מכתב גלוי לרבנים ולמחנכיםרחלקה

פורסם בעולם קטן

מכתב גלוי לרבנים ולמחנכים

אביעד חזני, חיפה

קראתי באכזבה את תגובותיכם על התנהלות המאבק ב"בית השלום" בחברון, שמעתי אתכם מגנים בתוקף ברשתות התקשורת, והרגשתי כמרבית חברי, ניכור.

אני אישית, לא הייתי בחברון עצמה, אלא פעלתי במקומות אחרים. אך אחיי ואחיותיי, בשר מבשרי, שותפיי לדרך ולאמונה, היו בחברון.

לא באתי לדון על צדקת המאבק, ולא על שיטות הפעולה. רציתי לדבר על דבר יסודי הרבה יותר.

גינויים, גינויים וגידופים זה מה שקיבלנו מכם. לא השתתפות, לא הבנה, לא הושטת יד מנחמת ולא זעקה. זעקה, על האלימות הנוראה, על הרשעות האכזרית מולה עמדנו חשופים, כשבאנו בשם האידאלים אליהם חונכו על ידכם.

אני מבין שאינכם מסכימים לשיטת המאבק. אולם, האם כל תופעה אתם טורחים לגנות?! האם כל חיסרון בציבור הדתי אתם דואגים לתרץ?! אז למה הזדעקתם פתאום?!

לפחות הייתם מגנים את בית המשפט על השקרים, את כוחות הביטחון על האלימות המזעזעת, אולם, רק צד אחד גינתם. ואחד הרבנים, דאג להסביר לתקשורת שאנחנו "תינוקות שנישבו". איפה כל הדיבורים על "קבלת השונה", על "פתיחות הדעות"?! הרי הלכנו ע"פ רבנים גדולים וחשובים, שאמנם לא חושבים לגמרי כמותכם, אולם גדלותם לא עומדת בספק. אז מדוע אותנו לא הייתם מסוגלים להכיל?!

ובכלל, אם אתם נגד האלימות, אם אתם כ"כ דואגים ל"ערבים המסכנים", מדוע לא באתם?! מדוע לא הדרכתם? היכן הייתם כשהיה צריך לתת כיוון?!

אלא שאתם, במקום לצעוק על הפקרת יהודי חברון בידי הפורעים הערבים, במקום למחות בכוחות הביטחון שהתעללו בחבר'ה שהגנו על עצמם, במקום זה, עזרתם לתקשורת להסיט את הדיו הציבורי ל"מופרעות" של הנוער הפוחח, הבנים החורגים. האם גינתם את ההצעה להקים בעבורנו כפרים לטיפול פיסכופטי? האם גם דאגתם לכבודנו?!

בוודאי מכירים אתם את אמרתם של חז"ל "לעולם תהא שמאל דוחה וימין מקרבת" אולם, אתם התנהגתם כאילו שתי ידיכם שמאליות הן. הפקרתם אותנו לשיסוי התקשורת, הפקרתם אותנו לאלימות ולברוטאליות של כוחות הביטחון. וכשאנחנו, מדוכאים מאוכזבים וכואבים חיפשנו נחמה, גילנו לאכזבתנו ולתדהמתנו, שאתם נגדנו.

את האמון, יהיה קשה לשוב ולקבל...

מה אתם אומרים?

קראתי את זה בעולם קטן...אנונימי (פותח)

בס"ד.

יש בזה משו..

זה מופיע גם בברא"צ..אנונימי (פותח)

בס"ד.

ואמרתי כבר, שזה די נכון, אבל טבעי שמי שעושה כאלה דברים ישאר בודד!

תן דוגמאות.אנונימי (פותח)

איזה דברים נעשו שם שיגרמו להם להיות בודדים???

אני חושב שע"פ ההלכה היבשה כל מה שנעשה היה מותר ואולי מצוה. בהתחשב בענין שאני יודע את העובדות שהיו שם קצת יותר מאלה שראו סרטונים ערוכים של 'בצלם' שר"י.

תיקון:אוסנת

ע"פ ההלכה היבשה כל מה שנעשה היה מותר ואולי מצוה - לעניות דעתך.

יש רבנים שאוסרים את זה.

(הייתי חייבת לומר, כדי שלא יקרה המקרה וילד שקרא דבר כזה פה, ילך להוריו ויוכיח אותם על כך, או חמור מזה - ילך ויעשה מעשה שבניגוד לדעת 'רבותיו')

אנא קראי את כל ההודעה!אנונימי (פותח)
קראתי הכל. אתה מוזמן להחכים אותי בפרטים שלא ראיתי.אוסנת
התכוונתי לעובדות!אנונימי (פותח)אחרונה

למשל הבתים ש'ניסו להצית' היו בתים של ערבים שזרקו אבנים בקביעות מהגגות.

מלבד העובדות הדגשתי: 'ע"פ ההלכה היבשה' יכול להיות שרב לא יסכים עם המאבק הזה כדרך אך לגבי מותר או אסור ודאי שמותר.

וואלה, צודק.גייטל רייזל

למרות שבאופן אישי, אני לא ממש מזדהה עם הנוער המופרע הזה..אבל שיהיה. המכתב הזה נכון.

זה לא הדיון!אנונימי (פותח)

בס"ד.

הוא לא דיבר על הצדק שבמעשי ה"נוער המופרע", הוא דיבר על הגינויים ולא על צדקת הדרך...

מה אני אומרת?אוסנת

שכמו שיש רבנים שהסתכלו רק על הצד השלילי, ועל ההתפרעויות השטותיות - כך גם הכותב פה. הוא מסתכל רק על הגינויים של הרבנים ואישי הציבור...

א. היתה גם הרבה תמיכה. אפילו יותר תמיכה מגינויים. הכותב פשוט רוצה לגנות בעצמו...

ב. הרבנים והמחנכים הורו מראש שלא ללכת ולא להתפרע. מי שלא הקשיב להם - סופו לקבל גינוי.

ג. זה פשוט שקר וראיה מעוותת לומר ש"הפקרתם אותנו לשיסוי התקשורת" ושאישי הציבור רק השמיצו ולא מחו נגד העוולה. שקר!!! מכיון שבמשך כל אותו היום, למחרת ומחרתיים - שמעת ברדיו הרבה אנשים שהתרעמו על החלטת ביהמ"ש ושר הבטחון. לא שמעת כמעט אנשים שביקרו את הנוער בכלי התקשורת הכלליים.

ד. חשוב להוכיח. כן. אל תחשוב שתעשה משהו רע, ושכולם יגנו עליך רק בגלל שאתה הבן דוד של החבר שלהם.

ענת, נשימה עמוקה...אוסנת

(התלבטתי בעניין הרבה זמן, אוסנת או אסנת. אבל זה לא עקרוני, כי זה שם בדוי...)

א. את רוצה שאני אביא לך תמיכה? תביאי לי גינוי. כל עוד אין גינוי, כנראה שזאת תמיכה או תמיכה בכך שלא צריך לגנות. ברור שאדם שלא מסכים עם דרך הפעולה (וזה רוב הציבור) לא יתמוך בה. מה קרה, "הנוער הנפלא שלנו" נעלב כי לא שיבחו אותו מספיק?

ב. לא דיברתי על "תג מחיר". לתג מחיר היתה הרבה מאוד תמיכה, יותר מגינויים. למה לא שומעים אותה? כי אנשים החליטו לא לאבד את מקום העבודה שלהם במשרד החינוך על מזבח "הנוער הנפלא".

כמו שאת מצפה מכל אדם לומר את מה שהוא חושב בלי צביעות, ובלי התחמקויות - כך אל תגני אנשים שעושים את זה, למרות שהם אומרים אמת שאת לא רוצה לשמוע (או שפתאום צריך להבליג ולא לומר את מה שחושבים, כי זה לא דעה פופולרית מבחינתי).

ג. שוב "הנוער הנפלא שלנו" חושב שהוא יודע ה-כ-ל. הוא עדיין חושב שרק הוא דואג לא"י, ושכל השאר עושים את זה למען הכסא. תפסיקו לחשוב שכל מי שלא עושה כמוכם הוא שמאלני או אינטרסנט. זה פשוט לא נכון...

קודם כל, המון אנשים הופיעו בתקשורת והתרעמו על האלימות ועל העוול המשפטי. את כועסת שהם לא דאגו לכך בכלים משפטיים ולא פעלו נגד זה. בבקשה, אם יש לך הצעה איך למנוע שזה יקרה שוב - כולם ישמחו לשמוע. ובשביל מה יש את אורית סטרוק? ובשביל מה, ענת, המון אנשים רצו אותה ב"בית היהודי"? יש הערכה. תפקחי עיניים.

ד. זה בדיוק מה שהם עושים. מוכיחים. אני יכולה להמר על כך שאנשים רצו לכתוב משהו בנידון בבשבע, אבל לא נתנו להם או שהם חששו מאוד. יש סתימת פיות חמורה בציבור שלנו - ואל תתכחשי. דוגמא לזה את רואה בזעיר אנפין בפורום "ארץ מולדת".

"גם לא תמיד צריך להשאיר אותה בבית" וד"ל.

למרות הכל, כל הכבוד על הנכונות והעשיה. כל הכבוד שאת עושה מה שאת חושבת שצריך לעשות.

דעתילהבת-כוח

אין לי כלכך מה להגיד על מה שהוא כתב.

אבל מה שכן, דעתי שחבל להשמיץ בכלל, בין אם יש בזה אמת או לא.

אנחנו לא צריכים לבוא לרבנים ולמורים ולהתלוננן על החוסר תמיכה (בין אם הייתה ובין אם לא) אלא לפנות לתקשורת.

מספיק יש פילוג בעם, למה ליצור אחד בתוך החברה שלנו?

לפנות לתקשורת?אנונימי (פותח)

בס"ד

התקשורת נעזרה ברבנים שגינו. חוצמזה שרוצים לפתור את הבעיה בתוך הציבור ולא להוציא החוצה.

להשמיץ? למה זה להשמיץ? או כותב עובדות. הם אולי כואבות אבל הם נכונות!

סבבה, מקבלת את זהלהבת-כוח

שיכתוב בצורה מכובדת זה הכל, אמרתי אין לי דעה לגבי העניין.

לפתור את הבעיה בתוכנו, אבל שוב בצורה מכובדת.

גמלי יש מה לאמר :אנונימי (פותח)
אני לא מבינה מה רוצים ממנו , הנוער , הלכנו לבית השלום כדי להאבק , המבוגרים , ההורים שלנו לא באו , נלחמנו בשבילם , חטפנו בשבילם (מכות , וקללות) , ציפינו למעט : תמיכה , ומה קיבלנו : גינוי , כעס , אנחנו נוער מופרע , בלי ערכים ... יש לנו ערכים ! וזה הערכים שאתם לימדתם אותנו , אנחנו לא ישבנו בבית וראינו האח הגדול , אנחנו לא יצאנו לפאב , אנחנו יצאנו רק להלחם , להאבק על הערכים שלנו , וגם בזה אתם מאשימים אותנו , למה ציפיתם ? שנחבק את החיילים שמקללים אותנו ? שנחייך ל הערבים שמנסים לפגוע בנו ???
מסכים עם "משברי הים"אחד מאלף

בס"ד.

וגם עם המכתב בע"ק...

ת'כלס, את כל החבר'ה שנושרים, מישו יורד עליהם?

חחחחחחחחחחחחח...ילץ
הרגתם אותי מיצחוק...חחחחחחחח........המבין יבין..
מעולה.אוסנת
הכי אהבתי את הקטע עם זה ששומר על צניעותו..חוליאן קראך
הבנאדם נסחףףףףףףף420mal
"לפחות הייתם מגנים את בית המשפט על השקרים, את כוחות הביטחון על האלימות המזעזעת, אולם, רק צד אחד גינתם. ואחד הרבנים, דאג להסביר לתקשורת שאנחנו "תינוקות שנישבו".

אם אתם כ"כ דואגים ל"ערבים המסכנים", "

רק בגלל ההגזמות האלה אנשים, או לפחות אני, לא התייחסו לכתבה הזו ברצינות, וחבל.

לדעתי הוא קצת הגזים בכמה דברים..אבל הוא צודק..יושי=]
אלו הגזמות?אחד מאלף

בס"ד.

אני לא מצאתי הגזמות...

גם לדעתי לא היו הגזמותאנונימי (פותח)
לדעתי הוא צודק!היסטוריונית
צודק 100%..חוליאן קראך
שום הגזמות..
נו יושי, איזה הגזמות?אחד מאלף

בס"ד.

(חוצמזה, מזל"ט...)

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך