הכנתי עכשיו והייתי חייבת לשתף=]
אני לא שמתי תבלינים כי אנחנו לא אוהבים אבל הוספתי כף סילאן ועשיתי מקמח מלא ויצא ממש טעים!!
| 97% אהבו, מה דעתך? | אוהב
|
לא אוהב
|
- זמן הכנהחצי שעה
- זמן עבודהרבע שעה
- כשרותכשר פרווה
- רמת קושיכל אחד יכול
מרכיבים
- 100 גרם (חצי כוס) סוכר
- 50 מ"ל (1/4 כוס) שמן
- חלמון ביצה
- 40 גרם (3 כפות) מייפל
- 1/2 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- 3 גרם (3/4 כפית) ג'ינג'ר טחון (יבש, לא השורש)
- 3 גרם (3/4 כפית) קינמון טחון
- 2 גרם (1/2 כפית) הל טחון
- 140 גרם (כוס) קמח
- 2 גרם (1/2 כפית) סודה לשתייה
- סוכר לגלגול העוגיות
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
2. בקערה גדולה טורפים יחד סוכר, שמן וחלמון עד שמתקבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים מייפל, וניל, מלח, ג'ינג'ר, קינמון והל וטורפים לתערובת אחידה.
4. מנפים פנימה קמח וסודה לשתייה ומקפלים בעזרת לקקן עד שמתקבל בצק אחיד וטיפה דביק.
5. בידיים מעט רטובות מגלגלים עוגיות, טובלים בסוכר ומצפים מכל הכיוונים.
6. מסדרים את העוגיות על גבי התבנית במרווחים ואופים במשך כ-10 דקות עד שהן משתטחות, נסדקות מעט ומתייצבות בשוליים (אך עדיין מעט רכות במרכז).
7. מצננים את העוגיות לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה.
הערות, הארות ותוספות:
• חשוב לקרר את העוגיות לחלוטין לפני העברתן לקופסה.
• העוגיות נשמרות היטב עד 10 ימים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.
• אפשר לגוון בתבלינים – להשמיט או להוסיף – לפי הטעם האישי.
• חשוב לא לותר על המלח, משום שהוא מאזן את המתיקות.
• במקום מייפל אפשר להשתמש בסילאן לגיוון הטעמים.
• מהמתכון יוצאות 25-30 עוגיות בינוניות.

)
)

