שלום.. שאלהאנונימי (פותח)

ב"ה.

אני מחפשת בחור שהוא תורני מאוד אבל גם אחד שירצה ללמוד תואר ולעבוד אח"כ..ואני יודעת שאחד כזה שהוא באמת עובד ה' באמת זה קצת קשה למצוא(לצערי )

ראיתי שבדיוק היה פה שירשור בנושא..

בקיצור המליצו לי לחפש בישיבת מעלה אדומים. האם מישהו פה יודע אם זה באמת הקו של הישיבה ??יש עוד ישיבות כאלה שהם הסדר ורוב החבר'ה הם תורניים שרוצים להמשיך ללימודים אקדמאים??

מה זה קו של ישיבה ?קשלש
לא מבין אפעם מה זה אומר
הקו היחיד שאני מכיר (צעירים חשפו בויקי מה זה אומר)

זה קו ברלב
וגם הוא נפל חבל על הזמן פאדיחה !

אקיצר חפשי בן אדם מה שאת בדיוק מחפשת
ולא קו של ישיבה כזו או אחרת

וסתם לפני שהקשלש מתרגז
להוסיך פרטים לא מזיק !!!
(גיל אולי את בת 14 ואולי 25 ואולי 20)

מעלה אדומים זה ישיבה מצוינתדודי25
הקו שלהם הוא ללמוד תורה. והם גם עושים את זה.

יוצאים משם הרבה מאד חבר'ה איכותיים, שבאמת ממשיכים אח"כ ללימודים אקדמאיים, ועדין נשארים מאד תורניים. אבל זה לא נדיר גם בישיבות אחרות.
אף ישיבה לא מעידה בהכרח על מי שיוצא ממנה, ועדיף לברר לגופו של עניין, על האדם עצמו.
^^^קשלש
מה שאמרתי עם פחות עוקצנות וציניות
אני מסתייגאלעד

על פי הרוב, בחור בוחר היכן הוא ילמד ע"פ הקו של הישיבה, מה שגורם לישיבות להעצים ולהדגיש את הקו שלהן והיחודיות שלהן.

לכן, אע"פ שחובה לבדוק כל אדם לגופו, אם את יודעת מה את רוצה- בהחלט יותר קל לחפש בחור בישיבה בה יש יותר חבר'ה כאלה. מה לא ברור?

עצם המחשבה ש"קו" מסוים בהכרח שונה מאחרדודי25
היא כבר בעיה.

בסופו של דבר, עיקר יומו של כל בן ישיבה הוא בלימוד, ובד"כ זה לימוד גמרא.
אז יש הבדלים קטנים ב'קו' כזה או אחר, (ולפעמים אלה ממש הבדלים מאולצים, כדי למשוך בחורים) אבל מה זה משנה כבר? נניח שהאישה מדברת במושגים של 'תחיית נפש האומה הישראלית', והבעל מדבר במושגים של 'יהדות פוסט מודרניסטית בעלת מודעות סביבתית' -  נו, אז מה? אז הם לא יוכלו להחליט מי מחליף את החיתולים?

יאללה, הערכים הם אותם ערכים בד"כ - תורה וישראל. כל השאר כבר מינורי.
זה לא נכוןעמית-טליה
נראה לך שבחורה ממדרשת הרובע (דוג') תצא עם בחור מתורת החיים?

מניסיון,זה טעות,כמעט רבנו מכות

הערכים הם לא אותם ערכים,ברוב הישיבות זה כן
אבל יש ישיבות שהכיוון שלהם נורא שונה וכן לגיטימי לפסול מראש.
עמית,דודי25
בלי להעליב, את לא דוגמא לכלום. את תמיד יוצאת דופן, ומאד מקפידה על השקפותייך. לא כולם כאלה.

מצידי, יצאתי כבר עם בנות ממדרשת הרובע, ויצאתי עם בר אילנסיטיות, ויצאתי עם כל מיני, והסתדרתי גם עם זה וגם עם ה, כי תכל'ס החיים לא סובבים סביב זה באמת.

תשאלי את רוב האנשים בגילאי 25+ ונראה עד כמה זה מציק להם
אתה מתורת החיים?עמית-טליה
בנות ממדרשת הרובע יסתדרו איתך
עם תורת החיים,לא.

וזה כבר עלה לנושא במדרשה,חוץ מאחת בודדה שאמרה שהיא עוד לא גיבשה לעצמה דעות כולן אמרו שאין סיכוי כזה בעולם.

במדרשת הרובע אני לא נחשבת  יוצאת דופן,גם לא היחידה שעומדת על דעותיי
יש שמה הרבה יותר,הבנות שמה דעתניות ושכליות ברמות..
יש את זה גם במדרשות אחרות אבל לא באותה כמות (ואיכות..) של מדרשת הרובע.

בכלל היתה שמה אחת שהוציאה לי דף עם רשימת מכינות וישיבות לפסילה.

החיים לא סובבים סביב זה,נכון כי כנראה בגיל מבוגר יותר האידיאלים נעלמים.
מבחינתי המטרה לא מקדשת את האמצעים
אני עמלתי על האמונות האלה,ואני מתפללת כל יום שהם ישארו גם בגיל 70.
זה שאידיאלים אצל הרוב נגמר בהכרזת השם החדש שלו בבנ"ע,לא אומר שכך זה צריך להיות.
רגעדודי25
נכון, באמת בנות פוסלות על דברים כאלו, וגם בנים - זו בדיוק הבעיה! כי זה ממש לא קשור לנישואין (בקשר לתורת החיים אני לא יודע, אני עד היום לא באמת יודע מה זה אומר בדיוק)

להבדיל, פוסלים גם על דברים אחרים שגם את מודה שהם לא באמת מרכזיים - למשל תואר אקדמאי.

וזה שבגיל מסוים זה מפסיק להפריע כנראה לא אומר שהאידיאלים נעלמים, אלא שהאידיאלים כפי שהיו בעבר, התגלו כפחות רלוונטים. ההבדלים מטשטשים  (בבניין נפעל) כי הם מעולם לא היו עקרוניים באמת, ורק גחמות של צעירים נלהבים יצרו את ההבדלים באמת.

בסופו של דבר כל הבדל אידיאולוגי שאי אפשר לתרגם אותו לשוני פרקטי, סופו להטשטש.
לא הבנתי את הקשרעמית-טליה
יש דברים שראוי לפסול עליהם ויש דברים שלא.
בעיני סגנון שונה מהראש שלך מהשאיפות שלך ראוי לפסול עליו.
ולדעתי זה קשור לישיבות.
אם המטרה שלי שיהיו לי בנים שילכו לצבא ואפילו יגדלו שמה
ויש ישיבה שמעודדת נגד המדינה נגד הצבא
 השאיפות שלי ושל הבחור מנוגדות
כשאני אחנך את ילדיי אני ארצה שזה יהיה בשיתוף מלא עם הבעל
באמונה מלאה עם הבעל,בלי לבלבל את הילד שאמא אומרת ככה ואבא אומר ככה.

בגיל מסוים יש כאלה שגם הדת מפסיקה להיות בראש מעיינם
והדוסיות יורדת,השמירת נגיעה יורדת..
אז זה אומר שזה לא מספיק חשוב וזה רק גחמות של מתבגרים?

יש עד היום אנשים בני 30 40 עם אידיאלים מטורפים שחיים ופועלים כך
ויש כאלה שהשאירו את זה הרחק מהם.
זה לא איזה התלהבות של בני נוער,זה משהו שחייב להיות וצריך לשמור עליו חזק,בדיוק כמו אמונה וקיום מצוות.
אני מסכיםדודי25
נראה לי שפשוט לא הבנתי למה התכוונת קודם.

כל מה שאני אומר זה שיש דברים מסוימים שנשארים עקרוניים לאנשים לאורך כל החיים, או לפחות לתקופה ארוכה. למשל, מי שחושב שצבא זה ערך עליון, או לפחות חשוב למדי - חושב ככה בד"כ רוב חייו. ויהיה לו באמת קשה להינשא למישהי שחושבת אחרת.
כנ"ל חרדי לעומת דתי לאומי. [ואגב, כנ"ל לעניין שמירת נגיעה - מי שחושב שזה אסור וצריך להתרחק מזה, בד"כ יתקשה ליצור קשר עם מישהי שחושבת שזה לא בעייתי, ואפשר לגעת. זה מסוג הדברים שנשארים אצל אנשים כל החיים, או לפחות חלק ניכר מהחיים]
אז אם תורת החיים זה משהו שמחנך לערכים מסוג זה - והערכים האלה מנוגדים למה שאת מאמינה בו, אני איתך. לא יילך לך כנראה עם בחור משם (למרות שתמיד יש יוצאי דופן)

אבל יש דברים שמפריעים לנו בגיל צעיר, ומהר מאד נעלמים, וכבר בכלל לא מפריעים אח"כ. או שההבדלים הדקים בינם לבין רעיונות דומים כבר לא ניכרים אצלנו בכלל. וזאת למרות שבעבר היינו נסערים על כל פיפס. זה בגלל שמתבגרים ומקבלים פרופורציות שונות על נושאים שונים בחיים.
בנות מדרשה שמאד אכפת להן מכל מיני דברים, משתנות הרבה פעמים מהר מאד ברגע שהן עוזבות את המדרשה... לא לחינם.  כנ"ל בחורי ישיבה - תנסי להשוות בין בחור ישיבה בשיעור א', ב' לבחור בשיעור ו' ומעלה, ותראי הבדלים תהומיים בהתייחסות לדברים. ככה זה.

הבדלים בין ישיבות הסדר רגילות, ואפילו בין ישיבות גבוהות להסדר - ההבדלים האלה בד"כ זניחים. אני מאמין אפילו שאין הבדל כ"כ עקרוני בין ישיבה כמו הר המור לגוש, למרות ששתיהן נחשבות לשתי קצוות. (אבל פה בטלה דעתי)
מסכימהעמית-טליה
ובאמת התכוונתי להבדלים משמעותיים ולא להבדלים קטנים שהולכים ויורדים
ולדעתי גם אם זה לא יורד צריך לתת לו את הפרופורציה הנכונה שלו..
אני  בכל אופן מנסה לא לפסול ישר וגם לא לתת לישיבה הרבה מקום
אבל כן צריך לדעת שישיבה זה חלק כולשהו.
לא הבדלים בין ישיבות הסדר,אבל בין כל מיני ישיבות שיצאו מהציבור שלנו
זה כן משהו שראוי לפסול או לבחון בקפידה.

למרות הקיבעון המסויים שלי,יצאתי עם מרכזניקים וגם עם גושניקים.
ובאמת היה הבדל שעם המרכזניק לא היה שום שוני בשאיפות ועם הגושניק היה הרבה.אבל זה אולי בעיה אישית שלי שאני נורא דעתנית.

שיהיה שבת שלום!
אגב,עמית-טליה

רשמתי את זה עוד בהתחלה

"הערכים הם לא אותם ערכים,ברוב הישיבות זה כן
אבל יש ישיבות שהכיוון שלהם נורא שונה וכן לגיטימי לפסול מראש."

החומות החומות..

אין הבדל עקרוני בין הגוש להר המור?דתיהדתיה

לא מכירה הרבה בחורות שיכול להתאים להם מישהו גם מפה וגם מפה.  גם אם ההשקפה לא שונה (והיא כן), הסגנונות שונים מאוד, ודווקא סגנון חיים לפעמים יותר עקרוני מהשקפה, כי סגנון ואוירת הבית שהולכים לבנות הוא משותף.

כמובן שאם בכל זאת רוצים מישהו שהוא גם גושניק וגם הר המורניק, אפשר לצאת עם מישהו מירוחם (והמבינים יבינו)

אני לא מבינה.. אבל מישהו אמר פה ירוחם.............אור77
לא הבנתי מה את לא מבינהדתיהדתיה
אני לא מבינה בישיבות....אור77

ולא ב"קו" שלהם.

הגעת לכתובת הנכונה - כל מה שריצתם לדעת על ישיבותדתיהדתיה

והתביישתם לשאול.

טוב נו לא הכל, רק בקצרה על ירוחם.  ירוחם היא מעין הכלאה, של הגוש והר המור.  לפי דעתי יותר קרובה לגוש, אבל ניחא.  בכל אופן, בהקשר לשאלה של פותחת השרשור, הבחורים בירוחם בכללי גם בכיוון של ללמוד מקצוע מתישהו, אבל כאמור, רוב ישיבות ההסדר הם כאלה, וגם רוב הישיבות הגבוהות.  כך שאם זה הקריטריון היחיד, זה לא ממש עקרוני מאיפה הבחור שפותחת השרשור תצא איתו.

אם את רוצה לשאול עוד משהו, אענה בכיף את מה שאני יודעת.

שלא תבינו לא נכון..אנונימי (פותח)

ב"ה

ברור מעל לכל צל של ספק שאני לא "בוחרת" בחור לפי ישיבה .. אני ממש ממש לא סטיגמטית וזה בכלל לא הקריטריון היחיד..יש התאמה באופי ..בעבודת ה'..וברמה תורנית ובכלל..

אבל הבנתי שזה איזשהו חתך מסוים בציבור הדתי הלאומי ובכלל גם אצל כאלה שממוגדרים "דוסים" ..אין הרבה חבר'ה ממש תורניים שבאמת התורה זה הבסיס של חייהם והם משלבים את "חיי המעשה" ורוצים ללמוד ולעבוד...לפחות ככה שמעתי..וככה אני רואה..

אבל.. כמו שכבר אמרתי  הבחירה בישיבה גבוה היא מעין בחירה שאיפשהו מעידה על אורך חיים מסוים..ולכן (בתור אחת שלא ממש מבינה בישיבות )רציתי שלאול.. ותודה רבה לכל העונים..

שבוע נפלא..

בואנה, בארור שיש הבדל!!רחלקה
בין הר המור לבין לגוש!! וגם ירוחם!
ותחשבו שאני יצאתי פעם עם מישהודתיהדתיה

מירוחם, שהוא גם מקוחני"ק לשעבר.

עכשיו תנסו לדמיין מישהו שלומד את הרב קוק, הרב טאו, הרב סולובייציק, ור' נחמן מברסלב בבת אחת.  (לכל דבר היו לו 20 תשובות - כל אחת בכיוון אחר. חח זה דווקא היה משעשע)

כשאני יצאתי עם מישו כזה זה בכלל לא היה משעשע...א.מ.נ
מעניין אם זה היה אותו אחדדתיהדתיה

בכל מקרה, קבלי  

(אני תמיד מסבירה למי שלא מכיר את האייקונים של לא כלה, שמדובר פה על פרח.  אני לא שולחת חסות ופטרוזיליות לאנשים)

זה באמת נראה לי תמיד כמו נבטים ט'
תודה יקירתי!א.מ.נ

זה באמת היה חוויה שלא תישכח לעולם!

(בוא נגיד שאחרי זה החלטתי שאני לוקחת פסק זמן..)

השאלה היא מה נחשב להבדל עקרונידודי25
- בגוש לומדים הרב סולובייצ'יק ובהר המור לומדים הרב קוק והרב צבי יהודה, בסדר.
- בגוש אוהבים להישמע מקצוענים, מנתחים קרים, ובהר המור אוהבים להישמע בעלי אמונה תמימה יותר, בסדר.

אבל אנחנו שוכחים שעיקר היום הן בגוש והן בהר המור הוא בלימוד אותם גמרות עם אותם מסרים. לשתי הישיבות לימוד התורה הוא המרכז, והמטרה החינוכית היא להוציא בחורים טובים שישלבו תורה ואמונה בחייהם, תוך כדי פיתוח החיים. ושתי הישיבות ציוניות ודוגלות בשילוב במדינה.  [אגב, הגוש גם השתנתה יחסית לעבר. לא מזמן הייתי שם בשבת ובבית המדרש ראיתי הרבה ספרי נתיבות שלום, מה שבעבר לא היה צפוי לקרות בגוש]

בפועל, אורח החיים שונה כ"כ לאחר שיוצאים מהישיבה? (ואפילו בתוך הישיבה)
אמרתי שההבדל הוא בסגנון החייםדתיהדתיה

בפתיחות למשל - גם בדעות וגם לחברה.  היחס למקום האישה, לגבולות הצניעות (מישהו אמר גרביים? כי אותי שאלו את זה פעם בפגישה ר-א-ש-ו-נ-ה! ובוא נאמר שהוא לא היה גושניק), היחס לחברה מעורבת - עד איפה, כמה והאם מותר לדבר עם...וכו'..האמת שקצת קשה להסביר את ההבדלים במילים, אבל במציאות חשים את זה.  ולפעמים אני חושבת שאפילו אם יש הבדלים תהומיים ביחס לעבודת ה' של הזוג, זה מקשה.  אם הוא כל היום מדבר על זה ש"הכל דיבורים מאיתו יתברך", זה יכול להיות קשה למישהי שיותר שכלתנית. 

באופן כללי, אני חושבת שזוג צריך להיות שותף באמונות ודעות.  אני לא אומרת שצריך לגמרי התאמה השקפתית, אבל כיוון כללי דומה - כן.   

אולי את צודקתדודי25
אני אף פעם לא חושב על ההבדלים בין הישיבות השונות בכל מה שקשור לנשים, והנה ציינת 3 הבדלים כאלה...
לא יכול להתווכח עם זה

לאחרונה אני מפקפק בהרבה מהמוסכמות הסטיגמתיות בציבור הדתי. למען האמת אני לא רואה הבדל כ"כ גדול בדיעות בין הגוש לישיבות הקו. ההבדלים הם בעיקר שאלה מצוטטים כל מיני ציטוטים כלליים כאלה, ואלה מהגגים כל מיני הגיגים משלהם... אבל בתכל'ס, לא רואה הבדל גדול.
כל מה שהולך כאןעמית-טליה

זה הקטע שאני לא אוהבת ושאני נגדו.

לא כל הר המורניק הוא הר המורניק ולא כל גושניק הוא גושניק
יצאתי עם הר המורניק שהיה יותר מתאים לישיבת חיספין (קרוקס כתומות,קרחת,חולצות מעצבים-אה והוא בן של גדול דור)
ויצאתי עם גושניק שידע ודיקלם לי הרב קוק בצורה מופלאה

באמת שדברים כאלה זה לא הכל בחיים,זה לא דברים שעליהם יקום ויפול בית.
נכון שצריך אמונות ודעות משותפות
אבל הרעיון הכללי של הציונות הדתית מורגש בכל הישיבות
הגישה של לצאת לעם,להיות אכפתי,להיות ציוני ומאמין קיימת בכולם.

זה העיקר בעיני,לכן נתתי דוג' שהיא באמת רחוקה כמו תורת החיים.
יש גם הר המורניקים שיתפשרו על הדברים האלה של נשים ויש גושניקים שלא.

באמת שזאת בררנות מיותרת בעיני.

אני מבינה שיש לך כוח לפגישות מיותרותדתיהדתיה

כי לי אישית הם נמאסו.  מרוב שכל הזמן התפרשתי על הצעות ואמרתי "אולי ואולי", בסוף תמיד צדקתי.  יש יוצאי דופן, אבל אני לא שפן נסיונות, ואין לי כוח למצוא את המחט בים ערימת החיטים.  אם זה יבוא בדיעבד, מצידי שיהיה מתורת החיים, אבל לכתחילה - לא.

לפעמים יש מקום להיות סטיגמטיים.  לא תמיד חשבתי כך, אבל הנסיון שלי מראה אחרת.  לא צריך להיות עיורים וגם לא "ראש בקיר".  מצד אחד לחפש כיוון מסויים, אם יש הצעות מסוג אחר - לא לפסול על הסף, אבל לבחון יותר לעומק.  

לא בהחלט לאעמית-טליה
אומנם ב"ה עוד לא הגעתי לשלב של הנמאס כי לא היו הרבה
אבל כדי למנוע מציאות שבגיל 20 חיפוש הזיווג ימאס לי
הצבתי כל מיני כללים שאכיר את הבחור לפני הדייט
אני מבקשת תמונה תמיד,ותמיד מדברת כמה ימים בטלפון.
פסלתי לא מעט ככה,ושיחת טלפון או לראות תמונה
לא לוקחים לי הרבה כוחות כמו פגישה ראשונה,המתנה לטל' הראשון וכו'.

אני מעדיפה לעשות בירורים עם הבחור ולא עם הרב או מבנה הישיבה שלו.

לכן הבירורים על הבחור שאני עושה לפני בקושי קיימים
ועם הבחור עצמו אני עושה מלא
גם אם הבחורים ברגע הראשון חושבים שאני לא דוסית,פשרנית,דתיה לייט,דתייה אקסטרה,דתייה אקסטרה לייט וכל השטויים של היום.

אבל בדיקות צריכות להיעשות בתבונה ועם האדם הנכון,ולא עם קירות ושמות.
וואי וואידתיהדתיה

האמת שזה נשמע לי הרבה יותר סיוטי מלהיפגש...כמה ימים שיחות? לחכות לתמונה? ואת מודעת לזה שתמונות לא אומרות כלום אני מקווה? יצא לי 3 פעמים לראות תמונה של מישהו ובכולם שראיתי אותם במציאות לא היה שום קשר בינם לבין התמונה, ב-כ-ו-ל-ם, פשוט שונים!!! ממש!!!, ונוסיף לזה שמציאת חן תלוי בהרבה דברים אחרים כגון הבעות פנים ותנועות גוף ויחס (שאגב לא ברור איך את בודקת את זה בטלפון, וכן מידות כמו האם הוא מוביל או לא, חייכן או לא וכד')...ואם הייתי בחור זה היה נשמע לי מוגזם לדבר עם מישהי כמה ימים לפני.  אני לא יודעת בת כמה את, אבל יש גיל שאין כוח למריחות האלה.  רוצים לצאת ולראות.  "טוב מראה עיניים" - לא הכוונה לתנועה, אלא למציאות, איך הוא במציאות. 

בקיצור, כל אחד והדרך שלו.

העיקר שיהיה בהצלחה.

בפעם הראשונהעמית-טליה

שמדברים עם הבחור מבקשים תמונה
לא יודעת כמה מציאות יכולה להראות שונה אדם ששוקל 120 קילו..
או אדם נורא נמוך וכדומה..
ובכלל אם נפגשים עם בחור מאינטרנט אין בעיה כזאת.

אחרי שעשיתי את זה הבחורים גם כאלה שסיימתי אחרי פגישה אחת
אמרו שהם מתחילים לאמץ את זה,זה נתן לנו הרגשה נוחה בפגישה
פגישה ראשונה כבר צחקנו הכרנו
במקום כל הפגישות קרש האלה מי אתה מה אתה עושה
פשוט באים לפגישה בהרגשה שאני קצת מכירה אותו
ואפשר לדעת מראש אחרי 3 שיחות אם הוא מצחיק או יבש וכבד
לדוג' היה אחד שכל השיחות אם אני דיברתי היתה שיחה ברגע ששתקתי לא היתה שיחה,1+1 הבנתי שזה יהיה ככה בפגישה ולא בא לי הלחץ הזה
אז פסלתי.

ובכלל גם כשסיימנו,היתה הרגשה טובה יכולנו לדבר אחרי זה ולשאול בשלום אחד השני.קצת מבחיל אותי שאנשים באים בגישה של נבדוק כן כן לא לא.
אולי זה גישה של יותר שחוקים,אבל ביום שאגיע ח"ו למצב שאני אלך ברחוב ולא אכיר אדם שיצאתי איתו אני אדע שהשיגעון עבר גם אליי.
בדרכים שלי אין סיכוי כזה,ואני שמחה.

הדברים האלה גורמים שהחויה הלא נעימה הזאת,תיהיה קצת יותר נעימה.

ואולי זאת הסיבה שבאמת היה לי רק אחד שפסלתי אחרי פגישה ראשונה
וכל השאר היו קשרים של לפחות חצי שנה...

כמו שאמרתידתיהדתיה

כל אחד ומה שנראה לו.

דרך אגב, לגבי המשקל והגובה - פשוט שואלים/מבררים. זה לא מסובך.

והפנים?עמית-טליה
אגב גם שדכנים מעוותים לפעמים
אמרו לי על אחד שהוא ממוצע והוא היה הרחק משם...

לא יודעת,לי כרגע ב"ה טוב בדרך הזאת.
אז שואלים גם על זהדתיהדתיה

אני לא יודעת מה בדיוק עושה לך בחילה.  אני לא אמרתי שצריך לצאת עם כל אחד כן כן לא לאץ  צריך לברר טוב.  אבל לבקש תמונה ולדבר כמה ימים לי אישית נשמע מוגזם.  אם את אומרת שזה טוב לך, אז סבבה.  אני חושבת שאם אני מבררת אצל כמה גורמים, ושומעת דברים טובים, ושהכיוון הכללי מתאים, ואפשר לשאול גם על מראה, והשאר זה בידי ה'.  תמים תהיה עם ה' אלוקיך, לא צריך 80 שיחות לפני כן.  אמרו לך שהוא בחור טוב וירא שמייים? אופי נחמד? גובה גיל נשמע מתאים? אז תנסי. 

וחוץ מזה, שאת אומרת שלא פוסלים על ישיבה, כימה שחשוב זה הבן אדם - אז מה עקרוני כ"כ התמונה? לא יתכן שהוא לא מלך היופי אבל הוא ימצא חן בעיניך?  יצא לי לצאת עם בחורים שנראים ממש טוב ולא מתאו חן בעיני, ואחרים שהיו נראים פחות טוב ומצאו חן.  מתמונה אי אפשר לדעת את זה, אבל המציאות כן.  ועדו משהו- אם זה לא ראוי לפסול על ישיבה, אז למה לפסול על גובה זה כן לגיטימי? מה ההבדל? שניהם פרטים טכניים.

ומה יגידו לך?עמית-טליה

אני לא הייתי אומרת על חברה שלי מכוערת,פוזלת,אוזני פייפר
גם לא הייתי אומרת שמנה,אלא מלאה.

פעם הרבנית שלי התקשרה להציע לי מישהו ואמרה לי
עמית הוא בחור טוב,ירא שמיים,למדן,
אמרתי לה הרבנית על כל בחור אומרים לי את זה,אין שום שוני
אולי השוני בשם של הישיבה,אבל אין שוני.
בחיים לא שמעתי שאמרו לי בחור רע,בלי יראת שמיים,יש לו קוצים
כל בחורי ישראל (לפחות שהציעו לי) בחורים טובים,יראי שמיים,למדנים,
גם כולם ממשפחות טובות וכדומה..

הדרך לבדוק היא לא ע"י הרבנים ולא ע"י השדכנים
היא פשוט בעצמי.
אני לבד יכולה להגיד מה השוני מה מתאים ומה לא.
גם משיחות בודדות.רואים את הדבר המגניב של הבנ"א,מתחילים לדבר על דברים עמוקים רואים את הכיוון חשיבה שלו.
שיחה אחת שתיים עם הבנ"א נתנה לי יותר משיחות עם 5 רבנים על הבנ"א.

ולא צריך 80 שיחות,אבל 2 3 יוסיפו הרבה,וגם יורידו לחץ.

לא אמרתי לא לפסול ישיבה כי מה שחשוב הבנ"א
גם חשוב האמונות והדעות שלו,בגלל זה אמרתי שיש ישיבות כן לפסול
אבל בתכל'ס הישיבות שלנו הן בכיוון זהה כולם
מזה משנה הרב סלובייציק או הרב קוק,זה משנה אבל זה לא ישנה מהות בסיסית של בית יהודי.

הדרישה לתמונה לא אומרת שאני מחפשת מישהו שנראה מעולה
חברה שלי ראתה את התמונה הראשונה של בחור ואמרה לי,מה אחרי תמונה כזאת הסכמת?
באמת הוא שלח תמונה לא משהו,אבל לפחות ראיתי שאין בו פגם מיוחד
שהוא נראה רגיל וסביר ולא בררתי יותר מידי.

אמרתי כבר,הבררנות היחידה שלי היא על גובה
לא מסוגלת לצאת עם נמוכים
וניסיתי כמה פעמים כדי לא להכנע לבררנות הזאת
והרגשתי לא טוב,לא גברי,לא נוח.
בנתיים אני מעדיפה לשים את הדבר הזה בצד,גם בגלל גילי הצעיר שאולי עוד מרשה לעצמי להיות בררנית בדבר שכזה.
אבל בעיקר קשה לי להלחם עם ההרגשה הלא נוחה הזאת.
אני יכולה להגיד שיצאתי עם בחור גבוה מלא והרגשתי נפלא
ועם נמוך שנראה נורא טוב והרגשתי נורא
טעות שלי,מודה,כרגע אין לי מה לעשות איתה יותר מידי.

יש כאלה שלא מרגישים בנוח לדבר בטלפוןדודי25
ופגישה איתם תהיה משהו שונה מאד מהדיבור בטלפון. נראה לי שזה אפילו די מצוי אצל גברים, שמרגישים יותר נוח פנים אל פנים.

חוץ מזה, אין סיבה לבוא לפגישת קרש גם אם לא מכירים את הבחור, ואין סיבה לעשות את הרוטינה המשעממת של 'מי אתה ומה אתה?'. אפשר להגיע סתם לפגישה במטרה ליהנות, למצוא נושא סתמי למדי, לצחוק ולדבר. זו הדרך הטובה ביותר לבדוק אם יש איזשהו חיבור.
הכל תלוי בגישה, אם באים בגישה נינוחה, הדייט יהיה נינוח יותר. וזה לא משנה עד כמה דיברתם לפני כן.
לא נפגשתי עם זהעמית-טליהאחרונה
היו כמה שאמרו שהם לא רוצים להיקשר לפני שהם רואים,והבנתי אותם
אבל כל הבנים הרגישו בנוח והיו הרבה יותר זורמים בטלפון.

זה נכון שהרבה תלוי בגישה,אבל זה גם תלוי באופי.
עם אופי כמו שלי עדיף להוריד כמה שיותר חומות לפני..
איך אמרת?אני לא דוגמא לכלום,ב"ה.
מסכים ולא מסכיםגון דו

הרבה פעמים צניחת חשיבות האידיאלים בגיל מבוגר יותר, לא בהכרח נובעת מהתבגרות,אלא מפשוט משחיקה רוחנית. אז כמו שמתפללים פחות(ופחות בכוונה) ולומדים תורה פחות,אז השאיפות הגדולות לחיים נדחקות לצד,והעיקר נהיה החלום הבורגני הרגיל-בית גדול,מכונית גדולה וכמה ילדים-רק עם יפה על הראש וכיסוי ראש(חלקי).

אבל,מדרשת הרובע ותורת החיים בגדול זה יהיה אולי כזה נכון(אגב זה בהנחה שהבחור והבחורה בהחלט תואמים אחג לאחד את המוסד בו הם לומדים,אני יכול להעיד על עצמי למשל שאני אישית לא תואם בהשקפותיי אחד לאחד את השקפות הרבנים שלי,זה לא אומר שאין ילי אידאולוגיה אבל היא לא בהכרח חופפת עם המקום בו אני לומד. אצלי ספציפית זה בגלל שאני לא יודע האם קיים בכלל מקום זה,אז אני נאלץ להסתפק בקירובים הכי טובים...)

לא רק בגלל הצבא,אלא גם בשאלות אחרות-מגורים בעיר מעורבת(דתיים חילונים למשל) וכיוצא בזה.

אבל בהרבה מקרים אחרים זה לא נכון,והכיוון עליו מדבר דודי הוא בהחלט במקום-האם אפשר לפרק את השוני האידיאולוגי למסקנות פרקטיות. לכן,נניח תמיד היה מגוחך בעיניי(וידוע לי על מקרים) שבו "ממלכתיים" לא ייצאו עם "לא ממלכתיים"(נניח ישיבת בית אל).אני מנסה לחשוב באיזה מובן זה יבוא לידי ביטוי?

כמובן ישנה האפשרות שלאחר עשרים שנות נישואין מאושרות-הבן הבכור יגדל ויתגייס,ומפקדו חלילה יגיד לו להשתתף בעקירת מאחז. במקרה זה תורה לו האם הממלכתית-לא להשתתף בעקירה אך לא לסרב,ואילו האב  הלא ממלכתי יורה לו לסרב-אכן זו סיטואציה שישר תפרק את הבית.

השאיפות הרוחניות צריכות לתאום באופן כללי,וצריך להכיר בזה שלא כולם חייבים לחשוב אותו דבר ו"שבעים פנים לתורה" (עם הגבלות פרקטיות מסויימות כמו שאמר דודי). ועוד דבר שצריך להכיר בו,שלא כל מי שלומד במוסד מסויים זה בהכרח אומר שהוא מצטט כמו תוכי כל מה שאומר ראש הישיבה שלו,וגם מזדהה אתו

ידועה הבדיחה על ראש ישיבה אחד שאמר לראש הישיבה השני:

"אתה גדול יותר מהמהר"ל מפראג!!!"

ראש הישיבה השני נדהם ואמר:"אני? למה?"

ענה לו:"המהר"ל מפראג יצר גולם אחד,אתה יצרת 400  גלמים"

אמנם יש מקומות ששואפים לכך,אבל אני מקווה מאוד שאנחנו לא שם...

מסכימהעמית-טליה
למרות שגם הרב וישלצקי יוצא נגד כל התארים האלה..
אבל לפעמים הם נצרכים
בדיוק כמו התארים דתי לאומי,חרדי,חסידי

יש לאדם כיוון בראש והוא רוצה להתאים את בחירותיו ולא לצאת עם 7000 בחורים שהם בכלל לא הכיוון שלו.

לדעתי פשוט צריך לקדש את המושג הזה (קידוש החול,שם,שם)
כי מלכתחילה זה לא מושג שגוי
מה רע שאדם יגיד שהוא דתי לאומי והוא מאמין בהשקפה ובאמונה הזאת
ומה רע שאדם יגיד שהוא חרדי והוא מאמין בהשקפה ובאמונה הזאת

בדיעבד היום ניהיה שנאה (לענ"ד אפילו לא סמויה)ניהיה גם תחרות בישיבות
והוצאת דיבה על ישיבות אחרות.
אם נחליט שיש שוני,שוני מבורך ויפה
ולא צריך לשנוא או לחשוב שהאמת בכיס שלי השוני הזה רק יגדל ויעלה את עמ"י ולא יוריד.

את מתחתנת עם האדם לא עם הישיבה....אפוש

בס"ד

אני מכירה כל כך הרבה בחורים ובחורות שהם בכלל לא בקו של הישיבות /אולפנות/מדרשות שלהם...

"כל מקרה לגופו"..

בהצלחה

אפרת

אפרת יקירתי..אנונימי (פותח)

ב"ה.

גם אני פעם חשבתי כמוך אבל כמו שדודי אמר(וכך אומרים בעלי הנסיון ) ברור שזה לא מחייב כלום ולא צריך ללכת עם "הראש בקיר " על איזשהי ישיבה מסוימת או לפסול בחורים בגלל ישיבה . אלא ללכת ולבדוק לגופו של עניין אבל בחירה בסיגנון של ישיבה כן נעידה על העדפות של הבחור ועל דרך חיים מסוימת..

ואם יש אפשרות לבדוק בישיבה שהמליצו לי עליה שהיא מתאימה לדרך חיים שאני רוצה .. אז למה לא?

סליחה כמו שאלעדי אמר..לא כמו דודי..אנונימי (פותח)
לא סולחדודי25
ואני יכולה להעיד על עצמי.....אור77

בהקשר למה ש'אפוש' כתבה.

על הישיבותצרויה

הישיבה יכולה בעיקר להעיד על הסיגנון לימוד שבה ולא בהכרח על הבחורים שיצאו משם, בסופו של דבר כל אחד מגיע למה שהוא רוצה ומעצב את עצמו כפי שהוא רואה לנכון, כמו כן בכל ישיבה יש לבחורים את ההתלבטות אם לצאת לעבוד מתוך אידיאל של תורה ועבודה או להישאר בשיבה וללמוד מתוך "תורתו אומנותו".

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

נכון מאודadvfb

המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה, 

ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.

לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה

באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד אישאחרונה
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי

אולי יעניין אותך