אתמול הוצאתי פילה מרלוזה כדי להכין היום לצהריים (בסגנון מרוקאי) אבל כשהתחלתי להוציא מצרכים גיליתי שכל עשבי התיבול שחורים אז הלכה לי התוכנית ![]()
רציתי להכין בצורת שניצל- וגיליתי שאין ביצים ![]()
אז מה עושים???![]()
במקום לאבד עשתונות
החלטתי פשוט להמציא.
עכשיו מה שהיה לי בבית פשוט נכנס אז זה נשמע מוזר אבל יצא נפלא!!! (אפילו סרבנית החלבונים שלי אכלה 2 מנות!)
הנה:
4 חתיכות פילה מרלוזה
2 עגבניות חתוכות לקוביות
1 תפו"א חתוך לקוביות
1 פלפל צהוב חתוך לרצועות
2 שיני שום פרוסות
1/2 קופסת זיתים (מסונן ושטוף)
3-4 כפות גדושות רסק עגבניות
מיץ לימון- לפי הטעם (נדמה לי בערך כף)
סוכר- כנ"ל (פיזרתי לפי העין. צריך לדגום כדי לאזן בין החמיצות של הלימון והמתיקות של הסוכר)
מלח
פלפל
טיפה אבקת מרק עוף (אחרי שטעמתי- אפשר לוותר בכיף)
יין לבן- מנחשת ששמתי קצת פחות מרבע כוס
מים לכיסוי
לטגן עגבניות ופלפל, להוסיף את שאר המרכיבים חוץ מהדג. לבשל כרבע שעה שהרוטב יתאחד, להוסיף את חתיכות הדג חתוכות לגודל הרצוי , לנענע שהרוטב יכסה ולבשל בלי מכסה בין 30-45 דקות.
יוצא טעיייייים!
)
)

