הרבה פעמים צניחת חשיבות האידיאלים בגיל מבוגר יותר, לא בהכרח נובעת מהתבגרות,אלא מפשוט משחיקה רוחנית. אז כמו שמתפללים פחות(ופחות בכוונה) ולומדים תורה פחות,אז השאיפות הגדולות לחיים נדחקות לצד,והעיקר נהיה החלום הבורגני הרגיל-בית גדול,מכונית גדולה וכמה ילדים-רק עם יפה על הראש וכיסוי ראש(חלקי).
אבל,מדרשת הרובע ותורת החיים בגדול זה יהיה אולי כזה נכון(אגב זה בהנחה שהבחור והבחורה בהחלט תואמים אחג לאחד את המוסד בו הם לומדים,אני יכול להעיד על עצמי למשל שאני אישית לא תואם בהשקפותיי אחד לאחד את השקפות הרבנים שלי,זה לא אומר שאין ילי אידאולוגיה אבל היא לא בהכרח חופפת עם המקום בו אני לומד. אצלי ספציפית זה בגלל שאני לא יודע האם קיים בכלל מקום זה,אז אני נאלץ להסתפק בקירובים הכי טובים...)
לא רק בגלל הצבא,אלא גם בשאלות אחרות-מגורים בעיר מעורבת(דתיים חילונים למשל) וכיוצא בזה.
אבל בהרבה מקרים אחרים זה לא נכון,והכיוון עליו מדבר דודי הוא בהחלט במקום-האם אפשר לפרק את השוני האידיאולוגי למסקנות פרקטיות. לכן,נניח תמיד היה מגוחך בעיניי(וידוע לי על מקרים) שבו "ממלכתיים" לא ייצאו עם "לא ממלכתיים"(נניח ישיבת בית אל).אני מנסה לחשוב באיזה מובן זה יבוא לידי ביטוי?
כמובן ישנה האפשרות שלאחר עשרים שנות נישואין מאושרות-הבן הבכור יגדל ויתגייס,ומפקדו חלילה יגיד לו להשתתף בעקירת מאחז. במקרה זה תורה לו האם הממלכתית-לא להשתתף בעקירה אך לא לסרב,ואילו האב הלא ממלכתי יורה לו לסרב-אכן זו סיטואציה שישר תפרק את הבית.
השאיפות הרוחניות צריכות לתאום באופן כללי,וצריך להכיר בזה שלא כולם חייבים לחשוב אותו דבר ו"שבעים פנים לתורה" (עם הגבלות פרקטיות מסויימות כמו שאמר דודי). ועוד דבר שצריך להכיר בו,שלא כל מי שלומד במוסד מסויים זה בהכרח אומר שהוא מצטט כמו תוכי כל מה שאומר ראש הישיבה שלו,וגם מזדהה אתו
ידועה הבדיחה על ראש ישיבה אחד שאמר לראש הישיבה השני:
"אתה גדול יותר מהמהר"ל מפראג!!!"
ראש הישיבה השני נדהם ואמר:"אני? למה?"
ענה לו:"המהר"ל מפראג יצר גולם אחד,אתה יצרת 400 גלמים"
אמנם יש מקומות ששואפים לכך,אבל אני מקווה מאוד שאנחנו לא שם...