מחפשת שירות לשנה הבאה...גילת

בס"ד

שלום לכולכן!

אני (כמו עוד כמה פה...) בשלב המעצבן של לחפש את מקום השירות הלאומי לשנה הבאה.

אני עדיין לא סגורה על עצמי מה בדיוק אני רוצה ולכן אשמח אם תשאלו אותי שאלות כלליות ואני אשתדל לענות ואולי ככה אני אגלה מה אני רוצה לעשות....

אז הדברים שאני יודעת כבר מעכשיו זה:

ששב"כ/מוסד/משטרה/בית חולים/בית אבות/מוקדי ביטחון/בתי ילד/משפחתונים/הדרכת טיולים/מד"א/משרדי ממשלה- לא בא בחשבון בכלל!

שאני הולכת לבדוק קומונה אבל עם ראש פתוח גם לדברים אחרים ולדברים לא שגרתיים.

שאני רוצה לעשות שירות באזור מרכז/צפון/דרום. לא באזור ירושלים ויש"ע...

תודה מראש לכל מי שתעזור...

יומטוב!

טוב... אני אנסה לכוון אותך...פנינה.

קודם כל סתם בלי קשר- למה לא יש"ע? מניסיון אישי הכי כיף שרות ביישוב! אני אמרתי שאני בחיים לא אעשה שרות באיזה חור בשומרון לא בי"ס יסודי ולא חנ"מ וזה מה שאני עושה השנה.. ככה שא"א לדעת..

ולעניננו... את מחפשת עבודה עם נוער או ילדים? אולי אפילו מבוגרים?

את מחפשת עבודה שתעבדי כל יום עד 3 ותלכי לדירה לישון / לקניון או שאת בקטעים של לעבוד אחה"צ? אם את שוקלת קומונה אני מבינה שאת בקטע של להשקיע גם אחה"צ אז אולי גרעין תורני יכול לבוא בחשבון?

חשוב לך להיות דווקא במוסד דתי או שאת מוכנה נגיד בי"ס חילוני או מרכזים שמעבירים יהדות לחילונים (אגב זה ממש שונה כי בי"ס את לבד או עם עוד כמה בנות במוסד חילוני ומרכז להעברת יהדות את באה מתוך מוסד דתי.)

מה לגבי מדרשת שילוב? שעובדים בבור ואחה"צ לומדים? זה חתיכת השקעה אבל ואמרים שזה שווה את זה והקטע של שיעוי תורה ממש חסר בשנת שרות (בלי לזלזל באוורייתות כמובן... )

אמממ...זהו לבנתיים נראה לי מקווה שעזרתי... את מוזמנת לחשוב מה הכיוון שלך ואם את צריכה עזרה תגידי למרות שאני לא הרבה פה אבל מידי פעם אני קופצת כשהמורים מפנים תמחשב בבי"ס... אפשר גם במסר"ש..

שכחתי...יש גם חינוך מיוחד...פנינה.

תשובות:גילת

בס"ד

למה לא יש"ע? כי אני גרה בישוב ביש"ע ודי רוצה 'לצאת מהבועה' ולהכיר מקומות חדשים... למרות שאולי בסוף....גם  ביש"ע יש המון גוונים אז...

נראה לי שאני מחפשת עבודה עם ילדים-נוער. לא עם קשישים ולא עם תינוקות ממש קטנים (בגילאי מעון).

אני כן די בקטע של שרות ברוב שעות היום (כשמשעמם לי אני עושה שטויות...) אבל כן צריכה מדי פעם את הזמן שלי לעצמי. אני חושבת על גרעין תורני אבל לא יודעת מה בגרעין התורני... כי גם שם יש מבחר גדול ב"ה...

לא כ"כ עקרוני לי אם המוסד דתי או לא (אם העדפה שכן...) אבל אני ממש לא בקטע של שיעורי יהדות בבי"ס [לא מרגישה שהאישיות שלי מספיק בנויה חזק כדי להעביר את זה הלאה... למרות שנראה לי שזה דבר מאוד חשוב שצריך לעשות בדורינו.]

מדרשת שילוב לא כ"כ נראה לי כי אני ממש צריכה לעזוב את המסגרת של הלימודים והלימוד אם יש לי איזשהי מטרה בעתיד לחזור ללמוד... למרות שכן חשוב לי הקטע התורני (חשבתי בקטע של לקחת על עצמי איזשהוא ספר ללמוד עם מישו).

חינוך מיוחד לא כ"כ נראה לי כי יש לי איזשהוא ריחוק מזה. אני צריכה קשר עם האנשים, לדבר איתם ושיגיבו לי. [להמחשה: בקיץ עזרתי בקטעים הטכניים בקיטנה של 'קו לחיים' ועם הילדים שבקושי מדברים היה לי קושי גדול להתייחס/לדבר ולעומת זאת עם הילדים שדיברו חופשי וכל ה"'בעיה'" שלהם הייתה שהם על כיסא גלגלים והרגליים משותקות/חלשות לא היה לי בעיה והרצנו צחוקים ביחד.]

תודה רבה על השאלות..

אם יש למישו רעיונות או עוד שאלות- אשמח מאוד!

יומטוב!

טוב..פנינה.

אם את גרה ביש"ע אזז זה משו אחר חשבתי שאת מהמרכז וסתם לא רוצה כי זה חור כמו רוב האנשים..

טוב.. אז ככה...

לפי מה שאני מבינה נראה לי שאת ממש בכיוון של גרעינים תורניים זה באמת תחום ממש מגוון ויש מלא מקומות מנסיון שלי השנה (אני עושה שרות בשומרון) את גם ככה גרה בחור אז אל תלכי רחוק מידי כדי שתוכלי לחזור הבתה מידי פעם... אני לא יודעת איפה בדיוק א גרהאבל נראה לי כדאי משו בסגנון של פ"ת/ ירושלים כי משם יש סוג של תחבורה ליש"ע וזה שיקול חשוב שבד"כ לא חושבים עליו כ"כ... יש גרעין תורני שממש התפתח יפה בזמן האחרון בבית שמש יש גרעין חדש חדש באור יהודה יש עוד המון שאני לא מכירה ספציפית ישפרטים יותר מדויקים באתרים של האגודות אז את יכולה לעשות בבוקר ב"ס או תיכון אם את יכולה חילוני זה ממש חשוב! ואחה"צ פעילויות של הגרעין מועדוניות חונכויות וכאלה זה משתנה מגרעין לגרעין..

לגבי חנ"מ זה ממש מגוון אם קשה לך עם כאלה שלא מתקשרים אל תלכי לחינוך מיוחד קשה אבל יש מה שנקרא חינוך מיוחד קל לדוגמא חרשים/ עוורים שזה ממש חשוב והם אנשים רגילים רק פשוט לא רואים/ שומעים ואפשר לדבר איתם כמו עם כל אחד וזה נורא חשוב לשלב אותם או גני שפה שזה ממש ילדים רגילים עם בעיות דיבור אגב אפשר לשלב את כל אלה עם גרעין ברוב המקומות לדוג' מוסדות של מיח"א (חרשים) בת"א עם הגרעין של ראש יהודי.

את מוזמנת להגיב!

ב"הצלחה!!

אם את מחפשת שירות לאומי לשנה הבאה..אנונימי (פותח)

אני מאוד ממליצה לך להיכנס לאתר של האגודה להתנזבות או כל עמותה אחרת. תכתבי בגוגל שירות לאומי וכבר תראי שהכל מופיע.. את יכולה לעבור על כל התקנים ויש שם פירוט.. תוכלי להתרשם ולחשוב על כיוון..יש דברים שאת בטח לא חושבת עליהם בכלל כי את לא יודעת על קיומם אולי דרך האתרים השונים תוכלי לראות דברים שמעניינים אותך.

אנונימי (פותח)

שלום לך,

אנחנוו אגודת "בנות חייל" עמותת של בני/בנות שירות לאומי

ונשמח לעזור לך ולייעץ לך בכל נושא אשר תיתקעי בו בקשר לשירות שלך לשנה הבאה

הייחוד אצלנו באגודה משאר האגודות של השירות הלאומי הוא שלנו יש מקומות שונים ויחודיים שלאגודות השונות אין.

נשמח ללעזור לך בהכל

חני הרכזת:0545213298

המשרד של האגודה:086288849

"בנות חייל"

אני אשמח לשמוע עליכם עוד...גילת

בס"ד

תוכלו לפרט קצת יותר על התקנים שיש אצלכם ופרטים נוספים על האגודה?

יש לכם אולי אתר עם התקנים שלכם?

שלום גילת.אנונימי (פותח)

שלום גילת,

מקלט למלחמה בסמים,אגודה למען נשים מוכות,מפעלים שיקומים,מט"י קאנטרי קלאב,עיירה,מועצות עיר,להקת בת דור,סינפונייטה הישראלית.ועוד הרבה

אם תרצי לשמוע מקומות נוספים ותוכלי למקד אותנו יש לך את האתר האינטרנט או המייל ושם נוכל להמשיך לדבר על כך

בתודה

"בנות חייל".

הדירותסאפיר
איפה יש דירות? ואיך זה הולך דתים עם חילונים?
גילת-א.א.א.

בס"ד

א. אני מציעה לך ממש לפתוח ראש לכל הכיוונים ולא לפסול דברים מסויימים ישר.
   אני פסלתי גני ילדים, סגרתי במדרשה להעמקת יהדות וזמן מה לפני השירות ביטלתי במדרשה וסגרתי בגן.

ב. כדאי לך ללכת עם האגודות המוכרות (האגודה להתנדבות, עמינדב, בת עמי). באגודות האלה (האגודה להתנדבות במיוחד) את יכולה לדעת שלא יהיו לך בעיות של כשרות וכו' בדירה.

בכולפן- בהצלחה ממש וחג שמח!

בקשר לכשרות-הביצה שהתחפשה

בס"ד

זה לא כ"כ תלוי באגודה.

זה יותר תלוי בבנות שתהיי איתן בדירה.

ותמיד טוב להחזיק ספר של הלכות כשרות בדירה. והלכות בכלל.

עדכון ביניים:גילת

בס"ד

דבר ראשון- תודה לכולכן שעזרתן לי במציאת כיוון שלי לשירות הלאומי.

הכיוון שנראה לי שאני אחפש (בנוסף לקומונה ) זה גרעינים למינהם. אם אתן מכירות/יודעות על מקומות ספציפים שיכולים להתאים- אני אשמח...

יומטוב!

ותגובות למי שהגיב לי:

לפנינה-

למרות שאני גרה ב'חור' [הערה בנוגע לחורים: כל מקום יכול להקרא 'חור' כי אין איך להגיע/לצאת,  אבל מי שגר שם לומד באיזה שעות יש טרמפים ואוטובוסים ומנהל את החיים לפי זה. חוץ מזה שאיפה שאני גרה זה לא כ"כ חור וב"ה יש איך להגיע ברוב שעות היום די מהר (חצי שעה מהטרמפיאדה)] חשוב לי להתרחק מהבית כי אני מרגישה שהניתוק יעשה לי טוב. אז נכון, אני לא אלך (בלנ"ד) לגולן כי זה 3-4 שעות נסיעה עד הבית בנסיעה כמעט ישירה אבל אני גם לא אעשה יותר מדי קרוב שתוך שעה אני בבית כי אני חוששת שאם זה יהיה כ"כ קרוב אני אחזור הרבה הביתה וכל פעם שקצת יהיה לי קשה- אני "אברח".

גם מעיוורים וחרשים יש לי איזה 'דיסטנס' אבל גן שפה וסגנון כזה- יכול להיות למרות שאני לא פוסלת כלום. נראה לי שאם אני אחשוב על מקום אז אני אבוא לבדוק ואראה אם זה מתאים או לא...

בכולופן- תודה!

שרה**-

האתרים של האגודות למיניהם יותר עוזרים למי שיודע פחות או יותר מה הוא רוצה כדי למצוא מקום ספציפי. אני לא בדיוק ידעתי מה אני רוצה בכלל ולכן נעזרתי בפורום פה. עכשיו אני אכנס לאתרים (או יעזר במקשרות באולפנא שלי) ויחפש מקומות ספציפים שמתאימים לי! בתכלס באתרים יש המון המון מידע ולפעמים לא כ"כ יודעים להתמצא וזה קצת מבלבל.

אם את מכירה דברים שאולי יכולים להתאים לי אשמח אם תציעי לי כי באתרים לא כ"כ מצאתי והבנתי...

לרוב יותר נחמד לדבר עם בני אדם מאשר עם מכונות...

bnot-hail -

תודה על התגובה אבל נראה לי שאני מחפשת כיוון קצת אחר...

א.א.א.-

תודה על הארות שלך! הארת לי דברים נוספים שחשוב לזכור שבוחרים שירות.... קיבלתי אותן.

גילת..פנינה.

קודם כל יש לך כיוון וזה חשוב מאוד..

זה יחסוך לך מלא זמן וכסף מניסיון.. (אני לא ידעתי מה אני רוצה אז פשוט בדקתי הכל... לא מומלץ!!)

לגבי גרעינים אני מכירה קצת כמה מחברות שלי שעושות שם...

אור יהודה, בנימינה, אריאל

עוד טיפ ממש ממש חשוב לפני שאת הולכת לבדוק מקום תתקשרי לרכזת של המקום ותבקשי ממנה מספר של בת שעושה שם השנה מנסיון הבנות הם היחידות שאומרות לך את האמת היתרונות והחסרונות כל השאר משוחדים לי זה ממש עזר להחליט איפה אני רוצה לבדוק ואיפה לא לפעמים מקום הוא ש שונה ממה שכתוב עליו או שהרכזת אומרת לטוב ולרע וחבל לבדוק סתם. הרבה פעמים ביחוד ביש"ע שרכזת אחת אחראית על כמה יישובים הם לא מכירות בכלל את הקנים וסתם מספרות סיפורים... אני לא חושבת שהרכזת שלי יודעת מה אני עושה ואיך מתיחסים אלי ואין לי מושג מה היא תבלף למי שישאל אותה.. בקיצור דברי עם הבנות הם בד"כ יסמכו לספר לך וזה הכי אמין!

לגבי החרשים/ עוורים בהרבה מקומות אפשר לשלב את זה עם גרעין וזה הרבה יותר מעניין. המלצה שלי תבררי על הגרעין תחליטי על כמה שאת רוצה (תשתדלי לא יותר מ3-4) ואז תבדקי למה מהתקנים את מתחברת ואל תפסלי ישר כי כתוב ליד חנ"מ או משו בסגנון...

ב"הצלחה!!

המשיכי לעדכן מה קורה במהלך השנה!

תודה על העצות!גילת

בס"ד

מקווה להשמש בהם!

זה באמת דבר חשוב...

עכשיו אני בע"ה אשב לי ואבדוק באינטרנט ומול המקשרות שלי את המקומות...

מקווה להמשיך לעדכן...

תודה רבה!

את אוהבת הדרכה?שלומצ=]
את יכולה להדריך באולפנא כלשהיא...זה ממש כיף!!!!! ונותן מלאאא
גילתאנונימי (פותח)
הי גילת, אם את בקטע של גרעינים, אז אני ממש בעד הגרעינים של האגודה להתנדבות, כי הם ממש משקיעים בבנות שירות ובגרעינים. לכל גרעין יש מנחה מקצועית בתחום שעוזרת לבנות ליצור ולקדם גרעין שבאמת יעשה שינוי בקהילה. הם מעודדים ראש גדול של הבנות ויודעים להדריך כל בת בגרעין איך לנצל את הכישורים שלה בצורה מקסימלית. בקיצור, אם את רוצה גרעין רציני, לכי על האגודה! יש להם איזה 14 גרעינים בכל הארץ! הכל מפורט באתר שלהם... 
מהאגודה להתנדבותאנונימי (פותח)

מוזמנת להתקשר אלינו ונעזור לך ולכוון אותך למה שמתאים לך.. אנחנו פה נשאל אותך שאלות ויחד נבין מה את צריכה. אז המוקד שלנו פתוח 16:00-21:00 בטלפון 1-800-233-133 ונעזור לך בשמחה!!!

האגודה להתנדבות

גרעינים תורנייםאנונימי (פותח)אחרונה
אהלן. תקשיבי, הכי שווה לך ללכת על גרעינים של האגודה להתנדבות. הם שיא המשקיעים בגרעינים ובבנות שירות. לכל גרעין יש מנחה מקצועית שדואגת שהעבודה של הבנות תהיה משמעותית ותעשה שינוי אמיתי הם ממש מעודדים ראש גדול של הבנות ודואגים שכל בת תוכל לנצל את הכישורים שלה בצורה הכי טובה! שמה העבודה היא הכי מאתגרת, הכי כיפית והכי איכותית. אם כבר גרעינים- אז רק באגודה!

שירות עם נוער בסיכון/הדרכה בפנימיה/משפחתוניםמשתמשת💋

אני בכיתה יב והכיוון שלי זה לגמרי ילדים או נוער בסיכון, או ילדים בכללי (אבל משהו משמעותי) ואני פשוט מרגישה אבודה רצח. למי פונים? איך נרשמים? איך אני יודעת מה אני באמת רוצה? את מי שואלים? איזה מסגרות יש לי שיכולות לענות למטרה שלי?

ממש אשמח שמישהי שכבר הייתה שם תכוון אותי כי ברצינות אין לי מושג.

דרושות בנות שירות אחראיות למעונות ויצו לגיל הרךwizo1

מחפשת שירות משמעותי ומספק? 

רשת מעונות ויצו מגייסת מחנכות-מטפלות לגיל הרך

בואי לקחת חלק חיוני בחינוך הדור הבא

● הכשרה מקצועית מתמשכת על חשבון הארגון

● עבודה בצוות מקצועי ואיכותי

● סביבת עבודה חמה, משפחתית ותומכת

0522333957

אהלן! מישהו עוד כאן?ה' אור לי.

בהצלחה לכל האלופות כמוני שמתחילות שירות מחר

קושי בשירות האם לעזוב?אנונימית 888

היי.. אני בת שירות במקום מסוים-מבחינת המקום גם לא ככ כיף לי אני דיי סופרת את השעות עד שזה נגמר, אבל אני עוד מאמינה שאולי זה ישתנה, הקושי האמיתי הוא עם המדשית שלי אנחנו פשוט לא מסתדרות אני אומרת א' היא חייבת להגיד ב', היא לא סובלת אותי ואני גם לא מאוד מחבבת אותה.. קשה לי מאוד ככה!

לא ממש באלי לערב רכזת אני מרגישה שזה סתם יעשה בלאגן (גם הרוב מתחת לפני השטח.. לכאורה אנחנו קצת מדברות ואין משהו דרמטי, אבל אני רואה בשיח שלנו וגם דברים ששמעתי..)

הצילוווו אני עוד רגע משתגעת כאן.. מה כדאי לעשות?

אשמח לרעיונות לפעילות פתיחה לכל האולפנה ביחדמירי כהן

הי אני מדריכה באולפנה שנה הבאה ואשמח לרעיונות למשחקי היכרות לקבוצות גדולות. משחקים שעושים אווירה ולא נמרחים..

סגרת\מחפשת שירות בחיפה? מדרשת 'באורך' מחכה לך!חגהבגה
שנה הבאהמבשרת :)
שנה ראשונה, מחפשת שירות לשנה הבאה
מה אומרות, לחפש מקום אחר? מאיפה להתחיל?
או להישאר עוד שנה במקום שלי?
אשמח שתענו

אולי יעניין אותך