בס"ד
אם היה לך חץ אחד . מטרה אחת.
למה הייתה מכוון ?
בס"ד
אם היה לך חץ אחד . מטרה אחת.
למה הייתה מכוון ?
להיות עוד יותר טובה עוד יותר להתקרב לה' עוד יותר לעזור עוד יותר לעלות.
זה חץ אחד שמסתעף לכמה![]()
השאלות שלך מעניינות!
תודה
סתם....אולי לצלילות מחשבתית מתוך שמחה....
בנתיים
לנסות לראות את הקב"ה בכל גבר אפילו בדברים הקטנים
בעזרת ה'...
זה פשוט כולל את הכל.
זה הנ.צ הסופי שלמענו כל החיצים הקטנים בדרך.
החסד, האמונה, השמחה, העזרה לזולת הכל ..
ולא מחייב שיש קשר ישיר בין בית מקדש לגאולה,אנחנו מחויבים לבנות את בית המקדש כמו שאנחנו מחויבים להניח תפילין ולשמור שבת.
בית מקדש זה לא נ.צ. סופי מה עם מחיית עמלק לדוגמא?
יכול להיות שהקשר בינהם לא יהיה ישיר. אבל אני חושבת שזאת נקודה שאנחנו כן צריכים לשאוף להגיע אליה.
כי העולם חסר בלי המקדש.
לאיודעת. לא מבינה יותר מידי בהלכות בית הבחירה. לצערי
כך שאין לי כ"כ תשובה לשאלותך.
אבל מקבלת. זה לא כולל הכל. אבל זה נ.צ משמעותי בדרך לעולם מתוקן יותר.
וזאת בהחלט אחת ממטרותי.
אבל מאין לך שזה נ.צ. יותר חשוב,מהקמת מלכות על פי התורה לדוגמא? או כיבוש הארץ?
אנחנו צריכים לשאוף למלא דברים ל"כי לך תכרע כל ברך" (כשהיום לצערנו אפילו היהודים שומר תורה ומצוות לא כורעים ומשתחווים...) ולא חסר דברים שצריך לשאוף אליהם
טובי =][=אז לרצות הכל, או להתמקד במשו אחד?
בלבלת אותי.
קודם כל לפני שאנחנו מתחילים כל מיני תורות ודיבורים מה "יקרב את הגאולה" צריך לדעת שיש תורה וההלכות שאנחנו מחויבים לקיים את הפשט שלהם,
אז צריך לשאוף ולהשתדל לבית מקדש/ישוב הארץ/כיבוש הארץ/הקמת מלכות בלי קשר לגאולה,
וכל דבר שאנחנו עושים בשביל זה זה מצווה.
עכשיו יש את הדרך הנכונה להגיע לזה,
לדעתי (ואני יודע שהרבה פה לא יאהבו לשמוע את זה) המטרת בניים היא הפלת המדינה,
והדרך לזה רצופת מצוות ומעשים טובים.
אני יעתיק פה משהו שכתבתי בשיחה אישית אתמול בלילה:
בשלמות.
כן ,זה מה שהייתי שמה על מטרה !!!
? חחח...מיכל =>יש לך מטרה חזקה !! בהצלחה איתה
....
שבת שלום
!
הוא כותב שהוא חקר את כל הדברים בעולם (כולל החכמה) וראה שהכל הבל, ובעקבות כך, הגיע למסקנה:
"סוף דבר הכל נשמע את האלקים ירא ואת מצוותיו שמור כי זה כל האדם"
ומשה רבינו ג"כ נסה להגדיר מהי הנקודה, והגדיר הגדרה די דומה:
"ועתה ישראל מה ה' אלקיך שואל מעמך כי אם ליראה את ה' אלקיך ללכת בכל דרכיו ולאהבה אתו ולעבד את ה' אלקיך בכל לבבך ובכל נפשך. לשמר את מצות ה' ואת חקתיו..."
החכמה היא רק כלי יעיל.
לשרוף את בית המקדש.
כאילו-להרוג ת'גלות.
אם הכוונה חץ בשביל להשיג משו- אז לגאולה.
Look Smileיפה לראות כמה דברים עמוקים כתובים פה 
מה אני הייתי בוחר ,הממ ... קצת התבלבלתי
אבל חושב שאני יוכל לעשות את המקסימום שאפשר לעשות בדברים חיובים.
(זו תקוה אחת בלבד, רב הקטע זה רק הסעיפים שלה. עיקר עניינה זה
"...ולעולמי עד תמלוך בכבוד...")
איזה מטרה יש לכם ?
המטרות שלי:
להצליח בחיים ובלמודים
לרצות את ההורים והסביבה
לגמור את הלמודים בהצלחה
להצליח לעוזר לעצמי ולאחרים
ועוד ועוד...![]()
"המנהיג עצמו על פי הרפואה, אם שם על ליבו שיהיה כל גופו ואבריו שלמים חזקים בלבד, ושיהיו לו בנים עושין מלאכתו ועמלין לצורכו, אין זו דרך טובה. אלא ישים על ליבו שיהא גופו שלם חזק, כדי שתהיה נפשו ישרה לדעת את ה', שאי אפשר שיבין וישתכל בחכמות, והוא חולה או אחד מאבריו כואב. וישים על ליבו שיהיה לו בן, אולי יהיה חכם וגדול בישראל.
נמצא המהלך בדרך זו כל ימיו כולן, עובד את ה' תמיד, אפילו בשעה שנושא ונותן, ואפילו בשעה שבועל,מפני שמחשבתו בכל, כדי שימצא צרכיו עד שיהיה גופו שלם לעבוד את ה'.
ואפילו בשעה שהוא ישן, אם ישן לדעת כדי שתנוח דעתו עליו, וינוח גופו כדי שלא יחלה, ולא יוכל לעבוד את ה' והוא חולה, נמצאת שינה שלו, עבודה למקום ברוך הוא. ועל עניין זה ציוו חכמים ואמרו, "וכל מעשיך יהיו לשם שמיים".והוא שאמר שלמה בחכמתו, "בכל דרכיך דעהו" "
Look Smileואם משהו פרטי יותר-
את היכולת להפריד בין מה שביכולתי לשנות (ואת זה לשנות בכל הכוח)
לבין מה שאין בי את היכולת לשנות ועם זה להשלים בשמחה מתוך ביטחון בריבונו של עולם..
(מתלבטת עד כמה זה אחד..)
Look Smile
Look Smileעבודת ה' בשלמות ובשמחה.
כולל כל מה זה אומר.
Look Smileומתוך כך לעבוד את ה' בצורה הטובה ביותר (בהכרח בהרמוניה עם הכלל).
פנימה ולמעלה.
זה אחרי המון מחשבה 
Look Smileאני רק יוסיף שיבוא גואל שיפתור את כל הבעיות
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!