חרדיםהרועה

מה צריך להיות הייחס שלנו לחרדים?

הערכה? שנאה? רחמים? 

שיר חביב של נפתלי הרץ' אימבר שקשור..

העיורים והפסחים

עֵת מַלְכִּי צֶדֶק עִם אַבְרָהָם

בְּרִית כָּרַת,

צַלְמֵי עִוְּרִים וּפִסְחִים

בְּקִיר יְרוּשָׁלַיִם חָרַת,

לְאוֹת  בָּנָיו יִרְשׁוּ אָרֶץ

הָעִיר לֹא יִקָּחוּ,

כָּעִוְּרִים בַּל יִרְאוּ

כַּפִּסְחִים – הָלְאָה יִפְסָחוּ;

עֵת הַמֶּלֶךְ דָּוִד

צָלַח שָׁם הַיַּרְדֵּנָה

אָמַר לוֹ הַיְבוּסִי:

"לֹא תָבוֹא הֵנָּה

"עַד הֲסִירְךָ

"הָעִוְּרִים וְהַפִּסְחִים מִן הַקִּיר

"אָז תּוּכַל לָרֶשֶׁת אֶת הָעִיר"..

הַמֶּלֶךְ הֵסִיר אֶת הַצְּלָמִים

שָׂמָם לְבָעֵר, כַּשָׁיִת,

וַתְּהִי לְמָשָׁל: "עִוֵּר וּפִסֵּחַ

"לֹא יָבוֹא אֶל הַבָּיִת".

*     *

*

עַמִּי! אִם תֹּאבֶה

לָרֶשֶׁת אֶת אַרְצֶךָ,

הָסֵר הָעִוְּרִים וְהַפִּסְחִים

מִקֶּרֶב מַחֲנֶיךָ,

אִם לִבְנוֹת סֻכַּת שָׁלֵם

תֹּאבֶה, לִצְלֹחַ הַיַּרְדֵּנָה,

עַד הֲסִירְךָ הָעִוְּרִים וְהַפִּסְחִים

לֹא תוּכַל לָבוֹא הֵנָּה,

הָעוְּרִים – הֵמָּה הַמִּתְחַדְּשִׁים

לֹא יֶחֱזוּ נְכֹחָה,

הַפִּסְחִים – הֵמָּה הַמִּתְקַדְּשִׁים

אַט יֵלְכוּ בַּחֲשֵׁכָה,

הָסֵר אֵלֶּה הַצְּלָמִים

שִׂימֵם לְבָעֵר, לַשָּיִת,

כִּי עִוֵּר וּפִסֵחַ

לֹא יָבוֹא אֶל הַבָּיִת...

ח"ו לשנוא..!!ישה"ז=]
לא נראה לי שצריך להיות יחס מיוחד.. הם אחים שלנו, יש להם דרך שונה משלנו, ולמרות זה אנחנו אמורים לאהוב אותם כמו שהם..
שאלה:ט'

אני שמה לב שהנושא הזה נטחן בכמה פורומים.

למה זה מעסיק אותך?

|סקרנות|

נצל"שהרועה
אם את רוצה אין לי בעיה לפרט במסר אישי.
דעתי על החרדים!!!!!*פרח*
 ברור  שלא שנאה!!!! למה- כי הם אחים שלנו והם מקיימים את רצון השם וחיים לפי התורה פשוט יש להם השקפה קצת אחרת, וסגנון חיים אחר.... והם לא כזה שונים ממנו!אנלא מבינה למה כתבו כאן שהם מסכנים???יש להם אמת והם חיים אותה מצויין הלוואי שהייתי דומה לחרדים בחלק דברים!אפשר לילמוד מהם המון באמת וצריך לאהוב אותם אחרי הכל אנחנו פה בשביל לעבוד את ה' לא?? כל אחד ודרכו הוא.... (עפ"י התורה כמובןןן)
לקבל אותם הם צדיקים!!והם אחיםשלנו!יקירה
לא חייב להסכים עם הדרך שלהםם!!!!אבל למה לשנווא חס וחלילה!יש להם דרך טובה!לא בשבלינו!!סבבבה!כל אחד והדרך שלו ישתבח שמו!!
שאלה רטוריתאוסנת

מישהו פה בכלל יודע מה ההבדל ביננו לבין החרדים מעבר להבדלים החיצוניים?

(אני לא צריכה תשובות.)

תגידי...טל_טול

אפילו שזאת שאלה רטורית ,אני אהיה מעצבנת:

-הם לא חיים בחברה מעורבת.

-לא מקיימים את המצווה של יישוב הארץ.

-ויש להם כל מיני שריטות.

אבל מה לעשות שהם אחים שלנו, חייב לאהוב אותם...

כולנו באותה סירה.

יש הרבה דרכים בעבודת ה'הודיהלביא

וכל הדרכים אם הם נעשות מתוך התורה ובחיבור ישיר אליה הם נכונות ואמיתיות.

נכון שיש דברים שנראים לנו ממש לא נכונים וטובים אצל החרדים אבל גם אצלינו יש בעיות..

נראה לי שיש כאן עניין של חיבור אישי וכל אחד צריך למצוא את הדרך בעבודת ה' שמתאימה לו ואם זה בקו חרדי יותר אין עם זה שום בעיה אלא אם כן הוא עושה דברים שמנוגדים לתורה..

שנזכה למצוא את דרכינו האמיתית...

את מתכוונת מה היחס שלנו החילונים או..אנונימי (פותח)
הדתיים כי אם את מצטטת כאלו אנשים זה לא נשמע בכלל דתי. והיחס צריך להיות מבוסס על הפסוק ואהבת לרעך כמוך.
אל מי אתה מדבר? 'המלאך'?הודיהלביא
אחשליאנונימי (פותח)

למה לשנוא?? ישר אנרגיות חיוביות, אהה??

שמע תכלס יש על מה לכעוס עליהם ובמיוחד עניין הצבא. וגם העניין שהמדינה דואגת להם עד הדברים הקטנים והם בועטים בה..

אשכרה ערביי ישראל אבל בנוסח היהודי..

חחחחח....נצח לנצח!!!

נושא שמאוד מעסיק אותך- אה...?

אמ.. לפרט את הדעות שלי?

אוקי אז כמה דבאים..

ממש אבל ממש לא שנאה!!!

הם חלק מעמ"י...

אני חושבת שטוב שיש אותם הם מאזנים את החילונים- כאילו החילונים לא לומדים תורה והולכים רק לצבא

והחרדים לא הולכים לצבא ולומדים רק תורה..

ואנחנו--- גם וגם--- אין עלינו!!!

עוד משו--- כמו בכל ציבור יש את "השולים".. הדבר שאני הכי שונאת זה הכללות...

אז וקשה לא לעלות פה את זה.....!!!!

אני לא מעריכה אותם בכלל!!,דבורל'ה

שונאת את הדרך חיים שלהם!!

....צאקי 2

חס וחלילה לשנוא..!

אני לא מסכימה עם חלק מהדעות שלהם, אבל זה לא אומר שאני שונאת אותם..

לענ"דהרועה
הציבור החרדי מתחלק לכמה חלקים, את הרבנים אני ממש מעריך אבל על רוב הציבור אני מרחם.
למה מרחם?טלל=]]
כי אני חושב שהדרך חשיבה שלהםהרועה
בעייתית מהיסוד.
מי יודע מה השקפת החרדים??????אנונימי (פותח)

לא ראיתי אף אחד שמתייחס באמת בהבדל שבין החרדים לד"ל או לחרד"ל האם מישהו כבר חקר לעומק את דרך החרדים ולפי זה להחליט אם זה טוב או לא.

אשמח לאיזה התייחסות רצינית,, מאחר ולפי הבדיקה שלי דרכם היא הנכונה וכך נהגו אבותינו מעולם.

ההשקפה שלהם למדינה גם כן די חכמה.

אפשר לשאול איזו בדיקה בדקת?אוסנת

למדת את הספרים של הצד החרדי בלבד, נכון?

אין לי שום בעיה לדון פה בשוני בהשקפה ביננו לבינם. רק תשאל, ואני אשתדל לענות לך.

באופן כללי - חרדיות זאת הסתגרות, ניתוק מהעולם. יש משהו קשה? מתעלמים ממנו ועוברים הלאה. לא מתמודדים. ככה מפסידים הרבה מצוות חשובות (ישוב ארץ ישראל, בין השאר) והרבה אנשים מעם ישראל. לא מפתחים תשתית ראויה להקמת ממלכה בעז"ה (עם ביהמק'). איך תהיה לנו מדינה מתוקנת, אם לא יהיה צבא? אם לא תהיה תרבות? אם לא יהיו עסקים? ויותר מזה - אנחנו צריכים לפתח פה מדינה למופת, כדי להיות 'אור לגויים'. אז אי אפשר להסתפק ב - "החילונים יחזרו בתשובה ואז יתפעלו את המדינה"... אגב, איך הם יחזרו בתשובה אם הדתיים מתנשאים עליהם?

חג שמח!

לימוד הענייןאנונימי (פותח)

שלום לך

אני לא למדתיאת ספרי החרדים או הדתיים אלא למדתי את התורה ואת המצות, ולאחר מכן בדקתי את התנהגות החרדים מול הדתיים - אנחנו, וראיתי שהם הרבה יותר רציניים במצות, והם מקבלים את התורה כמו שהיא ללא כל פשרה, והם משקיעים המון בהחזרה בתשובה של החילוניים, שדווקא מאוד אוהבים את הגישה שלהם שלוקחים את התורה ברצינות גמורה ללא כל פשרה כמעט כל החוזרים בתשובה נהפכים לחרדים, דרך הפשרנות לא נראית להם, ואינני ודע באמת איך אפשר להתפשר.

ההפרדה המוחלטת בין בנים לבנות שומרת עליהם מכל הקשיים שהם מנת חלקינו, ואין צורך להאירך בענין, ותאמינו לי הבנות שם מאושרות יותר, ומשוחררות יותר.

הטלויזיה ההרסנית היא מחוץ לתחום, והאינטרנט הוא כשר ומסונן.

הדרך של להיות קורבים לכולם בקירבה חברית - גם לחילונים היא דרך שגרמה לנו המון חוזרות בשאלה, ואין זה סוד, כמעט ואין בית שאין שם מת, כולל בקרובים שלי.

ענין המדינה נעזוב כרגע, כי הוא יחסית שולי לעומת השאלה היסודית איך צריך לנהוג בשמירת מצות, באדיקות מוחלטת, או בהתאמת התורה לצרכים האישיים.

שלחתי לך כבר מסר"ש על זה.אוסנת

חבל לי לחזור על זה שוב...

אבל בכל זאת:

צריך להבדיל בין ההשקפה לתכל'ס - מה שהאנשים עושים.

הציונות הדתית לא מתפשרת. אם מישהו מתפשר, זה החרדים - התפשרות על ארץ ישראל, התפשרות על הקשר עם החומר (בשביל זה נברא העולם, בשביל להעלות ולתעל את החומר לטוב.), התפשרות על עמ"י, התפשרות - לא מקילים. תמיד מחמירים... התפשרות על לימודי אמונה, התפשרות על קירוב הגאולה (ואל תתרצו על "שלושת השבועות", זה התבטל מאלף סיבות ואפילו מעולם לא היה קיים - מעולם לא התכוונו לאסור זאת לחלוטין).

טלוויזיה? אין רב שמתיר. אינטרנט לא מסונן? גם לא.

החוזרים בתשובה מתחילים אצלנו (בדוק!), וממשיכים אצלם. למה? זאת דרך יותר קלה. שיערב להם, ממש לא מפריע לי - רק שלא ישמיצו אותנו, ושלא ימציאו עלינו שקרים. מה שאתה כתבת, זה לא מדויק. אתה כתבת את מה שאתה רואה בעיינים, לא למדת מספיק את ההשקפה (כך נראה. תתקן אותי אם אני טועה).

חג שמח!

שנאה  ... ישאלו אותי מה אני מעדיף להיות חרדי או חיאנונימי (פותח)
עבר עריכה על ידי הרועה בתאריך כ"ו כסלו תשס"ט 12:54
חילוני....אני מעדיף להיות חיולני!!!!  
לאוריאל ולאוסנתאנונימי (פותח)
דברי אוריאל הם רק הוכחה עד כמה החינוך שלנו מעוות, הוא מוכן לעבור על התורה והעיקר לא להיות חרדי, לא הספקתי לענות לאוסנת בהרחבה, אבל ההרחבה תהיה בלי נדר בערב או מחר. 
זה שהוא כך,אוסנת

זאת לא הוכחה להשקפה.

לפי מה שאתה אומר, אז גם התורה היא לא האידיאל השלם - כי היא מה שאנחנו עכשיו. אנחנו זה התורה?! לא. ממש לא. אין צדיק אשר לא יחטא.

ותסלח לי, אבל אוריאל רק בגיל העשרה שלו, עדיין מברר. אני חותמת לך שגם נער חרדי בגילו יכול להתבטא כמוהו.

ואם הוא מוכן לעבור על התורה ולא להיות חרדי, זה אולי צריך להדליק נורה אדומה לחרדים מאיפה זה מגיע לו.

בקיצור, זה לא תירוץ.

זה צריך להדליק נורה אדומה לנוהרועה

ולא לחרדים. כשאדם בישיבה תיכונית מוריד את הכיפה אז זה בסדר, אבל אם הוא יחשוב לעבור לישיבה חרדית..

גם להם.אוסנת
הם צריכים לשאול את עצמם, למה כולם שונאים אותם ומעדיפים אותנו.
מי מעדיף אותנו?הרועה
החילונים מעדיפים אותנו כי אנחנו דומים להם, אנחנו מעדיפים אותנו כי אנחנו אנחנו.. רוב החוזרים בתשובה שהם הקבוצה היחידה שבוחרת מתוך מחשבה מעדיפים אותם.. מי אמר שאהדת הרוב זה מדד?
לא אמרתי.אוסנת

אתמול דיברתי עם אישה 'חילונית'. היא חיזקה אצלי את הנקודה -

אנחנו מייצגים את התורה. אם לא נייצג אותה בצורה הכי טובה שאפשר - החוזרים בתשובה הפוטנציאלים יתרחקו ממנה עוד יותר. 'חילונים' מעדיפים אותנו, כי אנחנו לא מתנתקים מהעולם ומחמירים עוד ועוד (וסליחה על ההכללות. יש יוצאי דופן לכאן ולכאן). ההחמרות, וסליחה על האמירה הקיצונית - מייצגות את התורה בצורה גרועה. למה השאלה הכי בוערת לאישה חילונית והכי בוערת לכל החברים שלה - שממש מציקה לה בגרון - זה למה חומרי ניקוי בפסח צריכים להיות כשרים לפסח בהכשר הבד"צ? אין שאלות קצת יותר חשובות?

הרי באמת אין עניין להקפיד בחומרי ניקוי. אני לא אומרת לוותר על זה - כי מה אכפת לנו. אני אומרת, שלא צריך לרדוף בעשרות חנויות כדי למצוא חומר ניקוי... זה נראה בלתי הגיוני, ובאמת אין לזה שום הסבר. אז למה שאדם יתרחק מהדת (כי הרי הוא לא קיבל תשובה) בגלל חומר ניקוי?! אז שיסלחו לי החרדים והמחמירים בצורה שתארתי לעיל, אבל אתמול הוצאתי אותם לא טוב. אין ברירה.

חוזרים בתשובה מעדיפים להיות חרדים, כי זאת דרך יותר קלה. קל להיות קיצוני ולהרגיש "תוצאות בשטח" - הנה אני עושה, הנה אני פועל. להאבק ולעבוד על המידות בגלל ההשקפה - זה דבר יותר קשה. חוץ מזה, זה קשה לדרוש מחוזר בתשובה להשאר "חצי בפנים - חצי בחוץ" - חצי בעולם הקודם, וחצי בעולם העכשווי. בנוסף, רבים מהחוזרים בתשובה מתחילים דרכם 'אצלנו'... אני בכלל לא מתלוננת.

די לכתוב.

זה לא קשור לחינוך שלנו420mal
לא לשנוא....אנונימי (פותח)

אבל הם בהחלט לא דומים לדרך חיים שלי...

לפי איך שאני רואה את זה.... יש דברים - שהם פשוט חיים בשקר!!

הם מחנכים את הילדים שלהם שדתיים לא יודעים להתפלל והם לא באמת מקיימים את כל התורה כולה....

וגם כל השיטות האלה של השידוכים שאם הוא תלמיד חכם יתנו לו כלה עם הרבה כסף ואם הוא לא כל כך אז יזרקו אותו עם סתם אחת בלי הרבה כסף..... קיצר, די מזוויע אבל בסך הכל הם אחים שלנו.

*תאיר*אדרת

בס"ד

הדברים שאת/ה אומר/ת הם חסרי שחר!
אף חרדי לא מחנך את ילדיו שדתיים לא יודעים להתפלל ולא מקיימים את כל התורה כולה.
יש לך חרדי לדוגמה? אשמח לדעת.

באמת אמרת שטויות(תאיר..)רחובותית!!=)

ממש לא נכון,את אומרת בלי לדעת...

הגזמת..הרועה
נכון שיש חרדי שמחנכים נגד דתיים לאומיים, ונכון שהשידוכים בציבור החרדי הם בעיתיים. אבל לא כולם כאלה..
נכון זה אחד מהקיצוניים...אבל עובדה שיש את זה..אנונימי (פותח)

וכן אני מכירה אנשים שבאו להתפלל בישיבה ל חרדים ואמרו להם לא לבוא יותר כי הם מחנכים אותם שדתיים לא יודעים להתפלל...

וכמו שאמרתי זה מקרה נורא קיצוני אבל הוא קורה....

לא כדי לקחת מקרים קיצונייםהרועה

אם נלך לפי הגישה הזאת אז דתיים הם קבוצה של אנשים שלא מתפללים, עם הריונות לפני חתונה, עושים מה בראש, ומורידים את הכיפה..

את מתאימה לתיאור הזה? אני מניח שלא... ויש הרבה חרדים שלא מתאימים לתיאור שלך..

אתה צודק בקטע הזה..אנונימי (פותח)

אבל אני עדיין חושבת שבאמת יש קטעים שהם קצת מעוותים...(לפחות חלק מהם!!ולא קצת..)

אני מסכיםהרועה
לדוג' הנושא של שידוכים אצל חרדים או גזענות או עוד מלא דברים.. בקשר לחינוך נגד דתיים הגזמת.
הבעיה שלי עם חרדים-תימניה בנשמה!

זה שהם מחזירים חילונים בתשובה ואחר כך כשהחילונים חוזרים בתשובה אז החילנים מתייחסים אליהם כאל "יד שניה" ואפילו לא מקבלים אתם לבתי ספר שלהם..בקיצור מתייחסים אליהם נורא!!

בקיצור -מ.מ.י.ראחרונה

יש עוד הרבה דברים הטעונים תיקון, הן בחברה הדת"ל והן בחברה החרדית. לכל אחד יש גם הרבה מה ללמוד מהשני, וצריך לעשות את זה.

בקשר לשאלה - פשוט שאהבה. אלא אם כן יש פה למישהו שנאה או "רחמים" על גדולי התורה שבציבור החרדי? [ואין שום רב חרדי שנגד יישוב א"י; יש מחלוקות בקשר לג' השבועות שבמסכת כתובות, בקשר לעוד דברים - אין שום רב חרדי שאומר לבטל מצווה מהתורה, אלא פשוט השאלה היא איך ומתי ע"פ דעת תורה של אותו גדול; זו אחת המחלוקות העיקריות בין הציבור הדת"ל לחרדי].

לא חייבים להסכים, אנחנו הולכים אחרי רבותינו - אבל זה לא אישי חלילה. בוודאי שלא אישי כלפי ציבור שלם של מקיימי תורה ומצוות.

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך