מוצץ לילדה בת 6אנונימי (פותח)

לביתי הבכורה מלאו החודש 6 שנים והיא עדיין עם מוצץ.

בשנה האחרונה היא הבטיחה שביומולדת שלה שהיא תפסיק למצוץ מוצץ, אבל כשהגיע התאריך של היומולדת היא בקשה שנחכה ליומולדת בגן. בינתיים אנחנו לוקחים לה את המוצץ בכל פעם שהיא מכניסה אותו לפה.

אני מתלבטת מה נכון לעשות. מצד אחד חשוב בעיני שהיא תעמוד במילה שלה, ובשביל זה היה טוב לנקות את הבית מהמוצצים כדי שלא יהיה לה בכלל פיתוי. מצד שני היא משתמשת במוצץ כמווסת ריגשי ואני לא יודעת איזה תחליף יש לי להציע..

אשמח לשמוע את דעתכם. 

נסיון שליבת 30

אמנם שלי קטנה יותר, אבל כשסופסוף זרקנו את המוצץ- נכנסה לה האצבע לפה. (היא בת 5), והמוצצים של התינוקת אצלה בפה כל הזמן.

בדיעבד, אני חושבת שהייתי צריכה לתת לה להיות עם מוצץ עד שמעצמה הייתה זורקת. היא לא תהיה עם מוצץ בכיתה ז-ח, אני מניחה. ואילו האצבע זו צרה צרורה..לכי תדעי מתי נגמור עם זה אם בכלל.

פרויד היה אומר שזו תקיעות מהשלב האנאלי דהיינואמנית יצרתית

שבגלל שיש שלבים בהתפתחות, ויש שלב אנאלי שבו מכניסים כל דבר לפה, ומוצצים וכולי, וילד שלא עבר אותו כמו שצריך תהיה לו תקיעות למשל ימצוץ כל הזמן אצבע,

אבל פרויד ישאר פרויד, ואת מחפשת תכלס,

אבל תפרטי קצת יותר מהו הקושי הרגשי שלה?

למה את מתכוונת ויסות רגשי?

כדי שאוכל לנסות לחשוב...

בכל מקרה ראיתי שיש למכון אדלר אתר עם פורום לשאילת שאלות, ואת יכולה להתייעץ שם

שלב אוראלי+mp8
אוי כן היום נזכרתי תוך כדי משחק עם הילדים,וחשבתיאמנית יצרתית

כמה אני הבלה!!

אלוהים יעזור לי, עם המילים האלה בלועזית........

איזה פדיחות ,

ויסות רגשיאנונימי (פותח)

כשאני אומרת וויסות ריגשי אני לא מתכוונת לקושי מסוים אלא לדרך התמודדות עם קשיים בכלל..

למשל כשהיא נעלבת או מתוסכלת ממשהו היא יכולה להתנחם במוצץ..

כמו שיש שמרגיע ומנחם אותם מוזיקה / שירה / שתיית כוס מים וכו'..

ולגבי השלבים של פרויד- אני מכירה את התאוריה אבל זה לא ממש עוזר לי להבין מה עושים בשביל להתקדם שלב..

^^^מתואמת

גם לי קרה מקרה דומה:

הבכורה מצצה מוצץ עד גיל ארבע וחצי בערך. היא הסכימה להוציא אם ארשה לה למצוץ אצבע במקום. הרשיתי - חשבתי שבגיל כזה אי אפשר להתמכר לאצבע. טעיתי. היום (גם בת שש) היא מוצצת בלילה את אצבעה, ולפעמים גם במשך היום. טוב, אני מניחה, באמת, שהיא לא תמצוץ גם כשתהיה בתיכון, אבל נראה לי שיהיה יותר קשר להיפרד מהאצבע מאשר מהמוצץ.

דרך אגב, אחת האחיות שלי גם מצצה מוצץ בגיל הזה, ולא עזרו כל הפרסים וההבטחות. (כל פעם שנולד תינוק חדש, היא לקחה לו את המוצץ...) אני לא זוכרת באיזה גיל היא הפסיקה בסוף, אבל אני יכולה להבטיח שהיום היא בלי...

אני מכירה אנשים שמצצו אצבע גם בגיל תיכוןאנונימי (פותח)

(נורמליים  לחלוטין,  אגב).  היום  שהם  נשואים   הם טוענים  שלא.  אבל  מי  יודע....

מכירה אנשים מבוגרים שמוצצים אצבע בחדרי חדרים..בת 30
זה לא נגמר מכירה מישהי בת 25 שמוצצת אצבעmshlomo

אמא של חברה שלי פשוט היתה גוזרת כל יום פירור קטן מהמוצץ עד שהבת שלה זרקה אותו לגמרי מעצמה

זו סכנה גדולהאמונה19
לגזור חלק מפטמת המוצץ
עלול לגרום לילד לשאוף חלקים מהגומי ולהיחנק חלילה
או שלא הבנתי מה כתבת..
ענ"ד,ד.

ה"לקיחות" של המוצץ בכל פעם שמכניסה לפה - גורמות לההיפך.

תגידו לה בנחת שבסדר, אם היא חושבת שכדאי לחכות ליום הולדת בגן - בסדר. ותשוחחו איתה אם היא חושבת שאז היא כבר תוכל.

תהפכו את זה מ"טאבו" לנושא שמותר לדבר עליו. לא "פושעת". 

במקביל, תרבו בחום ואהבה ולשוחח איתה ולחבק כשצריך.

נקוה שיעזור.

הבהרהאנונימי (פותח)

תודה דן, אבל כנראה לא הסברתי מספיק טוב..

אנחנו כבר גם אחרי היומולדת בגן.

זה לא מוצג אצלינו כפשע ואין על זה טאבו.

ברור לי גם שאם הייתי יותר החלטית בזה היה לה יותר קל (אם נודה על האמת- כבר היה רגע של חסד שבו היא עצמה אספה את המוצצים ותיכננה לזרוק לפח ואני הנעתי אותה מכך גם כי היה נראה לי השחתה וגם כי חששתי שתתחרט).

אבל באמת בימים האחרונים האצבע התחילה להיכנס לה לפה וזה גם מחזק את הספקנות שלי לגבי הגמילה..

טקס פרידה, שיבוא ממנה ובשיתוף איתה?אמא שלה

להציע לה טקס פרידה מהמוצץ- להפריח אותו עם בלון הליום, לזרוק אותו לנהר (לא כ"כ אקולוגי הרעיונות אבל מקורי..)

אם כמובן נראה שזה השלב המתאים..

שיטת הנקודותbali
מכינים לבד או עם הילדה לוח ובו מקום לנקודות. בכל פעם שהיא מתגברת ולא לוקחת מוצץ-אתן מסמנות יחד בלוח בעזרת טושש/מדבקה , נקודה אחת. אחרי עשר או 15 נקודותת שהילדה תצבור,היא תקבל מתנה שעליה תחליטו מראש. לא חייבים משהו יקר. אפשר גם ממתק. בססוף הלוח ולפני המתנה זורקים את המוצץ. חשוב שיהיה רצף בנקודות וחשוב לעודד גם לפני שגומרים את הלוח בצופרים קטנים. אם יש שניים והם בתחרות ביניהם זה עובד אפילו יותר טוב. אצלי הבכור בכלל לא חשב לוותר על המוצץ אבל כיוון שאחותו כבר צברה שתי נקודות הוא קינא ונכנס לענין
מצאתי קטע באתר של רופאת שיניים הנה אני מצרפת קישוראמנית יצרתית

http://www.drdayan.net/pacifier_habit.html

שם היא כותבת רעיונות יפים לדעתי,

לגבי פרויד- קודם כל סליחה על הטעות, שנית אני סתם מנסה לתרגל מה שלמדתי כדי לרענן את הזכרון

שיהיה בהצלחה!

מה שכן חשבתי,

אני יודעת שבדרך כלל לא מחשיבים מציצת מוצץ כחפץ מעבר, אבל פתאום קראתי מאמר שכן כתבו את זה כחלק מהאופציות לחפץ מעבר, אז אולי זה קשור לזה.

מוצץיהושבעט5
עבר עריכה על ידי יהושבעט5 בתאריך כ"ז באדר תשע"ד 13:39

מוצץ הוא חפץ מעבר.גם בקבוק הוא חפץ מעבר.

שתי בנותיי נגמלו ממוצץ אחת בגיל 5.5 השניה בגיל 6.5 .

בני היה עם בקבוק עד גיל 6.5..

זה שלב וזה עובר,מוצץ או בקבוק לא הפריע לאף אחד להתחתן או לשרת בצבא או בשרות לאומי.

תכלס כדאי מדי פעם לדבר על זה שעוד מעט היא תהיה בוגרת והמוצץ שהוא כבר זקן ועייף יצא לפנסיה.

חשוב להבהיר לילדה שרק היא תקבע מתי זה עקרה .

כמובן שאחרי שהמוצץ יפרוש היא תקבל מתנה גדולה ותעשו מזה טררם שלם.

אני חושבת לא לעשות כלום. וכך גם עשיתי עם ילדי.זהב שקיעה

אחת מצצה מוצץ, אחת אצבע ואחד לעס מגבת/שרוול/כל בד שהיה בהישג יד במשך שנים. זו עם האצבע החליטה לבד להפסיק כי התביישה מהילדים. כשהפסיקה בגן, גם בבית הפסיקה אחרי זמן מה. בעצם, כולם הפסיקו מתישהו וזהו. זו עם המוצץ נזקקה לגשר, אבל לא יודעת אם זה קשור וגם אם כן, לא הייתי משנה את הדרך. ואם זה מרגיע, אדרבא. 

ראיתי שיש בכפר סבא עץ מוצציםררר

בס"ד

ששם הילדים באים כדי לתלות את המוצצים כשהם נגמלים מהם. אם את לא מהאזור נסי אולי לעשות משהו בעיקרון הזה אצלך. (וכמובן שלתת לילדה לספר בגאווה על הצעד שעשה ולבשר לכולם וכך תקבל הרבה פידבקים חיוביים..) 

באופו כללי אני ממש אוהבת את הספר "עדי אבא וארבעים המוצצים". אולי תקבלי משם רעיונות.. 

ב"הצלחה!

גדול!!! עץ מוצצים לרווחת התושבים.בת 30
אהבתי!!770מ
זה אולי ישמע קצת קשה מדי, אבל...הלויאחרונה
פשוט תקחי את המוצץ/מוצצים וזהו זה, לא לאפשר לה עוד גישה למוצצים, היא מין הסתם תתמרמר קצת על העניין, אבל זה יעבור לה והיא כבר תמצא לעצמה מווסת רגשי אחר.
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך