הכסף הנדרש, יכול לעשות ניתוח פלסטי ולהשתיל עור במקום העור של הקעקוע...אומנם לא מומלץ, אבל במקרה הצורך אצל חוזרים בתשובה שיש להם משהו יותר מידי בולט, לעיתים זה פיתרון נוח.

אבל אנא לא להגיד שלא ניתן להוריד קעקוע כיום. היום הטכנולוגיות מפותחות...

חוזרת בי7060

צודק.אבל זה תהליך מורכב ויקר,וכשעושים קעקוע ממש לא לוקחים אותו כאופציה..

רב הסיכויים שלא הייתי שוללת בחור שעשה פעם קעקוע ומצטער על זה!

אבל לא הייתי רוצה שהיה מוחק אותו ולא מגלה לי .

זה יקר והמון פעמים כרוך בסבל רב,די"מ

ולא נצרך הלכתית.

יש איסור לעשות קעקוע אבל אין איסור להוריד.

למרות שפעם שמעתי על גמ"ח לבעלי תשובה שעוזרים בעניין.

לי אישית. לא היה מעניין אותי. שתעשה מה שבאחסדי הים
לה. כל עוד זה לא נוגד את ההלכה.
בזמן המשכן הנשים הצדקניות, היו להם תכשיטים במקומות יותר נועזים.
גישה קצת שונהפשוט_
אני יותר חושב שהשאלה היא לא הידע הספציפי על הפירסינג ואיפה הור
אלא כדי מתי,מהותי מתי את מוכנה לשתף אותו בעבר שלך ובמה שגרם לפירסינג
ואני לא אומר לפתוח את זה באופן כל כל גלוי
אלא לדבר ולשתף על דברים שעברו
כי הפירסינג סה בסופו של יום רק תוצר
פירסינג בשונה מקעקוע, אפשר להוריד בקלות..רוני60

נראה לי מדובר שהיא לא רוצה להוריד..

ודברים שהם לא בלתי הפיכים, כמו שגידלתי שיער ארוך בגיל ההתבגרות,

זה כבר משהו אחר...

אבל גם המניעים הם שונים לחלוטין.קעקוע זה בעיקר7060

מרדנות.כשאישה צנועה עושה פירסינג,זה כי היא חושבת שזה יפה!לא יותר מזה!.לפחות אצלי...אני לא רוצה להוריד כי עדיין זה יפה בעיני. וממש לא רוצה להוריד כי מישהו לא יתחתן איתי בגלל שהוא יחשוב שעשיתי את זה ממרדנות.

הוא צריך לסבול אותי,אני עושה המווון דברים לא מקובלים

אני מבין שממש העצבנו אותךפשוט_
לא.7060

אין לי עבר אפל וכשעשיתי את זה הייתי באותו ראש כמו עכשיו. זה מאוד יפה בעיני,ולא היה לזה מניעים עמוקים בכלל!!!

השאלה מאוד ספציפית,כי אני יודעת שבעיני אנשים אחרים זה יכול להראות פסיכי לגמרי ולא רגיל 

כרגע לא מעניין אותי אם זה יפה בעיניו. אבל זה שלב שמתחילים לחשוף דברים מתחת לפני השטח,שיכולים להפריע לצד השני,כדי לברר בירור אמיתי ואני חייבת שהוא ידע ולא להסתיר ממנו משהו אפילו שבעיני הוא תפל..מהתגובות בלבד אפשר לראות שאני כמעט היחידה שזה לא נראה לי כזה שיגעון,יש בזה משהו לא?

אז קודם כל מחילהפשוט_
סליחה שלא הבנתי נכון את השאלה
שנית מתי לספר? שתרגישי איתו בנח כאשר את מרגישה שזה מתקדם שלב
ולא זה לא מוזר בעיני וגוף הוא רצונך...
אבל זה כבר תלוי בבחור וכמה הוא מקובע
אני דווקא חושבת שזה מגניבנועם ה
שעושים דברים נועזים/לא סטנדרטים במידה ובאמת שומרים על הלכה כמו שצריך. (ושזה לא נובע ממקום כזה שמושפע מכל מיני, אלא סתם עניין של טעם)

אבל אולי עדיף לא לגלוש ולהרחיב בתאורים מיותרים, זה כבר באמת לא צנוע.-

שפשוט יענו עניינית איך ואם נראה להם שייך לספר. ואם א"א אז אולי באמת לא שייך לדון על זה כאן.

בהצלחה.
תראימופים

אם הייתי מגלה כזה דבר, לא היה מפריע לי הגישה עצמה, אני ראש פתוח מאד, שעושה בעצמי דברים לא שגרתיים 

אבל אני לא הייתי מאמין שזה באמת רק  "משהו לא שגרתי שיפה בעיניה". מוזר לי שבנות שרוצות להיות "לא שגרתיות" ו "יחודיות" בדיוק עושות את מה שהגויות עושות... אם את כל כך לא שגרתית - תעטפי את עצמך בנוצות של טווס, ותעטרי את אצבעות הרגליים עם פיסות  של פלטיניום.

איך יצא שבדיוק ה"לא שגרתיות" שלה הוא כמו הגויות? למה דוקא מה שהגויות עושות נראה לה יפה? יותר הגיוני שהיא נסחפת אחרי הזרם, שגרתית לגמרי, אלא שהזרם שסוחף אותה הוא לא החבר'ה הדתיים.

וזה אצלי בעיה גדולה מאד.

(למען הגילוי הנאות, אני חרדי)

נראה לי שלא הבנת את הקטענועם ה
זה לא שהיא אוהבת "דווקא" את מה שהגויות עושות. באופן ספציפי זה נראה לה טוב, והיא לא עושה רק את מה שמקובל, אלא מכניסה את הטעם והשיקול האישי שלה לדברים.

והיא גם לא עושה את זה כי זה מגניב, אלא כי לדעתה אין עם זה בעיה הלכתית, וזה יפה בעיניה. (וזה מה שמגניב [לדעתי])

אני לא אומרת שאין עניין להתייחס למה שמקובל חברתית באופן כללי בדברים הגלויים.

בכל אופן *זה* גם ככה נסתר ולכן גם לא נראה לי שייך לדבר על רעיון הפירסינג באופן ספציפי כי זה גולש.
היא גם מלכתחילה לא שאלה על זה כ"כ. (כי זה כבר עניין אישי של כל אחת עם בעלה נטו).
את מאמינה לה!מופים

ואני מאד מאד מסופק.

איך קרה במקרה ש"באופן ספציפי זה נראה לה טוב"

הבנתי שהיא אומרת שהיא לא "אוהבת בדוקא" את מה שהגויות עושות, השאלה היא מה הסיכוי שזה נכון? מה הסיכוי שהיא בחרה לאהוב דבר כזה "כלי קשר" לגויות, ולא בחרה לאהוב דוקא את נוצות הטווס שלי?

את באמת מאמינה שאדם עושה משהו כמו מליוני אנשים, וב"מקרה" הוא תיאם את הטעם שלו לטעם שלהם, והוא בכלל לא מושפע ולא נסחף בזרם?

וזה לא שייך דוקא בנושא הספציפי הזה. כל בחורה שתלך עם ג'ינס קרוע, עם נזם, אם לא יודע מה שיש לגויות, גם אם אין בעיה הלכתית - השאלה היא כמה חוט שדרה יש לה, וכמה היא מושפעת מהגויות.

(מלבד מה שצריך לא לשכוח בעיה הלכתית שמדברת בדיוק על זה - חוקות הגויים! אבל יתכן שלזה נמצא היתר)

אני מאמינה לה כי אני מכירה את הראש הזה.נועם ה
וברור שהיא ראתה את זה איפשהו, ומשם לקחה את הרעיון.
ואם אתה שואל אותי, בדיוק אתמול חברה שאלה אותנו מה אנחנו חושבות על פירסינג, ואמרתי לה שלא תעיז לעשות (כי אני מכירה אותה ואני יודעת שזה יגרור אותה לשטויות),

אבל אני יוצאת מנקודת הנחה שאני מדברת עכשיו עם אנשים בוגרים ויראים, ולכן אני מעיזה לומר שזה בהחלט יכול להיות יפה. ומי שאוהבת את זה- שתעשה.

וזה עניין פרטי שלה עם עצמה ועם בעלה, ולא צריך להתרגש מכל עניין כזה. (קרא על התכשיטים בפ"ש זה ממש לא היה נשמע לי יותר ראוי ממש לא, אבל הקב"ה אמר למשה שיקח אותם, ז"א שזה לגיטימי).

זה הטעם שלה!

ולהפך! הנועזות שלה היא שמראה על עמוד שידרה! היא לא עושה רק מה שמקובל, אלא את מה שנכון הילכתית עם הטעם האישי שלה. אם בעלה לא יאהב את זה מטעמים של טעם, היא אומרת שהיא מוכנה לוותר על זה.
גם אנשים בוגרים ויראיםמופים

הרבה פעמים לא מצליחים לזהות את מה שהם מרגישים בפנים.

ואני כמובן מדבר גם כן מהכירות.

והבוחר יבחר.

ומה שהבאת מפרשת שבוע לא קשור לענין, אין לי בעיה עם התכשיט בפני עצמו, הוא כמו נוצות הטווס שלי (מה דעתך, אולי נפתח אופנה?) הבעיה שלי היא רק אם זה היסחפות.

אין הבדל אמיתי (לדעתי) בין עגילים לטבעת שתקועה במרפק (מלבד שזה נראה לי לא נוח מטורלל) השאלה מאיפה לקחת את זה

(מלבד מה שלעגילים יש קשר לעבד נרצע, כמו שכתבתי כאן פעם בעבר, אבל בוא לא נגלוש)

בכל אופן, באופן כללי אני אוהבת אנשים שהם לאנועם ה
חלק מהעדר. שרופה על אנשים כאלה. בנאדם שהולך על פי ההלכה + נועז לעשות דברים לא מקובלים בגלל ענייני טעם ולא מהשפעה חברתית רדודה- (מה שלא הכי נשמע כאן) = מושלם.

אתה יכול לפתוח אופנה של נצות טווס, אולי זה יתקבל. אבל מה הקשר, אולי היא לא מתה על זה.

ואת העניין של המושפעות ניתן לבדוק בשאר הדברים, אם היא חושבת על כל דבר שהיא עושה, ולא עושה מה בראש שלה ברמה הפזיזה, ולרוב פועלת על פי דעת ההלכה והתורה- אין עניין לחשוש לדעתיי.
אני כבר נשוי...מופים

אבל תדעי שאנשים כאלה, לא פשוט להתחתן איתם!

בהתחלה זה מגניב, וזה משדר עוצמה, אבל מניסיון אישי זה בד"כ בא עם סוג של התנתקות פסיכולוגית מהעולם.

וזה בד"כ בא בצמד חמד עם חוסר טאקט כזה או אחר.

ואחרי החתונה כבר לא רואים רק את המגניביות, וצריך להסתדר עם בעל שעושה שונה מכולם, וכולם מסתכלים עליו כאילו הוא קצת קוקו, ואת עלולה להתבייש, והוא לא יסכים "להתקפל" כי הוא הולך לפי איך שבא לו.

אני ממליץ לדבר עם אשתי (מעיין טוהר) באישי

חח תודה. לא אמרתי שאני אתחתן עם אחד כזהנועם ה
עבר עריכה על ידי נועם ה בתאריך כ"ג באדר תשע"ד 17:07
אני מודעת ליתרונות והחסרונות שבזה. ואני מכירה אותם מקרוב... (במשפחה). אבל כמו כל דבר, זה בא עם היתרון והחסרון ביחד, ככה שאתה יכול לומר את זה כמעט על כל דבר.

אבל אני כזאת בעצמי ברמה מסויימת, ואני אשמח גם לראות עוד אנשים כאלו. (ד"א זה לא תמיד מורה על חוסר גמישות, וגם על אברהם אבינו הסתכלו כעל "קוקו" אז מה).

אהה וד"א אני אישית לא אוהבת אנשים שבכח מנסים להראות מגניבים בשביל הצומי, וזה מה שיפה כאן, שבזה אפחד לא יודע שהיא מגניבה...
מופים..7060

אני דווקא חושבת שמאוד קשה לך להבין ולהודות שמה שמפריע לך כאן זה העניין שזה לא מקובל ולא ראוי..יש גישה כזאת,יש בה אמת, אבל זו לא הדרך שלי...

אני ממש לא אוהבת להתווכח על ניואנסים קטנים של הגדרות של "חוקות הגויים" וכו'.אבל אני שמעתי שגם בתנך לאמותינו היו עגילים במקומות לא הכי מקובלים. (לא עשיתי בגלל זה את העגיל,ולא עשיתי על זה בירור מעמיק..)

זה ממש לא בא מרצון ל"התערבבות" בתרבות הגויים .

אולי זה בא קצת מרצון למשהו מיוחד,לא שגרתי,נועז,

והמון מ,ואהבה ליופי,זה משהו טבעי שקיים אצל בנות ואתה פשוט לא יכול להבין אותו!!!

ולגבי הנוצות7060

לך על זה!

רב הסיכויים שזה יתפוס..

אבל ממני לא תראה שקל,זה לא נשמע לי יפה.וזה גם מאוד בולט.    אין מה להשוות!

מה בולט?מופים

התכוונתי שתשימי את הנוצות מתחת לבגדים, שתרגישי יפה עם עצמך, לא חס ושלום בחוץ.

ואל תפסלי לפני שראית

(מעצב אופנה אני כבר לא אהיה חושף שיניים)

ואני דווקאמופים

חושב שמאד קשה לך להבין ולהודות שאת נסחפת אחרי הגויות...

אני חוזר ושואל, למה דוקא טבעת? למה לא נוצות טווס, שיני אריה או ציפורני חתול?

תמציאי משהו, אין לי בעיה. אבל לומר שבדיוק קרה מקרה ואת אוהבת משהו שבעולם משדר אמירה מאד ברורה...

אולי!

אין לי איך לדעת באמת, אבל לא נשמע לי הגיוני.

ואני לא מדבר על התערבבות, הרי את עושה את זה בסתר, ואף אחד לא רואה, אני מדבר על הרגשה פנימית של קירבה לגויים, שמתרגלים לצורה מסוימת של לבוש, עד שזה נראה יפה בעינינו

למה גויות?7060

הרבה זמן לא נתקלתי בגויות.

אתה מתכוון חילוניות אולי..שבאמת משדרות משהו ברור,ועושות את זה כדי שיראו.

וכשבנות צנועות עושות זה בדר"כ כדי לייחד את עצמן בעיניהן למרות הצניעות...(זה שריטה של בנות!רוב הסיכויים שלא תבין את זה)

וגם עגילים באוזן זה היסחפות,

והמון דברים שכבר מקובלים ורגילים התחילו מ"היסחפות" אחרי משהו שמישהו התחיל ובהתחלה זה מוזר

אנשים לפעמים נמשכים לדברים שקיימים בעולם הזה..מודה באשמה גם אני.אבל לא תמיד זה מעיד על בנאדם רשע ומתבולל שלא כדאי להתחתן איתו.זה בנאדם..

אוקימופים

אז קודם כל אני מסכים על החילוניות, זה פשוט כלי שני, הרי הן למדו מהגויות...

ומה שאת אומרת עכשיו נשמע הרבה יותר אמין

לא אמרתי שאת פושעת רשעית ומתבוללת. אני לא מכיר אותך בכלל, (וגם אם הייתי חושב את זה, לא מאמין שהייתי אומר לך את זה בפרצוף...)

רק אמרתי שזה היה מפריע לי.

יש מכלול של אישיות, אין לי מושג מה את משדרת באופן כללי

תקרא את פתיחת השרשור הזה.7060

לא על זה היה הדיון מראש... רק שאלתי מה דעתכם האם חשוב לאמר את זה?איך ?ומתי?

אני אישית לא אעשה את זה, אבל מצד שני, כל עוד..רוני60

זה לא מוגזם זה גם לא יפריע לי...

ואם זה מעיד על מגניביות של אדם, אז אני גם מסכים עם נועם ה

מה רק שהפריע לי זה ניסוח השאלה בלבד!

חייבת לגלות לו.ותן טל

ואני יוצא מתוך נקודת הנחה שהיא עצמה בשלב שהיא יוצאת, היא בראש של תורה וצניעות וכו'.

את הקטע של פירסינג לעולם לא אבין, אבל מילא.

בכל מקרה בחורה שלא בראש של תורה וקדושה, זה לא יעזור אם תספר או לא תספר - היא פשוט לא תתאים לבחורים תורניים... (אלא אם את מראש מתכוונת על לצאת עם מישהו לא חזק במיוחד, או אפילו חילוניים - ואז, בלי להעליב, ייתכן שזה ייודע כבר מעצם צורת הלבוש...).

באיזה שלב? אני קודם כל יוצא מתוך נקודת הנחה שאין הבדל בין התנהגות הבחורה לבין מה שהיא מאמינה בו (כלומר לא אחד בפה ואחד בלב) - ואז, כיוון שממילא תוך כמה פגישות הבחור יידע לאבחן לבד את האישיות של הבחורה והאם זה מתאים לו, גם מבחינה דתית - במקרה כזה, לדעתי, לגלות כאשר זה מתקרב להיות רציני ויש כבר מחשבות מצידה של הבחורה על כך שזהו הבחור... לפני כן, זה לא צנוע ולא ראוי.

אני אישית, לא הייתי כל כך שמח לבחורה עם פירסינג במקום כלשהו...ושוב, בלי להעליב. זה פשוט נראה לי לא שייך, ואם זה היה ב"תקופה אפילה" - ובכן, תמיד ניתן להוריד... ואם לא מורידה, זה אומר אפילו רק משהו עליה...

לא הבנתם7060

בעיני זה מאוד יפה אבל מאוד תפל וחסר משמעות,לכן אם בעלי לא יתחבר לזה כי זה לא יפה בעיניו אני בטוח יוותר עלזה,.

אבל אם זה נראה לבחור כזה מהותי והוא חושב כמוכם שזה אומר עליי משהו והוא לא יקבל אותי כככה אז הוא פשוט לא בעלי!

לכן אני מרגישה צורך עז לגלות לו.עד כמה זה בוטה?ואיך מעלים את זה באופן יותר צנוע בלי לטמאות חלילה את המחשבה?

זה קצת תרתי דסתרי, במחילה...ותן טל

בעיניך זה גם מאוד יפה, וגם מאוד תפל וחסר משמעות - מצטער, כל סוציולוג מתחיל ואיש עם שכל ישר מבין שזה קצת לא מתחבר - אם משהו מאוד יפה בעינינו, אז הוא לא חסר משמעות אלא בעל משמעות עבורנו - ובמיוחד כאשר אנחנו בוחרים להשתמש בו. ואם הוא תפל וחסר משמעות בשבילנו - אנחנו פשוט לא נשתמש בו! 

אם אין לך בעיה לוותר על זה בעתיד- למה שלא תוותרי כבר עכשיו? ואני שואל ברצינות...

אם את רוצה גבר שיקבל אותך כמו שאת, את בעצם מצהירה - אני רוצה את זה וזהו! אבל זהו, ששניה לאחר מכן את כותבת שלא תהיה לך בעיה להוריד את זה אם בעלך לא ירצה את זה.

אז אני לא מבין - את רוצה את זה או לא? אם את רוצה מישהו שיקבל אותך כמו שאת זה אומר שאת לא רוצה להוריד את זה - הרי את רוצה שהוא יקבל את זה שאת לובשת את זה...

בקיצור, הצלחת לבלבל אותי לגמרי...

ואם זה כמו שאת אומרת עכשיו,א ז אפילו הייתי מקדים את זה - אומר את זה לאחר 3-4 פגישות כאשר הכיוון מתחיל להתבהר מעט מצד אחד, ומצד שני הבחור כבר מכיר לפחות קצת את האישיות שלך, ומצד שלישי זה עדיין לא מאוחר בשביל לחתוך...

ב"הצלחה!!!

נשמע לי שהיא אומרתמופים

אם זה לא לטעם שלו - אני אתחשב בו

אבל אם יש לו בעיה עקרונית - אני לא רוצה אותו.

הבנתי אותך נכון?

לדעתי זה דבר שצריך לעלות בשיחה באופן עקוני, האם הוא מוכן לקבל סטיות מהנורמה, האם זה נראה לו בסדר גם אם זה סטיות שמתאימות לחברה החילונית.

לא חייבים לרדת לפרטים

אני הייתי מנהל את הדיון שדננו למעלה על נוצות טווס אית, בשביל לראות אם הוא בראש שלך.

הטבעת עצמה היא לא הנושא אלא הגישה.

אם הוא אחד כזה עם ראש פתוח, לא חייבים לרדת לפרטים.

לדעתי

אני לא מבינה מה לא ברור לךנועם ה
היא אוהבת את זה כמו שאנחנו אוהבות עגילים - אז היא עושה. והיא לא עושה מזה סיפור, כמו שאנחנו לא נעשה סיפור מעגילים.

היא אוהבת עגילים- אז היא תיהיה בסבבה שלה עם עגילים ולא תוריד אותם.

בעלה לא יאהב מבחינת טעם ולא מטעמי מרובעות- אז היא תעשה מאמץ ותוריד את העגילים.

עכשיו יותר מובן?

ו... וואלה דיברתי פה מספיק בשמה- רק בגלל שמשגע אותי שאנשים לא חושבים מחוץ לקופסא... אבל זהו, אין לי זמן יותר. יום טוב..
אני אסביר7060

זה מאוד יפה בעיני,יפה וזהו..יופי זה כלום!!!וזה לא משהו בעל משמעות מבחינתי ולכן אני לא הייתי מספרת על זה כי זה באמת לא הכי צנוע לדבר על זה.אם בעלי יגעל מזה וזה לא יהיה יפה בעיניו (אבל גם יהיה חסר כל משמעות אחרת בעינו!) אני מניחה שבישבלו אוותר על היופי הזה,זה כולה עגיל...יחד עם זה חשוב לי לגלות לבחור כדי לראות שזה לא מקפיץ אותו,אם עגיל קטן מקפיץ אותו והוא מסיק מזה מסקנות עליי ועושה מזה עניין ונבהל ורוצה לחתוך אם אני לא מורידה את העגיל,עדיף שיקרה עכשיו ונחתוך,ולא בשלב יותר מתקדם של דיבור רציני על חתונה...זה העניין מקווה שהצלחת לרדת לסוף דעתי..

נועם ה7060

את מדובבת מצוין..

מוציאה לי תמילים מהפה..

ומופים-הבנת אותי פחות או יותר.

והרעיון שלך חכם!!!!אני ינסה לחתור לזה..תודה רבה!

אני מבין, ועדיין לא מבין את הראש...ותן טל

כאילו, את מחשיבה יותר את הטעם האישי של בעלך מאשר את רמת ה"דוסיות" שהוא רוצה... זה מוזר...

להוריד סתם כי לא בא לו שיהיה לך, אין לך בעייה, אבל להוריד כי הוא חושב שזה לא כדאי ולא טוב הלכתית - זה בשבילך קו אדום.

אני ממש מצטער שאני חופר בזה, אבל שוב - זה נראה לי סדר עדיפויות לא מובן ולא ברור...

את כאילו מנסה לרקוד על לא שתי חתונות, אלא ארבע במקביל - גם לשים את זה ולהגיד שזה יפה, גם להתחתן עם בחור חזק וצדיק, גם להגיד לו עוד לפני האירוסין שיש לך עגיל, גם לצפות ממנו שיקבל את זה בהבנה לגמרי, וגם להאמין שאם אחרי זה הוא עוד ירצה בכל זאת שתורידי, אז תורידי בשבילו, אבל גם לפסול אותו אם מבחינתו זה דבר שלא כדאי הלכתית.

כאילו...לא יודע...משהו כאן מאוד מאוד צורם לי בטון...מצטער...

אם היופי הזה בכל מקרה לא חשוב לך עד כדי כך, לדעתי אין עניין שתעשי סיפור יותר מידי גדול גם אם הבחור יחשוב שזה לא כדאי הלכתית לעשות את זה... - הרי בכל מקרה תהיי מוכנה להוריד את העגיל - אז האם על העגיל הזה תעמוד או תרד שאלת החתונה? האם כל אישיותו של הבחור מגולמת בהאם הוא מוכן או לא מוכן שיהיה עגיל בבטנה של כלתו האופציונלית לעתיד? מסופקתני...

לעניות דעתי, כאמור - אם הבחור הזה הוא מעולה וטוב, ואת ממש מרגישה שטוב לך איתו ושאת רוצה אותו כבעל לעתי - לפסול בגלל שכאשר תגידי לו על העגיל הוא יירתע מבחינה הלכתית - זה מעט מטופש.

ובמקרה כזה, אני משנה את תשובתי הקודמת לגמריי - ספרי לבחור על הפגישה הראשונה על העגיל הזה. אם את עד כדי כך החלטית ב"או-או" שלך - אז כבר לא הגון כל כך לגלות את זה לבחור אחרי מספר פגישות.

אני אישית, אם נניח הייתי פוגש בחורה כזאת, והיא הייתה מגלה לי רק בדייט מתקדם על העגיל הזה והייתה אומרת לי שאם אין לי בעיה עקרונית עם עגיל ואחרי החתונה הוא רק יגעיל אותי, אז היא תוריד אותו, ולעומת זאת אם יש לי בעיה עקרונית עם עגיל אז היא חותכת באותו רגע - אני מצידי הייתי חותך אותה עוד לפני שהיא הייתה אומרת לי שהיא חותכת, כי זה מבחינתי להפוך יוצרות עולם - ובנוסף, הייתי מרגיש מרומה, נבגד ומרגיש שהיה חוסר אמינות גדול מאוד מצידה שמשכה את זה עד לדייט מתקדם כזה, רק כדי "לבחון" אותי בשאלה הלכתית בדייט מתקדם בשביל להחליט האם לפסול או לא.

אם את פוסלת בחור שפוסל על עגיל - עשי טובה לעצמך, לו, ולעולם - וספרי את זה כבר בבירורים המקדימים, ועל פי התגובה שלו תסנני מראש.

אין לי עניין שתרדו לסוף דעתי.7060
אין לי עניין שתרדו לסוף דעתי7060

אבל משום מה אפילו שהדיון הגיע למקום רחוק שבדר"כ אני לא אוהבת אני נהנת מזה.

אז ככה-

אין עם עגיל כזה שום בעיה הלכתית!!

אם לבחור היה מפריע שאני עושה דברים שנוגדים את ההלכה לא הייתי חותכת בגלל זה (אולי הייתי מבינה שהוא רמה מעליי,יותר צדיק,וזה היה קצת מפחיד,אבל בקטע טוב,כל עוד הוא לא חותך ומאמין שאני ישתנה לטובה,וזה גם היה נותן לי כוח להתקדם ולהשתפר בטח...)

-אני חושבת שזה יפה ולא שזה משדר משהו אחר, אבל יודעת שזה לא בסדר לא לדבר על זה כי יש המון אנשים שהראש שלהם עובד אחרת ואם בעיניו זה לא יפה (מראה עיניים בלבד, בלי שכל) ונתחתן אני יוריד בשבילו ואני יוותר על זה כי זה לא עקרוני מבחינת שנינו אבל אני ישמח לעשות לו טוב בדברים הקטנים והפשוטים.

אבל אם בעיניו זה משדר פתיחות יתרה,חוסר צניעות,חוסר ביטחון,חוקות הגויים (ועוד כל מיני דברים מעניינים שהועלו פה היום.)אני לא כועסת עליו,אני לא ישנא אותו,אני רק יבין שלא מתאים לי לחלוק איתו את חיי,זה דבר קטן,אבל בהחלט מראה על השקפת עולם שונה משלי,אולי אני רמה מתחתיו,אבל פשוט לא מתאים לי בנאדם שכ"כ סגור לדברים לא מקובלים,אני עושה המון דברים לא מקובלים,זה התחביב שלי  (לא באמת,אבל אין לי שום הערכה למילה "מקובל,ראוי"),..אני מניחה שאהיה מוכנה לשנות בשביל בעלי המון דברים חיצוניים.אבל בחור שרואה את הדברים כ"כ אחרת ממני פשוט לא בעלי!!!

לדעתי העניהמופים

את טיפה חריפה מדי.

אני אחד שיש לו בערך אותו אופי, ועמדתי על זה בזמנו כשהתארסתי

(ובאמת עשינו שטויות כשהיינו מאורסים...)

אז בפרספקטיבה של זמן, (אני נשוי כבר 13 שנה) זה נכון שלא תוכלי להתחתן עם מישהו מרובע שנצמד לכללים טכניים יבשים של הסביבה, ולא מוכן להסכים שמישהו יזרום עם הרצון הפנימי שלו

אבל אל תעשי את זה "השקפת עולם"

זה אופי, לא יותר

צריך לשים לב שלפעמים אנחנו ה"נון-קורפורמיסטים" שעושים מה שהם חושבים ולא שמים על אף אחד, לפעמים מרגישים תחושה של "מרד", ונוטים להדגיש את זה

היו ימים כשהייתי צעיר מאד, שהייתי מתווכח עד לב השמים על זה

אבל עם השנים קלטתי שאני יכול לעשות מה שבא לי בשקט, בלי להוציא את העיניים לכולם

אפילו שיש יצר הרע קטן שלוחש לנו "בוא תראה להם כמה אתה שונה, כמה אתה מיוחד,ותקפיץ להם את הפיוז"

מופים-שים לב7060

"השקפת עולם"-אפשר לשנות,לא תמיד כדאי..

אופי-אי אפשר לשנות,זה דבר מולד

את צודקת שאי אפשר לשנות אופימופים

ואפשר לשנות השקפה

אבל מצד שני השקפה- זו דעתי, ואני לא רוצה לשנות, אופי הוא מציאות קיימת, לא דעה שכך באמת הכי טוב לעשות, אלא כך האופי שלי

וצריך לדעת שעם השנים האופי מתרכך, אדם מתבגר, לומד להפסיק להיתקע עם הראש בקיר כשלא חייבים

זה יותר קרה אחרי החתונה הריכוך הזה.

תחשבי על מה שאני אומר, כי אולי את לא יכולה לשים לב, אבל זה בא מהמון מחשבה עצמית

יש המון אמת וחכמה במה שאתה אומר7060

החיים קשוחים,ולפעמים צריך לנסות להצטמצטם ולוותר למרות שזה לא מתאים לאופי שלי.. אבל כשאני מחפשת חתן אני לא מחפשת פרוייקט, אני שואפת למצוא משהו טוב,שלם,מישהו שיבין אותי,ולא אצטרך להשתנות בשביל שאוכל לחיות איתו בשלום... אני עוד די צעירה, ולגמרי בתחילת דרכי אז קצת אופטימית...מתנצלת מראש

תהיי אופטימיתמופים

אין בעיה

גם אני מצאתי אישה שזורמת עם זה (אפילו שהיא עצמה לא כזאת)

אגב,את חוזרת שוב ושוב על זה ש"אין בזה בעיה הלכתית"ותן טל

וזה לא מדויק - בדברים כאלו, הבעיות הן תלויות מקום וחברה - החברה שבה את גדלה ורוצה לגור, שהיא החברה הדתית - היא חברה שבה ממש לא מקובל לעשות פירסינג, ובטח שלא פירסינג בבטן או בכל מיני מקומות כאלו - לכן בחברה כ-ז-א-ת זה אכן ייחשב לא צנוע ונגד ההלכה.

לעומת זאת, אם נגיד הייתה קהילה דתית במקום כלשהו בעולם, נניח ארה"ב, שבה היה מקובל שרוב הבנות עושות את זה וזה לא נתפס משהו חריג - אזי זה היה בסדר הלכתית, כי זה לא היה נתפס משהו לא צנוע.

וכאן את לא יכולהלהביא כדוגמה את החילוניות ואת הגויות - כי זה בדיוק מה שמגדיר אותנו כשונים, הדתיים, שאנחנו בניגוד אליהם כמעט שלא עושים את זה.

תנסי לספור בסביבתך הדתית כמה אחוז של הבנות עושה את זה - ואז תביני למה אני מתכוון.

אגב - זה שייך גם לעוד דברים! נניח - לעשות עגיל אחד זה מקובל ורגיל בציבור הדתי, אז זה בסדר, אבל בחורה שתעשה 6 חורים עם עגילים בכל אוזן, בהנחה שזה דבר שלא מקובל בציבור הדתי לעשות אותו - זה יהיה דבר לא צנוע ועקב כך ייאסר הלכתית! וכנ"ל לגבי נזם!!!

כן - כמה שזה מפתיע, ההלכה היא לפעמים תלויית מקום וחברה - בגלל שההגדרה של "צנוע" גם היא עצמה לעיתים עוברת טרנספורמציות - גם דבר שפעם היה יכול להיחשב צנוע, נגיד כמו נזם באף שאולי בזמן המקרא רוב הבנות הלכו עם זה, אם כיום רוב הבנות הדתיות לא הולכות עם זה, ובבית כנסת שלך ובקהילה שלך זה ייתפס כשונות וכ "לא צנוע" - אז זה באמת יהיה לא צנוע הלכתית, ואסור.

מפתיע? זה העובדות, וכל רב גדול יגיד לך שזה ככה - בהלכות צניעות מתחשבים גם בסביבה, כי במקרי גבול רבים, הסביבה היא זאת שמגדירה מה צנוע ומה לא (במקרי גבול - כי יש מקרים שהם מוחלטים. ללכת עם גופייה, לבנות - זה לא צנוע נקודה, וכן על זאת הדרך).

עכשיו אולי תהיי מסוגלת להבין יותר ראש של בחור כזה. אני לדוגמה, הייתי מברר עם בחורה כזאת האם היא מבינה שזה דבר שלא מקובל בציבור הדתי ועקב כך הוא לא צנוע (ג-ם אם אף אחד לא רואה) - ואם היא לא הבינה עד עכשיו, הייתי מסביר לה, והייתי מצפה לראות את התגובה שלה.

אגב - מעניין אותי - אי פעם שאלת רב בעניין הזה?

בחור כזה שזה יפריע לו מבחינה הלכתית, ברור שזה כי יש לו עקרונות הלכתיים. אם העקרונות שלו לא מתאימים לך ואת לא תסתדרי איתם, אז אכן טוב לשניכם שתחתכו - אבל, וזה אבל גדול - אם זה דבר שבאמת עליו יעמוד הכל, לחתוך או לא לחתוך - אז מצטער, עם כל הקושי שבדבר, זה דבר שצריך לשאול אפילו במרומז, כבר בבירורים המקדימים (נניח, לשאול: "האם לבחור יש בעיה עקרונית הלכתית עם בחורה שעושה נזם/כמה חורים לעגילים/פירסינג בבטן או במקומות אחרים?). אחרת יש בזה סוג של גניבת דעת, כאשר הבחורה יודעת מראש שתפסול אותו אם יגיד שזה לא טוב לא הלכתית, אבל מצד שני מספרת רק בדייט עשירי...

יפה!שורש וגרביים
עכשיו תסביר למה אסור לבנות ללכת עם מכנסיים
לאור ההסבר זה מאוד מובןמינימאוס2

היות שרב הבנות הדתיות הולכות  עם חצאית אזי מכנסים זה לא צנוע

נ.ב.

כמדומני שיש 3 דברים שגם אם כל הבנות הדתיות ילכו איתם אסורים בכל זאת:

1. נשק

2. מכנסים

3. לא זוכרת

הוא לא הסביר כאן את כל הלכות צניעותמופים

כתוב בחיי אדם, ונפסק במשנה ברורה, שיש רף של צניעות שמחייב את כולם, והוא לא תלוי במקום ובמנהג,

מעבר לזה הכל תלוי במנהג

ולדוגמא שיער אסור לגלות מדאורייתא (לנשואה), זה לא תלוי במנהג של אנשי המקום, אבל את המצח מותר לגלות כאן בארץ

באיראן ובתימן אסור לגלות גם את המצח, כי המנהג במקומות האלה לכסות את המצח בפני גברים

ואני ראיתי רק בתורהארוון

שהכהן פורע את שיערה..ולא חושף או מגלה...

וגם אז זה מובן בעקיפין שהיו נוהגות כך.

מדאורייתא אמרת?

הרבה איסורי דאוריתא לא כתובים בברורמינימאוס2

אבל עדיין הם איסורי דאוריתא

מה עם כל ל"ט מלאכות של שבת?! גם הן לא כתובות בפירוש גמור

רש"י סובר כאן שמדובר בגינויארוון

והרבה מבינים שמכאן למדו שבות ישראל נהגו לא ללכת פרועות ראש.

אך האם מדובר במנהג שקיבלו על עצמן או בדאורייתא?

אז כן, הדעות חלוקות, ומצטערת שזה לא ברור כל כך.....

בגמרא כתוב שכיסוי זה דאוריתאריבוזום

(אמנם כיסוי ראש מלא הוא דת יהודית לפי הזכור לי)

צודקת!רוני60

לומדים זאת מאישה סוטה, שהכהן פורע את ראש האישה..

אז הגמ' מסיקה שצריך כיסוי מינימלי לעיקר הראש מדאורייתא - שזה דת משה

והשאר הוא לפי מנהג (הדתיים של) המקום - שזוהי דת יהודית

מה שאמרת הוא דעת ר' משה פיינשטייןמופים

שמדאורייתא מספיק רוב כיסוי, וכיסוי מלא הוא דת יהודית, והחמירו רק כל זמן שלא מגולה טפח

אבל זה לא מוסכם

וכל זה לא קשור לענין!

גם דת יהודית לא תמיד תלוי במנהג, דת יהודית שהוזכר בגמרא מחייב בכל זמן, ולכן אסור לגלות זרועות מדת יהודית בלי קשר למנהג, וחייבים כיסוי מלא בלי קשר למנהג

ורק דברים שלא הוזכר בגמרא שהם דת יהודית, ונהגו באותו מקום הופכים להיות דת יהודית לאותו מקום.

אין לי כרגע זמן לפרט, אבל טעות בידך רוני60

המיעוט הוא זה שסובר שכיסוי ראש מלא הוא מדאורייתא

לא ספרתימופים

וגם לא אמרתי שזה לא הרוב, אמרתי רק שזה לא מוסכם.

בשו"ת תשורת שי [סי' נ"א] ובמהדו"ת [סי' ל"ח]. בשבט הלוי [ח"ה סי' קצ"ט] וכן בשו"ת דובב מישרים [ח"א סי' קכ"ד סק"ב] והאג"מ [אה"ע סנ"ח] כתבו שהשיעור מדאו' הוא רוב.

והתורת שבת [סי' ש"ג סק"י] כתב שאותן שמגלות חצי משערן עושות איסור דאו'. והמעש"ר [הל' אישות פכ"ד הי"א] כתב שאם יוצאת לשוק אסור מדאו' אפי' מגלה מקצת שערותיה, וכ"כ המנוחת משה [סי' נ"ד] והלהורות נתן [ח"ה מבעד לצמתך פ"ג] 

לא אמרתי שאם זה דת יהודית זה לא מחייב. רק שזהריבוזום

לא דאוריתא, ולכן בכוונה שמתי את זה בסוגריים. שכן עיקר מה שרציתי לומר הוא שכיסוי לפי הגמרא הוא דאוריתא, אבל לא רציתי לכתוב לא מדויק.

זה לגבי סוף דבריך (שהם העיקר). לגבי תוקף החיוב וכו' - באמת איני יודעת את הפרטים.

לגבי תחילת דבריך, שהעניין לא מוסכם. זה מה שזכור לי שהיה לי מובן בפשטות מלשון הגמרא (ברשימה של דברים שאפשר לגרש בלי לשלם - איך כתוב שמי שיוצאת בגילוי ראש עוברת על דת יהודית ולא על דת משה, הרי זה מדאוריתא, וכו'... אם אני זוכרת נכון). אבל אני לא למדתי את זה מסודר, וגם לא באמת יודעת איך ללמוד גמרא (רק הסתכלתי שם לצורך מסוים), אז יכול להיות שטעיתי.

עיקר המקור להתיר מדאורייתאמופים

בפחות מרוב הוא קלת, שהוא כלי עם חורים, שמבואר בגמ' שמדאורייתא הוא מועיל בתור כיסוי, אע"פ שרואים את השערות דרך החורים

למי זה לא ברור?מופים
עבר עריכה על ידי מופים בתאריך כ"ד באדר תשע"ד 13:53

יש תשב"ץ מפורש שאומר שזה איסור דאורייתא, וכן נקטו כל האחרונים.

יש רבנים בודדים שרוצים שרצו לצדד שהוא מדרבנן, אבל בהלכה לא מתחשבים בדעת יחיד כזאת

ואני בכלל לא מנסה להיכנס ל"איך דורשים את זה מהפסוק"

אני בכלל לא בטוח שיש לך כלים להבין איך עובדת דרשה של חז"ל

אתה אף פעם לא טורח כנראה לקרוא את הכלותן טל

אבל אני סבלן, אז אעתיק שוב את הפסקה הרלוונטית שעונה לשאלתך:

מפתיע? זה העובדות, וכל רב גדול יגיד לך שזה ככה - בהלכות צניעות מתחשבים גם בסביבה, כי במקרי גבול רבים, הסביבה היא זאת שמגדירה מה צנוע ומה לא (במקרי גבול - כי יש מקרים שהם מוחלטים. ללכת עם גופייה, לבנות - זה לא צנוע נקודה, וכן על זאת הדרך).

לא הבנתי אותךמופים

מה שייך צניעות במשהו שאף אחד לא רואה?

אם אתה סןבר שנזם באף הוא חוסר צניעות כי הוא לא מקובל - נו, אולי!

אבל היא מדברת על דבר שאף אחד לא רואה אף פעם

שאלה, אבל אל תעלבי..קוצ'ינית =)
אם אף אחד לא רואה..
אז..למה עשית את זה בכלל??
זה דווקא לא שאלהמינימאוס2

הרבה בנות שלא רוצות לעשות שטויות רשמית עושות אותן רק לעצמן 

בוודאי שיש עניין של צניעות גם בדברים שלא רואים.ותן טל

צניעות זה גם דבר חיצוני וגם דבר פנימי, וחוץ מזה - במקרים ובסיטואציות מסויימות, בנות למשל, כן יכולות לראות את זה (ואכמ"ל).

ברור שצניעות זה גם דבר פנימימופים

זה סוג של ענווה, רצון לא לבלוט

למה הטבעת הזאת יש בה חוסר צניעות פנימי?

עזוב את הטבעת, הרי לדעתי מדובר בהשפעה של גויות, וכמו שבסוף היא עצמה הסכימה שהיא חשבה שזה יפה כי היא מושפעת

אבל בוא נדבר על הנוצות טווס שלי, גם עליהם תאמר שמי שתשים נוצות טווס מתחת לבגדים, כי היא חושבת שזה יפה, ובא לה להיראות יפה בפני עצמה ובפני חברותיה, היא לא צנועה, רק בגלל שזה לא מקובל?!

אני לא פוסק. תשאל רב. אני דיברתי לגבי דברים ידועיםותן טל

דברים שקיימים היום - ולגבי נזם באף ופירסינג - אני יודע שיש את העניין של הצניעות וכו'... 

ייתכן שבהחלט שגם בעניין הנוצות זה יהיה אותו דבר - אבל אני לא אתחיל "להחליט" כאן לגבי כל דבר - יש לך רב, תשאל אותו.

אגב - אם אתה שואל את דעתי אישית, בהחלט לא הייתי רוצה שאשתי בבית תהיה מקושטת בנוצות - מה היא, טווס?

אם כבר היא טווסה...מופים

ואני דוקא חושב שנוצות טווס זה מאד יפה

תחשוב על עושר הצבעים.

ברור שצריך לדעת איך להניח את זה בדיוק, אבל אם עושים את זה בצורה מקצועית, זה יכול להיות טרנד כובש עולמות

ומה ההבדל בין זה לעגילים, מה, היא פרה שמנקבים לה את האוזניים?

ותן טל-7060

הראש שלנו פועל אחרת.

כשעשיתי את העגיל ממש לא הרגשתי שעשיתי משהו רע או לא צנוע,ומאמינה שלהרגשה שבלב יש יותר משמעות מהליכה אחר הדעות הרווחות,בלי להרגיש מה הלב אומר (בעיקר בדברים סמויים מהעין)...אני חושבת שאנשים כמוכם אולי לא יוכלו להבין מה זה הרגשה אמתית בלב,כי הכל אצלכם כ"כ המוני ומובל ומקובל,ובכלל אין מקום לעצמאות מחשבתית...

אין לי משהו נגד החברה הדתית (אני נראית אחת משלכם,גדלתי בסביבה של אנשים כמוכם (אפילו מאוד),אבל אני פשוט לא מגדירה את עצמי ככזאת,לא מרגישה צורך וחושבת שזה מצמצם),אני ממש לא מרגישה כחלק מהעדר, וממש לא מנסה להתחקות אחרי הציבור,לא חושבת שהאידיאל זה שכולם צריכים לחשוב ולהתנהג בדיוק אותו דבר 

והבחור גם הוא לא מוגדר כ"בחור כזה"  וחושבת (ומקווה)שהתפיסה שלו דומה לשלי...

המילים "חברה" "ציבור" "מקובל "וראוי" עושות לי אלרגיה,ואני לא בטוחה שזה בא מחולשה.

ושימו לב שלפעמים כל ההגדרות האלה עם כל הנורמאליות שבהם רק מרקיבות אתכם,לפעמי עגיל קטן זה לא מקובל בשום מחיר, אבל לפגוע באנשים ולא להאמין להם שבאמת ובתמים הם מאמינים בצדקת דרכם ומחשבתם ורק מבקשים עזרה זה מאוד מקובל פה!!!

רגע רגע רגע, אני לא מבין...רוני60

ציטוט מדברייך: "אני חושבת שאנשים כמוכם אולי לא יוכלו להבין מה זה הרגשה אמתית בלב,כי הכל אצלכם כ"כ המוני ומובל ומקובל,ובכלל אין מקום לעצמאות מחשבתית...וכו'"

אם כך, אז למה את שואלת אותנו בכלל???

אם את מראש פוסלת את הלך החשיבה שלנו, אז למה שאלת בכלל??

ואם גם הבחור שלך חושב בצורה אחרת מאיתנו, אז גם כל העצות שתקבלי כאן יהיו רק מזיקות.

אמנם אני ממש לא חושב שאת צודקת במה שאת אומרת על ציבורנו המגוון, אבל לפי גישתך לא היה מקום לשאלתך כאן.

זה כבר דבר ידוע שפלורליסטים מקבלים את הדעות של כולם, חוץ ממי שאינו חושב כמותם!

אני חושב שאת מרגישה מותקפת פה...ותן טל

אבל העובדות הן שהגעת לפורום "דוסי" נקרא לזה - כן, פורום שמאוד מחשיב את מה שהרבנים אומרים, וכן - דעת ההלכה היא שחלק מקביעת ההלכה נעשה גם על סמך הסתכלות על הציבור. ציבור זה לא מילה גסה, מקובל זה לא מילה גסה - זה בסך הכל ביטוי מציאותי לרעיונות הלכתיים - אם זה עושה לך בחילה, חבל מאוד - אבל אין כאן העניין למקובעות מחשבתית! להיפך, אם הייתה מקובעות מחשבתית אז היינו אוסרים תמיד, הכל - זהו, שלא - ההלכה מסתכלת על מקום ורואה אם דבר מקובל בו או לא, ועל פי זה רואים אם הדבר צנוע.

חברה מסויימת, נניח שלא מקובל בה בכלל לשים עגילים, וזה נחשב כיציאה מהנורמה - אכן, ההלכה תתחשב בזה, ובחורה שם שתשאל את רב המקום האם לעשות עגיל או לא - הרב ככל הנראה יענה לה שבמקום הזה זה נחשב לא צנוע! אני לא מסתתר ומסלף - כן, ההלכה בהחלט קובעת על אנשים ומיישרת את אורחות החיים - זה לא בושה להגיד את זה.

אם את מפחדת מהמילים האלו, אולי את צריכה לעשות בדק בית בך עצמך, במחילה.

בכל מקרה - לא נראה לי שכאן את תקבלי את התשובות שאת חפצה בהם. יש פורומים אחרים הרבה יותר ליברליים באינטרנט - לעיתים דתיים ולעיתים מעט פחות - שבהם תוכלי לשחות בנחת ובשלווה בדעות שאת מקווה לקבל - אבל מצד שני אלו גם פורומים שבשבילם רב זה דבר גמיש מאוד, ובשבילם הרצון האישי גובר מעל כל פסק הלכה שהוא - האם לזה את שואפת?

בכל מקרה, אם להיות עדינים איתך - אני לא חושב שהבחור שאת יוצאת/חושבת לצאת איתו - הוא מסוג הבחורים שהיה מרגיש באתר זה בן בית, ולא מסוג הבחורים שמגדירים את עצמם כמו שהבחורים כאן באתר מגדירים...

מצטער, זה המצב, כל טוב לך

באמת שלא באתי כדי לפתוח דיון על זה...7060

אני יודעת שיש פה המון אנשים שלא חושבים כמוני,רק ביקשתי עצה....כנראה שזה לא אפשרי..הבנתי.בזה אתה צודק!

אגב- בעיני,ההלכה-היא רשימה ברורה ומדוייקת של חוקים וגבולות שצריך להקפיד עליהם מאוד גם אם לא מבינים את הסיבה.(וגם זה בין אדם לאלוקים בלבד,זה לא כדי להישאר בציבור.) ומה שמעבר לגבולות ההלכה-פה יש מקום למחשבה,להרגשה,כל אדם לפי נשמתו והלך מחשבתו וליבו,,לא כולם חושבים אותו דבר,הרגשה יש לה ערך!!

מי שמרגיש שהליכה אחר נורמות חברתיות מאזנת אותו יכול להפוך גם את זה לגבולות ההלכתיים שלו.

אבל אני בטוחה שיש רבנים שחושבים גם כמוני.זה לא שחור לבן.

(גם תבין את ההבדל הגדול בין דברים שרואים לבין דברים שלא-בעיקר כשמדובר בשאלת ה-מקובל לא מקובל..)

מה זה עוזר שאת בטוחה שיש רבנים שחושבים ככה?ותן טל

את בכלל לא מתכוונת לשאול אותם או להתחשב בדעתם בנושא הזה - זה הבעיה שאני מצביע עליה.

אז לא - ההלכה זה לא משהו סגור נקודה. איך את יכולה לצמצם ככה את ההלכה? ההלכה היא דבר דינאמי, מתפתח - וזה היופי שבה. אז כן - יש המון המון המון דברים שהם על הגבול, וזה בדיוק הנקודה שהולכים לרבנים שיפסקו לנו מה לעשות. אם הרב יגיד שתעשי מה שאת מרגישה - מילא - אבל את לא ככה, את פסקת לעצמך מהי ההלכה, על מה חובה לשמור ועל מה לא. האם את עד כדי כך תלמידת חכמים שאת יכולה לקבוע דברים כאלו גורליים?

הלוואי עליי שהייתי יכול לדעת בביטחון כזה מלא כמוך מה שאת מדברת ואומרת. אני אחדש לך - אפילו הרבנים כל הזמן דינאמיים ובחשיבה,. המקובעות פה, עכשיו מסתבר - היא בכלל אצלך - את מקובעת כאשר את לא מסוגלת להבין שההלכה היא לא X Y Z - אלא הרבה הרבה יותר מזה.

אז בבקשה - אני מציב לך אתגר - את חושבת שיש רבנים שחושבים כמוך - בבקשה, תביאי לי רב פוסק - ולא רב שכונה קטן שעם כל הכבוד לו, הוא לא במעמד של פוסק הלכה לרבים - שתומך במה שאת אומרת. אני אשמח לראות ציטוט.

לא.אני לא יחפש רב7060

כי בעיני זה לא דבר כזה גורלי!!!זה עגיל קטן,ואני יודעת שזה לא אסור,וזה מספיק לי...

ואני מקבלת את הביקורת שלך על איך שבעיני נראית ההלכה.

אבל תבין-אני חלילה לא אמרתי את זה מגאווה,

ההיפך-אני ממש לא תלמידת חכמים,אני בטוחה שאתה יודע יותר ממני,וכשזה גבולות של הלכה,אני לא יודעת כלום,אני אפס,אני פשוט מקיימת,הלוואי הייתי מגיעה לרמה של לקיים הלכה בהבנה גמורה של כל פרט ופרט.

אבל אני בנאדם פשוט,יותר קל לי להבין שאני לא מבינה כלום ופשוט לקבל ולעשות באהבה מה שמצווה עליי ואין מה להתווכח עליו,.וקצת מקובעת בזה,מודה באשמה.

חמודה...נועם ה
באי נראה סתירה בתוך הדברים שלך -ותן טל

אני מצטט את תחילת דברייך: "ואני יודעת שזה לא אסור". נקפוץ קצת קדימה "אני לא יודעת כלום".

אשמח שתסבירי לי איך את יודעת שזה לא אסור אם מעולם לא שאלת שום רב על זה?

ואולי תפתיעי אותי ותגידי לי שעברת על כל השו"תים של ההלכה בנושאים הרלוונטיים, משהו כנראה בסביבות עשרות רבות של ספרים אם לא מאות - עברת על כולם וקראת ולא ראית התייחסות אחת לדברים שיכולים להיות קשורים לעניין?

את לא יודעת אם זה אסור או מותר הלכתית - בבקשה... לפחות תגידי את האמת, במחילה - את ח-ו-ש-ב-ת שזה מותר הלכתית ואת לא תזיזי אצבע כדי לבדוק אם המחשבה שלך בטעות יסודה או לא.

את הדברים של מי בדיוק את מקבלת ועושה באהה מה שמצווה עלייך? למי את כן נשמעת?

ותן טל. תעזוב אותה בבקשה.נועם ה
הבנאדם גם ככה עניו, בשביל מה לעייף אותו?! עזוב אותה... השאלות האלו לא יקדמו אותנו לשום מקום..
אסור כבר לעמת עם דברים שכתבו במפורש?ותן טל

מצטער - לא מקבל את זה. בנאדם אמור לעמוד מאחורי מה שכתב- והראתי לה סתירה מפורשת בדבריה.

ענווה שמסתתרת מאחורי עצמה כדי לברוח מבירור האמת - זה דבר מסוכן מאוד. לא לענווה כזאת התכוונו רבותינו.

אם היא לא רוצה, היא כמובן יכולה פשוט לא להגיב על דבריי - אבל אז זה בפני עצמו כבר יגיד משהו עליה ועל התשובות שאין לה...

תשחרר אותהנועם ה
אל תהיה כ"כ נוקשה, לכולנו יש מה ללמוד. גם לך.

(ובעיניי אתה טועה בגישה הזאת שלך.)
אני לא כופה עליה מה לחשוב או מה לעשות.ותן טל
עבר עריכה על ידי ותן טל בתאריך כ"ד באדר תשע"ד 15:36

בסך הכל הצבתי בפניה שאלות, אם היא לא רוצה שלא תענה.

זה לא בא מרוע לב ולא בא מעניין של לעשות דווקא - הרי היא בעצמה פתחה את השרשור הזה, אף אחד לא כפה עליה כלום, ואף אחד עדיין לא כופה עליה לכתוב כלום - רוצה להתעלם, שתתעלם. אני לא אעמוד מולה עם אקדח שתענה. 

ותאמיני לי שאני לומד הרבה. גם מהשרשור הזה לבד למדתי הרבה, ועוד יותר - למדתי כמה יש לי עוד ללמוד

ותן טלשיר ידידת

אני מאוד מעריכה אנשים שמחפשים את האמת. זו באמת תכונה חשובה!

אבל יש עוד סיבות ללא להמשיך דיון. (וגם אני לא תמיד עונה למשהו שכתבו לי ויכולות להיות לזה סיבות שונות...)

היא רצתה לסיים את הדיון.

אין בעיה, אם היא לא רוצה לענות שלא תענה.ותן טל

השאלה תשאר שאלה פתוחה ללא מענה- זה כואב לה? זה מפריע לה?

שוב אחזור על מה שכתבתי קודם - אני ממש לא אכפה עליה להמשיך את הדיון, היא מוזמנת להפסיק לענות בשנייה שהיא לא תרצה לענות עוד. 

נניח אתה צודק וזה בא מעצלנות,אז תאמר לי אתה7060

זה אסור?הלכתית ?חד משמעית? למה? 

וזה-ספציפית,העגיל. (מצטערת שאני חוזרת לזה שוב ושוב אבל זה העניין ולא משהו אחר.)

אני צריך לשאול רב? זה משימה שלך, לא שלי...ותן טל

למה להטיל את המשימה שאת צריכה לעשות, על מישהו אחר?

חוץ מזה, שבמחילה - הרי גם אם אני אביא לך רב שאומר שזה אססור הלכתית את לא תקבלי את זה נכון? את תגידי שזה לא חד משמעי, שבטוח יש רבנים שמתירים.

אז אם את רוצה רבנים שמתירים - את זה א-ת צריכה לחפש. לא אני...

את לא חייבת, אני רק הצבתי בפנייך אתגר - לגיטימי לחלוטין שלא תרצי לעמוד בו, ממגוון סיבות, אני רק הצבתי את האתגר.

אתה באמת לא מסוגל להאמין7060

שזה בא מהרגשה פשוטה ואמתית בלב שזה בסדר?(+ידיעה ברורה שזה לא אסור,יכול להיות שיש על זה מחלוקת)

נכון,אני ממש לא רצה לשאול רב כל דבר,אם יש משהו שבאמת לא ברור לי אני אשאל וישתדל מאוד לקבל (ולא תמיד מצליחה-מודה באשמה)

אבל לדעתי(ואתה לא חייב להסכים)התרבות הזאת של לשאול כל דבר,ולא לחשוב קצת לבד לפעמים חוסמת את היופי שלנו כיהודים פשוטים,את האמונה ,ואת הקשר הפשוט והישיר עם הקב"ה

אני לא מזלזלת ברבנים

אבל את-שים לב שאתה לא מזלזל במי שלא רב.

יש גם מסורתיים שמאמינים בהרגשה פשוטה ואמיתית בלבותן טל

שהם בסדר, ולא רואים צורך לשנות את דרכיהם. כן - הקצנתי, אבל זה כדי להסביר משהו - זה לא משנה מה שאת מגיעה ממנו, אני יכול באמת להאמין לך שאת באמת באה מהרגשה פשוטה - אבל אני טוען שזה לא הרגשה נכונה ולא בריאה. בלי להעליב חלילה.

את חוזרת על כך ש"יש לך ידיעה ברורה שזה לא אסור" - נו, בבקשה, תסבירי לי מאיפה הידיעה הברורה הזאת שלך - כל זה רק מה שרציתי. תראי לי מקור ואפילו קטן שתומך בך. הרי את מראש לא שאלת אף אחד. איך את יודעת שזה לא אסור?

אולי עיינת בספרים? אשמח שתתני לי מראי מקומות.

את מבינה? זה האבסורד במה שאת אומרת - הרי אם כל כך ברור לך שזה לא אסור הלכתית - זה אומר שאיכשהו בדקת את זה - אז בבקשה, אני אשמח מאוד לראות את המקורות עליהם את נסמכת. זה הכל

אבל בכל זאת אתן לך כיווןותן טל

דבר ראשון, וזה פשוט - לא א-ת זאת שקובעת מה זה חוקות הגויים ומה הוא לא חוקות הגויים.

דבר שני - לא משנה מה הסיבה שא-ת עושה דבר מסויים, אם מבחינה הלכתית הוא מוגדר חוקות הגויים, אז הוא חוקות הגויים והוא אסור גם אם את עשית אותו מסיבה אחרת לגמרי. נקודה.

דבר שלישי - כעת צריך לחשוב האם עגיל בטבור נחשב חוקות הגויים או לא.

דבר רביעי - את הדבר השלישי שכתבתי - רבנים קובעים על פי המציאות ועל פי הידע ההלכתי שלהם.

דבר חמישי - את לא רב.

דבר שישי - כעת אולי מעט יותר הבנת, ואולי לא קיבלת...

אתה באמת חושב שיש בזה איסור דאו'מופים

של ובחוקותיהם לא תלכו?

ה' ישמור!

בגד שנועד ליופי ויש בו טעם, ואינו סתם חוק של הגויים לע"ז, כתב תרה"ד להתיר, כל עוד אינו עשוי לפריצות

ומאז מעולם נסתפקתי אם יהיה מותר לאשה ללבוש בגדים לא צנועים בפני בעלה. מה עם חוקות הגויים?

אתה רוצה לומר שטבעת כזאת עשויה בד"כ לפריצות?

אבל מצד שני, הרי היא לא עושה את זה כמו הגויות, הן מגלות והיא מכסה, אז חסר בעצם המעשה פריצות.

(אני מצדד כאן צדדים, ולמעשה ברור שצריך לשאול רב. וגברת 7060, הבעיה שהוא מעלה היא הלכתית טכנית, לא "רוח ההלכה" או "דברים מקובלים". את במפורש צריכה לשאול רב!!!)

קראת את הדבר השלישי ומעלה שלי? זה עונה לך...ותן טל

לא אני מחליט - אני לא קובע שזה דאורייתא או לא דאורייתא.

רק אמרתי לה לשאול רב.

תודה,אתייחס למקרה שלי7060

-בדקתי עכשיו כמה שאלות על הנושא הזה באינטרנט,כמו שחשבתי,יש על זה מחלוקת,מצאתי רבנים שאוסרים,ורבנים שמתירים...

כעת,אחרי שכמעט הצלחת לשכנע אותי,נשאר לי רק לחזור למה שחשבתי מההתחלה, ולסיים את הדיון הזה.

ואף אחד לא צדק.

זה עניין של דעה!!!

אבל את לא יכולה להאשים בחור שחושב שזה לא בסדר,ותן טל

במקובעות - כי עובדה שיש רבנים שאוסרים, אז הדעה שלו היא בסדר הלכתית גם אם את לא הולכת לפיה.

כלומר - את כל הזמן אמרת שאם הבחור לא רוצה את זה מבחינה הלכתית אז את לא רוצה אותו כי הוא מקובע ואת יודעת שזה מותר - אז למעשה האשמת את הבחור הזה בכך שהוא לא באמת הולך על פי ההלכה אלא הוא רק מקובע בחשיבה שלו - ועובדה שלא, הוא לא מקובע - הוא נשען על דעות הלכתיות מוצקות.

אם כבר, תגידי שאת לא רוצה בחור שהפסיקה ההלכתית שלו היא ככה - זה בסדר. גם הוא לא ירצה אותך, אז זה מושלם.

ואז נשאר רק לחזור לשאלה ששאלת מראש - אז התשובה היא, את חייבת לספר לו על זה עוד בבירורים המקדימים, כי זה דבר קריטי בשבילך שעליו תפסלי נקודה.

לא האשמתי!!!7060

לא במובן של האשמה אולי, אבל "קביעת עובדות"ותן טל

לאורך כל השרשור ניתן לראות שאת במפורש כותבת שבחור כזה הוא מקובע ולא פתוח לעשות דברים לא שגרתיים וכו' וכו' - אולי זה לא נחשב "האשמה" - אבל זה קביעת עובדות לגבי הבחור - עובדות שהן לא ממש ראויות לקביעה כאשר לצידו של הבחור עומדת פסיקה הלכתית חזקה.

א. מלכתחילה לא האשימה-נועם ה
רק אמרה שלא מתאים לה מרובע.

ב. נראה לי שאחרי שראתה שיש בזה חילוקי דעות הלכתיות היא חושבת קצת אחרת.

ולדעתי היא מקסימה
אני דיברתי יותר בכיוון של סעיף ב אצלך. ולא ראיתיותן טל

שהיא כותבת איפושהו שעכשיו לדעתה הוא לא מרובע אלא הולך על פי ההלכה.

כי "מרובע" זה סוגשל כינוי "גנאי" (ואל ניתמם - בהקשרים האלו, זה ככה...גם אם לא גנאי חריף, אבל סוג של אמירה שזה דבר לא טוב...) - ולא היא  כאשר מדובר בהלכה נטו.

הבנתי שזה נושא שיש עליו מחלוקת.7060

תיארתי לעצמי שזה ככה...

ועדיין-לא ארצה לחיות עם מישהו שכשיש מחלוקת אז אין על מה לדבר  (ויותר מכך-הוא לא ירצה לחיות איתי...)אני לא מזלזלת באנשים כאלה,אבל פשוט לא אשתנה בשבילם...

ללכת ע"פ הלכה, זה לא מרובענועם ה
ואם היא תבין שיש לו ביסוס לזה, (הולך באופן כללי ע"פ רב מסויים שאומר שאסור) אז זה כבר לא מרובעות, הוא חשב לפני, ולא החליט על דעת עצמו שזה לא ראוי ולא שייך כי הוא פשוט לא רגיל לזה...

וזאת היתה הכוונה שלי, אבל לא אדבר בשמה.
מאשרת לך לדבר בשמי,7060

בינתיים את קולעת..

כן7060
תפני אותי למתיריםמופים

חיפשתי עכשיו וראיתי שהרב אבינר אוסר בגלל זה

http://www.havabooks.co.il/sms.asp?cat=99

וכן כאן יש רב שאוסר

http://rabimeir.weebly.com/151314931514-1-300.html

עדין לא מצאתי מתירים

בקישור השני - איזו שאלה זאת? יש שם המוני שאלות...ותן טל
תעשה חיפוש בדף עם המילה נזםמופים

יש שם שתי תשובות בנושא

תקרא את שתיהן...

אני לא יודעת לעשות קישורים כאלה7060

גדול עליי הטכנולוגיה הזאת,אבל באתר כיפה, תכתוב בחיפוש עגיל ותמצא שאלה אם מותר ותשובה -כן.

(הרב צוקרמן)

לא מובן לי על מה הם סומכיםחסדי הים
לאסור. א. איזה 'שחץ' יש אם לא רואים את זה. ב. אם חלק ניכר מעם ישראל עושים כך, אז חלק מהאחרונים סוברים, שאין בזה 'ובחוקותיהם לא תלכו' [כמו שכתבו האחרונים לגבי, אי שימת כיפה]

לגבי שאר הדברים שהם אומרים, הם לא סבות הלכתיות, והם היו צריכים לאסור בזמן המשכן, את התכשיטים של הנשים הצדקניות אז.

הקיצור, נראה בפשטות שאין שום מקום כאן לאסור, ואפילו להגיד לא ראוי. [אני לא בא לפסוק כאן בפורום], אבל כשלא נראה לי דבריהם אגיד.
לא מובן לך על מה הם סומכים - אבל כנראה שיש להם עלותן טל

מה לסמוך.

כאשר אתה אומר בפסקה האחרונה שנראה בפשטות שאין שום מקום כאן לאסור - אתה בלא להתכוון אולי, מאשים שאופן ישיר את הרבנים האלו שהם או שקרנים, או שהם לא פוסקים על פי ההלכה.

במחילה מכבודו - מי הסמיך אותך להחליט שרב זה טועה ורב זה צודק?

נראה לי יומרני מידי...אתה יכול להגיד שאתה הולך על פי המתירים - אבל אם רב אוסר, כנראה שהייתה לו סיבה מספיק טובה לאסור, זה לא סתם גחמה רגעית שלו - ומי אתה שתחליט שזה לא סיבה מספקת לאסור???

ואתה בהחלט מוזמן לשאול את הרב אבינר את מה שמציק לך, אני בטוח שתהיינה לו תשובות אליך...

דבר ראשון התקשרתי לרב אבינר לפני שבכללחסדי הים
כתבת, והוא לא ענה.
דבר שני, לא דברתי על הרבנים כלל. רק הצגתי את דעתי, וכתבתי שלפי הבנתי שה' חנן אותי וידיעת המקורות, שאין מקום לאסור. כתבתי בפירוש, שאני לא בא לפסוק הלכה על גבי הפורום.
דייק בלשונך - כתבת שנראה בפשטות שאין ש-ו-ם מקוםותן טל

לאסור. וכן, הסמנטיקה חשובה - כי כל אדם בעל טיפה שכל ועם יכולת לבצע הקשרים, יכול בקלות להסיק לפי כותרת התגובה ההיא שלך, את ההסקה הנ"K: - לפי חסדי הים, נראה בפשטות שאין שום מקום לאסור, כלומר, הוא סבור שלא היה שום מקום לאסור, גם לא לרבנים גדולים אחרים. יותר מזה - זה נראה לו בפשטות, ועל כך יש לתהות - האם דבר שהוא רואה כל כך בפשטות, ועוד שזה החלטי ולא ניתן בכלל לשאלה, שאין ש-ו-ם מקום לאסור - האם דבר כזה שהוא רואה בפשטות כל כך, ממש נעלם לגמרי מעיניהם של אותם רבנים גדולים? האם הם לא רואים דברים פשוטים?

כתבת שאתה לא בא לפסוק הלכה על גבי הפורום - אבל מה שכן עשית, גם אם בטעות - זה הטלת דופי חמורה בדבריהם של הרבנים הנ"K. מה שהיית צריך לכתוב כדי להסתלק מהבעיה הזאת, היא לכתוב: " לעניות דעתי, אין איסור בכך, אך הגיוני שרבנים אחרים יראו מסיבות מסוימות שאני לא מבין עדיין, שכן יש סיבה לאסור". ברגע שכתבת שאין שום מקום לאסור - חסמת בעצם כל "אפשרות" לאסור - לכאורה לדבריך, אין שום סיבה לאסור ומי שאוסר הוא סתם עושה - אין שום סיבה לאסור... (אני חוזר על זה שוב ושוב, מקווה שהבנת את העיקרון... )

אני בטוח שאם הרבנים אסרו - אז בוודאי ובוודאי שיש הרבה מקום לאסור, גם ם א-ת-ה באופן אישי לא חושב ככה ולא רואה את זה. יותר מזה - ככל הנראה, גם "נראה בפשטות" - זה ממש לא נכון, אין פה עניין של פשטות - אם הם אסרו את זה, כנראה שזה לא פשוט כל כך, או שאתה, במחילה, לקחת יותר מידי בפשטות עניינים יותר גדולים מכפי מידתך...

ושוב - אני מאוד מעריך אותך ואת תגובותך, ודווקא בגלל זה ראיתי צורך עז להעמיד אותך על תקלה שיכולה לצאת מדבריך, ושתבין מה יכול להיות שכתבת לא מדוייק שיוכל להשתמע לשני פנים כאילו אתה גם "מעז פנים" על הרבנים...

זה הכל כל טוב!

תראה תחשוב מה שבא לך. רבותיי למדוני שכאשרחסדי היםאחרונה
ניגשים למסקנה של סוגיא מסוימת, צריך להגיד באופן ברור מה המסקנה שהקב"ה נתן בשכלך. גם אם יש שאומרים אחרת, אתה צריך לחיות ולהביע את דעתך באופן הכי ברור, וכך אכן עשיתי. לא מנעתי מאף אחד להביע דעה, פשוט הבעתי את דעתי באופן ברור.

[התווכחנו כבר על זה פעם באישי, זה דעת הדרך הלימוד וחיות התורה של דרכי רבותיי, וכך אני חושב שנכון. אם תרצה נפתח שרשור אחר להתווכח בדרך הנכונה להביע דעות על סוגיות]
מה שמוזר לי, שנראה שאתם חושבים שכלחסדי הים
דבר שמקובל בציבור, ויש נטייה רוחנית שמגבה את זה, אז כבר יש לזה תוקף ומשמעות.
אז זהו שלא. ההלכה היא מאוד ברורה. כדי לומר על דבר שהוא 'לא ראוי', צריך מקור תורני שמתקשר לזה.
אם אין, זה בדיוק כמו הרפורמים ששינו את ההלכה, בגלל נטיות רוחניות.
אולי הם מקילים ואתם מחמירים, אבל אתם מוסיפים על התורה, ובזה משנים אותה.
נשמה, דווקאנועם ה
אני חושבת ש"חברה" ו"ציבור" זה דבר מקסים, וגם רוח הציבור זה דבר מקסים. וגם מצד ההלכה יש יחס ל"מקובל" ו"ראוי"... וזה לא צריך לעשות אלרגיה להפך, יש לזה כ"כ הרבה כח.

מה שכן, חשוב להפעיל שיקול דעת באיזור החופשי, ומי שהולך בלי לחשוב בכלל כנראה לא מתאים לך.

ז"א, לציבור ולחברה יש כח, וטוב שהחברה מוגדרת, כי בלעדי הגדרות, היא לא תתקיים. יש עניינים של דעת הציבור- שיש בזה "הרוב קובע- והרוב לא טועה". אבל יש עיניינים של טעם הציבור,- שזה כבר משהו אחר. טוב להתחשב בו, אבל טעם זה טעם ומותר לחלוק.

אבל צריך להבחין באמת בין "טעם" ל"דעת" הרוב. כך לדעתי.

(ובעיקר זה שזה לא יחרוג מגבולות ההלכה והרוח,
לי באופן אישי נראה שיש לזה מקום אבל אולי אני טועה ואני גם לא נכנסת לזה)

באופן כללי, נראה לי שהדיון סתם התפזר בלי טעם,- זה עניין פרטי שלך עם עצמך ועם בעלך. ואין עניין להתדיין על זה כאן.

צודקת.עשית לי סדר במחשבות,אני משתדלת לעבוד עלזה7060

אבל לגבי העגיל הזה-זה לא תופס.באמת עניין שלי עם בעלי,רק טעם,לא קשור להלכה או ציבור סוף דיון

אגב זה שאלה מה ההגדרה של מקובללשם שבו ואחלמה
מי קובע מה מקובל?
לא מחשיבים גויות וחילוניות
מה עם מסורתית?
מזרוחניקית לייט?
האם מה שנחשב צנוע אצל חרדים
בהכרח מותר אצל חרדלים?
אולי זה לפי המקום מגורים
אבל אז זה בעיה כי אשה שעובדת
במקום עם סגנון שונה ממה שהיא
גרה בו תחוייב להחליף בגדים בדרך...

מעניין
שאלה טובה מאדמופים

ודננו בה כשלמדנו את הסוגיא

לי יצא שמסתבר שהולכים אחרי ה"קהילה" שלך, ואם אתה משתייך לקהילה מסוימת, זה מחייב אותך בלי קשר למי שלא בקהילה.

ולא מדובר כאן על רמות דתיות, אלא אם הונגרים ותימנים יחיו באותו מקום, ותהיה קהילה של תימנים עם לבוש מסורתי שלהם, וקהילה של הונגרים עם לבוש מסורתי שלהם, תהיה כל תמניה מחויבת למנהג קהילתה, אע"פ שהונגריה תהיה מותרת.

ומפורש בהלכה (שולחן שלמה סי' ע"ה) שמי שהולכת ממקום למקום, חייבת להחמיר את חומרי שני המקומות...

יש סברא בהלכה שבנות חילוניות וגויות שוהולכות בכוונה בפריצות, לא יכולות להיחשב נורמה לצניעות, האם זה שייך בלייטיות? אני חושב שכן, עד איזה גבול? תלוי לפי הענין

לדעתי-7060

יש פה שאלה כשמדובר בדברים שנראים לעין,גם  על זה יש מה להתווכח..

אבל עגיל במקום כזה-לא נכנס לקטגוריה.חד משמעית.

כמובןמופים

סטינו לגמרי מהנושא

אני מדבר על גרביים למשל, שלפי המשנה ברורה זה לא דת יהודית מחייבת בכל מקום, אלא הוא תלוי במנהג המקום, מה עושים בעיר מעורבת

^^^ מסכים לדברי 6070 לגבי שזה לא נראה לעין. גםחסדי הים
איסור חבלה לא שייך, כי היא עושה את זה כדי ליפות את עצמה בזה, וזה מותר, כמבואר באג"מ חו"מ ב', ס"ו.

עדיין זה בעיה.לשם שבו ואחלמה
לא כולם משתייכים לקהילה.
וגם יש מנהגים סותרים ששניהם חומרה
למשל יש שיגידו שחצאית ממש ארוכה היא יותר צנועה ויש שיגידו שהיא דווקא פחות צנועה
וכן לגבי פאה.
בעיהמופים

הענין הוא שמי שילמד את הנושא של "לא תתגודדו", יראה שאסור שבעיר אחת יהיו אשכנזים וספרדים אם הם לא קהילות נפרדות, מה שנקרא בלשון הגמ' "שתי בתי דינים בעיר אחת"

כך שכנראה אדם נחשב חלק מקהילה גם אם הוא לא מחובר אליה כל כך.

ובסוף אתה דן במחלוקות, לא בנורמות

ולא נראה לי שיש מחלוקת אמיתית

פאה היא פחות צנועה. נקודה.

יש רבנים שאעפ"כ ימליצו על פאה כי לדעתם יש בה פחות חשש שיתגלה חלק מהשיער, אבל מי שלא יתגלה משערה כלום, ברור שיותר טוב כיסוי רגיל.

לגבי חצאית קצרה - מיהו המשוגע שחושב שחצאית קצרה זה יותר צנוע?

מה שיש שאוסרים על הבנות שלהם בחצאיות מטאטא, זה כי זה זול, רחובי וכו', אבל מי שתלבש חצאית ארוכה מכובדת, לא נשמע לי שיהיה מישהו שיחשוב שזה פחות צנוע

כנראה שאתה צודקלשם שבו ואחלמה
אבל יש הרבה מצבים שהם גבוליים
למשל אדם ששייך לשתי קהילות בצורה שווה.
בכל אופן נראה שהגעתם לאותם מסקנות
שהגיעו אצלינו בישיבה.
מעניין,חשבתי שזו סוגיה שלומדים בעיון רק אצלנו.

אגב, בהרבה ישובים יש קהילה מעורבת. לדעתי מה שאסור זה לא שהיא תהיה מעורבת אלא שהם ינהגו בצורה שונה.
כל העניין של מנהג אבות נתפס היום בצורה מעוותת שגורמת לשנאת חינם.
??מופים

אצלכם? אצלנו? שו הדא?

לא למדתי את זה בכולל, למדתי את זה מעצמי, וזה כמו כל נושא שלא מתעכבים עליו במיוחד רוב האנשים

לצערי אין כולל שלומדים הלכות פאות הזקן לדוגמא.

כל הכוללים - שבת, נדה, איסור והיתר, זרעים, נזקי שכנים וכדו'

ומה עם כל התורה?

אז ברוך ה' אני לומד מה שבא לי.

אני לומד עכשיו הלכות ק"ש, ולא ידוע לי על כולל כזה. אז מה?

האם ב"ה וב"ש היו קהילות נפרדות?פיבו

מה ההגדרה של קהילה?

דווקא כתוב שלמרות כל המחלוקות,רוני60

שחלקן גם קריטיות לחיי הנישואין..

הם לא נמנעו מלהתחתן זה עם זה!

הגמרא שם מדברת על זה בדיוקמופים

ע"ש ביבמות דף י שבאמת אם אין שני בתי דינים אסור שחצי מהעיר תעשה כמו ב"ש וחצי כמו בית הלל

אתה משווה את מושג הבי"דפיבו

למושג קהילה.

ולזה אין סימוך שם

לא בגמראמופים

אבל כן בהלכה

זה הבעיה בזיכרון עמום, שלא זוכרים מקורות!

אוף!

תסתכל בתשובה של הרב עובדיה אם האשכזים שמגיעים לארץ נהיים סרדים, ואם קמא קמא בטיל או לא, ובפולמוס על הנושא.

שפ ראיתי שמדברים על זה

תסתכל גם במשמרת השביעית של הרב קארפ בסוף הספר כשהוא דן במנהג ירושלים לא לשמור קדושת שביעית בפירות נכרים, גם שם הוא נכנס לזה

אפשר להבדיל בין התקופה שהפסיקה היתה קהילתיתפיבו

קרי שהרב של הקהילה היה הפוסק שלה למציאות היום שאין 

קשר, וכיום הבי"ד שלך הוא הרב עובדיה ושלי המ"ב (לדוג') 

אולימופים

הטלפון שינה את העולם.

היום אין צורך לשאול רב דוקא מהעיר שלך, אתה יכול להתקשר להונלולו

אין לי מושג. לצערי הדברים לא נידונים בבירו כל כך.

כל ההחלטה הזאת שכל אחד יכול "לבחור" רב. מי אמר? הרי מסתבר שזה תלוי בקהילה. הרי המקור בגמרא הוא שבעירו של ר' אליעזר היה מותר להקשיב לו, אבל הרי שם הוא "אתריה דמר", וכל הקהילה הקשיבה לר' אליעזר

אדם יכול להחליט לבד שהוא לוקח את הרב יוצמח מהעיר טרנטלה, והוא פוסק בכל הדברים כמוהו? אולי לא? אולי זה הולך לפי ערים.

(בוא נדבר בשפה שלכם - הרב קוק כותב שאין לאדם קשר עם הקב"ה בפני עצמו, הוא חייב להתחבר לכלל ישראל, וכל הקישור שלו להקב"ה הוא דרך כלל ישראל. א"א להתנתק מהעולם ולהיות רק אני והקב"ה, ואם כן, איך אדם יכול לבחור לעצמו רב? צריך שיהיה קהילה מעם ישראל, שתהיה ציבור, שהוא יתחבר אליה, והקהילה יחד תקשיב לרב)

ויש לי הרגשה שכל הנושא הזה לא יכול להגיע לבירור, כמו כל הנושא של התקנות בימינו, שגם הוא לא ברור, כי גדולי הדור יודעים שהדור שלנו (דור החופש והדרור, איש הישר בעיניו יעשה) לא יקשיב, ומעדיפים להתמקד בדברים החשובים יותר.

לפי המסקנה ההילכתיתלשם שבו ואחלמה
של העיון בנושא אצלנו בישיבה נפסק שאתה באמת לא רשאי להקל נגד המרא דאתרא אפילו אם אתה רוצה לסמוך על הרב שלך. והמיקל עובר על איסור דאורייתא של לא תידגודדו
ואווווווומינימאוס2

מענין אם למעשה זה ככה

ואם זה אכן ככה האם אתה צריך לברר אחרי כל פסק שקיבלת את דעת המרא דאתרא 

ומה הגדרת מרא דאתרא?פיבו

מי שהקהילה קיבלה אותו להיות הרב שלהרוני60
בדיוק. ומינימאוס, כן, למעשה זה ככה לפי הרב שלי.לשם שבו ואחלמה

אגב, זה יוצר פרדוקס מעניין מאוד.

אם אני בקהילה אחרת, אז לפי שיטת הרב שלי, אסור לי לפסוק לפי הרב שלי

אז עכשיו שאני לא פוסק כמוהו, מותר לי לפסוק כמוהו

אז אני פוסק כמוהו, ולפיו, אסור לי לפסוק כמוהו

אז אני לא פוסק כמוהו ועכשיו מותר לי לפסוק כמוהו...............

מי זו הקהילה?פיבו

הבי"כ? העיר?

ומה הדרך לקבל? בחירות?

האם המקבלים צריכים לקבל אותו ללא עוררין? (אם כן אין כזה כיום

הרי אין קהילה שתקבל את רב הבי"כ גם כנגד רב מגדולי הדור 

כל קהילה והגדול שלה)

בדר"כ יש קהילות עם רב והמצב ברור.לשם שבו ואחלמה

יש מצבים שבאמת זה לא ברור לאיזה קהילה אני משתייך

או מי הרב שלה. או עד כמה היא קיבלה אותו.

ואז זה באמת לא ברור לי מה הדין. 

אני חושב שאין הרבה קהילות שמקבלות את הרבפיבו

גם אם הוא יפסוק אחרת מגדולים מפורסמים

(לדג' לא נראה לי שקהילה ספרדית תקבל את רב הקהילה

אם הוא יפסוק אחרת מהרב עובדיה) 

מן הסתם, אם הוא לא יפסוק כמו הספרדים, אזרוני60

קהילה ספרדית לא תקבל אותו כרב.

נ.ב.

אף פעם לא בדקתי את זה סטטיסטית, אבל בערך 50% מהחברים שלי הספרדים,

לא הולכים בפסיקותיהם כמו הרב עובדיה.

אלא כמו הבן-איש-חי, הרב מרדכי אליהו...

יפסוק כמו הספרדים אבלפיבו

יחשוב שמי שפותח בקבוק יין בשבת הוא מתקן מנא

מאוד הגיוני שיש רבנים שבד"כ פוסקים כשיטת הספרדים אבל במקרים מסוימים 

יש להם דעה שונה מגדולי הרבנים.

מה שכתבת, אלו לא דברים שקשורים למנהג המקוםרוני60

אלא דברים שקשורים לדרך ההלכתית שראש המשפחה מחליט ללכת בה.

זה חלק מהדיוןפיבו

המקור המרכזי הוא לגבי מקומו של ר"א שכרתו עצים 

להכין איזמל למילה, למה זה יותר מנהג המקום מאשר פתיחת בקבוק 

בשבת?

מצאתי מקורמופים

עי' יביע אומר ח"ה חיו"ד סי' ג' סק"א

ולעצם שאלתך זכור לי משנה ברורה על נהנושא שמדבר על קהילה נפרדת בבית כנסת ובתלמוד תורה ובמקוה אולי? לא זוכר בבירור.

הרב של הביכנ"ס שלנו שאל את הרב אלישיב אם מותר לבית כנסת לנהוג מנהגי מרוקו, הוא אמר שזה נחשב קהילה נפרדת, שיכולה להנהיג את מנגי מרוקו, גם אם ה"מרוקאים" שם כבר עזבו הם ואבותיהם את מנהגי מרוקו לפני עשרות שנים, שגם אחרי כ"כ הרבה זמן המרוקיאות "חוזר וניעור"

(לא הייתי שם, כך שאני לא בטוח בגדר בדיוק)

המי שאוסרים הזה הוא רמב"ם מפורשמינימאוס2

(חצאית שמטטאה את הרצפה זה דרך גסי הרוח)

דרך גסי הרוח זה לא איסורפיבו

וגסי הרוח בימינו לא הולכים עם בגדים ארוכים מהרגיל

צריך לראות בפנים את הניסוח המדויקמינימאוס2

ולגבי ההמשך -

התכוונתי שכיום הגאווה מתבטאת בצורה שונהפיבו

לא לגבי חוסר צניעות של התקופה

הרמב"ם שלך הוא בהלכות דעות פ"ה ה"טמופים

הרמב"ם הלכה לפני כותב "לא יהלך עקב בצד גודל בנחת כמו הנשים וגסי הרוח"

אז כשמדובר על גסי הרוח, מדברים על גברים, לא על נשים.

ומפורש בגמרא שדרך בגדי נשים לטאטא את הרצפה

(מלבד מה שזה לא קשור לצניעות, הרמב"ם שם מדבר על תלמיד חכם שיעשה סילסול בעצמו לא להיראות גס רוח)

אם כבר תצטט גם את הרמב"ם שלימינימאוס2
סליחה?מופים

זה התפקיד שלך!

כוונתו לגמ'שום וחניכה

בשבת (צח: ): למה משכן דומה? לאשה שמהלכת בשוק ושפוליה (שולי בגדיה רש"י) מהלכין אחריה.

ויש בכוח גמ' זו לסתום את הטענה ההזוייה (התאפקתי...) נגד חצאיות ארוכות.  

לא קראתי את רוב השרשורבלי מקוריות

כי נראה שהוא הסתעף לדיון לא קשור.

אבל אני כן אגיד את דעתי האישית- אני לא חושבת שזה מתאים להגיד בתחילת קשר, אבל בהחלט משהו שצריך להיאמר לפני אירוסין. נושאים שחשובים לנו שהבן זוג ידע, אבל הם לא נושאים שמתאימים לשתף כל אחד (שזה הרבה נושאים מלבד הדוגמא שלך) צריכים לעלות בשלב שמדברים/חושבים רציני על חתונה.

עכשיו כשקראתי את כל השרשור..קוצ'ינית =)
זה מזכיר לי שפעם חברה (לא דתיה) של חברה שלי (מהאולפנה) נכנסה לווטסאפ של הכיתה (דרך זה של חברה שלי)
והתחילה לשאול שאלות רק כדי 'לעקוץ'!!

היא שאלה על מה כתבו את התורה, מה משה אכל 40 יום ו40 לילה..
ועוד כמה שאני לא זוכרת..

אז 7060 את בטוחה שאת לא 'סתם עוקצת'?!

כי זה ממש נראה ככה..

ואם טעיתי, סליחה מראש..
את צריכה להבין שאם את טועה, אז מה שכתבת - פוגעלשם שבו ואחלמה

עכשיו, האם את באמת מוכנה לקחת עלייך פגיעה באדם אחר?

רק בגלל החשש שהיא עוקצת (מה זה קשור לזה שחברה שלך עשתה את זה?!)?

ממש קשה לי לראות שאנשים מפרסמים את החשדות שלהם כלפי השני

ובכך פוגעים בהם כאילו החשד שלהם כבר הוכח כנכון 

כל הכבוד לך על הרגישות. ואתה עיקבי בזה.. אשריךנועם ה
ו...... לדעתי!!דניאל55

מממ קראתי את רוב השירשור....

חמודלה..... כנראה שהבחור שאיתו תצאי וזה יהיה בכיוון של חתונה....

הוא יבין את המקום הזה שלך והוא יהיה בראש שלך ברוב הדברים

אחרת לא תתאימו....

והקשר ירד בפגישה אחת או שתיים....

בקיצור, כשתגיעי לגשר, הבחור עצמו יעביר אותך אותו בבטחה, בכיף ובאהבה.

בהצלחה רבה!!

פשוט כל הדיעות כאן עכשיו לא הכי רלוונטיות.

ואם שאלתם, מה אני חושבת לגבי זה, בעיני גם אם זה מותר זה נבל ברשות התורה ככה שממש לא רלוונטי אם זה טכנית מותר או לא....

לא בכדי יש הרגשה לרוב הדוסים פה שזה אסור.... כי זה מרגיש בעייתי, מרגיש לא בת ישראל.

זאצ אול.

ופותחת השירשור... אני לא שופטת אותך לשניה, תאמת שאני יכולה להבין אותך באמת.

אבל זו האמת לדעתי ויש לאומרה.

וחוץ מיזה שגם הפיתרון של מופים לא ממש עוזר........ גם נוצות זה לא סבבה....

בחורה שמרגישה צורך להיות אקסטרא מיוחדת....... אני ממליצה לה לחפור כדי להבין מאיפה מגיע לה הצורך הזה.

מה יש לך נגד נוצות?!מופים

זה ממש צבעוני ויפה, ויכול ממש להוסיף

לא מבין למה כולם לא מקבלים את ההצעה הממההההממממממת שלי

למה נבל ברשות התורה?נועם ה
לא הייתי מצפה שתספר לי בפגישותטנגענס
אבל אחרי החתונה אקח את זה ממש סבבה
עישון בזוגיותחגית 222

שלום 

אני בחורה דתיה תורנית בת 22, נפגשתי עם בחור מקסים דתי בן 24  והתפתחה בינינו אהבה וחברות מדהימה . כולל מחשבות כעל חתונה . 

אחרי כחודש הבנתי שהבחור מעשן גראס אחת לשבוע .

מה דעתכם ? כדאי להמשיך את הקשר הזה ? 

אני לא בונה על כך שהוא מסוגל להפסיק עם העישון .

תודה לעונים .

תלוי אם זה בפיקוח רפואי או לאintuscrepidam

בהנחה שזה לא בפיקוח רפואי, לא כדאי להמשיך לענ"ד. גראס פוגע בהתפתחות המוח והתפקוד הקוגניטיבי אצל צעירים, פוגע בבריאות הנפש, במערכת החיוניות של הגוף, בפוריות וזה התמכרות.

כמובן שיש חשיבות לכמות שהוא מעשן, אבל במידה וזה לא בפיקוח הייתי יוצא מנקודת הנחה שהוא רק ידרדר.

ולאור כך שאמרת שאת תורנית, איבוד הדעת ע"י אלכוהול וסמים זה שיא השפלות האפשרית לפי חלק מהאחרונים

שאלה מורכבתפתית שלג

אם הוא לא מנסה להיגמל במסגרת מקצועית, אין סיבה שזה ימשיך לקרות אחת לשבוע בלבד, ואין ערובה שזה ישאר רק בגראס.. ואני לא חושב שאת רוצה לחיות בזוגיות עם בעל כזה.

השאלה היחידה היא על זה? כי אפשר להבין מהניסוח שלך שהוא גם פחות תורני ממך. שאולי זו גם סוגיה מבחינתך.

לא כתבת מה דעתך האישית בענייןהאופטימיאחרונה

אם מבחינתך זה סבבה, אז זה סבבה.

אם מבחינתך זה משהו רע או שעלול להביא לדברים רעים, אז זה רע.

עם כמה שזה מבאס, זו שאלה שאת צריכה לענות לעצמך ובפורום את לא תקבלי תשובות שיותאמו אלייך באופן אישי.

השאלה שהייתי שואל, זה איך עישון גראס יכול להשפיע על זוגיות/משפחה/חינוך?

אבל לא נראה לי שבפורום הזה תוכלי לקבל את התשובה, אולי בפורומים אחרים..

לאחר שתקבלי תשובה על השפעות נפוצות, תוכלי להחליט אם זה באופן אישי מתאים לך או לא.

עצה שידוכיםתודהלכם

שבוע טוב לכולם.

אני בוחר להתייעץ כאן, בתקווה למצוא תשובה ועזרה.

אני בחור בן 23 (צעיר יחסית אני יודע) ובאמת דיי מתקשה בעולם השידוכים, לא חסר לי משהו, אני נראה טוב יחסית, וגם בשאר הקריטריונים אני בסך הכל עונה על הדרישות.

הבעיה היא למצוא מישהי שמתאימה.

אני בעל תשובה כבר שלוש וחצי שנים, בא ממשפחה דתית, ההשקפה שלי קרובה להשקפה חרדית אבל אני לא ממש מוגדר, אני לומד ימים ולילות, היתה עכשיו תקופה שגם עבדתי במשך ארבע שעות כל יום, אני נותן שיעורי תורה פעם בשבוע לחברה בגילי, וגם כותב חידושי תורה ובדרך להוציא ספר בעזרת ה', עם באמת חידושים מתוקים.

משפחה נפלאה, ובאמת בסך הכל לא חסר כלום, הבעיה היא ההסתכלות של בחורות ואני מבין אותם.

אני מצד אחד לא נמצא בישיבה( זה באמת לא מתאים למי שאני) יש לי רב, ומה שקשור לתורה באמת שאני לא נופל מהמון בחורי ישיבה, אבל ברגע שאני ניגש לשידוכים אך אחת לא רוצה להסתכל עלי, גם בעל תשובה, וגם בלי עבר של ישיבה, לא נראה מזמין...

אני רוצה להקים בית של תורה,בית של קירוב לבבות, ומצד שני הרבה מהבחורות שכן נמצאות בעולם השידוכים לא בראש שלי בכלל.

אני לא רוצה לשנות את מי שאני בשביל למצוא זיווג, זה לא אני, וגם בסופו של דבר הקב"ה מזווג זיווגים אנחנו פשוט צריכים לעשות את השתדלות.

אבל אני באמת שואל מה לעשות? איך לנסות? ניסיתי דרך שדכנים, או שאין הצעות או שהם לא בראש שלי, אני שלוש שנים בעולם השידוכים היו מעט פגישות, ומתוכם היו אולי שתים שזה באמת היה בכיוון של מה שאני מחפש, אבל בסוף לא התאים, או להן, או לי... נסיתי שבע ברכות לא ממש מצליח שם, שליש גן עדן ממה שראיתי לא מתאים גם כן. ואני נשאר באוויר ובאמת שואל מה לעשות? איפה לנסות?

אני לא מחפש שלמות, מחפש בעלת תשובה או מישהי מבית חרדי, שרוצה להקים בית מתוך רצון אמיתי לעשות נחת רוח להקב"ה, מישהי שרואה קודם כל את הקב"ה.

חשבתי לפנות לרבנית ממדרשה עם הפרטים שלי, אבל לא נראה לי מתאים, ובדרך כלל במדרשות יש שדכנית שהקשר עם איזה ישיבה במקביל...

אני לא מחפש הגדרות בדיוק כמו שאני לא הכי מוגדר, פשוט מחפש מישהי עובדת ה' באמת, שמכוונת לבית בסגנון חרדי. מאוד אשמח לעצות בנושא, ותודה רבה לעוזרים.

אתה מודע לעובדהפצל"פ

שאתה שואל שאלה בפורום דתי לאומי?

אמנם יש פה טיפה ניקיות בעיקר נראלי מהמגזר החרדי

אבל הייתי ממליץ לך לנסות להגיע למקומות שיש בהם יותר חרדים, לא שאני מספיק מכיר...

לא מודע... לא מכיר את הערוץ הזה יותר מדיתודהלכם
לירות לכל הכיווניםadvfb

שדכנים מיזמים חברים

לא להתייאש

להתפלל

כן צודק, זה מה שאני מנסה עד עכשיו חחחתודהלכם
היה חשוב לי להגידadvfb

שאל תוותר מיזמים בגלל שהם לא נראים

גם מיזמים שיש סיכוי קטן - מצטרף למכלול הסיכויים

אנסה תודהתודהלכם
סע לחו"ל תמצא מלא.בנות רבות עלי
הנה משהו:דרייב

עוד קבוצות של סגנון תורנידרייב

אתה יכול לפרסם שם גם את עצמך.

https://chat.whatsapp.com/BZv5k2y7qYr3RZMmSKjAmd

טובים השניים- שידוכים למגזר דתי💜

אל תתייאש. אתה נשמע בחור טוב ואיכותית שהרבה בנות ירצו. רק צריך לחפש במקומות הנכונים. אתה לא צריך לרקע שלך להוריד לך. ההפך. זאת המעלה שלך שעל אף שלא למדת בישיבה אתה משקיע עצמך בלימוד והתמדה. תציג את עצמך באור הטוב והחיובי שלך, שהצד השני יוכל להתרשם מזה.

תן לחבר טוב/רב/שדכן שמבין אותך לומר את האמת ולפרגן עליך. אדם לא נמדד רק בנתונים הטכניים. בהצלחה!

תודה רבה אח, מחמם את הלב לראות אנשים שאכפתתודהלכם
להם ואוהבים לעזור
בשמחה😃דרייב
ישSeven

שידוכים כהלכה

ושגרירים בלב

בשניהם יש בסיגנון הזה

ואם תשלח כרטיס אני יכולה להעביר לחברה שהיא שדכנית במגזר הדתי חזק 

שלחתי בפרטי תודה 🙏תודהלכם
..שפלות רוח
אני לא יודע אם זה תמיד היה ככה או שרק ממש בתקופה האחרונה יש התעוררות לזה, של אני לא שם ולא שם אבל מחפש אמת, מכיר המון כאלו, וזאת אחת הסיבות שאני לא בעד שדכנים כי להם יש תבנית הם רוצים הגדרה-מה אתה? ואין לי הגדרה(ואגב לא רק לי ולך, מכיר הרבה בלי הגדרה וגם לא מחפשים כזו) יש לי פשוט רצון למשהו אמיתי שיעשה נחת רוח להשם, וזה נראה לי משהו שמתעורר בזמן האחרון אצל הרבה חברה, ואולי זה גם חלק מתהליך הגאולה אין לדעת.
בהצלחה!לגיטימי?אחרונה

יצאתי עם אנשים שדומים לתיאור שלך - 

אבל איתך כנראה לא הייתי יוצאת, בגלל העניין החרדי.

לא הרתיע אותי לצאת עם מישהו שלא למד בישיבה מסודרת (או בעל תשובה). אבל אני גם לא חרדית, ונראה לי ששם זה באמת יותר קשה.

לשאלה שלך איפה אפשר לנסות -

התשובה שלי זה לנסות בכל מקום.

יש רשימת שדכנים ומיזמים בשרשור הנעוץ בראש הפורום. (כולל נגיד מיזם דת"ל שמיועד למי שמחפש\ת אברך).

למה לא להתקשר לרבניות ממדרשות?

אין מה להתבייש. 

אולי כדאי לחשוב על מי שאתה מחפש, איפה היא תחפש? האם אתה נמצא שם?

מה שאני צריך VS מה שאני רוצהארץ חדשה

שלום חברים

אשמח להתייעצות

האם אדם צריך לחפש בחורה לפי מה שהוא רוצה, או מה שהוא צריך?

למשל, אם אני בהייטק, האם נכון לי לחפש דווקא מורה או אישה שתעבוד במקצוע פחות תובעני?

מציאת חן, חיבור רגשי ונפשי, השקפה ואמונה דומיםנייקיי

הם החשובים.

תחומי העיסוק, מקצוע, הם באמת משהו שלא צריכים להוות משקל בשיקולים במציאת החיבור בין בני הזוג

מכירה המון זוגות סביבי ששניהם בתחומים תובעניים.  

אם זה ששניהם בהייטק, או שילוב שהוא הייטק והיא עו"ד וטוחנת שעות, או הפוך. או הייטק ורו"ח בחברה ציבורית וכל רבעון לחץ עצום בדוחות הכספיים.  

כולם מסתדרים בטוב.  

אם עובדים במשרות טובות ובזכות המשרות יש אמצעים וכסף, יש אפשרות להעסיק מטפלת פרטית ולהצליח גם לעשות קריירה  

גם תלוי באופי של בני הזוג.  כאשר תפעול הבית, ילדים, אוכל, כביסות, רופאים, טיפת חלב, קניות, להישאר עם ילד חולה (וכאן יש יתרון להימצאות מטפלת פרטית) מתחלק היטב בין בני הזוג, אין בעיה ששניהם גם מפתחים קריירה מקצועית טובה. 

דווקא למורות יש הרבה פחות גמישות לקחת חופשות ולהישאר בבית עם ילד חולה. 

אני לא בטוח שהנחת היסוד נכונהנוגע, לא נוגע

שהייטקיסטים רוצים בהכרח הייטקיסטיות ומתאימים להן ומורים למורות..

זה לא מדוייק לגזור אופי מבחירת מקצוע. אני לדוג' מכיר הייטקיסטים שהם כמעט כמו מחשב מול מחשב והייטקיסטים שהם ממש חברותיים.

צריך לרצות את מה שצריךintuscrepidam
בקושי יודע מה אני רוצה אז אתה שואל מה אני צריך??😅דרייב
אולילגיטימי?אחרונה

השרשור הזה יוכל לעזור:

https://www.inn.co.il/forum/t1362853#14778819

"מספר של חברה" - המנהג הכי טיפשי שהמצאנואנונימית·

מספר של חברה אומר לי יותר עליך - שכנראה יצאת עם מלא בחורות ואתה כבר מיואש ותשאל שאלות ותשפוט אותי יתר על המידה ע"פ ניסיון קודם.

אולי אולי במקרים נורא ספציפיים זה יעזור , אבל החברה לא תגיד לך משהו שבאמת ישנה או יעזור לך להחליט בדרך כלל.

ובדרך כלל - את/ה משאיר רושם רע על החברה(לא יודעת איך זה אצל גברים, אבל השאלות שלך בדרך כלל יגיעו אלי חחח) .

בתור מי שהייתה החברה שהתקשרו אליה לברר , וגם זו שביררו עליה - אף פעם לא שאלו אותי או עלי שאלה באמת קריטית, שאלו אם אני אוהבת טיולים או לצייר, או איך הקשר שלי עם המשפחה (ב"ה מצויין, אבל מה נראלך שחברה שלי תגיד? גרוע? ) ,שאלו אותי אם חברה שלי פמיניסטית (תגדיר פמיניסטית…, שאלו את זה גם עלי פעם וחברה שלי , כפרה עליה, אמרה שאני כן עושה תואר ריאלי חחחח) , שאלו אם אני מפונקת, אם אני פלפלית, מה נראה לך שחברה תענה לשאלות האלה? אמיתי .

אני עוד איכשהו מבינה אם אתם שואלים על אופי , אם היא שקטה או צעקנית, אבל בדרך כלל אפשר פשוט לשאול את מי שהעביר לך. (גם אני בדרך כלל מעדיפה חברותיות ופתיחות, אבל בכל זאת) למרות שזה גם קצת חבל,  ברור שאם חסר פרטים בכרטיס זה מבאס, אבל לא משנה כמה פרטים, בסופו של דבר לא תדעו כלום עד שתיפגשו, אם הפגישה רחוקה לכם - אז מילא, אבל עוד לא שמעתי על שיחת בירורים שהועילה למשהו.

תם טקס העצבים, אני בטוחה שיש דעות שונות, אבל בעיני אתם לא מרוויחים כלום,

בדיוק החודש דיברו איתי בחור ובחורה לבירוריםSeven

השידוך של הבחור נפל כי הוא הבין שהוא והבחורה ממש לא מחפשים אותו דבר

של הבחורה בדיוק ההפך היא הבינה שזה בדיוק מה שהיא חיפשה ושווה לה להשקיע...

תחשבי שהבחור לא היה מברר ויוצא לפגישה מיותרת ...חבל על הזמן

מיזם חדשלגיטימי?

נתקלתי השבוע בפרסום למיזם שידוכים חדש.

לא מכירה באופן אישי, לא יודעת מי היוזם והמארגן.

ממה שאני קוראת בין השורות באתר שלהם (שנראה שהם עוד עובדים עליו, נניח נראה שהוא מתאים יותר לקריאה במחשב מאשר בטלפון) - זה נראה שהם מנסים לקחת את הרעיון של שגרירים ולקחת אותו למקום בוגר ומקצועי יותר. זה לא חבר מייצג חבר, אלא שדכני קהילות\ישיבות\אולפנות\מדרשות.

מוזמנים להתרשם בעצמכם:

מפה לחופה - מיזם שידוכים למגזר הדתי לאומי

[לפי הפרסום שראיתי, 500 הנרשמים הראשונים יכולים להירשם בחינם, ולכן משתמע שאח"כ יהיה תשלום.]

זה מה שכתבו על עצמם באתר:
מפה לחופה - מחברים עולמות, ברגישות ובמקצועיות

"מפה לחופה" הוא מיזם חברתי-ערכי שנועד ללוות צעירים וצעירות מהציבור הדתי-לאומי במסע האישי והעדין אל הקמת בית נאמן בישראל. אנחנו לא עוד שירות שידוכים קלאסי, אלא מערכת מקצועית שמובילה תהליך היכרות מדויק, אישי – שאתה או את שולטים בו.

המיזם נולד מתוך ההבנה שרווקים ורווקות רבים מחפשים זוגיות, אך מעוניינים להימנע ממסגרות לוחצות או פורמליות מדי. המטרה שלנו היא לאפשר לכל אחד ואחת למצוא את החצי השני בקצב שלו, בלי לחץ ובלי מחויבות, תוך שמירה על דיסקרטיות מלאה וכבוד לעולם הרגשי שלכם.

איך זה עובד? השיטה הייחודית שלנו

במקום להסתמך על תחושות בטן או "הצעות על הדרך", פיתחנו מודל עבודה המשלב כלים מקצועיים עם ליווי אנושי חם:

מקצועיות ועומק: אנו משתמשים בשאלוני עומק ובניתוח נתוני אישיות שפותחו על ידי אנשי מקצוע מובילים כדי להבין אתכם באמת. כל התאמה נבחנת לפי שכבות רבות של נתונים: התאמה ערכית, סגנון תקשורת, צרכים רגשיים ושלבי מוכנות. בלי השאלון זה כמו ללכת בלי מפה - איתו, הדרך ברורה הרבה יותר.

ליווי אישי וצמוד: אתם לא לבד בתהליך. לכל משתתף מוצמד שדכן או שדכנית שעברו אצלנו קורס במשך מספר חודשים שמלווים אותו מהרגע הראשון ומייעצים לאורך הדרך.

בלי לחץ: "מפה לחופה" לא עובד עם דד-ליינים. אתם מנהלים את הקצב, יכולים לקחת הפסקה מתי שצריך, ובוחרים מתי ואיך להתקדם.

האני מאמין שלנו

אנו מאמינים ששידוך טוב לא מתחיל במזל - אלא בהבנה עמוקה. השאלון והתהליך שלנו הם הלב המקצועי שמאפשר לנו לראות מעבר לנתונים היבשים ולחבר בין אנשים על בסיס ערכים, אישיות וחיבור רגשי אמיתי.

עם הלב הנכון, הכלים המקצועיים והכוונה המדויקת - אפשר להגיע הביתה.

המיזם הוקם לעילוי נשמת הלל דחבש ז"ל, בן אהוב ואח יקר, שחייו הקצרים היו מלאים באור, עומק, אמת וצניעות. הלל נשא בליבו חלום גדול - להקים בית של אהבה וקדושה מתוך חיבור של אמת ולב פתוח. "מפה לחופה" ממשיך את דרכו ומורשתו, מתוך תחושת שליחות להעניק ליווי אמפתי שמכבד את הקצב והעומק של כל אדם.

די כברבחור עצוב

אני בטוח שהם מתכוונים לטוב, אבל עוד מיזם או פחות מיזם כבר לא משנים יותר מדי.

וזה בלי לדבר אם הם יהפכו בעתיד למסחטת כספים כמו חלק מהעסקים האלו. 

האם האלטנרנטיבה עדיפה בעיניך?לגיטימי?
לדעתי - א. אי הקמה ותחזוק מיזמיםלגיטימי?

ב. אם ננקה את המרחב מאינטרסים כלכליים, על מה אנחנו נשענים?

כאמור - לא רואה תועלת בעוד מיזםבחור עצוב

עוד מאותו הדבר לא נותן כלום.

לגבי אינטרסים כלכליים - צריכים להיות משניים. אחרת את הופכת להיות מוצר. במקרים קיצוניים - יהיה עדיף לשדכן שתשארי רווקה ותשלמי כמה שיותר זמן. 

לא מסכימהלגיטימי?

כסף הוא מניע. ותחרות בעיני יכולה להיטיב - וכן, אנחנו סוג של מוצר. בין שתרצה ובין אם לא.

אני מאמינה שהם הקימו מיזם כי הם מאמינים שיש להם משהו שונה, שהם לא עוד מאותו הדבר.

הפסימיות שלך היא לא רציונליתadvfb

מה הבעיה בעוד מיזם?

אם הרעיון שלו ייחודי וטוב - מדהים.

אפילו אם הוא בנאלי - גם מיזמים בנאלים משדכים זוגות בסוף.

אני לגמרי יכול להבין את היאוש. אבל הוא לא כלי עבודה.

הפוךבחור עצוב

זה שיא הרציונליות. לנסות שוב ושוב אותו הדבר ולצפות לתוצאה שונה זו ההגדרה של אי שפיות. איינשטיין שם שם.

אז תתייחס בצורה ענייניתadvfb

א. המיזם מציע עניין ייחודי, אתה לא חושב כך?

ב. מיזמים בנאלים ומשמעממים -מקימים בתים בישראל - זה לא נכון?אם זה נכון, מעולה שהקימו אותם ולמה שלא יקימו עוד

אני לא עובד אצלךבחור עצוב
את דעתי כבר כתבתי. הבנות אותן בנות והבנים אותם בנים. עוד מיזם מאותו הדבר לא ישנה יותר מדי. גם אם הכותרות מפוצצות. 
חבל שאתה מכניס אגו לשיחהadvfb
למה אתה הורס את הדרמה צדיקבנות רבות עלי
מתוך סקרנות- את מרגישה שזה עניין של דיוק?מרגול

במחילה, לא הייתי מספיק בעולם הדייטים בשביל לגבש דעה ולהבין בעצמי.

לפעמים אני תוהה כמה הפער הוא בדיוק של תכונות האופי/רצונות של האדם. וכמה זה אולי מחשבות שהאדם בא איתן מראש, במקום בכללי שהוא נמצא בו כרגע, על מה שם דגש בדייט, ואז גם להצליב את כל זה עם הבן/בת זוג בדייט! אוהו זה מסובך…

הרי זה לא שהרווקים שמעוניינים בזוגיות זה אחוז קטן מהאוכלוסיה. וגם, אני לא חושבת שיש פה איזה תכונה שיטתית שאפשר לשים עליה את האצבע ולהסביר את רוב הסיבות לרווקות.

ואני רק תוהה, בכמה מהמקרים חסר הלדייק בהתאמה מראש, ובכמה מהמקרים זה יותר עניין של "מזל" ואולי אם היית פוגשת עכשיו את ההוא שיצאת איתו לפני שנה, אולי זה היה הולך מדהים ויאללה חתונה.

(הבעיה היא כמובן שזה לא מתמטי, אלא בעיקר עניין של הלב, ובשביל שיהיה סיכוי לדייט צריך להתמסר אליו באיזושהי רמה, מצד שני אם זה לא הולך, משהו בהתמסרות יכול להיות שוחק וכואב. וכמובן כמובן שכל אחד אינדיווידואלי

רק תוהה אם *זה* המיזם שחסר. כאילו, אם הוא יתן מענה, או אולי יכול חלילה לגרום למפח נפש מיותר)

^ברור לי שכל אחד ואחת שונים. ברור. שואלת ברמה הכללית. 

תראי,לגיטימי?

אם הייתי יודעת מה העניין, הכל היה נראה אחרת, לא?

אין נראה לי תשובה אחת נכונה לשאלה שלך.

אני חושבת שמיזם 252 פנה לכיוון הזה - לא שידוכים, אלא ליווי והדרכה בתהליך. הם טוענים שמאות זוגות התחתנו בזכותם - לא הכירו בזכותם, אלא התחתנו בגלל הליווי.

באופן אישי, רוב האנשים שיצאתי איתם (ויצאתי עם לא מעט) - הקשר נגמר מהר (פחות משלוש פגישות). ואני די מדויקת, ומבררת, ולא יוצאת עם כל אחד. 

מצד שני, יש אנשים שיצאתי איתם, ונגיד הפריע לי משהו מסוים. אם כעבור שנה-שנתיים-שלוש הייתי יודעת שזה השתנה - יכול מאוד להיות שניסיון נוסף יוביל לתוצאה שונה. (בעיקר עניינים של בגרות ובשלות). גם אני כמובן עברתי מסע עד לנקודה הזאת, ובהחלט ייתכן שמשהו שפעם לא התאים בכלל היום יהיה יותר מוצלח.

בהסתכלות אחורה, מהחוויה האישית שלי, אין מישהו שאני נפרדתי ממנו (הפוך יש) והיום אני מתבאסת על זה.

השאלה שלי היא ברמת הכללמרגול

כלומר, האם יכול להיות שברמת הכלל, מה שחסר זה פחות העניין של הדיוק ויותר העניין של לצאת יותר.

(אם יצאת יותר יש יותר סיכוי שתמצאי איש שמתאים לך וטוב לך איתו, מצד שני, חבל לצאת עם גברים שזה בכלל לא רלוונטי).

מבינה?

ממש לא התכוונתי שתדעי להגיד מה הבעיה, כי כמו שכתבתי, אני לא חושבת שזה בהכרח עניין של תכונה בבן אדם. (לכולנו יש תכונות שהן פחות, אבל היופי זה שזה אצל כולנו, אז זו אולי התמודדות אבל לא בהכרח חסם)

לענ"ד דיוק יותר מידי רק פוגע ביכולת להתחתןintuscrepidamאחרונה
אין פלא שאת חותכת על דברים כאלהintuscrepidam
יש מחקר שמראה שנשים חושבות שהבן הזוג שלהם בוגר רק באזור גיל 43. יש התנהגויות של גברים שנשים מתרגמות לחוסר בגרות וזו טעות די חמורה…

באופן אישי אני חושב שרוב החברים הרווקים שלי ואני יחסית בוגרים מאוד ביחס לחברים הנשואים. ההבדל המשמעותי הוא שלהם יש אחריות ובגרות מהסוג החשוב שלא ניתנה לנו עדיין האפשרות להתפתח אילו.

ובאופן כללי על המיזם: הרושם שלי הוא שבכל המיזמים האלה מדובר באותם אנשים ובגלל זה הם מיותרים. אפשר להסתכל על המיזמים בתור הקרחון שמעל פני המים, בעוד רוב האנשים הרלוונטיים לא נמצאים באף מיזם. ולכן כל המיזמים האלה נכשלים, כי זה אותו דבר מאותו דבר…

נשמע מעניין. תודה.advfb

אגב, יצא לי להכיר ממש בקטנה את הלל דחבש ז"ל, יהי זכרו ברוך

כדור בדולח, העץ העייף וספסל הקסמים....מוקי_2020

כדור בדולח. נניח שהוא אמיתי כמו בסרטים.

מציג לכם 2 אפשרויות.

אפשרות 1 :

אם לא תתפשרו בצורה רצינית, כואבת - אתם במסלול של 10 שנים חיפושים *ורק אז* אתם מוצאים בני זוג בלי להתפשר יותר מדי.

אפשרות 2 :

אם כן תתפשרו, בצורה רצינית, כואבת - אז כן, ההתחלה תהיה טיפה חמוצה אבל לאט..לאט..זה ישתפר כל שנה,

מערכת היחסים תתחזק משנה לשנה ותוך 10 שנים של זוגיות,

תגידו *לאותה נקודה* של אושר וסיפוק מבני הזוג, כמו אנשים שבגדול לא התפשרו.

מה אתם בוחרים ?

1 או 2.

כמובן רצוי לנמק אבל לא חייב.

שבת שלום.

ברור לי ש2ספסלים

אם אני יודעת שבסוף אני אגיע לאותה נקודה של אושר וסיפוק, אני מוכנה לעבוד קשה במשך העשור הזה. בכל מקרה זוגיות זו עבודה קשה. עדיף לי עשור של עבודה קשה ביחד איתו, מאשר עשור של המתנה לבד.

חוץ מזה שככל שהזמן עובר אנשים משתנים ואיתם גם הציפיות הולכות ומשתנות אז כנראה שעוד עשור מה שאקבל ללא פשרות, לא יהיה מה שאני רוצה עכשיו.. 

2 חד משמעיתאביעד מילוא

כל עוד ההתפשרות לא פוגעת במטרת בניית הבית

איזה מזל שלא צריך לבחור ואלוקים יסדר לי אותו מושלםבחורה יפה
הוא מסדר לנו את השותפים הנכונים לנואביעד מילוא

ועדיין כדי לגלות את זה כמה זהמדויק ושלם (אי מושלם) צריך הרבה עבודה 

בעזרת השם בקרובבחורה יפה
לכל מי שאומר לי את זהאביעד מילוא

אני אומר לו שיציע הצעה וזה יבוא בקרוב

בולבחור עצובאחרונה
להוריד על נראות זה רדוד?יהלום12

אומרים לי שאני יותר מידי בררנית בשידוכים כי אני מורידה הרבה על נראות...

זה לגיטימי שאני מורידה על נראות ורק אם הבן אדם מוצא חן בעיני בחיצוניות אני מוכנה להקשיב לעוד פרטים (פנימיים יותר..)

זה ממש שטחי מצידי?

כן ולא (בעיני)יעל מהדרום

לק"י

לא, כי לא רצוי להתחתן עם מישהו שלא אוהבים גם את המראה החיצוני שלו.

וכן, כי תלוי במה מדובר. האם את מוכנה להפגש רק עם מישהו בעל מראה מאוד ספציפי?

אם כן, אז בעיני כדי להפתח ולנסות לפני שפוסלים.

מראה חיצוני רואים הכי טוב במציאות. ויכול להיות שחיבור רגשי לבנאדם, יוביל אותך לחיבור גם למראה החיצוני.

בדיוקברוקולי
לגיטימי ממשזיויק
כל עוד זה במידה
כןהפי

יש גבול במראה מבינה? תסתכלי באחוזים כמה את מורידה

אם אמרו לך את זה הרבה כנראה שזה נכון ואם את לא שומעת את זה הרבה ואת חושבת שחצי חצי הגיוני .

צריך חן .. אבל לא לחפש את מלך היופי להתמקד בשאר הפרטים.

עוד דבר אני חושבת שדווקא נשים שפחות מרגישות בנוח עם היופי שלהן יחפשו אותו אצל אחרים ..

אז לשים לב איפה את לא מקבלת את עצמך

לא קשור לרדודoo

לכל אחד חשוב משהו אחר

חיצוניות זה המון

הבעיה בסינון כזה היא

שמראה כמו כל תכונה אחרת

יכול להפריע ואחרי זה כבר לא

אפילו למצוא חן

וגם להיפך

ככה שסינון ע"פ תכונות

הוא לא בהכרח נכון

חיצוניות (בעיניי) זה לא רק מראה חיצונימשה

זה גם "אנרגיה" שאנחנו קולטים כשאנחנו נמצאים ליד הבן אדם. וזה כבר קריטי למערכת זוגית בריאה.

לכל תכונה יש גם אנרגיהoo

האישו הוא לא התכונה/ האנרגיה

אלא

איך היא נתפסת

וזה יכול להשתנות מתקופה לתקופה 

נכוןמשה

אבל קודם כל לא לפסול את זה כ"מראה חיצוני וזהו". לפעמים זה באמת רק זה, לפעמים יש עומק.

ברמת ההצעה לדעתי זה חבלריבוזום

חוזרת קצת על דברי קודמיי, אבל מתמקדת במה שכתבת "רק אם... אני מוכנה להקשיב לעוד פרטים". אני לומדת מזה שהסינון החיצוני הוא כבר בשלב ההצעה, וזה חבל, כי תמונה הרבה פעמים לא מספיק משקפת: אפילו את החיצוניות הפשוטה ממש של מראה בלבד, ובטח שלא את השדר הכללי ופוטנציאל מציאת החן החיצונית שתלוי גם בחיוך, מנגינת דיבור, מחוות וכו' (ובטח לא את הפוטנציאל של מציאת חן שאינה חיצונית, אבל זה מובן מאליו)

אם ממש רוצים לראות תמונה לפני, אני חושבת שזה צריך להיות רק כדי לפסול במקרים שממש נראה שיש דחיה. עדיף לדעתי לברר דווקא את כל הפרטים האחרים ולא לבקש תמונה, כי מהחיצוניות (שהיא גם חשובה!) תתרשמי באופן הכי משקף בפגישה.

כןצדיק יסוד עלום

סטטיסטית את לא נופלת על מכוערים. יש הרבה חבר'ה שנראים בסדר ופשוט לא חתיכים.

הבעיה בלהתחתן עם אדם מכוער היא שאת לא נהנית להתקרב אליו. החיסרון בלהתחתן עם אדם נחמד וממוצע היא שאת תרגישי ש"התפשרת" או ש"יש יפים ממנו", בזמן שבפועל הוא כן יפה וכן מושך ולא מעורר רתיעה.

כל אחד מציב לעצמו את הקו שבין רתיעה להתפשרות, אבל הרתיעה היא די בינארית וההתפשרות היא ספקטרום רחב (יש כאלה שאם הבחורה לא דוגמנית על לא טורחים אפילו)

...אילת השחר

אני כותבת מה שעולה בי כרגע מול השאלה שלך, קחי רק מה שמתאים ונכון לך.

השלב שאת מדברת עליו הוא שלב שאת בעיקר רואה בו תמונה, ולא פגשת את האדם עצמו והמכלול שהוא. ואפשר להבין את הצורך והרצון להתחבר בנראות לפני שמעמיקים חיבור, זה משמעותי במיוחד לאנשים מהסוג המתמסר, שאם הם נכנסים פנימה הם לא יגידו לא מהר כל כך. ואם את מהסוג הזה, יכולה להבין למה תעדיפי לא להיכנס למקום שעשוי להיווצר חיבור פנימי, כך שאם את לא מתחברת לפן משמעותי שאת הולכת לפגוש כל יום, יהיה פער ביחס כלפי בין ההערכה לפנימיות למה שמתעורר בך בהסתכלות החיצונית.

אז מול זה, אפשר לצטט פה מחקרים על זה שמציאת חן מתפתחת ככל שמכירים יותר חלקים פנימיים במי שמולנו, ודי בשלב ראשוני שיהיה נעים להתבונן בו, ואפשר גם להסביר כמה תמונה אחת סטטית (שלא תמיד היא גם כזו מוצלחת...), לא משקפת בכלל מי הנשמה שעומדת מאחורי התווים החיצוניים האלו, או להתחיל להסביר על האור הפנימי שזורח כשנפגשים עם חכמת האדם שמאירה אותו.

אבל משהו בי אומר שיתכן ויש פה בקשה עמוקה מתוכך, שיש מצב שברגע שתביני מה בעצם את מבקשת, ומה המשמעות הפנימית של מראה כזה או אחר עבורך, באילו עניינים פנימיים זה נוגע אצלך, ואת זה תבקשי במהות של האדם ולא רק בנראות החיצונית - גם תמצאי את הדרך איך לגשת להצעות מכאן והלאה.

ויכול להיות שאפילו תרצי לחזור להצעות שקיבלת.  

במקום הזה מול המקום הפנימי שיודע טוב מאוד לומר ''זה לא'', אולי כדאי להתמקד במה כן משמעותי ולמה זה משמעותי לך. את יודעת מה את מחפשת שם שיתגלה לך על הבחורים מתוך ההתבוננות בתמונות שלהם? אני לא יודעת אם זה המצב אצלך, אבל עולה בי מחשבה שלפעמים כשלא יודעים מה בדיוק מחפשים שם (ויתכן שזה בכלל לא קשור לחיצוניות, אולי מתבטא דרכה אבל זה לא העניין המהותי), הנטייה שעלולה להתפתח תהיה להימנע מהכל ולהכל להשיב בלא, גם אם אין סיבה אמיתית.

וזה מקום שכדאי לעשות בו בירור עומק פנימי כדי להיות מכוונת, קודם כל עבורך, ואחרי זה כדי להיות עירנית ובתשומת לב לזהות את זה במי שמגיעים אלייך, ולא לפספס את מה שיכול להיות הטוב עבורך.

מה בתכלס?

נסי להבין עם עצמך או עם מי שיכולים לכוון בבירור הזה, מה בעצם את מחפשת באותן תמונות ולא מוצאת. מה את היית שמחה ורוצה לראות, ומה ההרגשה שזה מעלה ומעורר בתוכך כשאת רואה מישהו שנראה כך?

(אפשר להתחיל במה את רואה ולהעמיק מה זה אומר שיש לו כך וכך ... מה זה אומר על מישהו שיש לו כך וכך? ומשם להמשיך...).

עוד נקודה שחשוב לומר - יכול להיות גם שיש לך אינטואיציה מאוד חזקה להרגיש מה שייך לך ומה לא, ולא תמיד זה משהו שאפשר להסביר לאחרים. אבל כדי להבין אם זו אכן אינטואיציה בריאה שמגיעה מחיבור או שלילה שמגיעה ממקום אחר (כמו הימנעות, פחדים וכדו') נדרש שם בירור קשוב ועמוק יותר.

שאי ברכה וה' יהיה עימך בכל ההחלטות לטוב לך תמיד.

..שפלות רוח

אני בול כמוך, אם אין לי משיכה(חזקה) חיצונית, קשה לי להמשיך, תיארת את זה מדויק ממש, רק אם יש משיכה חיצונית אז אני מוכן להמשיך לשמוע פרטים.

אני יודע שאם יש חיבור פנימי זה לרוב מפצה על החיצוני ודןוקא ירגיש ממש סבבה אבל מעדיף שלא

לא רואה בזה שטחיות כלל וכלל, גם לא חושב שאני חיצוני או ריק בגלל זה, יש לי המון מה לתת ואני מודע לזה, זאת פשוט נקודה שממש חשובה לי זה הכל, לא צריך לעשות מזה סיפור.

יש לי עוד המון מה להגיד בנושא הזה אבל מרגיש לי שהפורום הנ"ל פחות רלוונטי אז זה בתמצות.

רק מעירה שאם יש חיבור פנימי זה לאו דווקא מפצה אלאאורין

שהחיצוני פתאום נראה אחרת, וא זה חבל להפסיד.

..שפלות רוח
לא דייקתי צודקת אבל לזה התכוונתי, שהחיצוני נראה אחרת-פתאום היא כן מושכת וכו' אני לא חושב שאז חבל להפסיד אגב, הקשר הכי טוב שהיה לי בפער זה עם מישהי שלא מצאה חן בעיניי היא פשוט הבינה אותי ממש ואני אותה והיה לנו תקשורת באמת וואו, ובכל זאת היה לי קשה להמשיך.
זכותך המלאהנפשי תערוג

בסוף זה החלטה שלך אם ועם מי להתחתן.

ומין הסתם את לוקחת את כל השיקולים ומחליטה בהתאם

בסוף בחיי נישואין יש הרבה פעריםאמאגיבורה
ועבודה.. ועליות ומורדות... לדעתי זה דבר ממש בסיסי ומחזיק את כל הקשר שבעלך מושך בעינייך ואת עפה על איך שהוא נראה. בתנאי שזה רק עניין התחלתי של פרטים.. כבר ראיתי בעייני איך בחורים חתיכים ברמות נראים נורא אחרי שהם פותחים את הפה.
לא. אבל.מוקי_2020

לא רדוד.

כי רק את מחליטה וקובעת מה מתאים לך ומה בא לך טוב.

את תחיי איתו 80 שנה ולא אף אחד אחר.

אז בקטע הזה, את מסודרת גם מפני בורא עולם (לדעתי)

אבל.

את עלולה לפספס בחורים שמאוד מאוד מתאימים לך על הדרך.

ולכן לדעתי זה מה שהכי טוב בשבילך :

את רואה בחור (או תמונה) - אם אין לך משהו -נגד- המראה שלו, 
(הכוונה למשהו שממש אומר לך "לא..אין מצב" )

אז תבדקי פרטים נוספים. אם שם ראית משהו שכן מדבר אלייך, תפגשי.

ככה את לא תוכלי לפספס את מי -שהכי- מתאים לך.

בהצלחה.

רוצה להוסיף - איך הנראות נמדדת?לגיטימי?

בנוסף לדברים החכמים שכבר כתבו,

אני חושבת שחשוב לשים כוכבית על תמונות.

תמונות לא תמיד משקפות לנו מי האדם.

יש אנשים שהם יותר פוטוגניים מאחרים.

להסתמך על תמונה אחת כמו שבד"כ עושים, ולפסול רק על פי זה -

לדעתי ייתכן שאת מפספסת אנשים שבמציאות דווקא לא היית פוסלת על הנראות שלהם.

ולכן לדעתי כדאי לקחת את זה בחשבון - אולי גם לבקש עוד תמונות - ואולי לבוא בגישה הפוכה:

קודם לקרוא פרטים על האדם,

ורק אז להסתכל על התמונה. ואם הפרטים נשמעים סבבה והתמונה לא - לנסות לבדוק עוד קצת, אולי עם מישהו שמכיר אותו, אם התמונה שיש לך משקפת.

אין עניין להתחתן עם מישהו שלא מוצא חן בעינייך, אבל כן כדאי לדעתי להיות זהירים בשיטת הסינון.

זה לא שטחי מותקבחורה יפה
אחד הדברים החשובים שאגב גם הרבי מלובביץ' עם כמה שהוא צדיק אמר- שחייבת להיות משיכת הלב , יעני שהמראה החיצוני ימשוך ולא תהייה רתיעה .. בסוף את צריכה להתחתן עם הבנאדם הזה .. אל תתפשרי על זה 
צריך את הרבי לזה?זיויק
זה דבר פשוט
ברור , מוסיפה שזה לא שטחי בכללבחורה יפה
פשוט ושטחי זה ממש לא אותו דברזיויק
צריך להבין מה זה משיכת הלבאני:)))))
אבל יש הפרש בין רתיעה לבין משיכה...צדיק יסוד עלום

רתיעה - אין דיבור לעולם על להתחתן עם מישהו שמחשבה על קרבה ואינטימיות איתו גורמת לרתיעה. זה פשוט לא עובד, ומי שמתעלם מזה גוזר על עצמו חיים של אומללות.

משיכה - יש אנשים יפים מאוד שכשמסתכלים עליהם אומרים "וואו!" והם מושכים את תשומת הלב והיופי שלהם מהפנט. ולכל אדם יש רצון שבן הזוג שלו יהיה עד כדי כך יפה.

אבל לרוב האנשים *יש* משיכה גם לאנשים פחות יפים. אני רואה על עצמי שרוב מוחלט של בנות ישראל כן מוצא חן בעיניי, גם אם הן לא דוגמניות... אבל יש נשים שאני לא יכול להעלות על הדעת קרבה אליהן ואני נגעל רק מעצם המחשבה...

לכן לדעתי המלך המשיח שציטטת מדבר על הסוג הראשון ומכריח שתהיה משיכה כלשהי, אבל לא שחייבים למצוא את המהפנטים והמושכים והשש קוביות בבטן והחיוך מיליון דולר...

אני יוצא כיום עם מישהי והיא בכנות מאוד יפה, ובהמון סיטואציות אני מתפלא עד כמה היא יפה ושמח בה. אבל כשאנחנו ליד נשים יפות ממנה צובט לי הלב מאוד ואני מאוד משתדל לא להסתכל על נשים כדי שלא יכאב הלב ככה, ומטבע הדברים לידן היא נראית פחות יפה... אבל אני יודע שיהיה לי טוב איתה כי היא *מספיק* יפה, וזה מאוד מאוד משמעותי

חייבת להגיב שהתגובה שלך הזויה בעייניבחורה יפה

אם הגבר שלי יצבוט לו הלב ליד נשים יפות לא רוצה אותו כגבר שלי

כשאתה מאוהב במישהי מאוהב באופי שלה והיא נראית טוב בעיניך , היא תהייה הכי יפה לא יעניין אותך ולא יצבוט לך הלב משום בחורה יפה שאתה לא מכיר בכלל 

אם זה ה-דבר הכי חשוב לך בנישואין,האופטימי

אז אין יותר מדי מה לעשות עם זה.

אם יגידו לך שאת חייבת לבחור אחד מבין שני בחורים,
אחד חתיך אבל כלומניק והשני לא חתיך אבל עם מידות טובות.

את מי תבחרי?

צריך לזכור שהרבה ממציאת החן היא מההערכה שיש לך אל בן הזוג, ולאו דווקא מפרמטרים חיצוניים.

ואת זה אי-אפשר לגלות מיד, ואפילו לא תמיד בפגישות הראשונות.

"אסתר (המלכה) ירקרוקת היתה וחוט של חסד משוך עליה"

הבעיה היא פמיניזם שמשתיק גבריםנ א
לא מבין למה הטוטליות הזו?שפלות רוח

או חתיך וכלומניק או מכוער עם אופי טוב, אין כזה דבר כן?

ויש המון, שגם נראים טוב(גברים ונשים כאחד) ומלאי תוכן ועם עולם פנימי עשיר.

האמירה שלך היא ניסיון כושל לגרום לאנשים שכן אכפת להם מהנראות של בן / בת הזוג (שאיתו אגב הם הולכים בעזרת השם לחיות כל החיים) קצת מעבר לאדם הממוצע, לוותר על זה וכאילו להבין שיש גם מידות..

שים לב שאף אחד לא אמר שאין מידות, ברור שיש וכבודן במקומו מונח, אבל אמרו שחשוב להם יחד עם זאת, לא במקום, אלא יחד עם זאת מה נקרא בלעד together, יופי ומשיכה חזקה.

ולגבי מה שכתבת

"אסתר (המלכה) ירקרוקת היתה וחוט של חסד משוך עליה"...יש מאן דאמר שהיא הייתה אחת מ4 נשים הכי יפות שהיו בעולם, נכון שזו מחלוקת אבל אל תשכח שיש גם את הצד הזה.

אתה כתבת בטוטאליותהאופטימי

אני לא כתבתי מכוער, אני כתבתי שהוא רק לא חתיך.

אני גם לא אמרתי לה שזה מה שצריכה לבחור, רק לתת לה כלים שהיא תדע להבחין מה חשוב לה ולהתמקד בזה.

ויש הבדל ענק בין אכפתיות מהמראה של בן הזוג לבין ההגדרה שזה הדבר הראשון והבסיסי ביותר שבודקים שבלעדיו לא מנסים אפילו להתקדם.

אין שום הסתכלות על מכלול, וכשלבן-אדם אין הסתכלות על מכלול, אז כנראה שהוא יקבל בן-זוג בהתאם.

ולגבי מה שכתבת על אסתר, זה בדיוק מה שחכמים מנסים לומר (וכנראה שלא הבנת את המסר שלהם).

אם היית בוחן את אסתר באמצעות תמונה - אז היא הייתה נראית לך ירקרוקת.

אבל אם היית נפגש איתה ורואה אותה ממש - היית מבחין בחוט של חסד שמשוך עליה והיית רואה שהיא אחת מה-4 נשים היפות בעולם.

תראה ידידי,שפלות רוח

בתקופת הגמרא עד כמה שידוע לי לא היו מצלמות, אבל בכל מקרה למזלנו יש לנו חכמים שלאורם אנחנו הולכים, והבן יהוידע קובע נחרצות שאסתר הייתה יפה, ומוכיח שם שלא סתם "יפה" אלא "יפת תואר ויפת מראה" מדנקט לישנא "יפייפיות" ועוד מוסיף שם "לא הכחישו יופיין מתחילה ועד סוף" זאת אומרת היו יפות בזקנותן כמו בצעירותן, ועוד שאומר שם שאף למאן דמפיק אסתר ועייל ושתי, בא להדגיש עוצם יופיה של אסתר. עיין שם באורך ותרווה צמאונך דוד.

לא ממש שטחי מצידךנפש חיה.

אני הייתי עושה תרגיל בעל שני שלבים , בדרך כלל באמצע השיחה או כשהיא מתחילה לזרום.

שלב ראשון- כשהבחור מדבר יוצרת קשר עין ומסתכלת אליו תוך כדי הקשבה.

שואלת את עצמי איך הוא נשמע לי? איך נוא נראה לי?

בשלב השני ממשיכה להקשיב והפעם מסתכלת על נקודה אקראית באופק.

ואז מפנה את המבט אליו

והשאלה מתחדדת-

האם כשאני שומעת את תוכן הדברים בלי קשר עין, המראה שלו משתנה בעיניי?

האם כשאני מסתכלת ישירות תוך הקשבה אליו משהו מוצא חן בעיניי במה שאני רואה ?

מקווה שזה היה ברור... 

לא שטחי. וזאת הסיבה למה כדאי להקדיש לזהוהוא ישמיענואחרונה

מחשבה נוספת.

בתפיסה שלי לכל דבר חיצוני יש משמעות פנימית. אדם לא מתלבש בצורה מסוימת או מחפש נראות ספציפית. זה עונה אצלו על איזשהו צורך, וברגע שנבין מהו הצורך שזה ממלא אצלו נוכל לדעת בצורה הרבה יותר נכונה כיצד להתנהל מול זה.

מישהי מחפשת גבר גבוה - יכול להיות שזה נובע מתחושת ביטחון שהיא זקוקה לו. מישהו מחפש בחורה נמוכה - אולי זה נובע מרגש של אחריות שהוא מחפש להרגיש, או אולי שליטה במצב או אלף ואחד דברים. בסוף מסתתרים מתחת רגשות או צרכים אמפתיים וניתן לענות עליהם כנראה ביותר מדרך אחת ברגע שמזהים אותם

ספירה לאחור לחברהאשר ברא

חסד ה' העליון החברה הכי טובה שלי התארסה.. ומחפשת רעיונות לספירה לאחור.

איך עושים? מי האנשים שסופרים וכו'?

כל מי משפטים שכותבים.. 😃

הספירה רק בשבילה? או גם בשביל הארוס שלה?חושבת בקופסא

לדעתי עדיף לשניהם כי זה ימלא בקלות יותר אנשים. 

מה הקונצפט? לתלות לה תמונות בחדר או קבוצת ווצאפ שבכל יום שולחים את הספירה וכל משתתפי הקבוצה רואים?

יש לה או לארוס שלה מעגלי חברים ממקומות מיוחדים? מחוג מיוחד או ממעגלים שונים מצה"ל או מהשירות?

כדאי להתארגן על אנשי קשר לכל קבוצת אנשים, ואיש קשר למשפחה של כל אחד מהם.

תודה!אשר ברא

לשניהם בקבוצת ווטצאפ.

יום אחד חברים שלו ממעגל מסויםארץ השוקולד

יום אחד חברים שלה ממעגל מקביל,

ככה לכמה מעגלים שונים,

יום לסבים וסבתות אם יש (אפשר יום לכל צד),

יום משפחה מורחבת (לכל צד),

יום אחים ואחיות (אפשר לפצל ליומיים) לכל צד,

יום הורים ב2,

יום של הזוג ב1

לדעתי רק שלה. בהתחלה יותר רחוקיםאוריןאחרונה

אבל אנשים שתשמח בהם : מורות, מדריכות וחברות וככל שמתקרבים לחתונה : אנשים יותר קרובים ובסוף סבאסבתא אחים אחיות אבא אמא

אולי יעניין אותך