שאלה קשה....
למה אנחנו בעצם קיימים...?
זה שאלה קטנה שיש בה המון המון עומק....
אשמח לתשובות 
שאלה קשה....
למה אנחנו בעצם קיימים...?
זה שאלה קטנה שיש בה המון המון עומק....
אשמח לתשובות 
|מנסה לחשוב על תשובה|
ניראה לי שאנחנו קיימים בכדי למלא תפקיד כולשהו בתוך העולם הזה.
תפקיד שמטרתו להשלים פה משו, כדי להביא אותנו ליעד הסופי - הטוב המושלם. הגאולה. בית המקדש.
אולי נוצרנו גם כדי להאדיר את בוראנו. ה' ברא אנשים כדי לעשות טוב.
יש את מה שהרמח"ל אומר, שבעונתי כבר שכחתי. "שחפץ הטוב להיטיב".
[כמה מפתיע.. עד כמה שלפעמים כ"כ קשה לנו. ואנחנו תוהים למה צריך את כל זה. ושבכלל ניראה שהכל כאן רע.
]
ואיך ה' מיטיב לנו?
ישמצב שבכך שנבראנו לא מושלמים. בזה שלפעמים כ"כ רע לנו. ובכלל למה הבאת אותנו לכאן בכלל.
כי כל מה שאנחנו עוברים כאן, זאת הכנה לעולם הבא. לעולם טוב שנקבל בזכות מעשנו.
לא בגלל טובות של מישו אחר.
אלא כי אנחנו עמלנו על זה.
טוב. זה רק קמצוץ. רק התחלה. זאת שאלה הרבה יותר מורכבת.. סליחה 
בשביל לעשום את התפקיד שלנו בעולם
טוב זה קצת ארוך...
ה' הוא רק טוב! וכמו שאמרו "שחפץ הטוב להטיב" מישו שהוא באמת טוב, הוא רוצה
לעשות טוב גם לאחרים. ולכן ה' ברא את העולם הבא שהוא טוב מווושלם! באמת הכי טוב
שיכול להיות אין שום רוע!
הוא שם את האדם אבל האדם לא היה ברמה רוחנית מספיק גבוהה בשביל העולם הבא, והוא
לא העריך אותו מספיק וחטא בו ולכן ה' ברא את העולם הזה שהוא פרוזדור לעולם הבא.
האדם חי בעולם הזה עובר מכשולים עובר נסיונות, עובר קשיים וגודל המון המון!
ואז כשהוא גומר לגדול ולמלאת את התפקיד שלו הוא מסוגל מבחינה רוחנית להגיע לעולם הבא
ששם יהיה לו הכי טוב שיכול להיות!
(זה המסילת ישרים אןמר את זה העולם הזה הוא פרוזדור לעולם הבא- הטרקלין- לוזוכרת בדיוק תמילים...)
כל הכבוד אם קראת עד כאן![]()
קראתי ולא כ"כ הבנתי
תודה בכל זאת! ![]()
אבל גם,אדם שמקבל משהו בלי שעבד בשביל זה,ירגיש לא נעים.
אם פתאום סתם מישהו יביא לך 1000 שקל לא תרצה לקחת אותם כי זה לא נעים.
ככה גם ה',שהוא מקור הטוב ורוצה להיטיב,ברא את העולם הבא שהוא מקום שכלו טוב.
אבל אם הנשמות שלנו היו מגיעות לשם מבלי לעבוד הם היו מרגישות לא נוח..
לכן נברא העולם הזה,כדי שהנשמות שלנו יעבדו פה,והשכר שלהם הוא העולם הבא.
וככה הנשמות יוכלו להנות בעולם הבא בשלמות.
אריאל דל"תלכאורה זאת שאלה ממש נכונה, למה אנחנו פה?
הרי ה' יתברך הוא כל יכול!? מה, הוא צריך אותנו כדי שנעשה בשבילו משהו?
אז לכאורה לא, הוא לא צריך אותנו..
אבל יש דבר אחד שאי אפשר לעשות, שכביכול ה' יתברך צריך אותנו בשביל זה-
ה' רצה להיות מלך, אבל גם מלך כל יכול לא יהיה מלך אם אין לו עם, כל מלך חייב עם כדי למלוך עליו..
אז הוא ברא אותנו, את העם שלו. ובעצם כל התכלית שלנו בבריאה זה רק להמליך את ה'.
מה זה אומר להמליך את ה'? לקיים את החוקים שלו.. זהו.
אבל בגלל חטא אדם הראשון העולם "התקלקל", טוב, זה קצת מסובך להסביר את העומק של זה, אבל בעצם אחרי שהעולם התקלקל יש לנו עוד משימה- לתקן את העולם..
אז בעצם, במשפט אחד- מה שאנחנו צריכים לעשות פה בעולם,התכלית שלשמה אנחנו קיימים זה- "לתקן עולם במלכות שדי".
להמליך את ה' על כל העולם..
כל ליקוטי מוהר"ן זה ספר אמונה גדול מאוד, אולי מהגדולים בדור שלו..
מה שרבינו חלק זה על הספר "מורה נבוכים של הרמב"ם, ואגב- הוא לא היחיד.. הספר שנוי במחלוקת רבת שנים. אז לא להגיד דברים לא נכונים בבקשה.
"רבינו" אמר שאסור ללמוד אמונה ומי שעושה זאת הוא חוטא
רק הצדיק הגדול ביותר לא יחטא
זה מהחומר במחשבת ישראל פרק 2 סביר שיודעים על מה אני מדבר
המלצה שלי,אל תלמד אמונה מהבגרות בליטוואקיות (זה שם שהולם אותה הרבה יותר מ"מחשבת ישראל")
בס"ד
חסידות
ליטוואקיות..
כל אחד ודרכו הוא.
אל תתחילו לזלזל לי פה עכשיו כל אחד בשני.
כולנו יודעים איך זה נגמר.
[רמז: אני קשורה לסוף.].
[לא אמרתי שהתחלתם... אבל זאת אזהרה לפני שזה יקרה...]
באמת זה יותר גרוע מסתם ליטווקיאות כי שום דבר שום צד לא מוסבר מספיק.
לא רק רבנו אסר ללמוד "מורה נבוכים" אלא גם רבנים "לטוואקים" (החפץ חיים לדוגמא).
וכן אני שמח,שלא נאלצתי בסוף ללמוד את הבגרות הזאת.
זה ביטוי מלא שינאה לרבבות יהודים צדיקים וישרים שלומדים תורה ושומרים תורה !
באמת ליטוויקיות זה מעלה גדולה !
הביטוי ליטואק
משמש כמילת ביזוי רק אצל חב"דניקים. שהחבדיות הנחמדה שלהם היא כיסוי לשינאה, בגלל שהם רואים בחסידות משהו עליון וחשוב מין ברית חדשה בין ה' ובין הצדיקים .
אבל חסידים אמיתיים דוקא רואים ב"ליטווhקיות" את הדרגא העליונה . ושמטרת החסידות זה להביא את פשוטי העם לדרגא של "ליטווקים" .
דתי ה מ ל ך אינם עושים !
למה יש כמה מילים במנגינת איכה במגילת אסתר?
שגם הליטוואקים יהנו,
אז למה לא הכל?
שלא יהיה הוללות!
שמעתי בשם ר' דוד מללעוב שליטוואק זה כמו בצל אתה מוריד קליפה,יש עוד קליפה,מוריד עוד קליפה יש עוד קליפה עד שאתה מוריד את כל הקליפות לא נשאר כלום....
בכל מקרה היום כמעט ואין ליטוואקים אמיתיים כמו שכמעט ואין חסידים אמיתיים.
כל אחד ודרכו הוא..
אז מה העיניין לעורר פה דיונים???
חרדים, דתיים, חילונים, ימנים, שמאלנים, כל אחד ודרכו הוא ואין עיניין לריב..
פיס אנד לאו.
בס"ד
אמרתי שצריך לכבד כל אחד ואת הדרך שלו.
וכן, גם רפורמים אני אכבד למרות שדעתם נוגדת את שלי מאוד.
הזהרתי.
לא אמרתי שעשיתם את זה.
אתה ראית אותי אומרת משהו על פיס אנד לאו?!
לא.
אז אל תכניס לי מילים לפה.
וברוך ה' היום אף אחד לא חושב ככה.
חוץ מזילברמן.
יש מחלוקות האם הגר"א סבר שהצמצום כפשוטו,
כיום אף אחד לא חושב שהגר"א חשב כך חוץ משני פלגים:זילברמן וחב"ד.
זילברמן אומרים שהוא סבר כך וזה אכן נכון שהצמצום כפשוטו,וחב"ד סוברים שהוא סבר כך ולכן הוא היה כופר....
הייתי חייבתשִׁירָהעל הפיס אנד לאב..

(בס"ד
אני בכלל לא אמרתי מה אני..
אני רק ביקשתי שתכבדו 
ינעל.
ועל סמך מה אתה מחליט מי כופר ומי לא?
ענבלעל סמך מה אתה קובע?
בעיקר אם הוא גדל בצורת חיים מסויימת.
אבל לפי כולם מי שמשתחווה לפסל וטוען שהוא ברא את העולם הוא כופר בתורת משה,ודינו מוות בבי"ד אם הוא יהודי,ואם הוא גוי הוא נהרג בעד אחד ודיין אחד.
לכבד כופרים ולכן שאלתי את השאלה.
אתה יודע על מישהו מהפורום שטוען שפסלים בראו את העולם?
נ.ב.אני לא חושבת שניתן לשפוט מישהו שגדל בדרך מסויימת ונחשף לעבודת הבורא (לרוב גם אצל עובדי אלילים יש את האל הגדול ששולט על כולם עד כמה שידוע לי) בדרך הכפרנית (בלי ציניות) ורק בדרך הזו, זו דרכו לעבוד את אלוקים
הוא כופר.
מאחר שאני לא מכירה עובדי עבודה זה אני לא יכולה לומר לך אם הייתי מכבדת אותם או לא כרגע אני מניחה שכן.
אדם שעובד עבודה זרה לא עושה רע לאיש ולא נראה שתהיה לי סיבה לא לכבד אותו.(למקרה שתהית הרגשתי קצת כופרת כשכתבתי את זה)
(אם הוא גוי,הוא יהודי הוא מצווה אותנו לדון אותו בבי"ד ולהרוג אותו שם)
מכירים משהו אחר, אז אתה רוצה לומר לי שאתה לא מוכן לכבד מחללי שבת?
בוא נספר לך סיפור שסיפרו לי אי שם בגיל שמונה או תשע: פעם בזמן אליהו הנביא היה רעב. אליהו הנביא ראה ילד גוי שניסה להתפלל לפסל שלו ואמר לו שאם הוא יגיד "שמע ישראל" הוא ימשיך לחיות. הילד סרב לומר שמע ישראל ודבק בחינוך שהוא קיבל מהבית. כמובן שבסוף הוא מת.
כל החברות שלי הגיבו ב"מגיע לו" ו"איזה טיפש" (זה היה רוח הדברים ואם לומר את האמת בפעם הראשונה שספרו לנו את זה גם אני הגבתי ככה) אני לא הגבתי ככה, כבר בגיל שמונה הערכתי את היכולת של הילד להמשיך להאמין במה שלימדו אותו.
בגיל יותר מאוחר כשחשבתי על זה יותר לעומק אמרתי לעצמי בואנה לילד הזה יש אמונה חזקה שהלוואי עלינו להאמין ככה.
אז יכול להיות שגם אני נחשבת כופרת על פי היהדות, אבל אני יודעת שהאמונה שלי חזקה מספיק כדי שלא יוכלו להזיז אותי ממנה, למרות שיש דברים שקשה לי איתם ביהדות אני בכל זאת ממשיכה לקיים מצוות. למה? כיאני מאמינה שאם אלוקים אמר אז צריך והוא יודע יותר ממני.
נ.ב. סליחה על החפירה הייתי חייבת להבהיר מספר דברים בצורת החשיבה שלי
שחושבים.
אולי בגלל שתמיד יכולתי לומר מה אני חושבת גם כשמה שחשבתי לא ממש תאם את החשיבה הכללית בבית.
נ.ב. אתה יכול לחשוב מה שאתה רוצה, למה שקורה קוראים ויכוח עקר אתה לא משכנע אותי ולהפך
וכן אני מאמינה שאם אלוקים אומר שצריך אז צריך, לא הכל אני מבינה, גם למה אני צריכה לחיות אני לא מבינה ואני בכל זאת חיה.
מה שהקב"ה אומר לא רק שצריך לעשות את זה,זה פשיטא אלא צריך להבין שזה טוב נכון ומוסרי.
יצליח.
את רוב המצוות אני עושה נטו כי צריך, אם מישהו היה שואל אותי אם אני רוצה להוולד יהודיה רוב הסיכויים שהייתי עונה לו לא, וזה שאני חושבת ככה לא גורע מהאמונה שלי.
אם אני מאמין שהתורה נכונה אז אני בהחלט שמח להיוולד יהודי,אם לא אין לי שום עניין לשמור תורה ומצוות.
בגלל שהם מאמינים שהתורה נכונה.
וזה לא גורע מהאמונה שלי בגלל שאני מאמינה שאם נולדתי יהודיה זה מה שצריך להיות וכיהודיה אני צריכה לקיים מצוות.
זה היה נשמע כאילו לא היה אכפת לך להיוולד נוצריה או ערביה,
אם התכוונת להיות גויה ששומרת 7 מצוות בני נוח סבבה.
בכל מקרה אם את לא מאמינה שכל מה שה' עושה זה טוב ונכון ומוסרי יש לך בעייה באמונה.
בס"ד
ואין בעיה, לא רוצה לכבד?
אל תכבד.
אני רק אמרתי מה יקרה אם אתם תעברו את הגבול..
לא אמרתי לך מה לעשות 
הר"מ שלי נהג לומר שלצטט קטע במחשבת זה כמו לצטט מהתורה "והוא אשה".
"והוא אשה בבתוליה יקח",נשמע קצת אחרת.
מה שלימודים עושים לבנאדם...
![]()
ירדנו לעולם בשביל מטרה מסויימת
כל אחד עם התכלית שלו
אנחנו קיימים כדי למלא את הייעוד שלנו
אז מחפשים, מתבוננים בעצמינו ומבררים מה היעוד שלנו?
זה לוקח שנים!!
אבל בסוף מגיעים להבנה ומנסים למלא את התכלית
בהצלחה![]()
חודש טוב
!
למה?לעזאזל למה ה' ברא ת'עולם?מה הקטע שאנחנו פה?וענו לי תשובה ממש יפה אבל זה קשה לי לרשום כאן אז באישי....
Look Smileממליץ לכולם לקרוא !
מדוע נברא העולם הזה: http://www.hydepark.co.il/topic.asp?topic_id=2698220&forum_id=4142
מה הכוונה זזה עניין שכבר דורש לימוד בפני עצמו.
ואותי לימדו שזה לקיים את רצון ה'.
זה דומה,אבל עדיין טיפה שונה.

לא יכולתי להוסיף <צ>
בכול מקרה הריני מוסר מודעה באפי תלת
"ככלל מודעות שאני שולח לדי"מ הם כדי להקניט ולהרגיז"
.![]()
במילים פשוטות וקרובות יותר לצורת החשיבה שלנו-ישנם שלושה ניסוחים שונים מוכרים (לפחות לי) לתכלית הבריאה:
1-מדרך הטוב להיטיב. 2-נתאוה הקדוש ברוך הוא לעשות לו דירה בתחתונים. 3-הקדוש ברוך הוא מלך, ואין מלך בלא עם.
בגדול כל הטיעונים הללו חותרים לאותה נקודה- החי האמיתי רוצה להשפיע מחייו הלאה (מדרך הטוב להיטיב), ולהגדיל את החיים ולהרחיבם לתחומים נוספים (נתאוה לעשות לו דירה בתחתונים). וכדי שהחיים יקראו חיים באמת, לא מספיקה עצם נק' החיים אלא צריך מערכת כלשהי שתחיה מכח נק' החיים, ואז המערכת תקרא חיה (אין מלך בלא עם). לחיזוק הטענה האחרונה-אומר שניתן לאדם לדמות לעצמו חיים שהם בלי תחושות מחשבות או רגשות. הלא ברור שדבר כזה אינו חיים שלמים, אע"פ שמבחינת עצם החיים החי קיים ושלם, כדי שהחיים יקראו חיים-צריך מערכת כלשהיא שתחיה מכוחם.
(וזה גם ההסבר לאמירה שכל העולם כולו נברא בשביל ישראל, כי הם הם המערכת שחיה מכח הקב"ה ועל פיו, והם לב כל העולם כולו, ומעניקים מחסד ה' לכל העולם, בעצם זה שהם דבקים בה' ובתורתו, שהם החיים של העולם. וגם זה שאומרים שקודשא בריך הוא ישראל ואורייתא חד הם- זה כמו שאומרים על אדם שהוא אדם אחד, למרות שיש בו נשמה, רוח, נפש, גוף, וגם הם מחולקים לחלקים וכו', כך הקב"ה, התורה וישראל, מרכיבים כביכול מערכת חיים אחת.)
לגבי הברייתא, הכבוד הוא עצם חוזקם ועוצמתם, יופיים וגבורתם (ואפשר להוסיף כאן עוד הרבה ביטויים נחמדים, מליציים יותר ומליציים פחות) של החיים. מכיון שכך פירוש הדבר שהקב"ה ברא את העולם לכבודו- שהוא ברא את העולם וע"י כך בנה מלכות שלמה שחיה מכוחו (מכוחו=בשמו, ששמו הוא הכח שמחיה את העולם כולו. ולכן נאמר "בשמי ולכבודי בראתיו יצרתיו אף עשיתיו") ועל פיו. וזה מה שמסביר גם מדוע הברייתא מסיימת בפס' שלכאורה לא כ"כ קשור-"ה' ימלוך לעולם ועד", כי בעצם הבריאה לכבודו, הבריאה עצמה היא מלכותו.
מקוה שההסבר מובן, מחכים ומספק.
דברים אלו נכתבו בסיעתא דשמיא בענ"ד שנתן לי הבורא יתברך בחסדו כפי הראוי לי.
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.
ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?
רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...
תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!
אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.
כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.
האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?
האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?
או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?
העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.
מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה? (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)
אולי לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי?
זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...
הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...
אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?
לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.
זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...
אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...
עכשיו מבינים קצת יותר??
אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...
חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך.
אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??
אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...
כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...
בקיצור מורכב ביותר...