זוכרים את השאלה ההלכתית שעלתה בנוגע לכרטיס מעבר?ותן טל

האם מותר להעביר אותו למישהו אחר, וכו'...?

אז השאלה כבר לא רלוונטית .

מיום שישי שעבר, אין יותר כרטיסי מעבר מודפסים - כרטיס מודפס תקף לנסיעה אחת בלבד - ולפי מה שהבנתי גם ברכבת, ברגע שירדת מהרכבת שעלית עליה, ונניח, עלית על רכבת אחרת - זה לא תקף (כנראה שהכרטיס רושם את מספר הנסיעה או משהו כזה...) - ככה שגם להעביר כרטיס רכבת למישהו שיעלה על רכבת אחרת, זה בלתי אפשרי - וכמובן, בין רכבת לאוטובוס ולהיפך. האפשרות היחידה כן "לעקוץ" זה להעביר את הכרטיס למישהו אחר שבדיוק עולה לרכבת - אותה רכבת שאתה יורד ממנה - ואז זה בעצם כאילו לא "כרטיס מעבר" כי הוא ממשיך באותה רכבת...

מיום שישי, ניתן להשתמש בכרטיס מעבר רק ברב קו - אישי או אנונימי.

כנראה בין השאר זאת הייתה המטרה של אלו שהחליטו על כך - למנוע העברת כרטיסים בין אנשים...

זה הדבר המטומטםנקודה טובה
שבגללו נתקענו יום שישי!!!!!
היינו צריכים למלא את כל הרבקוים בכסף רק בשביל המעבר! ואז................זה לא נתן להעביר ברכבת!!! מעצבן ברמות...
מזל שבאוטובוס זה הסתדר ועבר..
מעצבנים.
אבל תראי את הטוב שבעניין -ותן טל

החשש שהכרטיס בטעות ייזרק בלי דעת - קטן יותר. כי רב קו יותר מוחשי והסיכוי לזרוק אותו בלי לשים לב, קטן יותר. חוץ מזה שעכשיו אדם שנוסע בתדירות נורמאלית, פשוט יקנה כרטיסייה, ולא יצטרך כל פעם מחדש לשלם בכסף... (לי אישית זה לא משנה, כי אני עם חופשי חודשי, אבל בכללי...).

ונכון שיש את זמן ההסתגלות הראשוני - אבל אני מניח שעוד פחות מחודש רוב הנוסעים הרגילים של הרכבת ידעו את זה וידעו להיערך מראש...

אמממ...כן, אנינקודה טובה
לא אומרת שאין בזה הגיון..זה רק מעט מעצבן שעכשיו אני גם צריכה לזכור כמה נסיעות יש לי ברבקו ששיכות לירושלים וכמה כסף יש לי באזור שאני גרה..
מזל שלא עלה לנו מבקר יום שישי..למרות שאם כן, הוא היה מסכן...חח..אמא שלי היתה 100 מעלות על זה שהרבקו לא עבר..
מה?? אמיתי? שונאת חוקים שנועדו לחייב אותנו לרב-קו!ניל"ס

ושהדבר העיקרי שיצא מהם זה מסחטת כספים מיותרת (בעיקר מתיירים, וזה יעבוד עליהם!!!!) על דבר שהוא זכותנו!

פטישפטישפטיש

לא

זכותם של החברות להחליט איך כרטיס מעבר יעבוד...ותן טל

קצת התבלבלו היוצרות...תזכרי שלפני שנים מספר כרטיס מעבר היה נקנה במחיר גבוה יותר, וכרטיס רגיל היו קונים במחיר נמוך יותר בלי אפשרו מעבר. החליטו החברות להשוות את המחירים ושכל הכרטיסים יהיו מעבר - זאת זכותם בכפוף לתנאי משרד התחבורה. החליטו החברות להעניק את "מתנת המעבר" רק לרוכשים באמצעות רב קו - גם זה זכותם, בכפוף לתנאי משרד התחבורה.

הרי בסופו של דבר לא מונעים ממך לקנות כרטיס נייר - את קונה אותו אבל הוא משמש לנסיעה אחת בלבד.

לעומת זאת - הנוהל החדש ימנע גניבת כספים רבה הרבה יותר מאותם חברות שבונות על כך שכל נוסע רוכש כרטיס - ומה שקרה במשך שנים זה שהאנשים היו מעבירים את הכרטיס לאחר שגמרו לנסוע, לנוסע אחר שלא קנה כרטיס.

בהערכה מאוד מאוד מאוד גסה הייתי מהמר (בתור נוסע קבוע זה חודשים ארוכים ברכבת הקלה ובאוטובוסים) שהחברות הפסידו על כך עשרות מליונים בשנה! לא צוחק!

גם לגזול מחברה פרטית גדולה וחזקה ככל שתהיה, זה לא צחוק...

ממש לא נכון.כתר הרימון

ואני אסביר:

קודם כול, זה עניין של משרד התחבורה.

בעבר העלו את המחיר של נסיעה בודדת, ולכן אפשרו את המעבר. 

כמו כן, בעיקר בגלל הרכבת ובכלל בגלל כל מערך התחבורה - אין אפשרות להתנייד בעיר בלי מעבר.

העניין של מעבר ברב-קו לא צודק.

לענ"ד בעיקר בגלל שאז - חובה עליך להחזיק כרטיס רב-קו. ממש כפייה! 

מכריחים אותך להנפיק אותו - אחרת לא תקבל את ההנחות המגיעות לך.

מי שירושלמי או נוסע קבוע בתחבורה הציבורית - מסתדר עם זה יפה.

אבל מה עם כל האנשים שנוסעים בתחבורה ציבורית לעתים רחוקות בלבד?

ילדים שפתאום נוסעים עם הוריהם? מבוגר שממעט לצאת מן הבית?

וכדומה.

דבר נוסף הוא ה'ותיק'.

כן, כן, בטח סבתי בת ה-80 בלי עין הרע תעמוד בתור במשך זמן רב כדי להנפיק את הכרטיס...

וכל האנונימי שלהם - לא מסבירים לאנשים שכך הם לא יכולים לקבל את ההנחות כגון נוער/ותיק/סטודנט.

כבר הסברתי לאדם שאמרו לי על הכרטיס בעמדה ברחוב את החסרונות של הכרטיס האנונימי.

עלק 'עמדות נוספות'.

מסתבר שזה קיבל את אישור משרד התחבורה.ותן טל

ואם באמת המחיר של נסיעה בודדת ללא מעבר היה נמוך ב30 אגורות כמו בעבר - אז לדעתך זה כן היה בסדר?

העובדה היא שכיום, החברות מפסידות כספים רבים מאוד מהעברות הכרטיסים האלו. זאת הדרך היחידה לגבור על העניין הזה.

לא יודע, אני אישית, חושב גם על הצד של החברות בעניין הזה  - וכיוון שזה הדרך היחידה שלהם להגן על הרווחים שלהם - וה"מחיר" שכל אחד צריך "לשלם" על כך הוא יחסית לא גבוה - אזי, בשיקלול על, אני מאמין שזה בסדר...

להוציא כרטיס רב קו זה דבר חד פעמי - ובדיוק כמו שסבתא שלך צריכה לעמוד בתור לקבל דרכון לטיסה לחו"ל/ כל משרד או שירות ציבורי אחר שמצריך עמידה בתור (אגב - אפשר גם לשבת ) - ככה גם כאן - פעם אחת היא תעמוד בתור, ולאחר מכן למשך שנים רבות הרב קו שלה יהיה אצלה, וטעינה שלו זה עניין באמת פעוט - אפילו יותר מאשר קניית כרטיס - כיוון שניתן לטעון את הרב קו בכמה נסיעות בפעם אחת.

בעניין האנונימי - לא נכון! בוודאי שהסבירו לאנשים את ההבדל בין האנונימי לבין הרגיל - גם הדיילים בכל העמדות וברכבת הקלה, וגם עלוני הפרוספקט שחולקו בשבועיים האחרונים ברחבי ירושלים!

ומי שלא רוצה אנונימי בחמישה שקלים, יצטרך להשקיע חד פעמית זמן להנפקת כרטיס אישי - ונגמר הסיפור...

אף אחד לא חולק על העובדה שזה באישור משרד התחבורהשמואלג

אבל אני בספק גדול אם המטרה הייתה למנוע את ה"גניבה" הזו של כרטיסים.

החשיבה שלך, עקרונית, לא נכונה כלל בעיניי.כתר הרימון

אתה מתייחס אל חברת האוטובוסים כאל חברה פרטית. 

וזה לא נכון!

זה לא חברה פרטית! זו חברה שכפופה למדינה.

ולכן, אין פה את עניין הרווח האישי כמו הדאגה לאזרח ולמערך התחבורה במדינה.

מי ששילם על הנסיעה - זכאי לה, גם אם הוא שילם מזומן ולא דרך הרב-קו.

בעניין האנונימי - אני עדיין טוענת כך! עוד לא שמעתי אותם אומרים: אם יהיה לך אנונימי - 

תשלם מחיר מלא בלי ההנחה המגיעה לך.

איפה הדאגה לאזרח הפשוט???

גם לאדם ממוצע ההמתנה הלא-הגיונית שלהם בלתי אפשרית! 

ועוד יותר לאוכלוסיות 'חלשות'.

זאת חברה פרטית שכפופה למדינה. אבל היא פרטית.ותן טל

היא לא חברה ממשלתית. כל חברה ברמה כזאת או אחרת במדינה כפופה למדינה - אבל זה לא אומר שהיא חברה ממשלתית...

אומנם המדינה יכולה לפקח על המחירים, וכו' - אבל זה כמו שהיא מפקחת על מצירים מסויימים של מוצרי צריכה (חלב, לחם...) - זה לא הופך אוטומטית את כל החקלאים והמאפיות להיות חברות ממשלתיות.

חברות התחבורה הציבורית - מטרתם להרוויח כסף. בשביל זה הם קמו - כמובן, על ידי כך הן מספקות שירותי תחבורה לציבור - אבל זה רק בגלל שזה רווחי... 

חברת סיטיפש לא הייתה לוקחת את הפרוייקט של הרכבת הקלה אם היא לא הייתה רוצה להיות רווחית...

בטח שהרווח האישי של החברה מעניין אותה - כמובן, בכפוף לתקנות משרד התחבורה - אבל לא ראיתי בנתיים שהם עוברים על משהו שמשרד התחבורה קבע. הכל בשיתוף פעולה.

ובוודאי שיש אינטרס להגן על הרווחים שלהם גם אם זה כרוך בטרחה מסויימת מצד האזרח. גם כאשר סבתה שלך צריכה להתאמץ להוציא את הארנק מהתיק ולשלוף את הכרטיס על מנת להציג אותו בפני המבקר - את יכולה לטעון שזה לא הגון ולא לרווחת הנוסע - אבל בסופו של דבר, חברה צריכה להגן על הרווחים שלה.

האם היית מעדיפה, נניח, שהחברה תעמיד פקחים רבים בכל התחנות, וברגע שרואים מישהו מעביר למישהו אחר כרטיס, היו קונסים אותו על המקום בקנס מוגדל? אני מאמין שזה היה מכניס להם הרבה יותר כסף אבל גם היה גורם למירמור רב הרבה יותר מאשר המירמור  שהמהלך הזה גורם...

אני נשמע עכשיו כמו אחד שממש לא אכפת לא מהאזרח הקטן - אבל זה לא נכון, אני פשוט משתדל לראות ראייה כוללת יותר...

הזכות שעלי דיברתי היא אותה זכות שהתכוונת אליהניל"ס

הזכות לפי משרד התחבורה שמחיר כזה יאפשר לנוסע נסיעת המשך, לכן נקבע המחיר האחיד! זה מה שאתה אמרת!

מה שאני אמרתי הוא שהחוק נועד לחייב אותנו לממש אותו רק בתנאים המתאימים להם (דהיינו הרב קו).

ופשוט העניין שלא הפסידו כסף מזה שהעבירו. הדיון שהיה אז היה מוסרי- האם מוסרית אדם יכול להעביר את הזכות שלו לנסוע? מבחינה כלכלית אין הבדל, אותו מספר אנשים ייסע.

מה שכן יקרה עכשיו זה שהרבה אנשים יקנו כרטיס מספר רב של פעמים באותה נסיעה רק בגלל שאין להם רב קו, למשל, כמו שאמרתי- תיירים, שממלאים בהמוניהם את ירושלים!

זה בעיקר מעצבן אותי, אפילו שהחלקתי את זה שכבר הרבה זמן מותר לקנות כרטיס הלוך-חזור רק ברב קו, כאן המסחטה עובדת שעות נוספות.

ושנייה לפני ששלחתי ראיתי את ההודעה של כתר, וחותמת על כל מילה שלהכן

ברור שהם הפסידו מכך כסף! את לא מבינה?ותן טל

מציאות יומיומית שראיתי - אדם יורד מהרכבת ומוסר את הכרטיס שלו למישהו אחר, שנוסע בלי ששילם שקל על כך.

כל יום מאות ואלפי שקלים נלקחים בכך מהחברות. העניין המוסרי היה האם הלכתית זה בסדר או לא - אבל אין חולק על כך שזה גרם לחברות "הפסד" מסוים - השאלה הייתה רק האם ההפסד הזה בסדר או שהוא אסור הלכתית...

אם זה היה העניין היו יוצאים בקמפיין הסברה...שמואלג

אפילו לא כתוב שאסור...

מה זה יעזור שיצאו בקמפיין הסברה?ותן טל

ומה היה עוזר אם היו כותבים שזה אסור? זה לא היה מונע את המעשה...אף אחד לא באמת היה יכול לפקח על זה...

אבל אתה מוזמן להפנות אליהם שאלה ולשאול אותם מה הקטע...נשמח אם תכתוב כאן את תשובתם הרשמית

זה אולינקודה טובה
היה עושה קצת מצפון לאנשים..אלו שיש להם..היו נחסכים כמה..
אני מאמין שאנשים שיש להם מספיק מצפון, מראשותן טל

לא היו מעבירים את זה. ומי שמעביר- גם אם היו אומרים שאסור, לא היה מקשיב להם - לא משנה אם מסיבות הלכתיות או שהלכה לא מעניית אותו...

(אגב - בניגוד למה שמישהו קישר לכאן לפני זמן מה תשובה של רב על כך שמותר להעביר כרטיס מעבר - ראיתי תשובה לאחרונה של הרב אבינר על כך שזה אסור ולא מוסרי...).

לא בהכרחנקודה טובה
עובדה שיש אנשים שהעבירו בתמימות כי חשבו שאין עם זה בעיה ובתכלס אם היו אומרים להם אז הם לא היו מעבירים..ואני בטוחה שיש כאלו
טוב, אבל את מסכימה איתי שגם אם היה קמפיין כזה,ותן טל

זה לא היה פותר את התופעה בכללותה - נכון?

והמהלך הנוכחי - כן.

ככה שיש עניין לעשות את המהלך הנוכחי ולא להסתפק בקמפיין הסברה...

לא, לא באלי להסכים איתך!נקודה טובה
סתם..ברור שזה לא היה פותר את התופעה בכללי אבל לפחות זה היה במודעות לאנשים..
וכן, זה הרבה יותר ברור וחותך. חוץ מזה שלדעתי,אבל צריך לומר אותה ממש בשקט.................

אנשים התרגלו לחיים טובים עם כרטיסי מעבר..זה הטבה של החברה ובתכלס היא ממש לא חייבת לתת את זה...
|הצילו|
|בורחת רחווווווק|
זה לא הטבה של החברהשמואלג

זה החלטה של משרד התחבורה (כנראה בשילוב עם תוכנית אב לתחבורה בירושלים) שבגלל מבנה התחבורה בעיר צריך מעבר.

ויותר מזה, שינו את מבנה התחבורה על סמך זה!

לא הפסד ממשי, רק הפסד רעיוני-תיאורטיניל"ס

לכן זו בעיקר שאלה מוסרית.

תוסיף על זה את העובדה שהעלאת המחיר למחיר אחיד הכולל מעבר + ההנחה** (שלפעמים לא התממשה) שצריך מעבר באופן גורף בגלל שהם גרמו לזה שנצטרך מעבר באופן גורף כי זה כל כך פשוט ולא דורש מאתנו שום דבר....והרווחים היו גדולים מלכתחילה באופן מעשי ולא רק תיאורטי!

עריכה:

**"הנחה" הכוונה פה לא לעניין כספי אלא הנחה מחשבתית, כן?

למה לא הפסד ממשי? ממשי ביותר!ותן טל

בלי קשר להעלאות אחרות וכו' - תנתקי את זה רגע, כי זה לא בסדר לערב משתנים נוספים בשאלה. כרגע אנחנו מתמקדים בשאלה האם אגד וסיטיפס הפסידו כסף באופן ישיר מכך שאנשים העבירו כרטיס מעבר מאחד לשני - ובכך, שני אנשים שבכל מקרה שניהם היו נוסעים ברכבת - משלמים מחיר של נוסע אחד! במקום שניים!

אם זה לא הפסד ממשי, אז מה זה כן?חושב

וזה לא משנה כמה רווחים יש להם וכמה לא - אלא השאלה האם המעבר לשיטה החדשה תגרום שהם יפסידו פחות כסף מהעברות כאלו או לא...

אתה דובר של חברת סיטיפס או אגד?כתר הרימון

או שאתה באמת לא רואה את ההפסד של כלל הציבור????מבולבלמבולבל

אני רואה זה מול זה.ותן טל

אסור כבר לראות גם את ההפסד של החברה מעניקת השירות עצמה????

אני רואה את ההפסד כאן, ואת ההפסד כאן - וההפסד של כלל הציבור נראה קטן בהרבה מאשר ההפסד של החברה, שמפסידה בעבקבות כך כספים רבים.

המציאות היא שהוצאת כרטיס רב קו אישי לא עולה כסף, והוצאת כרטיס אנונימי עולה חמישה שקלים - כסף באמת קטן. תור בדרך להוציא את הכרטיס האישי - נכון - אבל זה לא סוף העולם, לדעתי... בסופו של דבר הרב קו הזה הוא שימושי ולדעתי ילך ויהיה שימושי יותר ויותר עם השנים...

בדיוק כמו שאתה מחכה בתור להוציא תעודת זהות, להוציא דרכון, להוציא כרטיס בקופת חולים - ככה גם כאן, וזה חד פעמי ממש - מעבר לכאן, ניתן להטעין את הכרטיס בכל תחנת רכבת קלה או בכל אוטובוס - באוטובוס במזומן בלבד וברכבת הקלה גם באמצעות אשראי.

תיירים מחו"ל - ובכן, זה מיעוט לדעתי, וכמו כן - גם הםם תיאורטית יכולים להוציא כרטיס רב קו אנונימי. מה שכן - צריך שילוט נכון שיסביר את השינויים, זה כן...

אבל אחרי הכל - כמו שכבר אמרתי - אני כן חושב שזכותה של החברה - כמובן בכפוף לתקנות משרד התחבורה - להחליט החלטות כאלו ואחרות...

מתי מתחילים כבר את הערך צבור בירושלים????מופים

נמאס כבר מהבלגן שזה עושה לנו!!!

לא הבנתי את השאלה?ותן טל
אצלינו יש כבר ערך צבורמופים

אתה לא קונה "כרטיסיה" אלא מטעין כסף ברו קו בהנחה, ומשלם על נסיעה בודדת מחיר מלא עם הרב קו

והכסף שיש לך ברב קו תקף לכל סוגי הכרטיסיות

אבל יש מחירים שונים לפי סוגי הכרטיסיות...ותן טל

כלומר, אפשר לקנות כרטיסייה של 10/15/20 נסיעות - ולכל אחד יש רמת הנחה אחרת.

אז אתה מדבר על הנחה קבועה שלאחר מכן המחיר אחיד? טוב, אולי...תציע לסיטיפס ולאגד...

כן, זה הנחה קבועהמופים

ואני לא צריך להציע

זה משרד התחבורה שיכריח אותם, אל תדאג

רק שזה לוקח הם זמן משום מה

אז תלחץ על ציפי חוטובלי .ותן טל
רמת ההנחה שווה בכולםשמואלג
אם אני זוכר נכון זה שונה מעט... (למרות שאני בעיקרותן טל

בחופשי חודשי, אז יש מצב באמת שאני לא זוכר נכון).

אז כנראה אתה לא זוכר נכוןשמואלג

ההנחה תלויית אדם.

לא...לא דיברתי על הנחות של סטודנט וכו'...ותן טל

לא הבנו זה את זה...

הנחות כאלו, במילא אפשר לקבל רק עם כרטיס אישי - אני מדבר על הנחה בלי קשר למעמד האדם - הנחה שניתנת אם אתה קונה כרטיסייה...

הנחה של כרטיס אישי נוער/סטודנט/ותיק - זה אתה צודק, זה הנחה קבועה...

גם הנחות אחרות קבועותשמואלג

קניית כרטיסיה מקנה 20% הנחה.

זה ההנחה הרגילה

וזה עוד אמור להיות ערך צבור כל החברות יחד...כתר הרימון

משרד התחבורהפטיש

דרך לחייב את האנשים להיות במעקב של האח הגדולנפשי תערוג

ואם כבר, אפשרי עדיין ברכבת

נוסע שיורד יכול לתת לנוסע שעולה לאותה הרכבת את הכרטיס

את התוכן שלך כבר כתבתי גם אצלי ותן טל

אבל זה מצריך אדם שמראש לא ישלם ויסמוך על כך שמישהו ברכבת יירד וייתן לו את הכרטיס שלו... (או שישלם על כרטיסייה ברב קו שהיא לא ליום בודד...) - זה אולי יתאים למישהו שלא קריטי לו מקסימום לחכות לרכבת הבאה, וכו'...

והנה עוד טירוניה שלי על משרד התחבורה...כתר הרימון

אחד המשרדים החצופים שם!

עלק מטיבים לאזרח.

רק הרעות ראיתי!!!

עצבניעצבניעצבני

בעידן האינטרנט לשלוח מכתבים לכל העולם לא עולה כסףמושיקו
עבר עריכה על ידי מושיקו בתאריך ח' באדר ב תשע"ד 20:15
בעיקר חלק גדול מתושבי בנימין שלוקחים טרמפים  לתחנת דלק ומפסידים הנחת מיגון(כל מי שנוסע מאזור התחנת דלק ורוצה מעבר עולה לו בין 5.2 ל6.9*2[כרטיסית שני נסיעות,המינימום שאפשר לקנות ברב קו])

שכמה שיותר אנשים ימחו זה יעזור

ולתועלת הרבים

פניות הציבור אגד

פניות הציבור משרד התחבורה

נציב תלונות הציבור(להתלונן על משרד התחבורה)

ההפסד הגדול הוא שלהםיוני

כל הרעיון התחיל בכלל כי הם הרגישו צורך להשוות את המחירים של התחבורה בירושלים לערים מרכזיות אחרות בעולם בגלל התיירים ובסופו של דבר מי שלא יהנה מזה זה התיירים 

זה התעללות לשמהשמואלג

אין הגיון שנסיעה במחיר מלא תיתן פחות "זכויות" מנסיעה בהנחה.

בנוסף לנוסעים שלא נמצאים בעיר בתדירות גבוהה

אם כבר מחליטים לתת פחות "זכויות" שיורידו את המחיר.

זה לאו דווקא נסיעה בהנחה...ותן טל

נניח אני, משלם על נסיעה בודד בדיוק אותו מחיר בין אם ברב קו ובין אם בכרטיס נייר - אין לי הנחות מיוחדות.

לגבי הורדת המחיר - זה כבר אני לא יכול להגיד.

אבל חבר'ה - אפילו טיפה לחשוב על כך שעד היום הם הפסידו על כך המון המון כסף - על זה אתם לא חושבים?

אז מה אם לכם אישית זה עוד טיפה מציק - בסופו של דבר אתם אמורים להבין שהעניין שעמד מאחורי זה, בין השאר - הוא מניעת העבר הכרטיסים בין אנשים...

לא יודע - הגם שזה יכול מעט להציק, עדיין אני לא רואה את זה כהתעללות כל כך נוראה - תהליך הוצאת כרטיס איש ו/או אנונימי הוא לא עד כדי כך נורא, ולאחר שהכרטיס קיים - אין הבדל בתשלום...בבדיוק אותו אופן.

לגבי תיירים - אומנם באמת בשביל תיירים זה קצת יקשה, בהנחה שסתם ככה אין להם כרטיס רב קו - אבל אני מניח שרובם המוחלט של הנוסעים בתחבורה הציבורית בירושלים הוא ציבור מקומי, לא תיירים מחו"ל (תיירים בארץ - גם הם יכולים להוציא רב קו בכל מקום בארץ...) - תיירים מחו"ל לרוב נוסעים בהסעות מאורגנות...

אתה בטוח במשפט הראשון?שמואלג

אני לא אמור לשלם על זה שלהם יש בעיית אכיפה (במשהו שבכלל לא הוגדר בברור כאסור)

וכן, יש לי נסיעות שאני משלם עליהם יותר בגלל המהלך (ויש לי רב-קו, הסיבה היא אחרת)

ועוד הרבה אנשים ישלמו על כך בכסף אמיתי.

אם לדוגמה אדם מגיע לירושלים פעם בחודשיים, למה להפקיד אצל אגד כ70 שקל?

הוא מעדיף לשלם מחיר מלא, אבל עכשיו הוא יצטרך לשלם על 2-3 נסיעות!!!

אין הצדקה לזה.

אבל זה יותר נח להם, אז למה לחשוב עלינו?

אפשרות המעבר זאת מתנה של משרד התחבורה והחברות.ותן טל

וכאמור - הוא לא היה קיים עד לפני שנים מספר - וכן, חברים - לא להיתמם - גם אז פעמים רבות נאלצנו לעבור בין יותר מאוטובוס אחד לצורך הגעה ליעד מסוים. (אבל גם בכיוון ההפוך - גם כיום, אם אנחנו ממש רוצים ניתן למצוא דרך למקומות רבים להגיע ממרכז העיר בתוך אוטובוס אחד - אולי ארוך ומייגע, אבל אחד...).

אז משרד התחבורה והחברות החליטו לאפשר מעבר בין החברות באמצעות ה"מעבר" - וזה זכותם המלאה להחליט שהמעבר יתאפשר כעת רק באמצעות הרב קו. 

התרגלנו מהר מידי לפינוק הזה.

אני מניח אם ככה שאתה היית מעדיף שהמצב שהיה בעבר ימשיך? שכרטיס לנסיעה בודדת יעלה 6.6, נגיד (כי גם הייתה עליית מחירים בלי קשר לרב קו) - ולא יאפשר מעבר, אבל יתאפשר לקנייה בנייר - ואילו מעבר יתאפשר אך ורק ברב קו, ויעלה 6.9?

בכל מקרה אם הם רוצים - זאת זכותם לגמרי.

ואתה לא משלם על ככך שהם לא אוכפים - זה דבר שבאמת לא ניתן לאכיפה, ולכן גם לא היה הגיוני לרשום שזה אסור - כי אין אפשרות לאכוף את זה - אבל אם הם רוצים להילחם בזה בכל זאת, אזי הדרך שלהם לעשות את זה, זה כמו עכשיו, באמצעות מעבר ברב קו בלבד...

תחזור רגע לימים שעברו, לפני לא הרבה מידי שנים, שבהם בכל מקרה על כל מעבר בין אוטובוס היית משלם כסף מלא... ולא הייתה בכלל אפשרות מעבר פעם! והיום יש! אז להתלונן זה טיפה מופרך...

לגבי "הפקדת כסף אצל אגד" -  אתה לא מוכרח, להפקיד סכום כזה... אתה יכול לקנות כרטיסיית שתי נסיעות - במחיר רגיל, וזה דבר שהוא לחלוטין לא מופרך...

ובכל מקרה, משאירים בפניך את האפשרות לרכוש כרטיס מנייר, רק שאז מוסבר לך שאתה לא תקבל בכך את אפשרות המעבר.

תחשוב על זה כעל פרימיום שמקבל רק אדם שעומד בתנאים שמשרד התחבורה קבע...כי בסופו של דבר זאת אפשרות פרימיום!

נכון שזה יותר נוח להם - אבל זה גם בסדר לגמרי.

ואם אתה רוצה ש"יחשבו עלינו" - אז עד הסוף, תדרוש שגם יורידו בשליש את המחיר. גם את הם הרי ירוויחו, לא? אבל ברור, יותר נוח להם להרוויח יותר - ולכן הם מבקשים יותר... האם יש בכך פסול?

אתה פשוט לא צודק עובדתית והיסטורית.כתר הרימון
זה לא מתנהשמואלג

משפטית מותר להם.

הגיונית זה לא באמת צודק.

קשה לקרוא לזה פינוק, כרטיס המעבר הוא לא דבר שנעשה מרצון טוב, אלא מעניין טכני של שינוי תפיסת התחבורה בירושלים.

לכן "לא הוגן" מצד אחד לעשות שינוי כזה, ומצד שני לאפשר רק בתנאים מגבילים לנצל אותו.

האפשרות לעשות כרטיסיית 2 נסיעות ממתקת קצת את הגלולה.

אבל אם באמת המטרה הייתה למנוע מעבר כרטיס מעבר (תופים) אז היו מאפשרים לקנות כרטיס בודד ברב-קו...

זה אכן צריך ללחוץ על משרד התחבורה...ותן טל

בזה אתה צודק - הרי בסופו של דבר מדובר רק בעניין טכני בלבד, והחברה לא מרוויחה אגורה אחת יותר על כך שאתה טוען כרטיסייה של יותר מנסיעה אחת (למעשה, אפילו להיפך - אדם שטוען 10 פעמים כרטיס בודד, ישלם יותר מאשר אדם שקונה בפעם אחת כרטיסייה של 10 נסיעות).

למאבק על זה שיאפשרו לקנות כרטיס בודד ברב קו - אני מוכן להצטרף אליך בשמחה

יש סיכוי שהם כן מרוויחיםשמואלג

יושב אצלם הכסף...

ולהבנתי על כרטיסייה הם מקבלים תשלום כלשהו ממשרד התחבורה.

נסחתי להם מכתב באינטרנט והוא נמחק (בגלל שלא שמתי תעודת זהות, חצופים!!! מה זה ת"ז???)

רגעע אבל לא הבנתייי!!!!הודעה

אז עכשיו כן יהיה כרטיס מעבר רק ברב קו? וכרטיס מעבר של יותר מרכבת ואטובוס אחד [כמו שהיה עד עכשיו רק ברב קו?] או שזה תקף רק למעבר בין רכבת או אוטבוס אחד?

ומי שאיןלו רב קו?

אויי הסתבכתייי

הכרטיס מעבר יהיה ברב קו בלבד - אבל אותו מעבר כמוותן טל

היום - כלומר, נסיעה בלתי מוגבלת בטווח 90 הדקות... מעברים חופשי...

ומי שאין לו רב קו - ייאלץ להוציא רב קו אישי או אנונימי לצורך קניית כרטיסי מעבר...

רב קו אנונימי?הודעה

אוישש איזה תסבוכת, זה טוב רק למי שגר בירושלים וגם זה בקושי.. מבחינת הגזל זה מעולה אבל..

לתיירים [שזה הרוב] או למי שמגיע לירושלים פעםם ב100 שנה זה סתם מבאס

אויי  הטכנולוגיה הזאת אפאטי

מצחיק שיש אנשים נדיביםצפורה

שמשאירים את הכרטיס אחרי שהם נסעו בו כבר בעמדת התשלום ברכבת (איפה ששמים את הרב-קו..) בתמימות כי הם חושבים שזה עוד שווה משהו לנוסע הבא..

צהריים טובים, אני בן 25 והוצאתי סיפור קצר לאורסופר צעיר

בשעה טובה, הוצאתי לאור את ספרי הראשון באמזון

אני מחפש אנשים שיקראו אותו ויתנו לי פידבק, הספר זמין בחינם למשתמשי קינדל אנלימיטד.

אם אתם משתמשי קינדל אנלימיטד אשמח לשמוע מכם את דעתכם (קשה לי לבקש ממישהו לשלם על ספר של סופר לא מוכח).

https://www.amazon.com/dp/B0GCVFXHKP

למי שמחפש,נחלת

ביה"ס לזוגיות בואי כלה <zoogyot.gmail.com@send.ravmesser.co.il‏>

יש לו תובנות חשובות, לדעתי, לכל מי שמחפש.

אין לי שום נגיעות בנ"ל.

האם אחרי שמחת תורה התשפ"ד הפכתם לאנשים טובים יותר?זיויק

או שנשארתם אותו הדבר?

ומה המשמעות למה שעברתם? או שלא עברתם..

לצערי לא. אותו בן אדם.צע
חח מה יש לפרט?צע

ובכל זאת..

המלחמה יכלה לנטוע בי גבורה, מסירות נפש, רצון לחיים משמעותיים יותר בשל הידיעה כמה חיי אדם נגדעו... איזה אנשים איבדנו שיש להשלים את החלל שלהם..

לא זכיתי שקרה..

מבין אותךזיויק
לפחות אתה מרגיש וזה המון
המילואים השפיעו..ולא לטובהנחמד מאוד
חושב שיש השפעות לא קלות על החיים שלנו מהמילואים שזה די קשור לשמחת תורה תשפד
בעיקר עייף יותרבחור עצוב
שכח לישון צהרייםבנות רבות עלי
..הרמוניה

ב"ה לא חוויתי מקרוב ואני יודעת שאי אפשר להשוות את העוצמה וההשפעה לעומת מישהו שכן, אבל זה כן הוביל לחשבון נפש והוציא אותי משאננות. ברור שהשתניתי. מעבר לזה, בעקבות ה7.10 התבררו לי כל מיני סוגיות כמו היחס לכלל ופרט בעם ישראל (חטופים), שירות- עד כמה, היחס שלי לגיוס בנפרד ולקריאות לגיוס חרדים בנפרד. עד כמה אני מעורבת במה שהעם עובר, כמה אכפת לי ומה אני עושה עם זה. היחס שלי לשמועות קשות וסיפורי זוועה- איך אני מתמודדת עם זה, איך אני מתמודדת עם אנשים סביבי שרואים את זה אחרת ממני ורוצים לשתף אותי... נגיד אני נמנעת מלשמוע סיפורי זוועה, ואני לא אוהבת להגיב בזעזוע ולשקוע בזה אבל מה לעשות כשמישהו שכן בוחר לשמוע בא לפרוק אצלי תזעזוע שלו (בדרך קבע). וגם היה מדהים לראות את ההתעוררות של הזהות היהודית בעם.

תודה על זהזיויק
👍הרמוניהאחרונה
במה לעבוד ומה אפשר לעשות בתקופת חיפוש עבודה?צע

כבר כמעט חודשיים שאני מחפש עבודה.

נראלי שיש מין תום כזה שבע"ה נמצא בקלות עבודה, ולכן זה בסדר לקבל דמי אבטלה נמוכים שנגזרים ממשרת סטודנט..

ואז מגיע הרגע הזה, שאתה מבין שאולי ח"ו זה יכול לקחת הרבה יותר זמן .. ויפה שעה אחת קודם גם לחשוב על הכנסה זמנית וגם על לוז או משהו כזה ..

אני מניח שלרבים מילואים זאת אופציה אבל אין לי כח ורצון לפרט למה, אבל ישמצב גדול שאני מנוע מלעשות מילואים..

(לא עשיתי במלחמה..)

האם יש רעיונות אחרים למקומות עבודה זמניים?

במהלך התואר לא קמתי בזמן אז קל וחומר עכשיו שאני ללא מסגרת.. ואני מניח שאולי עבודה תוכל לגרום לי לבריאות ויציבות .. וכמובן גם להכנסה..

רעיונות אחרים לסדר ויציבות עשיה לימוד והתקדמות בתקופה מאתגרת זו מלבד עבודה זמנית/או על הצד שאתקשה למצוא עבודה זמנית זה גם מבורך..

בתפילה לפרנסה בשפע ולמציאת מקום עבודה מתאים ומספק לכולם.. ואולי אפילו השבוע אעדכן שדברים יסתדרו והתקבלתי😃

תודה רבה..

אולי משלוחים? ראיתי מלא שעושיםזיויק
והכי חשוב להתמקצע במה שאתה טוב
עבודה היא ברכה בלי קשר לתוכן שלהמשה

מה הכישרון הטבעי שלך? מה למדת?

סיימתי לימודי ראיית חשבון ב"ה.צע
לא עולם שאני מכירמשה

בינתיים אני במקומך הייתי יושב בבית ולומד שני דברים לעומק

1.AI

2. אקסל

ולא פחות חשוב מזה את השילוב בניהם.

נשמע רעיון ממש טוב, תודה.צע

אקסל אני מכיר קצת, היה לא מעט בתואר..

וגם יודע שיש קורסים חינמיים..

איך לומדים ai? אתה מכיר דרך או קורס?

ותוכל להסביר מעט מה יש ללמוד בזה? 

אתה צריך בסוף ללמוד איך לעשות את העבודה שלךמשה

כללומר. לנצל את הזמן כדי להתקדם מקצועית ולא רק "לחכות" שמישהו יואיל בטובו להסתכל עליך. כמובן גם הקו"ח שלך יתעדכנו  בהתאם.

לימודי AI ברשת - למה זה לא שורה? 

AI יש לא מעט חומר. הייתי מחפש ללמוד על השילוב בין AI לבין המקצוע שלך. כלומר  איך לשאול שאלות על טבלאות דוחות וחשבוניות וכל אלה. בסוף איך לעשות את העבודה שלך טוב יותר.

אופס… טעותפ.א.
יש בקמפוס ILהרמוניה
אתה כבר עם רישיון רו"ח, אחרי סטאז' של שנתיים?פ.א.

יש הבדל גדול בין סיום לימודי חשבונאות ובין מי שמחזיק ברישיון לעסוק בראיית חשבון.  

אם אתה עם רישיון - חיפוש העבודה הוא שונה מחיפוש מקום לעשות בו סטאז'  

גם כיוון תעסוקתי הוא שונה - עם רישיון אתה כבר צריך לבחור כיוון התמחות / תת-התמחות מקצועי בתחום הגדול של ראיית חשבון.   

מניסיון של הרבה תקופות כאלהעשב לימוןאחרונה

לעשות לו"ז יומי. שכולל לימוד קבוע קודש או חול, אם אפשר כזה שמתקדמים בו.

לקבוע יעדים, כמו ספר קודש מסויים או פרק זמן קבוע או קורס מקצועי אונליין, אפילו סדרת שיעורים תורניים באתר של ישיבה או מכון מאיר

זמני ארוחות יחסית קבועים, ארוחות מזינות.

לשים לב לזמנים האידיאליים בשבילך לשיון ולקום, להתאים את הזמנים של היום למקצב הטבעי שלך.

לשמור על קשר עם אנשים אחרים

לטפח את הבית והסביבה.

למצוא התנדבות- זה משהו שיכול להיות זמני ואחר כך להיפסק או להשתלב בעבודה שתמצא

לחפש פרויקט כלשהו שלך, שאתה רוצה לממש בזמן הבינתיים הזה.

בהצלחה ושיעבור מתישהו

פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר

מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?

יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.

האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?

תגיד אוצר החוכמההפי

תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים

באיזה הקשר זה פורום? 

תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר

ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.

זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.

זה קצת מצחיק אבלנקדימון

מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.

זו פרשנות בלבד.

לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר

כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.

חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.

בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.

אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.

מוזמן לבקר בפורומים הנזכרים.אלה פורומים ברמה גבוההפתית שלג
רמה למדנית גבוההנקדימון
לא מנבאת רמה רוחנית גבוהה.

אני מכיר קצת את הפורומים שם, במיוחד את עצכ"ח הידועה. הלמדנות והחריפות אכן רמה גבוהה, היתר לא תמיד.

לא מכיר. מחיפוש בגוגל זה נשמע לי משהו אחר לגמריפתית שלגאחרונה
בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
להבנתי, סוד ההצלחה של הפורומים שהזכרת הוא שרוב גולשיו עם חסימה חזקה מאוד לרשת, ככה שאין לה באמת "רשת" שמושכת אותם לכל מיני מקומות ומפריעה לריכוז...
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה

לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.

יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולד
אבל לא יודע אם היא סגורה, רק שמעתי עליה מרב שאני מכיר
אני חושב שלתלמידי חכמים שעוסקים בכל רחבי התורהפתית שלג

ובפועל ב95% באותם התכנים שעוסקים בהם תלמידי החכמים החרדיים, הפורומים שהזכרת מספקים את הסחורה שצריך.

זה אפילו יתרון עצום, ומהמקומות הבודדים שבהם יכולים לדון באותה הסוגיה אברך מרמת גן עם אברך בכולל ברכסים וכד'.

אני מכיר יותר את פורום לתורה, והוא באמת נועד להיות מקום סגור יותר מאוצר החכמה, אבל עדיין הוא משרת המון לומדים מכלל הישיבות.

ייתכןרוצה להשתחרר

הבעיה שה'בעל הבית' שם חרדי. אתה יכול לבוא, אבל תרגיש אורח.

באיזה מובן?נקדימון
באווירהרוצה להשתחרר

וגם בתוכן. זה כמו להיכנס לבני ברק. גם אם יקבלו אותך יפה, אתה אורח. כתבת שאתה מכיר את הפורומים. לא הרגשת כך?

צורת החשיבה, המקורות, די הכול. לרוב המנהלים מכבדים את תופשי התורה אצלנו, אבל עדיין הם בעלי הבית.

דברים שאני עושה לפעמים/משה

יחד עם שאר פרוייקטי הווטסאפ של ערוץ 7, הנה עוד אחד: אייטמים מעניינים שאני (או הצוות) דגים מהפורום.

מוזמנים להצטרף. קבוצה שקטה של 2 אייטמים ביום בממוצע .

ערוץ 7 הפורומים - Whatsapp

ילדה שיוצאת מלא פעמים בלילה ממיטת מעבר, מותשים.עינב66

אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?

רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.

מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.

תכתבי בפורוםרקאני

הריון ולידה

פה זה פחות רלוונטי

בפועלנפשי תערוג

מה שיעזור זה להחזיר כל פעם

כל פעם

אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון

עם הזמן זה עובר.

ואתם כהורים.

אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה 

לא נוראנחלתאחרונה

כיף להיות במיטה עם אבא ואמא!  לא נורא בכלל. אם יש מיטה רחבה מספיק

והילדונת לא בועטת נוראות תוך כדי שינה, לא נורא. חושבת שזה נותן בטחון

לילד.  אולי להתפלל על זה, אם זה מפריע? לבקש עצה טובה מהשם?

אנשים שמבינים בכסף השקעות וכוניק זמניק
אני אשמח לשמוע אותכם שם בשאלה קטנה שאלה על חסכון קטן - חיסכון השקעה וצריכה

אולי יעניין אותך