אני חייב לכתוה משו שמעיק עלי...אנונימי (פותח)
האם לכם הציבור הדתי לאומי מותר לדבר עם בנים או להתכתב עם בנים או בנות בפורום או שאתם עוברים על חוקי תורתינו הקדושה גוועלד גוועלד לאן הגענו?
עוד מתחזה?עמישב
למה מתחזה???[מה זה משנה...
אנחנו לא מדברים פה עם בנים אישית!אני מדברת לכולם!יקירה

זה ממש לא פסדר!~מיכל~

אני כבר לא יודעת עם אתה מתחזה או לא אבל בכל מקרה למה להכנס לחיים פרטים שלי?!

כאילו מה אחפת לאנשים עם אני דברת עם בנים או לא? למה זה עיניינכם???

אני כבר לא מבינה מה עובר!

מה הבעיה?!יושי=]

זה החיים שלי וזה לא עינינו של אפחד..

ומה עברה בזה שאני מדברת עם בן?!זה לא כאילו אנחנו עושים ענארףף מה..

זה לא ענינו של אף אחד.אוסנת

זה עניין שלך עם ה'.

לידיעתך, יש איסור הנקרא שיחה בטלה. אסור לשוחח עם בן שלא לצורך.

ההגיון הוא, שמשיחה תמימה מתגלגלים רחוק. שימי לב לאחד השרשורים פה מתחת, שבו מישהי מתלבטת האם להפגש עם אחד שהכירה באינטרנט.

אם את מכירה אותו זה יכול להביאעדודה
אותו לידי מחשבות חטא אבל אם את לא את פשוט צריכה להזהר ממנו כמו כל זר אחר(לא לתת פרטים וכ"ו..)
תשובה!420mal

גם לאלה שלא מדברים עם בנות, לכתוב בפורום זה משהו אחר לגמרי כי אני לא מתכתב עם בת אחת, אלא כותב מה שאני כותב וכולם יכולים לקרוא את זה, כמו שכשאתה שולח מכתב לעולם קטן גם בנות יכולות לקרוא אותו. לגבי שיחה אישית זה כבר משהו אחר

שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה...#גליה#
זה האידיאל? זאת המטרה?אוסנת
לעשות מה שבא לי?
נכוןןן!!אבל אני לא מדברת פה עם שום בן אישית..יקירה
אאז לא נראלי שיש בעיה עם זה!!כי אני לא עושה שום שיחות אישות אם בן לפחות אני!
אניחושב שאוסנת הגיבה על "כל אחד יעשה מה שהוא רוצה"הרועה
כבר נפתח על זה שרשור בעבר. וסוכם ש:אחד מאלף

בס"ד.

א: הלכתית אסורה ההתכתבות בין בנים לבנות. אא"כ זה רק בדברים הנצרכים תוך כדי שמירה מ"קלות ראש" וגם זה רק כשאין ברירה אחרת.

ב: הכתיבה עצמה בפורום, כל עוד אין בזה ירידה לפסים אישיים בן בנים לבנות- אין בזה בעיה.

בל"נ אני אנסה לעשות קישור לשרשור מפעם...

מפחדים להגיב?אנונימי (פותח)
על מה?הרועה
אני יודעת שלא מדברים עם..אבל***רעיה***
לפעמים זה או שאתה צריך משו או שסתם כאילו אתה לא יושב איתם לשיחה אבל כן מידי פעם זורק מילים.... 
לא הבנתי. מה הקשר?אחד מאלף
למה אפחד פו לא עונה רציני?אנונימי (פותח)

בס"ד.

הוא שאל פו שאלה, האם זה מותר. איפה כל התשובות? למה אפחד לא עונה?

אני רוצה תשובות הלכתיות, תשובות אמוניות, אפילו תשובות טכניות זה סבבה.

אבל אפחד לא עונה.

אם זה אסור, אז למה עושים את זה? 

כן לנו מותרהרועה

וגם לחרדים, נראלי לקתולים אסור.. תבדוק שם.

זו תשובה רצינית. שכוייח!אחד מאלף
אתה ציני?הרועה
האמת שהשם שלו נשמע קצת חשוד..
זאת תשובה קולעת. באמת.אוסנת
לא הכל אסור בתורה... לפעמים אנשים נוטים לחשוב שכן.
אני ציני? מה זה ציני?אחד מאלף

בס"ד.

אבל זה אסור. הוכחנו את זה הלכתית למעלה...

השם שלו חשוד? מה שנכון נכון... אבל כתב כתב הרמב"ם "שמע האמת ממי שאמרה"...

לעניין..knight

אם הכל בצורה בוגרת, מדברים רציני, ומי שמכיר את עצמו כבעייתי ידע לשמור על קווים אדומים-זה לא רק מותר,זה גם רצוי!! שיח בין אנושי הוא דבר מחכים,תורם בדר"כ לשני הצדדים ובמיוחד כאשר מדובר בסוגים שונים של בני אדם!

לא נכון.אחד מאלף

בס"ד.

הרב קוק כותב:

"מידת האהבה והידידות היתה ראויה להיות שווה בין המינים. אבל מפני יקרת ערך הצניעות, נדחית מדת דרך אדץ ממקומה, עד שלא לשאול בשלום אישה כלל" (מידות הראי"ה - צניעות, ופנקסי הראי"ה איפו שהוא...).

לא מסכים. שיחה שהיא לא עניינית, אסורה.

שיח אנושי בין בנים לבנות, יעשה אחרי החתנוה...

יש לי גם שאלה אליכם:הודיהלביא

תגידו, נראה לכם ששיחה וירטואלית אסורה כמו שיחה עם בן אדם אמיתי?

כשיש אדם אמיתי מולך אז טבעי שהמחשבות כבר רצות הלאה.. וזה באמת אסור.. אבל כשאין באדם שמאחורי המסך שום דבר מציאותי אז אני לא מבינה מה בעייתי, איזה הירהורים ומחשבות כבר יש?

וחוץ מזה שיש דברים שבאמת חשוב לדעת בהם את דעות ומחשבות של המין השני ופנים אל פנים זה בעייתי לשאול (אפילו רבנים, זה לא נעים..) ונראה לי שזו המציאות הטובה ביותר והמתאימה ביותר לכך..

שנזכה לעבוד את ה' באמת ומתוך שמחה..

בהלכה כתוב:אחד מאלף

בס"ד.

הבאנו למעלה את המקורות. ש"האיסור הוא התקרבות הרעיון" ז"א אם זה יוצר קירבה, זה אסור.

את צריכה לשאול את הרב שלך..הרועה
שיחה וירטואלית יותר קלה משיחה רגילה, וגם שיחה רגילה יש רבנים שמתירים. אם את מדברת עם בנים במציאות ברור שוירטואלי זה בסדר, אם לא את צריכה לבדוק..
מה זה 'הרב שלך'?הודיהלביא

בניגוד לבנים- לבנות אין שום רב...

וגם אם יש רב לאולפנה או לישוב זה לא בהכרח מתאים לשאול אותו כאלו שאלות...

לבנות צריך להיות רב.אוסנת

ואם זה לא אבא שלך - אז זה הרב שלו. כמובן שאת יכולה לחפש לעצמך כל רב אחר, אבל ללכת אחריו בעקביות.

(יש גם הבדל בין רב לפסיקת הלכה לבין רב השקפתי - אמוני)

רבהרועה
גם בנות שומרות מצוות והם צריכות לדעת איך לעשות את זה.. לכן כל בת צריכה רב אם זה אבא שלה או הרב שלו או הרב של האולפנה או הרב של הבעל וכו'.. בד"כ הרב ההלכתי זה בד"כ מסורת אבות או הרב של השכונה או הרב של הבעל. ורב לעניינים כמו בינו לבינה א"י וכו' זה רב לבחור.
או לסמוך על השולחן ערוך:אחד מאלף

בס"ד

"ירחק מן הנשים מאוד מאוד"

"ועיקר האיסור הוא התקרבות הרעיון"....

לא מספיק???

אם אתה חושב שאתה יכול לפסוק בנושאים כאלה סבבה..הרועה
השאלה יהא האם הרב אותו אתם שואליםאחד מאלף

בס"ד.

א- בקי היטב בהלכה.

ב- בקי במציאות של הפרומים. יודע מה זה, למה זה גורם, מה היתרונות ומה הסכנות. או שדיבר עם מישהו שנמצא בעניינים...

אני, דברתי על זה עם הרב יעקב אריאל שליט"א, זה מספיק???!!!

באופן מפתיע יש לי מה להגיד...להבת-כוח

טוב אז ככה, אני לא מתייחסת לצד ההלכתי.

שוב בצד הרגשי, אני ממש מסכימה עם אחד מאלף. אני לא אומרת שאני לא מדברת עם בנים סתם, אבל משתדלת כן. הגעתי להבנה הזאתי בעקבות מקרה מאוד מעניין שהיה לי.

אהמ דיברתי עם אח גדול שלי (והמבין יבין...) ופתאום עלה לי, הדבר היחיד שאני עושה כאן כרגע זה יוצרת מתחרים לבעלי שיבוא לעתיד לבוא. הבעל שלי יגיב בצורה מסויימת או יגיד משהו, ואני יחשוב לעצמי. אבל רגע הוא והוא לא הגיב ככה, הוא היה נחמד יותר. או שהוא הבין אותי בצורה טובה יותר. או לא יודעת מה.

בתכל'ס זה באמת קורה, וזה באמת יקרה. אז כן, ברגע שתמצאי את האחד אולי לא תחשבי על השאר. אבל בשביל מה? הרי לא תתחתני עם הבחור המסויים הזה, אז למה לדבר איתו? כאילו עד כמה שזה נשמע אנוכי ומגעיל. אני במטרה למצוא את בעלי בעז''ה. אם אנשים בגיל ה-20 מפסיקים לצאת אם הם רואים שהם לא מתאימים אחד לשני, קל וחומר שאנחנו בגיל העשרה לא נמשיך קשר. לא רק שיש המון שנים עד חתונה, גם אין שום "קליל" בין השניים.

אמרו לי פעם משפט מאוד נכון, הניסיון הכי גדול זה לא להעמיד את עצמך לידי ניסיון, ובאמת זה קשה! ואני מעידה על עצמי שגם אני נופלת בזה. אבל עם השתדלות בעז''ה אני עוד אצליח.

בהצלחה לכולם!

וסורי על הפילסוף!

להבת- מסכים עם כל מילה.אחד מאלף

לק"י.

"אל תביאנו לא לידי ניסיון ולא לידי ביזיון" - הרבה פעמים, הבזיון מגיע עם הניסיון... החכם הוא מי שבורח מנסיונות...

החכם הוא לא מי שבורח מנסיונות,אוסנת

אלא מי שמתמודד איתם.

אני לא אחפור על זה, כי לא נראה לי שחשבת הרבה כשכתבת את זה.

אוסנתלהבת-כוחאחרונה

כמעט בכל המשפטים האלה, תלוי מה המקרה, ובמה מדובר.

ייייאנונימי (פותח)
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך