בית שמש מנצחתהמדינאי
טוב עכשיו כבר יודעיםמופים
שאבוטבול ניצח
מעניין מתי יכריז בית המשפט שוב על בחירות חוזרות, הרי צריך שהדמוקרטיה תנצח...
עוד לא סופי, כרגע פער של כמעט 1000 קולות לטובתחיה וקיימת
אבוטבול
(חשבתי שאני המשוגעת היחידה שעדין ערה ועוקבת בדריכות)
לאמופים
זה כבר ברור
מקור?חיה וקיימת
קול ברמההמדינאי
ראיתי עכשיו,
חיה וקיימת
אפשר ללכת לישון 
(למה כ"כ מאוחר? דיברו על קרוב לאחד, עכשיו זה רחוק מאוד מאוד מאחד)
מזל טוב רייב מוישה 
לילה טוב.
סוף כל סוף זה נצחון על בג''ץ השמאלנים הרשעיםלדבר יפה
ובעזרת ה' אבוטבול שהוא ציוני שירת בצה''ל ועושה מילאוים אדם ישר והגון מאוד יוליך את העיר קדימה
משמים לא הסכימו לקיטוב ולשנאה שאלי כהן -עם כל הכבוד לו - בשיתוף בית המשפט גרמו בין אחים
מכאן ואילך - אהבת ישראל אחדות אמיתית בין אחים שבודאי תקרב ותביא את הגאולה אמן
משהו מוזר קורה פהחיה וקיימת
לפי ערוץ 7 ספרו רק 60% מהקולות.
לפי כיכר השבת- אבוטבול ניצח.
מי צודק? ![]()
http://www.kikarhashabat.co.il/האמת-של-הציבור-החרדי-ניצחה-משה.html
בחרדי חרדים אוחזים ב95%חיה וקיימת
מי צודק??? כל עצמותי זועקות לשינה.
ואני לא אלך לישון לפני התוצאה הסופית!! (מאיים)
ערוץ 7 מתעדכן
חיה וקיימת
אם הם מודים אז זה סופי 
פרשתי.
לילה מצויין לכולנו.
הקטעמופים
שלא היה רוב חרדי במועצה
ועכשיו בגלל הערעור יש רוב חרדי

אולי ה' סיבב הכל בשביל זה? |תוהה|חרדי מקורי
ניצחון על הדורסנות, היהירות המשפטית והרוע+mp8
אין לי שום קשר לבית שמש- אבל עשה לי את הלילה.
מזל טוב!
מרדכי
עכשיו אולי יעזבו את העיר הזאת בשקט בלי להמציא בעיות חדשות?
אתה בטוח שאתמול אף אחד לא ירק שם על אף אחד??+mp8
מממ... על זה לא חשבתי...
מרדכי
אז אני יגלה לך...דלוקה...
על חברה שלי שהייתה בעמדה של אלי ירקו פעמיים.(ולא היא לא התחלה לריב איתם...)
אם כך, מיד לבג"צ ויאללה בחירות חוזרות!!!מרדכי
כבוד השר בנט,חרדים =קיטוב ומחלוקת.??מושיקו
בנט: הלילה ייגמר הקיטוב=אלי כהן
בכל אופן מזל טוב לדמוקרטיה שלוחמת נגד דורסנות הבג"ץ...
אז בית שמש לא אוהבת את בנטיוני
מבאס שזה מחזק את שס
לא נורא. העיקר שבנט חטף...+mp8
ילדה גדולהאלעד
גדולה או קטנה-+mp8
כשמבקשי רעתי מאבדים כח- אני לא מצטערת על זה....
מבחינתי הבנאדם הזה קבע את שמו בהיסטוריה הפוליטית בארץ,
לצד כל מיני דמויות הוד שלהן לא נשכח ולא נסלח. (ע"ע טומי לפיד, שולמית אלוני ועוד כמה)
בחירה אומללה שלו,
אבל זה מה יש.
מבקשי רעתךפייגליניזית
אנחנו כמובן ברוסיה הקומוניסטית
לא. אנחנו בארץ הקודש+mp8
הלם, אה?? ?
שוקפייגליניזית
אני כעת בבי"ח, (בגרמניה, אגב)
(היה פיגוע לאחרונה? כלומר איזה הלם זה?)
בואי נשמע - במה בנט מבקש את רעתך?ותן טל
אני מוכן להקשיב, לשמוע, לנסות להגן עליו. אמרת משהו על יהודי - תרחיבי, תסבירי, תני את ההזדמנות להוכיח לך שאת אולי טועה.
תינוקתozd
אין שום מחשבה, העיקר לדפוק את מי שאני חושב שלא בסדר
נורא בוגר
ונא להירגע תודהפייגליניזית
סוף סוף הבנתי למה היו בחירות חוזרותחיה וקיימת
כל הבלגן היה רק בשביל התמונה הזו :
http://www.kikarhashabat.co.il/image.php?id=173691
ובקשה אישית:
לדעתי התמונה הזו מרגשת מאוד ולא חשוב מה ומי, מי שיש לו בבטן דברים שלילים עליה שיעשה טובה, לא לכתוב אותם פה, אל תהרסו לי את ההנאה, בסדר?
ואני לתומי חשבתי שהחרדים לא "נלחמים נגד החילונים".ותן טל
הרי הם טענו כל הזמן שיש הסתה נגדם וש"נלחמים נגד החרדים בבית שמש". ופתאום הכותרת הזאת - חוגגים את הניצחון על החילונים.
הצביעות, הצביעות.
החרדים בבית שמש יודעים טוב ויפה שהם נלחמו נגד החילונים במערכה הזאת, הם התאגדו ביניהם מלכתחילה רק כדי לנצח את החילונים - ובחרו באדם שיהיה לו מירב הסיכויים לנצח (אבוטבול שכבר היה ראש עיר...) - ולכן גם לכאורה האשכנזים "ויתרו" לספרדים, והמליכו ספרדי לשילטון. כל המערכה מלכתחילה גם מבחינת החרדים הייתה - חרדים מול חילונים וציונים. ובבקשה, לא להיתמם. בדיוק כמו שהיה בירושלים, החרדים התאגדו כולם מסביב למועמד אחד בלבד, רק בשביל הסיכוי "לנצח את המועמד החילוני".
וזה עובדה. אחרת, הגיוני היה שהיו רוצים לרוץ מתמודדים חרדים אשכנזים לראשות העיר. אבל כאשר רואים את כל החרדים שהפערים בינם לבין עצמם, כולנו יודעים שהם גדולים -מתאחדים סביב מועמד אחד - קשה להגיד שלא היה פה "מלחמה נגד המועמד החילוני". מההתחלה, מהסיבוב הראשון.
אז בבקשה, שלפחות יפסיקו עם הצביעות - מראש, גם החרדים וגם החילונים והציונים הגיעו עם מטרה מאוד ממוקדת - להמליך על העיר אדם מהזרם שלהם - זה חרדי וזה ציוני. וכאשר הדרך לכך עוברת סביב להתאגד סביב מועמד אחד בלבד, אז כן, האשכנזים מוכנים לוותר לדרעי (ואולי בתמורה לקבל בכהונה הבאה את תמיכת החרדים הספרדים במועמד האשכנזי. מי יודע), וכן, הבית היהודי מוכנים לוותר על המועמדת שלהם ולהתאגד סביב מועמד שיש לו סיכוי גבוה יותר, גם אם הוא חילוני - ובלבד שהוא ציוני.
לא לכבס, לא לשקר - כל צד היה פה במלחמה, כל צד נאבק כדי לשלוט. אז להאשים חד צדדית שרק "נלחמים נגד החרדים" - זה צבוע ומיתמם ממש.
ולי בכלל לא אכפת מי יהיה שם ראש עיר, אני לא גר שם
אפילו לא קרוב, לא מכיר אף אחד מהמתמודדים - אבל כאשר יש צביעות, אני מצביע עליה...
איזה קשקוש! יש לך זיכרון קצר. קצר קצר קצריוני
וזה מעצבן!![]()
להגיד "זה מעצבן" זה קל. תראה לי שהזיכרון שלי קצר.ותן טל
ואם זה נכון, אני לא אתבייש להיות הראשון שיודה שאני סנילי לטווח קצר (כבר היום אימא שלי טוענת את זה לאחר שהיא מבקשת ממני בפעם החמישית באותה שעה ללכת לקנות משהו, ואני עונה - שכחתי
).
אבל סתם שאלה - למה זה כל כך מעצבן אותך שמישהו עם זיכרון קצר? גם אם זה נכון...? שאלה...
אבל מוזמן להוכיח לי שאני טועה. בנתיים לפחות מהכתבה הזאת נראה בבירור שהחרדים הרגישו בכך "ניצחון על החילונים". מודה בכך?
סתם פרקתייוני
הייתי מעלה לך את מה שכתבתי בזמנו אבל אני לא עושה את בגלל אאוטינג.
הייתי מעלה לך קישורים לכתבות וסיקורים מתקופת הבחירות, החל מגיבוש רשימות דרך בנט שנדחף שם כי הוא רואה את זה כניצחון הציונים על החרדים (בחירתו בבלוך כנגד דעתם של המקומיים, התמרדות, מגבש את כולם מאחורי כהן..) ועד הניצחון החוזר של אבוטבול. [יש לי תיקייה במועדפים לבחירות, לבחירות המקומיות ואחת לבית שמש
]
אבל אין לי כח להכנס לזה עד שזה נגמר. עזוב.
לא אמרתי שהציונים החילונים והדתיים לא ראו בזה מלחמותן טל
מלחמה. אמרתי שהם ראו בזה מלחמה. אבל ג-ם הם.
אם כבר - תוכיח לי שהחרדים לא ראו בזה מלחמה, ולא רצו "לנצח את המועמד החילוני".
כל מה שהם אומרים, מראים, עושים וכותבים - משדר אחרת. משדר שהם נלחמו על מנת שמועמד חרדי ינצח - ובשביל זה עשו הכל, התאחדו, וכו' וכו'...
סתם ככה ביום יום, אני לא רואה שבפוליטיקה ש"ס ויהדות התורה והקנאים נמצאים באותה מפלגה.
מה פתאום בבית שמש פתאום הייתה אחדות כל כך נפלאה שכל החרדים כמקשה בחרו להצביע לאותו מועמד חרדי? איך לא קם אפילו מועמד אחד אשכנזי שירצה להיות ראש העיר ולגרוף את קולות הבוחרים האשכנזים חרדים?
זהו - שהחרדים ידעו שהם במלחמה מול הציונים - ובמלחמה הם ידעו שהם יהיו חייבים להתאחד כדי שמישהו משלהם ייבחר, כי אם היו מתפצלים - בוודאות אלי כהן היה מנצח. אז לשם המלחמה, בלעו קצת מהכבוד שלהם וויתרו על מועמד אשכנזי.
מבין למה אני מתכוון כאשר אני אומר "מלחמה"?
אתה מדבר מתוך בורות בפוליטיקה החרדיתיוני
ושאלת מה מעצבן אז זה בדיוק זה- "אמרתי שהם ראו בזה מלחמה. אבל ג-ם הם" גם מי?! הבית היהודי פתח במלחמה בבית שמש כי המטכליסט סימן את בית שמש בתור 'התעלה" ו"אם נצלח את התעלה אז ננצח את המלחמה" ושלא הצליח להם אז הם הלכו לבגצ..
הבית היהודי הצליחו להכניס רק 2 ראשי ערים (שבסופו של דבר הגיעו למה שהגיעו בזכות עצמם) ומפלה נוראית בבחירות בירושלים, מריבות פנימיות והתמרדות בסניף בירושלים וכל זה רק בגלל שהוא השקיע את כל המרץ שלו בבית שמש (שגם שם היה בלגן בסניף אבל הוא התקפל) כי זה היה הג'וקר שלו.
אי אפשר להגיד אפילו שהחרדים נלחמו חזרה, הם עשו את כל מה שהם עשו בחזית המקומית בדיוק כמו כל בחירות.
ומה היה בבית שמש בבחירות 2008? (נראלי 08)
ומה היה באלעד אתה יודע? אתה מבין את ההשפעה של זה על בית שמש?
ומה בקשר להפגנה הגדולה שהייתה בירושלים? מי היה? מי ארגן? מי תמך ולמי זה לא הזיז?
גם לרעש שהח"כים החרדים עושים מספסלי האופוזיציה אתה יכול לקרוא מלחמה
(בלי קשר לנושא בית שמש-)
כל פעם זה ככה
הבית היהודי עושה את מה שהוא עושה ואתה לא מצליח להגדיל את הראש מעבר למה שאתה רואה כנכון וצודק (או אפילו כמצווה
) ואתה מצפה שהחרדים ישבו ויקבלו בראש מבלי לזוז. לא, מה שהבית היהודי עושה זה לא טוב להם, זה נוגד את הדרך שלהם, הבית היהודי נלחם בהם ומצחיק אבל הם לא כמו הדת"ל שיודעים להוריד את הראש עד יעבור זעם (או במילים אחרות "הילד החורג והמפגר במדינה הזאת"[כזה גלותי]) הם נלחמים! ואתה יודע מה? כל הכבוד להם.
לא אמרתי את זה (את הסוף שלך.)ותן טל
להיפך - שילחמו, שיתנו פייט כמו שיצריך, שיאבקו. אני רק מבקש שלא יהיו צבועים ויגידו שכולם נלחמים בהם, כשהם צדיקים תמימים שלא נלחמים נגד אף אחד. וזה שקר. הם נלחמים. וזה בסדר שילחמו. מותר שיהיה להם את האינטרסים שלהם כמו שלציבור הציוני יש את האינטרסים שלו.
יודע מה? לכל יבור יכולים להיות האינטרסים שלו - בסופו של דבר מה שקובע במשחק הפוליטי זה הדמוקרטיה והההתנהגות הישרה.
אתה מציג את בנט כאילו עשה איזו עבירה על החוק או עשה משהו נורא. זה שקר וכזב. בנט שאר המפלגות הציוניות בבית שמש רצו מועמד ציוני דתי חזק שייצג את עמדותיהם בבית שמש - והלכו לבחירות על זה. וזה בסדר, כמו שזה בסדר שהחרדים בחרו במועמד שלהם.
לאחר הבחירות התגלו זיופים. עם זיופים הולכים לבית משפט. בפעם האחרונה שבדקתי בנט לא היה שופט. אני כמעט בטוח שגם עורך דין הוא לא.
בית המשפט הוא שקובע מה שהוא קובע. אז כמובן אתה יכול לנסות לייחס לו שנאת חרדים וכו' וכו' וכו' - בסופו של דבר, במדינה דמוקרטית, אין מה לעשות - בית המשפט הוא בסוף שיקבע. למה מי אתה רוצה שיקבע? הרי ברור שהיה זיופים - רק השאלה היא האם בעקבו הזיופים האלו צריך ללכת שוב לבחירות או לא.
בית המשפט קבע שכן.
הציבור החרדי פתח כולו במקהלות קינה וזעקה - רוצחים אותנו, שודדים אותנו, אונסים אותנו - נלחמים בנו רק בגלל שאנחנו חרדים.
זה צ-ב-ו-ע! אתם רוצים שהמועמד שלכם ייבחר, הצד השני רוצה שהמועמד שו ייבחר. היה בעייה בבחירות, יש בית משפט, החליט מה שהחליט, ואם יש בחירות חדשות - עושים שוב בחירות. מה לעשות - זאת מדינה דמוקרטית. אם אתם מוכנים לנצח בדרך דמוקרטית אתם חייבים לקבל גם את יתר ההכרעות - כמו בבית משפט - בדרך דמוקרטית.
אז הלכו שוב להצבעה. בסוף אכן אבוטבול ניצח שוב, ואפילו החרדים הגדילו את כוחם במועצה (אז בג"ץ בעצם עשה להם שירות טוב! והם עוד טענו שהוא שונא אותם! שיתביישו! <צ>) - אבל כעת זה נעשה בדרך דמוקרטית יותר, בלי חשד קל של זיוף, הרבה יותר נקיא וטהור מקודם.
ורק אזכיר - תלמיד חכם צריך להקפיד שלא יהיה רבב על בגדו.
אפילו בגלל הרבב הקטן הזה, זיופים מכוערים - שווה לאבוטבול ללכת לבחירות שוב, בידיעה שמה שה' רוצה ומי שה' רוצה - יהיה בפעם הבאה - והעיקר לנקום את דרך הבחירה שלו מכתמים שכאלו.
זה הכל.
ולכן כואב לי שחרדים הציגו את כל המערכה כמסע טרור נגד חרדים בלבד, כאילו רק הצד החילוני נלחם, ולא גם להיפך...
בנט כמעט ערוך דיןדי"מ
הוא למד משפטים אבל לא עשה סטאז'
ידע רב יש לך
. טוב, אז הוא לא עו"ד.ותן טל
כמו שכמעט הייתי בטוח. תודה על ההערה המחכימה!
זה לא ידע זה סתם זיכרוןדי"מ
אני מניח שבזמן הפריימריז בבית היהודי גם אתה קראת את זה איפה שהוא.
אמממ...לא בטוח שקראתי, אבל אולי...ותן טל
בזמן הפריימריז הייתי יותר צדיק מהיום...
למדתי אז תורה רוב היום, ככה שאין הרבה זמן בלהתבחבש בלקרוא מידע פוליטי רב...
קידוש כללי המשחקמופים
מי שלא מאמין בכללים הוא צבוע!
זה עובר כחוט השני בכל הודעותיך
לא מדוייק. אסביר -ותן טל
מי שבוחר לשחק ת המשחק אבל לא לנהוג על פי כללי המשחק - הוא זה הצבוע.
מי שמראש מצהיר שהוא לא משחק על פי כללי המשחק - ממנו לא יהיו לי ציפיות בכלל.
הדוגמה הכי טובה - חילוני ודתי. החילוני מראש מצהיר שהוא לא שומר מצוות - אז אם אראה אותו אוכל חזיר, לא ארגיש שהוא צבוע - הרי מראש הוא לא טען שהוא שומר מצוות, אלא להיפך, אולי אפילו אמר בריש גלי שהוא לא שומר מצוות.
לעומת זאת אם אראה דתי שאני יודע שמצהיר על עצמו שהוא דתי ששומר קלה כבחמורה - אם אראה אותו יום אחד אוכל חזיר - הוא, מבחינתי, צבוע - כי הוא מתיימר "לשחק את המשחק" - כלומר, להיות דתי על כל הכרוך בכך - ומצד שני, הוא לא שומר על כללי המשחק - שבמקרה הזה, זה שמירת המצוות ואי אכילת חזיר.
מבין? על שניהם יהיה עצוב לי ועל שניהם אתפלל שיחזרו בתשובה - אבל מבחינת צביעות - החילוני שאוכל חזיר הוא לא צבוע, לעומת ה"דתי" שאוכל חזיר - שהוא כן צבוע.
כעת הבנת?
אין לי בעיה שמישהו מראש יצהיר שהוא לא במשחק - אם אז הוא לא מאמין בכללים, בסדר. אבל אם הוא כן רוצה להיות במשחק - הוא חייב לשחק על פי הכללים של המשחק.
אז לפי ההגדרות שלךמופים
אני כיהודי מאמין לא מאמין במשחק (ואני מקווה שגם אתה, הרי המשחק הזה הוא כפירה ממש)
הסיבה היחידה שאני משחק אותו היא שאין לי ברירה, וכפו עלי להשתלב בו, ואם לא יזיקו לי עוד יותר
עכשיו זה מובן?
אתה לא צריך "להאמין" במשחק כדי לשחק אותו.ותן טל
אבל ברגע שאתה משחק את המשחק, אתה מחויב להיצמד להוראות שלו.
אם אתה רואה שאתה לא יכול גם לשחק את המשחק וגם להיצמד להוראות שלו - אל תשחק אותו, ושא בתוצאות.
אגב- אתה, אפילו, לא "כופים" עליך לשחק את המשחק - אתה יכול לבחור להגר לאמריקה, ושם תצטרך לשחק רק את "משחק החוק" שלהם שם באמריקה. לא את "משחק החוק בישראל".
ואם אתה ממש לא רוצה לשחק את משחק החוק של אף אחד - יש עוד כמה איזורים בעולם ששום מדינה ריבונית לא לקחה עליהם בעלות - אתה יכול לעבור לגור שם, ואף אחד לא יכפה עליך ולא יגיד לך שום דבר לעשות. נגיד, בחלקים מסויימים של אנטרקטיקה...
אבל כל עוד אתה משחק את המשחק בישראל, גר פה, מקבל קיצבאות, הולך לקופת חולים, וכו' וכו' - אתה מחוייב להיצמד לכללי המשחק, שהם החוקים.
אני מחויב מדאו' או מדרבנן?מופים
ידעתי שאני לא צריך לכתוב את הסוף..יוני
אם נלך על קיצוניות, בעצם היית אומר שזה צביעות מצד הכלב לנבוח וליילל כי איזה ילד מתעלל ומרביץ לו.. אני במקום הכלב הייתי גם נושך
אני לא מציג את בנט כעבריין אבל כן פוליטיקאי מלוכלך, את התוצאה הקיימת עכשיו הוא יכל לעשות בצורה הרבה יותר נקייה (לעניות דעתי).
ותראה איך אתה מציג את המעשה הזה כהכי לגיטימי שיש- "בנט שאר המפלגות הציוניות בבית שמש רצו מועמד ציוני דתי חזק שייצג את עמדותיהם בבית שמש - והלכו לבחירות על זה"
ופה- "מה פתאום בבית שמש פתאום הייתה אחדות כל כך נפלאה שכל החרדים כמקשה בחרו להצביע לאותו מועמד חרדי? איך לא קם אפילו מועמד אחד אשכנזי שירצה להיות ראש העיר ולגרוף את קולות הבוחרים האשכנזים חרדים?"
ולא ענית לי אם אתה יודע מה באמת הלך שם ומה גרם לאיחוד מאחורי אבוטבול (על האיחוד מאחורי כהן אין לנו ויכוח- לנצח את החרדים)
או בקיצור, אתה טוען שבמלחמה יש 2 צדדים ואולי זה נכון אבל במערכת בית שמש זה היה יותר כמו אחד שעומד בקצה הזירה ומגן בידיו מפני האגרופים שהיריב שולח לו לפרצוף עד שהיריב מתעייף ונופל.
ורק בקטנה בנוגע לבית משפט, בית משפט שפוגע קבוע בכל מה שקשור לדת וליהדות, בית משפט שהוא כלי בידיים של אומות כדי לנגח את ההתיישבות היהודית בארץ ישראל, בית משפט שלפחות 30% מהציבור איבד את האמון בו, בית משפט שלמרות פסקיו נגד ראשי ערים ברחבי הארץ- הציבור הלך ובחר בהם. אם ל30% אין אמון בבית משפט הזה אז 60% בדעה שאסור לו להתערב בהליכים פוליטיים (כן גם עניינים משפטיים פוליטיים, כמו בית שמש)
ורק לסבר את אוזניך, החוק הבין לאומי תמך במהפכת האחים המוסלמים במצרים כי הם השיגו את זה בדרך דמוקרטית. אז הנה. לשחק בכללים- כל עוד זה משתלם, לא הרבה אנשים פה הם דמוקרטיים באידאל (להזכירך גם אתה לא- "ברור שהשאיפה - גם שלי - היא מדינה שהמשיח יהיה בה המלך והמדינה תונהג על פי ההלכה - אבל במציאות שבה עדיין אין משיח, מדינה דמוקרטית זה הדבר הכי טוב שאפשר לשאוף אליו". זה לשחק ע"פ כללי המשחק?! יבוא המשיח ואתה תקפוץ על העגלה שלא תוך כדי רמיסת הדמוקרטיה? שובב
)
איזה מרגשת.פייגליניזית
מחר דרעי יקלל שוב...
מה מרגש בתמונה הזאת?די"מ
ההתגייסות המוחלטת של בנט תפגע קשות בציבור הדת"לזיז ספורדי
אבוטבול עצמו אדם נינוח ונחמד שיודע שהרבה סרוגים הצביעו עבורו, אבל עכשיו בגלל בנט יהיו עליו לחצים מטורפים לנקום בעוצמה אדירה במוסדות הדתיים הלאומיים ובעיקר ברמה א'
ואם הוא ינקום, הוא יעבור עבירה מהתורהותן טל
ואני לתומי חשבתי שחרדים הם אנשים ששומרים תורה ומצוות באדיקות, כולל מצווה שכתובה במפורש בתורה - לא תיקום ולא תיטור.
פתאום "נקמה פוליטית" לא נכנסת להגדרה של המצווה...מעניין... סינון מצוות ועריכתן על פי צרכים פוליטיים...
מאוד מעניין.
אכן, אם אבוטבול יבצע מין נקמה כזאת - מבחינתי זה יהיה אכזבה עצומה שמעידה שהוא לא ראוי להיות ראש עיר, כי ראש עיר לא צריך לבצע נקמות אישיות כאלו ואחרות. הוא צריך לדאוג לכל תושבי העיר נקודה. כולל כולם.
אבל נראה לי שהוא לא יעשה את זה...יש לי מין הרגשה כזאת...נקווה..נחיה ונראה...
תושביה הדתיים של בית שמש משקשקים מפחד 

אלעד
לא יעשו עוד בחירות...חנהודיה
הדבר היחיד שיעצור את זה זה שלא יהיה תשלום ארנונה..
כי מי שלא עובד לא משלם ארנונה!!
אין אפשרות גיאוגרפית לחלק אותה ל-2רוני60
שוקולד לבן
את רצינית?
איך בדיוק? ישימו קיר בין ההורים שלי לשכנים ממול?
אם תשימי לב, דווקא רוב האנשים שם גרים בשלום (רק הבחירות קצת סחפו, אבל בסך הכל זה לא מאפיין)
רק שלצערכם - האוכלוסיה החרדית בבית שמש-אם היית
היא אוכלוסיה עובדת ומבוססת - ומשלמת את הארנונה הגבוהה.
לעומת זאת אוכלוסית ה"עיר הישנה" - היא אוכלוסיה פחות אמידה ומבוססת - והארנונה שלהם נמוכה יותר ויש להם הרבה הנחות בארנונה.
בית שמש בוססה עמוק כעיר נחשלת עד שבאו התושבים החדשים והאמידים...
ורמה א' בכלל בבעיה כי היה בה די רוב לאבוטבול...
אם היית וחיה וקיימת, לא ממש אהבתי את ה"אתם"שוקולד לבן
זה שמישהי מדברת ככה ממש לא אומר על כולם.
יצא לי לדבר עם אנשים לפני הבחירות (הראשונות), ויש כאלה קיצונים (בשני המחנות) שרוצים פילוג,
אבל רוב האנשים חיים בשלום אחד עם השני
(ויעיד הרחוב של הורי שחצי בו חרדים וחצי לא וכולם גרים בשלום. בהחלט כל הצד החרדי ברחוב שמח כשהתחתנתי לדוגמא, וכולם אמרו לי מזל טוב, אפילו אנשים שאני לא מכירה, למרות שאני לא חרדית בכלל)
אתם= אלי כהן ואנשיו.חיה וקיימת
מחילה מכל השאר.
בוכים, רוקעים ברגליהם, אדומים ממאמץ הצעקותפייגליניזית
לא יודעת אם לתקוע סמיילי צוחק או בוכה, זה משעשע כמו אומלל.
לא תהיה הפרדה בפועל...חנהודיה
זה לא בטוח עדיין אבל אם יהיה דבר כזה אז זה התכנון..
צר לי, אבל זה לא ממש מעשישוקולד לבן
גם ברמת בית שמש א' וחלק גדול מבית שמש הישנה יש חרדים. (רוב הרחוב שלנו, אגב)
זו עיר אחת ולא יעזור להפריד
אתם בכיינים ברמות על!חיה וקיימת
אתמול אלי כהן אמר בקול ברמה שאם בבחירות הקודמות לא היו זיופים הוא היה רה"ע, נו באמת, נכשלת? קבל בהבנה.
ועכשיו גם הרעיון השטותי הזה, לחלק!!! אז כל עיר שיש בה שתי זרמים יחלקו אות?
די כבר לדבר שטויות.
(לא מכוון אישית לחנהודיה, כמובן)
רק דרך אגב,חנהודיה
זה מה שאנשים מהעריה אמרו לי כך שכנראה שזה כן מציאותי...
במקומם באמת הייתי משקשק מפחדזיז ספורדי
הם יהיו שק האיגרוף עליו יוציאו החרדים את כל התסכול המצטבר על מעשי בנט
הוא לא נראה לי סגנון שינקום, למרות שאלמלא ההלכהמינימאוס2אחרונה
זה ממש זכותו אחרי כל מה שעשו לו
בנפול רשעים רינהאיתן גיל
נתניהו קורץ מחומר של מנהיגים נועזים, ואת זה לא יקחו ממנו.
לצד זה יאמר שחיסול ראשי הטרור היא מכה קלה בכנף של הטרור.
נאסראללה חוסל וחיזבללה עדיין בועט.
סינוואר חוסל וחמאס עדיין בועט.
חמינאי חוסל ובתוך יום ימונה לו מחליף זמני צעיר יותר, וקיצוני יותר.
ההערכה שההמונים יצאו לרחובות עם הוודע דבר חיסולו- לא התבדתה.
ואין לנו על מי לסמוך אלא על אבינו שבשמיים
לא חושב שאתה צודקconet
חמאס עדין פועל מכח האנרציה של המלחמה
חזבאללה לא מתקרב למה שהיה פעם
ובאיראן הכל יתפרק שם גם המחליף שלו לא יחזיק מעמד
די לחמיצות, חיזבאלה ממש לא בועטהסטורי
כמעט חצי יובל אירן בנו אותו בשביל הרגע הזה. כל השנים שהתלבטו על תקיפה באירן, אחד החסמים היה שגם אם יש לנו מספיק מטוסים לגל ראשון, רגע אחרי כל המטוסים ישועבדו למלחמה שבהכרח תיפתח מלבנון.
כמעט שנה וחצי שחיזבאלה מפרפר, צה"ל תוקף אותו יום יום והוא לא מעז להגיב. בעם כלביא הם הסתפקו בהודעות לתקשורת וכעת חיסלנו את מנהיג אירן ונם שלחו כטב"מ אחד.
חיזבאללה פצוע קשה אבל לא מת, כמוהו חמאס.איתן גיל
לגבי אירן, העולם שותק, אבל בעוד שבוע אירופה תתהפך עלינו בהכוונת קפלן שר"י
תרגע. האינטרס של ארהב והסונים הוא למוטט את אירןקעלעברימבאר
האינטרס שלהם הוא להגיע להסדרה דיפלומטיתאיתן גיל
הוא לא בועט. ואנחנו ממשיכים להכות בו.הסטורי
לגבי חמאס העניין יותר מורכב. ההחלטה האסטרטגית של ממשלת ישראל (בעקבות לחץ ציבורי כבד מאוד ובכל זאת מי שהוא הממשלה הסמכות והאריות אצלו) היתה להחזיר את החטופים, למרות שזה אמר להשאיר את חמאס כשאנחנו מסובכים בין-לאומית עם היכולת להפר זאת.
אני עדיין מתפלל ומקווה שנתניהו ינצל אחת מאין ספור ההפרות של חמאס ויכריז על חזרה ללחימה עד חיסול החמאס. בנתיים לא נראה שזה המהלך שהוא מתכנן. (הלוואי שזה עוד תרגיל הטעיה. מי יודע)
מול חמאס זו התשהconet
לפי מה שאני מבין יש המון הגירה של עזתים לחול מסיבות רפואיות וכל מיני
אבל זה לא מספיק אנחנו צריכים שיהגרו בכמויות מסחריות אחרת הם מולידים יותר מאלה שעוזבים
מקווה שיפולו עליהם איזה כמה טילים איראניים שם בחוץ שנמצאים בו כל הפליטים
אין ספק שבלי החמצן האירני הוא ימות סופיתאיתן גיל
לכל היותר יתנהל כתנועה רעיונית, שלא בדיוק מחובבי ציון...
לגבי חמאס, יותר משהוא פרוקסי של אירן, הוא פרוקסי של קטאר, החברה של משפחת טראמפ. נתניהו מבין את זה יותר טוב מכולנו, וידיו כבולות באמת.
בפגישתו האחרונה עם טראמפ הושגו הבנות לגבי האיום האירני, אבל באשר להמשך הטיפול בחאמס הוא יצא מהפגישה בלא כלום.
איזה כיף להאשים את טראמפ...הסטורי
אני לא אומר זאת כרגע ממקום מאשים, היתה כאן בחירה קשה בין שתי חלופות שכל אחת מהם היא חשובה מצד עצמה, אך עם מחיר כבד בצידה.
לדעתי (וכנראה לדעת רוב חברי הפורום) זאת היתה האופציה הלא נכונה, אבל קשה להכחיש שהאווירה הציבורית נטתה אליה. אבל זו היתה הבחירה של נתניהו.
אני חושב שזה נכון...משה
קיבל אור ירוק לפעול נגד אירןאיתן גיל
אתה מתחיל את ההסטוריה מהנקודה הנוחה לךהסטורי
עם כניסתו לתפקיד טראמפ הודיע לחמאס שאנחנו יכולים לפתוח עליהם את שערי הגיהנום, הוא גם דיבר על הגירת עזתים. אם היינו פותחים עליהם את שערי הגיהנום - טראמפ היה תומך לחלוטין.
נתניהו העדיף עסקת חטופים. גם כשחודשה הלחימה (מרכבות גדעון א וב) היא היתה כולה מכוונת ללחץ עד שחמאס יסכים לעסקה (ממליץ לחפש את הפרקים של עקיבא ביגמן על המבצעים).
טראמפ, שכפי שרואים שוב ושוב מתואם איתו בכל פסיק (וכל הטענות על 'פערים' הם רק הצגות לתקשורת שכל מיני קונים שוב ושוב את אותה 'סחורה'), נתן לנתניהו בדיוק את מה שהוא רצה.
מה לעשות שחמאס אינם טפשים ואפילו שהם נאלצו לוותר על רוב דרישותיהם, שבזמן ביידן הם לא העלו על דעתם, אבל בהחלט שמרו על הישרדותם. כעת זה ההסכם שנתניהו רצה וטראמפ ערב לו.
לבוא לערב שאתה גררת לסיפור בתלונות - זו עזות מצח.
(חשוב להדגיש, נתניהו עצמו לא בא בתלונות. אני משוכנע שהוא רוצה תיאורתית בהשמדת חמאס, אבל לא באמת רוצה בכיבוש וישוב הרצועה. רק חסידיו, שמנסים להאמין בו יותר ממה שהוא מאמין בעצמו - מספרים לעצמם שטראמפ הוא הבעיה).
זה לא פשטני כדבריך- עשית סלטאיתן גיל
עמדת נתניהו מהרגע הראשון היתה לפרק את חמאס ולהחליפו בממשל צבאי ישראל, אלא שהוא נתקל בשני מחסומים לא פשוטים:
א. היהודונים של טראמפ הוזהרו מפני ההשלכות הכלכליות שיהיו עליהם אם חמאס תחת הגדרת כיסוי חדשה: "ממשלת טכנוקרטים" יחדל מלהיות סוס טרויאני של קטאר בחצר האחורית של ישראל. טראמפ אכן מקשיב לנתניהו, אבל על היהודונים שלו הוא סומך יותר.
ב. צמרת צה"ל, כאיש אחד, הטילה וטו על עצם הרעיון להחיל ממשל צבאי על עזה.
בנסיבות האמורות בחר נתניהו להשהות את הכרעת חמאס, וללכת בכל הכח על שחרור כל החטופים, וכך היה. וכמאמר השקלישאה: מוטב ציפור אחת ביד, וכו'
בתוך כך זימן את עצמו נתניהו לפגישה נוספת עם טראמפ שבה עלתה תכנית מגירה למוטט את משטר האייטולות, אולי כחלופה לפירוק חמאס שתקוע כאמור.
במאמר מוסגר יאמר שטראמפ נעתר, כי ליהודונים שלו אין אינטרסים כלכליים באירן- לכאורה.
סוף דבר, דוקטרינת נתניהו גורסת שאם משהו תקוע, זה הזמן ללכת על משהו גדול אחר. כך למשל הסכמי אברהם יצאו לדרך במקום תכנית המאה של טראמפ ש"חברים טובים" טרפדו.
לא נכוןהסטורי
אי אפשר להאשים את טראמפ, במה שלא הוכרז כמטרה רשמית ולא כהוראה לצבא, עוד בזמן ביידן.
טראמפ אפשר לפתוח על עזה את שערי הגיהנום ולתת לתושביה להגר. נתניהו המהם, אבל מנהלת ההגירה לא הוקמה עד רגע זה (זה עניין פנים ישראלי, לא תלוי באנשי טראמפ בכלל) ובמקום שערי הגיהנום, הפעילו לחצים כשכל הזמן היה ברור שהמטרה היא עסקת חטופים במחירים יחסית סבירים.
זה מה שנתניהו רצה וזה מה שהוא קיבל.
נו באמת.איתן גיל
הסדר הוא תמיד הפוך וטוב שכך.
גורמי הבטחון עוקבים אחרי פצצות מתקתקות, וכשסוגרים על מישהו, מבקשים אישור מראש הממשלה, שמאשר או לא מאשר לפי העניין, ולפי שיקול דעתו.
כך גם לגבי כיבוש עזה, ראש הממשלה הציע בחדרים סגורים להערך לביצוע, ושמע את ששמע, אז הוא נסוג.
טוב, אז חיזבאלה בכוחותיו האחרונים העז להתערבהסטורי
כבר חוסל ראש סיעת חיזבאלה בפרלמנט. משום מה ל'מדיניים' מהפרלמנט נתנו חסינות בסיבוב של לפני שנה וחצי. אז כעת הסרנו את הכפפות גם בעניין הזה.
בדיוק כךאיתן גיל
פעם נרתעו מלפגוע בהנהגות פוליטיות של גופי טרור, אז לא עוד.
כולם בני מוות.
חיזבאללה עדיין בועט וגם חוטף. @הסטורי תתנצלאיתן גילאחרונה
ההבדל הוא שאצלם שליש מהעם לא רצה לעשות הפיכה.קעלעברימבאר
וגם נגד איראן יש קונצנזוס של ארהב אירופה והסונים למוטט את השלטון. ורוסיה וסין לא מתערבות כבר
התבדתה כמובןאיתן גיל
למה לחגוג את מות חמינאי???????אריק מהדרום
הייתם מתפללים עליו שיחזור בתשובה!!!
יתמו חטאים מן הארץ! חטאים ולא חוטאים!!!!
🥳🥳🥳🥳🤠🤠🤠🤠
עוד חודש אפטר פארטי במצרים.
מעניין מה יקרה אם שבר טיל גדול ייפול בטעות על כיפתקעלעברימבאר
מדינת ישראל תתקן על חשבונינו...הסטורי
השאלה אם איראן לא תטען שעשינו זאת בכוונה, ואזקעלעברימבאר
בעז"ההסטורי
אמןןןרקאניאחרונה
וואלה אני כל הזמן שואלשלג דאשתקד
הם לא נראה לי יכוונו בכלל לאזור מכה.קעלעברימבאר
נכון, אבל השיעים מאוד מתוסכליםהסטורי
יום אחד (והיום שבו האייתולות יבינו שזה סופם עלול להיות היום הזה) זה עלול להתפרץ.
לא עד כדי פגיעה במכה.קעלעברימבאר
השאלה כמה יש שליטה על זהשלג דאשתקד
הם פשוט לא יירו לחיגאז, אלא לריאדקעלעברימבאר
אני לא מבין גדולשלג דאשתקד
אבל לכאורה טיל עודה כברת דרך עד שהוא מגיע מאיראן לישראל. על הדרך מגיע מולו המיירט ומפיל אותו באיזשהו מקום.
אם הם יורים לכל שטח ישראל, זה יכול ליפול בכל מקום בטווח הזה, לכל אורך הדרך.
צריך לבדוק במפה אם מכה היא בדרך (עד כמה שזכור לי, אל-מדינה יותר דרומית מישראל).
בכל מקרה אם זה מעניין אולי אשאל בהזדמנות את ידידיי מומחי הטילים..
אל מדינה דרומית כמה מאות קילומטרים מישראלקעלעברימבאר
בדיוק הסתכלתי במפה...שלג דאשתקד
גם מכה וגם מדינה מאוד דרומיות.
לא נורא, מה שלא יעשו השיעים - יעשה המהדי שלנו, "כי יום נקם בליבי".
אסלאם הוא לא עבודה זרה, ואין ענייןקעלעברימבאר
להרוס את מוסדותיו, אלא לתקנם שיכירו בכך שהאמת היא רק אצל עם ישראל.
הרב קוק טוען שעם ישראל יעלה ויזכך את הדתות ולא בהכרח יגרום לכלייתם.
איך אומר הרב שרקי ? לעתיד לבוא מגיעים האומות אל המשיח,ומניחים על הדלפק את הדתות שלהם, והוא כבר יתקן אותם. יסיר מהדתות את החלקים הרעים , ישפץ וישאיר את החלקים הטובים
סבבהשלג דאשתקד
זה לא מחייב פגיעה בכעבה.קעלעברימבאר
או על אל אקצה.משה
אבל זה נכון שהמדינה תתקן על חשבון מס רכוש.
"לפעמים צריך להוריד את הכיפה" (הסלע)קעלעברימבאר
מי שברך אבותינו הוא יברך את הממשלה והעומד בראשהאיתן גיל
אמןהסטורי
ואת האזרחיםשלג דאשתקד
אמןקעלעברימבאר
ואת ממשלת ארה"בנקדימון
שמעתי בשם הרב שמואל אליהו שנכון בהחלט להכליל את צבא ארהב והעומד בראשם בתפילות שלנו להצלחה ולניצחון.
למה ארהב? אנחנו לא בגלות. אפשר לומר "ייתן ה'קעלעברימבאר
את ישראל ואת עוזריהם מהעמים מצליחים" אבל להתפלל בשלום מלכות גויית זה רק חידוש של ירמיהו מגלות החרש והמסגר "וישלח ירמיהו לאנשי הגולה לאמר התפללו לשלום העיר אשר הגלתי אתכם שמה כי בשלומה יהיה לכם שלום", עצם זה שירמיהו היה צריך לחדש זאת סימן שזה לא היה לפני, גם כשצבא מצרים עזר ליהודה. כשם שתפילה מתפללים "רופא חולי עמו ישראל" ובמילא זה כולל את כל החולים בעולם, למעט רשעים שמותם עדיף לעולם.
בארץ ישראל במדינה, לא מתפללים תפילה לשלום המלכות הגויית.
וצריך לזכור שעדיין ארהב מייצגת את מלכות רומי הרשעה שהגלתנו לבין האומות, ושרפה את היכלינו. ואת הפרוגרס. נכון שחצי ממנה טוב וטראמפ ידיד ישראל ונגד הפרוגרס, ולא במקרה ה' השתמש בו כשליח להגן על ישראל דווקא חצי שנה אחרי שחוקק חוק שיש רק 2 מגדרים, בעוד הפרוגרסיבים בארהב בעד איראן כמו קאמלה האריס. אבל "חסד לאומים חטאת" וכל מה שעושים הקולקטיבים הגויים, אינם עושים אלא לטובת עצמם, בסוף יש לארהבה אינטרס להשמדת איראן לא פחות מאיתנו, והיא עושה זאת במחיר מזערי כאשר אנחנו סופגים את רוב ההרס. ואל תבטחו בנדיבים. והנביאים מוכיחים אותנו על בטחוננו במצרים ויחזקאל רואה בזה ממש ניאוף ובגידה בה' לסמוך על האומות שיצילו את ישראל.
להיעזר ריאלית כן, לסמוך בקטע הנפשי, לא.
אני לא קורא מגילות של הבליםנקדימון
אשריך צדיק❤️🙂 תקרא דברי גדולי הדורקעלעברימבאר
ברוראיתן גיל
מישהו סיפר פעם על תחזית לבצורת בשנה הבאה, והנוכחים זלזלו, ואז הוא תיקן את עצמו לבצורת בשנה הבאה- בארצות הברית, וכולם נכנסו ללחץ.
ככה זה כשאנחנו תלויים בארצות הברית...
גם דוד ושלמה עשו בריתותנקדימון
גם נגד גרמניה הנאצית ומדינות הציר התאספו בעלות הברית לשתף פעולה ולהכריע.
החברים שלנו באו לעזור לנו, בוודאי שארצה בהצלחתם ואתפלל עליהם. מה גם שהם כיום מדינה של צדק ומוסר תחת טראמפ; כמדינה.
בריתות- כן, תלות- לאאיתן גילאחרונה
איזה חמוד אתה נקדימוס. סליחה שגרמתי לךקעלעברימבאר
נו מתי ההפיכה באיראן? למה העם שם לא יוצא לרחובות?קעלעברימבאר
כי משמרות המהפכה עדיין חזקים מאודפ.א.
אנחנו רק ביום הראשון של מלחמה, שתימשך זמן. לא רק כמה ימים אלא הרבה יותר
המנגנונים השלטוניים באירן לא קורסים בגלל סילוקו של המנהיג. צריך הרבה מעבר כדי לגרום לשלטון לקרוס.
למה העם לא יוצא לרחובות?קעלעברימבאר
לפני חודש יצאו 40 אלף
מהידיעה כי משמרות המהפכה ישובו וירצחו בדם קרפ.א.
שליש מהאיראנים מתים מאושר על חיסול חמינאיקעלעברימבאר
אז חבל שלקח לטראמפ חודש לקבל את ההחלטה…רוני 1234
לא לקח חודש לקבל החלטההסטורי
סבלנותברגוע
אין לי סבלנות. אני רוצה ביד או טו לנוח מאויביהםקעלעברימבאר
גם אניברגוע
אבל אם הם יצאו עכשיו לרחובות יהרגו אותם.
איראן זאת מדינה מאוד גדולה ולוקח זמן להחליש את השלטון שם.
שום שלב בגאולה לא מתקדם בלי סבלנותהסטורי
צודקקעלעברימבאר
כי טראמפ אמר להם שיחכו ויתכוננונקדימון
קודם כל, צריך לתת לנו לעבוד. ורק כשהשטח יהיה מספיק פנוי וחלש, העם יוכל ויצטרך לצאת ותפוס את המדינה. כרגע זה סתם יהיה טבח המוני וחבל על החיים.
התפקיד שלהם יגיע בעיתו ובזמנו. בנתיים טראמפ אמר להם שדווקא יישארו בבתים. שלא יפריעו, לא יסכנו את עצמם, ולא חלילה יגרמו לשינוי תוכניות מבצעיות כדי למנוע פגיעה באזרחים תמימים באמת.
רק התחלנו. הם עוד יצאו לרחובות בעז"ה.
יפהקעלעברימבאראחרונה
איך אתם אוהבים את אוזני חמינאי שלכם?נקדימון
שוקולד או פרג?
אולי נהפוך לשירשור הממים הגדול של חמינאינקדימון
פרג אופיום (לעמונים)קעלעברימבאר
לא לא אוזני חמנאינפשי תערוג
הכי טוב ספינג' בסיג'קעלעברימבאר
יסתיים בשחמט?נקדימון

מי זו המלכה? שרה?קעלעברימבאר
לא יפה לביבי לגנוב כתר של ספר תורה😅קעלעברימבאראחרונה
חילול השם לשמו!!!!סיעתא דשמייא1
חשד לטרור יהודי ביו"ש: רעולי פנים הציתו בתים ומכוניות של פלסטינים
אז הצלחתם להפחיד כמה ערבושים אבל טנפתם את שם השם.
מה דוד תעלה לארץ ישראל עזוב אותך שטויותקעלעברימבאר
סורו סורו צאו מתוכה היברו נושאי כלי ה'!!!!!!
להיזהר עם היום שאחריhamedinai
אני זוכר היטב איך, אחרי התפרקות ברית המועצות ב-1991 והתחלת המגעים החשאיים שהובילו להסכמי אוסלו, אחד ממובילי הדעה הבולטים בשמאל הישראלי (בגוון מסוים, כמו יוסי ביילין או חוגים קרובים אליו) ניסח רעיון דומה מאוד: "עם קריסת ברית המועצות נעלמה המטרייה הסובייטית שהגנה על ארגוני הטרור הפלסטיניים ועל מדינות ערב העוינות. עכשיו, כשהאיום הגיאופוליטי הגדול ירד, אפשר לקחת סיכונים שלא העזנו לקחת בעבר, כשברה"מ עוד עמדה מאחורי הצד השני."
ואכן, הממשלה דאז – בראשות יצחק רבין ושמעון פרס – לקחה את הסיכונים האלה: הכרה באש"ף, החזרת ערפאת מעונש גלות, מסירת שליטה בשטחים, יצירת הרשות הפלסטינית – הכול מתוך תפיסה ש"חלון ההזדמנויות" נפתח בגלל השינוי העולמי הדרמטי. התוצאה? במקום שלום יציב, נכנסנו לסבב סיכונים חדש ומסוכן בהרבה: גל טרור מתאבדים, האינתיפאדה השנייה, אלפי הרוגים ופצועים, ופגיעה עמוקה באמון הציבורי.
הלקח ההיסטורי ברור: נפילת אויב אסטרטגי גדול (ברה"מ אז, איראן אולי מחר) לא בהכרח מביאה שלום אוטומטי. לפעמים היא יוצרת ואקום, כאוס, התחזקות כוחות קיצוניים אחרים, או – מה שחמור יותר – פיתוי פנימי לרוץ להסדרים מהירים מדי, מתוך אופוריה זמנית של "עכשיו או לעולם לא".
אם מחר יקרוס משטר האייתוללות באיראן (בין אם במלחמה, בהתפכחות פנימית או בהתפרקות), סביר מאוד שחלקים ניכרים מהשמאל והמרכז-שמאל יראו בכך "חלון הזדמנויות" דומה ל-1991–1993. הם ילחצו בכל הכוח על מהלכים מדיניים דרמטיים מול הפלסטינים – ויתורים טריטוריאליים גדולים, חזרה לגבולות 67' עם התאמות מינימליות, פתרונות יצירתיים לירושלים ולפליטים – מתוך ההיגיון: "האיום האיראני ירד, חיזבאללה וחמאס ייחלשו, עכשיו אפשר לקחת סיכונים שלא העזנו לקחת קודם".
אבל המציאות כנראה תהיה מורכבת ומסוכנת יותר:
ככל הנראה, טורקיה צועדת בדיוק לאותו כיוון שאיראן הלכה אליו – ממדינה עם יחסים טובים יחסית לישראל (בעבר, לפני עידן ארדואן, היו שיתופי פעולה צבאיים, מודיעיניים וכלכליים משמעותיים) למדינה עם רטוריקה אנטי-ישראלית חריפה, תמיכה בחמאס, השפעה גוברת בסוריה, קטאר וגורמים איסלאמיסטיים, וניסיון לבנות "ציר סוני" (neo-Ottomanism) שמקיף ומאיים על ישראל. טורקיה, עם צבא גדול בהרבה (השני בגודלו בנאט"ו), תעשייה ביטחונית מתקדמת, והשפעה רחבה יותר בסביבה הסונית, עלולה להפוך לאויב קשה ומסוכן יותר מאיראן – לא דרך פרוקסי שיעיים בלבד, אלא דרך השפעה ישירה, צבאית ודיפלומטית רחבה יותר.
ועוד נקודה קריטית: גם איראן וגם טורקיה מלמדות אותנו שאסור לסגת מאף שטח חיוני. כי גם אם מוסרים אותו לישות שהיא "בסדר" כיום (או נראית כזו), אי אפשר לדעת מה יהיה בעוד חודש, שנה או עשור. הנה איראן: לפני 1979, תחת השאה, הייתה מדינה ידידותית לישראל – שיתוף פעולה אסטרטגי, מכירות נפט, טיסות ישירות, אפילו פיתוח משותף של נשק. ותוך זמן קצר, אחרי המהפכה האיסלאמית, הפכה לאויב מושבע. אותו דבר עם טורקיה עכשיו: יחסים היו טובים יחסית בעבר, אבל תחת ארדואן הם התדרדרו דרמטית – והאיום גובר.
שטח שנמסר – עובר לאויב לעולם ועד, ואין חזרה אמיתית ממנו. הנה רואים את זה בעזה: למרות שכבשנו חלקים ממנה מחדש אחרי 7 באוקטובר, קשה ביותר (עד בלתי אפשרי בפועל) לחזור להתיישבות יהודית כמו לפני ההתנתקות ב-2005 או אוסלו. המחיר הפוליטי, הבינלאומי והביטחוני גבוה מדי, והשטח נשאר בסופו של דבר תחת שליטה או השפעה עוינת.
לכן: להיזהר ליום שאחרי. לא רק מפני "פנטזיות השמאל", אלא מפני שההיסטוריה מלמדת אותנו שקריסת אויב גדול יכולה להביא לא רק הזדמנות – אלא גם לסיכונים חדשים, גדולים ומתוחכמים יותר, כולל עליית אויבים חדשים חזקים יותר. צריך ערנות, איפוק אסטרטגי, ולא לרוץ שוב לאותה מלכודת של אופוריה מדינית שכבר שילמנו עליה מחיר כבד בעבר.
היום הוא 2026 – והלקח מאוסלו, מאיראן ומטורקיה עדיין צורב. אל תתנו לו להישכח.
המומחיותרועישםטוב
המומחיות מספר 1 של צה"ל זה לאתר ולחסל כינוסי מחבלים (הכיזבלה, חמאס, איראן בעם כלביא, חותים)
ועדיין הגאווה של חמינאי המטומטם לא נתנה לו לראות את הדבר הפשוט הזה ועשה את הכינוס
ולכן מתתתת
אומרים שהיה גורם הפתעהשלג דאשתקד
והאמת, לרגע לא האמנתי שהם יורידו את חמינאי (ועדיין אני מתקשה להאמין שזה קרה...).
יש הבדל גדול בין להטריד פוליטיקאים או אנשי צבא (=טרוריסטים), ללהוריד שייך לשוב מצאצאי מוחמד ימ"ש
לא תרצה קודם לחזור בך מכמה שרשורי עבר?מרדכי
לא הבנת...שלג דאשתקד
הוא משחק "קפלניזם" (המשחק הומצא כשהודו רק לטראמפ על שחרור החטופים).
כשהוא רואה הצלחה, הוא מזהה אותה כשילוב של חוכמת הצבא (שמשום מה ברור שכולו כולל אך ורק שמאלנים) וטיפשות האויב.