מכתב גלוי לרבנים ולמחנכיםרחלקה

פורסם בעולם קטן

מכתב גלוי לרבנים ולמחנכים

אביעד חזני, חיפה

קראתי באכזבה את תגובותיכם על התנהלות המאבק ב"בית השלום" בחברון, שמעתי אתכם מגנים בתוקף ברשתות התקשורת, והרגשתי כמרבית חברי, ניכור.

אני אישית, לא הייתי בחברון עצמה, אלא פעלתי במקומות אחרים. אך אחיי ואחיותיי, בשר מבשרי, שותפיי לדרך ולאמונה, היו בחברון.

לא באתי לדון על צדקת המאבק, ולא על שיטות הפעולה. רציתי לדבר על דבר יסודי הרבה יותר.

גינויים, גינויים וגידופים זה מה שקיבלנו מכם. לא השתתפות, לא הבנה, לא הושטת יד מנחמת ולא זעקה. זעקה, על האלימות הנוראה, על הרשעות האכזרית מולה עמדנו חשופים, כשבאנו בשם האידאלים אליהם חונכו על ידכם.

אני מבין שאינכם מסכימים לשיטת המאבק. אולם, האם כל תופעה אתם טורחים לגנות?! האם כל חיסרון בציבור הדתי אתם דואגים לתרץ?! אז למה הזדעקתם פתאום?!

לפחות הייתם מגנים את בית המשפט על השקרים, את כוחות הביטחון על האלימות המזעזעת, אולם, רק צד אחד גינתם. ואחד הרבנים, דאג להסביר לתקשורת שאנחנו "תינוקות שנישבו". איפה כל הדיבורים על "קבלת השונה", על "פתיחות הדעות"?! הרי הלכנו ע"פ רבנים גדולים וחשובים, שאמנם לא חושבים לגמרי כמותכם, אולם גדלותם לא עומדת בספק. אז מדוע אותנו לא הייתם מסוגלים להכיל?!

ובכלל, אם אתם נגד האלימות, אם אתם כ"כ דואגים ל"ערבים המסכנים", מדוע לא באתם?! מדוע לא הדרכתם? היכן הייתם כשהיה צריך לתת כיוון?!

אלא שאתם, במקום לצעוק על הפקרת יהודי חברון בידי הפורעים הערבים, במקום למחות בכוחות הביטחון שהתעללו בחבר'ה שהגנו על עצמם, במקום זה, עזרתם לתקשורת להסיט את הדיו הציבורי ל"מופרעות" של הנוער הפוחח, הבנים החורגים. האם גינתם את ההצעה להקים בעבורנו כפרים לטיפול פיסכופטי? האם גם דאגתם לכבודנו?!

בוודאי מכירים אתם את אמרתם של חז"ל "לעולם תהא שמאל דוחה וימין מקרבת" אולם, אתם התנהגתם כאילו שתי ידיכם שמאליות הן. הפקרתם אותנו לשיסוי התקשורת, הפקרתם אותנו לאלימות ולברוטאליות של כוחות הביטחון. וכשאנחנו, מדוכאים מאוכזבים וכואבים חיפשנו נחמה, גילנו לאכזבתנו ולתדהמתנו, שאתם נגדנו.

את האמון, יהיה קשה לשוב ולקבל...

מה אתם אומרים?

קראתי את זה בעולם קטן...אנונימי (פותח)

בס"ד.

יש בזה משו..

זה מופיע גם בברא"צ..אנונימי (פותח)

בס"ד.

ואמרתי כבר, שזה די נכון, אבל טבעי שמי שעושה כאלה דברים ישאר בודד!

תן דוגמאות.אנונימי (פותח)

איזה דברים נעשו שם שיגרמו להם להיות בודדים???

אני חושב שע"פ ההלכה היבשה כל מה שנעשה היה מותר ואולי מצוה. בהתחשב בענין שאני יודע את העובדות שהיו שם קצת יותר מאלה שראו סרטונים ערוכים של 'בצלם' שר"י.

תיקון:אוסנת

ע"פ ההלכה היבשה כל מה שנעשה היה מותר ואולי מצוה - לעניות דעתך.

יש רבנים שאוסרים את זה.

(הייתי חייבת לומר, כדי שלא יקרה המקרה וילד שקרא דבר כזה פה, ילך להוריו ויוכיח אותם על כך, או חמור מזה - ילך ויעשה מעשה שבניגוד לדעת 'רבותיו')

אנא קראי את כל ההודעה!אנונימי (פותח)
קראתי הכל. אתה מוזמן להחכים אותי בפרטים שלא ראיתי.אוסנת
התכוונתי לעובדות!אנונימי (פותח)אחרונה

למשל הבתים ש'ניסו להצית' היו בתים של ערבים שזרקו אבנים בקביעות מהגגות.

מלבד העובדות הדגשתי: 'ע"פ ההלכה היבשה' יכול להיות שרב לא יסכים עם המאבק הזה כדרך אך לגבי מותר או אסור ודאי שמותר.

וואלה, צודק.גייטל רייזל

למרות שבאופן אישי, אני לא ממש מזדהה עם הנוער המופרע הזה..אבל שיהיה. המכתב הזה נכון.

זה לא הדיון!אנונימי (פותח)

בס"ד.

הוא לא דיבר על הצדק שבמעשי ה"נוער המופרע", הוא דיבר על הגינויים ולא על צדקת הדרך...

מה אני אומרת?אוסנת

שכמו שיש רבנים שהסתכלו רק על הצד השלילי, ועל ההתפרעויות השטותיות - כך גם הכותב פה. הוא מסתכל רק על הגינויים של הרבנים ואישי הציבור...

א. היתה גם הרבה תמיכה. אפילו יותר תמיכה מגינויים. הכותב פשוט רוצה לגנות בעצמו...

ב. הרבנים והמחנכים הורו מראש שלא ללכת ולא להתפרע. מי שלא הקשיב להם - סופו לקבל גינוי.

ג. זה פשוט שקר וראיה מעוותת לומר ש"הפקרתם אותנו לשיסוי התקשורת" ושאישי הציבור רק השמיצו ולא מחו נגד העוולה. שקר!!! מכיון שבמשך כל אותו היום, למחרת ומחרתיים - שמעת ברדיו הרבה אנשים שהתרעמו על החלטת ביהמ"ש ושר הבטחון. לא שמעת כמעט אנשים שביקרו את הנוער בכלי התקשורת הכלליים.

ד. חשוב להוכיח. כן. אל תחשוב שתעשה משהו רע, ושכולם יגנו עליך רק בגלל שאתה הבן דוד של החבר שלהם.

ענת, נשימה עמוקה...אוסנת

(התלבטתי בעניין הרבה זמן, אוסנת או אסנת. אבל זה לא עקרוני, כי זה שם בדוי...)

א. את רוצה שאני אביא לך תמיכה? תביאי לי גינוי. כל עוד אין גינוי, כנראה שזאת תמיכה או תמיכה בכך שלא צריך לגנות. ברור שאדם שלא מסכים עם דרך הפעולה (וזה רוב הציבור) לא יתמוך בה. מה קרה, "הנוער הנפלא שלנו" נעלב כי לא שיבחו אותו מספיק?

ב. לא דיברתי על "תג מחיר". לתג מחיר היתה הרבה מאוד תמיכה, יותר מגינויים. למה לא שומעים אותה? כי אנשים החליטו לא לאבד את מקום העבודה שלהם במשרד החינוך על מזבח "הנוער הנפלא".

כמו שאת מצפה מכל אדם לומר את מה שהוא חושב בלי צביעות, ובלי התחמקויות - כך אל תגני אנשים שעושים את זה, למרות שהם אומרים אמת שאת לא רוצה לשמוע (או שפתאום צריך להבליג ולא לומר את מה שחושבים, כי זה לא דעה פופולרית מבחינתי).

ג. שוב "הנוער הנפלא שלנו" חושב שהוא יודע ה-כ-ל. הוא עדיין חושב שרק הוא דואג לא"י, ושכל השאר עושים את זה למען הכסא. תפסיקו לחשוב שכל מי שלא עושה כמוכם הוא שמאלני או אינטרסנט. זה פשוט לא נכון...

קודם כל, המון אנשים הופיעו בתקשורת והתרעמו על האלימות ועל העוול המשפטי. את כועסת שהם לא דאגו לכך בכלים משפטיים ולא פעלו נגד זה. בבקשה, אם יש לך הצעה איך למנוע שזה יקרה שוב - כולם ישמחו לשמוע. ובשביל מה יש את אורית סטרוק? ובשביל מה, ענת, המון אנשים רצו אותה ב"בית היהודי"? יש הערכה. תפקחי עיניים.

ד. זה בדיוק מה שהם עושים. מוכיחים. אני יכולה להמר על כך שאנשים רצו לכתוב משהו בנידון בבשבע, אבל לא נתנו להם או שהם חששו מאוד. יש סתימת פיות חמורה בציבור שלנו - ואל תתכחשי. דוגמא לזה את רואה בזעיר אנפין בפורום "ארץ מולדת".

"גם לא תמיד צריך להשאיר אותה בבית" וד"ל.

למרות הכל, כל הכבוד על הנכונות והעשיה. כל הכבוד שאת עושה מה שאת חושבת שצריך לעשות.

דעתילהבת-כוח

אין לי כלכך מה להגיד על מה שהוא כתב.

אבל מה שכן, דעתי שחבל להשמיץ בכלל, בין אם יש בזה אמת או לא.

אנחנו לא צריכים לבוא לרבנים ולמורים ולהתלוננן על החוסר תמיכה (בין אם הייתה ובין אם לא) אלא לפנות לתקשורת.

מספיק יש פילוג בעם, למה ליצור אחד בתוך החברה שלנו?

לפנות לתקשורת?אנונימי (פותח)

בס"ד

התקשורת נעזרה ברבנים שגינו. חוצמזה שרוצים לפתור את הבעיה בתוך הציבור ולא להוציא החוצה.

להשמיץ? למה זה להשמיץ? או כותב עובדות. הם אולי כואבות אבל הם נכונות!

סבבה, מקבלת את זהלהבת-כוח

שיכתוב בצורה מכובדת זה הכל, אמרתי אין לי דעה לגבי העניין.

לפתור את הבעיה בתוכנו, אבל שוב בצורה מכובדת.

גמלי יש מה לאמר :אנונימי (פותח)
אני לא מבינה מה רוצים ממנו , הנוער , הלכנו לבית השלום כדי להאבק , המבוגרים , ההורים שלנו לא באו , נלחמנו בשבילם , חטפנו בשבילם (מכות , וקללות) , ציפינו למעט : תמיכה , ומה קיבלנו : גינוי , כעס , אנחנו נוער מופרע , בלי ערכים ... יש לנו ערכים ! וזה הערכים שאתם לימדתם אותנו , אנחנו לא ישבנו בבית וראינו האח הגדול , אנחנו לא יצאנו לפאב , אנחנו יצאנו רק להלחם , להאבק על הערכים שלנו , וגם בזה אתם מאשימים אותנו , למה ציפיתם ? שנחבק את החיילים שמקללים אותנו ? שנחייך ל הערבים שמנסים לפגוע בנו ???
מסכים עם "משברי הים"אחד מאלף

בס"ד.

וגם עם המכתב בע"ק...

ת'כלס, את כל החבר'ה שנושרים, מישו יורד עליהם?

חחחחחחחחחחחחח...ילץ
הרגתם אותי מיצחוק...חחחחחחחח........המבין יבין..
מעולה.אוסנת
הכי אהבתי את הקטע עם זה ששומר על צניעותו..חוליאן קראך
הבנאדם נסחףףףףףףף420mal
"לפחות הייתם מגנים את בית המשפט על השקרים, את כוחות הביטחון על האלימות המזעזעת, אולם, רק צד אחד גינתם. ואחד הרבנים, דאג להסביר לתקשורת שאנחנו "תינוקות שנישבו".

אם אתם כ"כ דואגים ל"ערבים המסכנים", "

רק בגלל ההגזמות האלה אנשים, או לפחות אני, לא התייחסו לכתבה הזו ברצינות, וחבל.

לדעתי הוא קצת הגזים בכמה דברים..אבל הוא צודק..יושי=]
אלו הגזמות?אחד מאלף

בס"ד.

אני לא מצאתי הגזמות...

גם לדעתי לא היו הגזמותאנונימי (פותח)
לדעתי הוא צודק!היסטוריונית
צודק 100%..חוליאן קראך
שום הגזמות..
נו יושי, איזה הגזמות?אחד מאלף

בס"ד.

(חוצמזה, מזל"ט...)

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך