הבן שלי בן שנה ו7 חודשים. הוא היה בתינוקיה עד לפני שלושה שבועות ועבר עכשיו למעון. היום הגננת שלו התקשרה אליי ואמרה לי שהיא מעוניינת לשוחח איתי על כמה דברים. לדבריה:
1. הבן שלי לא יודע להדביק מדבקות. הוא לוקח את המדבקה מקמט אותה, אח"כ מקמט את הדף ומתחיל לבכות. שאלתי אותה למה הוא בוכה היא עונה שללא סיבה (?!). שאלתי אותה אם היא יכולה להביא לו במקום מדבקה צבע, היא אמרה שהיא לא יכולה לתת לילד אחד צבע ולשאר לא.
2. הבן שלי מרביץ ונושך ילדים אחרים. ביקשתי ממנה שתעקוב אחריו ושאם תזהה טריגר למצב אלים, שתנטרל אותו. [מה בכלל עושים במצב כזה? הרי אין מה להעניש בגיל הזה.... אציין שגם בבית הוא לפעמים מרביץ לאחיו הגדול. שאלה בפני עצמה... מה עושים?]
3. בשעת הריכוז הבן שלי קם. הגננת מבקשת ממנו לשבת, וכך כמה פעמים ובסוף הוא בוכה. שאלתי אותה למה הוא בוכה והיא אמרה כי הוא לא רוצה לשבת אבל הוא מוכרח. שאלתי אותה כמה זמן השעת ריכוז היא אמרה לי שבין 20 דקות לחצי שעה. הסברתי לה שבתינוקיה הוא לא היה רגיל אפילו ל5 דקות של שעת ריכוז ואם אפשר להביא לו מכונית (הוא מאד אוהב) ושיישב איתה בזמן הריכוז או שבכלל תשחרר אותו מלהיות בריכוז. היא אמרה שזה לא אפשרי. שאלתי אותה אם יש אפשרות שהוא פשוט רוצה צומי, היא אמרה שהיא לא יכולה לחבק אותו או להושיב אותו עליה בשעת הריכוז.
הסברתי לה שמעולם לא למדתי גננות ואין לי פתרונות להציע. אין לי מושג איך גורמים לילד לשבת לריכוז. וכל האפשרויות שהצעתי הם מהמותן ובאמת אני לא יודעת מה עושים במצב כזה. היא אמרה שהיא תתייעץ עם המנהלת של הגן ושאני גם אתייעץ ונדבר בהמשך.
אני פשוט מיואשת ולא יודעת מה לעשות.... 
אנא, עיזרו לי
לדעתי הוא אינו מסוגל לכך וסתם חווה תיסכול מדיי יום כשדורשים ממונ זאת ועל כן עליך לבקש ממנה בפרוש שלא תכריח אותו לשבת יותר מ10 דק או כמה שהוא מסוגל