^!^!^-אבל מי יותר צדיקה? אסתר או ושתי?-^!^!^אאלעד

נו, מה אתה דפוק? ברור שאסתר!

צריך להבין למה! הרי לכאורה, ושתי לא רצתה שגברים אחרים יסתכלו עליה..ממש צנועה, לא? ואסתר - דווקא הלכה לחיות עם המטונף-אחשורוש!

אז תקשיבו. יש פה יסוד עננננק.

ושתי הייתה 'צנועה'. אבל היא לא ב א מ ת הייתה צנועה. היא פשוט - לא רצתה להיות השפוטה השפחה של אחשוורוש. אבל מבחינתה, בשביל הכבוד שלה - היא הסכימה ללכת עירומה מול כווולם! זה לא מה שהפריע לה!

ומצד שני:

אסתר הלכה לבית המלך. היא הייתה עם אחשורוש. אבל בפנימיותה - היא סלדה מכל הגועל שהיה שם! היו לה אידיאלים! היא ידעה שהיא עכשיו מצילה את ישראל. את כ-ל ישראל.

וגם בימינו

לצערינו, יש נשים שכל היום מדברות שלא ישתמשו בגוף שלהן,  אבל כשלרגע יתנו להן מקום באיזה פרסומת - פתאום הגוף שלהן יהיה מפורסם לכל וזה הרי 'חופש ה...' וזה רק בשבילן..

מה אני בא לומר? אנחנו צריכים לברר היטב את המניע לכל מעשה שלנו. לא לוותר. זה בפשטות מה שה' רוצה מאיתנו!

שנזכה לגלות מתוך הה(א)סתר את האמת ולהתקרב לה'

יפה! תודה.יצור הודי

תודה. ו-שאלה..מישי' מאפושו'

אסתר ידעה שהיא מצילה את כל ישראל?!

היא הייתה צריכה את מרדכי שידחוק בה "אולי לעת כזאת הגעת למלכות" שינגן לה על המצפון "את ובית אביך [כלומור - אני, מרדכי..] תאבדו"

אני לא באה לזלזל ח"ו באסתר, ברור שהיא הקריבה המון מעצמה למען עמה וכו'.

אבל את זה אנחנו יודעים, אחרי שקראנו את סוף הסיפור..

אבל היא, היא חיה בכלוב זהב. בראיה נורמאלית ולא בפרסקטיבה של שנים.

במקום מסויים, מבחינתה זה היה אסון, ילדיה יגדלו כגויים, אולי בכלל לא ידעו על יהדותם.

אבל האם היא חיה בארמון בתחושה של שליחות?! לא נשמע ככה..

כתוב בגמרא מגילה-זיפזיפ

וכאשר אבדתי, אבדתי-הכפילות מלמדת שכאשר אבדתי בהתחלה באונס והייתי פטורה(ומותרת לבעלי-מרדכי),עכשיו אני הולכת אליו מרצוני ואאסר למרדכי,אבל בשביל כלל ישראל מותר ללכת לאותו רשע.

ועוד כתוב,שדריווש בנה נולד לא מאחשוראש אלא ממרדכי והיה רק מאומץ אצל אחשוראש.

רציתי לכתוב את הגמרא הזאת גםאאלעד

תשובות לגוף השאלה - 

1. כל אדם, אפילו הכי אידיאליסט בעולם, נשחק בשלב מסויים. הוא צריך שיתנו לו כוחות. במקרה הזה - המצב היה כ"כ חמור שמרדכי הוסיף מעל החיזוק גם אזהרה. אזהרה שמטרתה לקדם את אסתר למטרה - הצלת עמ"י.

2. יש מהמפרשים שאומרים שפשוט מאוד, אסתר העבירה את התשדיר למרדכי, אבל בגלל תחלופי השליחים בדרך('ותגד להתך'- 'ויגידו למרדכי') , המסר שהגיע למרדכי היה שונה. הוא פשוט לא הבין אותה, ולכן היה תוקפני לכאורה.

3. אסתר הבינה את החשיבות אבל היה לה מהלך טקטי אחר (לחכות יותר זמן ולא לפרוץ אל המלך ולעצבן אותו). מרדכי הסביר לאסתר שלא, המהלך שלה פחות נכון ובראיה רחבה שלו - היא דווקא צריכה להקשיב לו.

שכוייעך!

יישר כוח! תודה רבה!נחמה בין החוחים =]
יישר כח! תודה. פורים שמח לכולםעץ על מים
יישר כח פורים שמחreut13
שכוייח תודה!*בננית*
אמן !! וואיי יפה מאוד תודה !!!!!מיכל =>
תודה רבה! פורים שמח צבי-ליזציה
^^^אאלעדאחרונה
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך