שמיניסטית יקרהנריה .ש.

הבנתי שיש לזה קשר לאתר פה אז חשוב לי שתקראו

שמיניסטית יקרה נקודה למחשבה שתביני איזה בנאדם זהב ושפיץ היה לך ביד ואת פשוט פיספסת אותו!

״כן כן את שם שנעמדת בערב שבת בסניף באמצע כל החבורה, שמתחמקת שמסתירה מדברת ומשדרת כאילו הכול כרגיל. אומנם אני מכיר אותך לא הכי טוב בעולם.. אבל אני כבר יודע מה את חושבת עליו בכל שיחה איתו או סתם סמס.. כמה את מעריצה ואוהבת אותו.. אבל את מעדיפה לדחות ולהתעלם.. והנה אנחנו כבר שמיניסטים.. אז בואי אני אספר לך קצת מאחורי הקלעים,  משהו שהוא בטוח לא היה רוצה ומרוצה שאני אספר.. משהו מהנקודת מבט שלי.. חבר טוב שלו שנמצא איתו כל יום, כל היום. 
הרי את יודעת שבשכונה השם הולך לפניו יש לו "קהל מעריצות" בנסתר ובגלוי.  שכל הבנות מתות עליו, שהוא מגניב קול מצחיק סמכותי, עושה שטויות בצרורות (שאפילו חניכים שלו העריצו ומעריצים אותו!!).. אחד שכל אחד אוהב אותו בגלל שהוא פשוט הוא.
אחד שכל אחת חולמת עליו.שכשהוא מגיע לסניף כל הבנות לא מורידות את העיניים מאיפה שהוא נמצא. שכל פעם שהוא עובר אז הבנות ממציאות סיבה לדבר איתו, אבל אני תמיד רואה אותו סולד ומוצא סיבה לברוח מכל הקטע הזה. כי הוא לא פוזאיסט ולא עושה את כל זה כי זה פשוט לא הוא.. 
הוא אחד רגיש עם רגשות עם לב זהב אבל מסתיר את זה מאחורי פרצוף קשוח ודיבור בשעת צורך,  מי כמוך יודעת (וכמובן אנחנו החברים) שהוא יודע לדבר הרבה ולהיפתח ודווקא איתך שזה לא משהו רגיל בכלל וכביכול כבוד גדול.. ואת בהתחלה פיתחת והראית שאת בעניין, התחלתם לדבר הרבה, ביליתם, הסתמסתם, דיברתם כל היום, הוא היה מאושר וכולם היו מאושרים פי כמה יחד איתו, כולם הבינו שהופ קורה פה משהו.. ופתאום התחלת לדחות אותו ואמרת שאת צריכה זמן ושיש לך מיני דברים הוא היה מראה לנו את הסמסים ושואל מה הלאה?!.. התחלת לסנן הודעות אז הוא לא לחץ ובינתיים המשיך להיות כמו שהוא.. אלא שהיום אחרי שהחלטתם לסיים את הקשר כבר פעמיים, הוא מרגיש ממוטט ולא מראה כלפי חוץ וגם לא יספר כלום אבל אני וכל החברים כבר קוראים אותו ולמדנו להכיר את ה"דיכאון המיוחד שלו.."
ואז הוא עשה מעשה, שלח איזה סמס לנסות לפתוח מחדש אבל אחרי כמה הודעות הוצאת אותו טיפש ״כאילו מה אתה פונה אלי בכלל?!"וזה כל כך לא מגיע לו..!  
אז הוא הבין שזהו את פשוט לא רוצה אותו.. הוא אומנם כרגע עוד ב"דיכאון הייחודי שלו.." אבל עוד כמה שבועות הוא יתעשת והפעם אני אדאג לזה שזה יהיה סופי.. הוא כבר ימצא מהר מאוד מחליפה ראויה מישהי שתשתף בחזרה שתתמוך בו ולא רק הוא בה.. מישהי שתהיה שם בשבילו..
הוא תמיד היה שם בשבילך. בכל שיחה, שם את הבעיות שלו בצד ולא סיפר כי הוא תמיד טען ששלך חשובות יותר.. ואת אף פעם לא הרגשת והערכת את זה.. 
לא יודע אם תקראי בכלל אי פעם אבל בכל זאת רציתי שנייה לפני שהוא וכולנו ממשיכים לשלב חדש בחיים. שתדעי גם מה הצד השני לפחות מה אני ראיתי שהוא הרגיש בתקופה הארוכה של השנתיים האלו.. כנראה את פשוט לא ראויה לו..  

בנות קחו את זה לתשומת ליבכם גם בנים נראים ומראים כאילו אין להם רגשות, אז דעו שיש ועוד איך יש.. ואפילו הם יכולים להיפגע אל תשכחו איזה אוצר יש לכן ביד.. 

החבר שלא היה מוכן להבליג נ.
העברתי לקומונרית שליי ולשמינסטיות!עזר!תודה!שושנת העמקים
כתבת מאוד מרגש! מזדהה הכי הכי!!ליצן חצר..?!

בנות פשוט מפספסות, "לא שהוא יחזור אלי" "עכשיו אני אסנן אותו בכוונה" וכל מיני דוגמאות כאלה!!

אוי עצוב ענבל

בס"ד

בעז"ה הוא ימצא מישהי ראויה יותר...

[ברר משחקי בנות... ]

|חץ למקום הכאוב|מוריה.ר =)
לא התאים לה באותו זמן חבר. מותר לה?אווזה.

אתה רק חבר שלו. שהוא היה חבר שלה.

אין לך דרך לדעת מה היא מרגישה ולמה היא נתקה ככה תקשר. אבל תהיה בטוח שהיה לה סיבה.

אם זה באמת כמו שכתבת ההוא שכולם דלוקות עליו וכו', והיה להם טוב, בטוח היא לא סתם חתכה.

למה אתם שופטים?

אני לא בטוח שזה שיפוטצבי-ליזציה

לי זה נראה כמו הצגת סיפור מצידם של הבנים, כדי לתת זווית אחרת לבנות וכדי לקבל זווית מהבנות. יש מן אקסיומה כזאת שבנים הם אבנים וזה מציק גם לי.

^^^ממש נכון!!!תללה...

לפעמים באמת בנות חושבות שלבנים אין רגשות ומתנהגות גואל נפש....

זה ממש לא יפה לפי דעתי!!!חצי חיוך

ואם לא התאים לה חבר אז היא צריכה להתעלם?ענבל

בס"ד

אז תגידי- "לא מתאים לי חבר".

אבל להתעלם ככה מאדם?

נראה לי מוגזם וחסר הצדקה.

אבל אתם לא מכירים אותה, ולא את מי שהיא התעלמה ממנואווזה.

לא בטוח שזה היה ככה באמת, אף אחד לא מכיר אותם, וגם החבר שכתב לא יודע בדיוק מה כל אחד עשה.

וגם אם זה כן ככה היה, מותר לה להתעלם ואת לא צריכה לשפוט אותה.

את לא מכירה אותה.

את לא יכולה להגיד על משו שהיא עשתה שזה חסר הצדקה.

שמת לב שברגע זה שפטת את הבחור?*בננית*

אם את כ"כ נגד שפיטה, אל תביעי את דעתך, ועוד בצורה כ"כ נחרצת..

קצת צורם שמדברים על ערך מסויים, אבל בצורה חד צדדית.

ואני חושבת שכמו שצבי אמר זה היה כדי להציג את הפרספקטיבה של הבנים.

צודקת, סליחה.אווזה.

למרות שסתם נראלי, אף אחד לא יודע בדיוק מה עובד על אחרים,

בטח לא הוא שהוא חבר של חבר שלה.

כמובן.. אסור לשפוט,*בננית*

אלא להשתדל להציג את כל הצדדים של העניין, וללמוד מטעויות של אחרים.

אף פעם לא לשפוט אדם ספציפי, אלא דפוס התנהגות של חברה.

לא שופטים אותה באמת, שופטים את המקרה.יוני

לא הבנתי-_-_-

זה תופעה כאילו? בסדר, קרה לחבר שלך איזה סיפור, באמת סיפור מבאס. למה צריך להעלות את זה פה לדיון?

כדי להראות לבנות שגם לבנים יש רגשות ואפשרמתנחלת איפשהואאחרונה

לעשות דברים בצורה יותר רגישה כמו שהיינו רוצות שייתחסו אלינו (לאו דווקא בקטע של חברים, בהכלפטיש)

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך