שאלה...כנסו!!!אנונימי (פותח)

שאלה לחברי הפורום היקרים...

חשבו רגע על מה היה המאבק של המכבים נגד היוונים (רוחניות,תרבות וכו')...

ועכשיו תגידו לי...

אם הייתם בתקופה ההיא,אל איזה צד הייתם מצטרפים?

מכבים?

מתיוונים?

(נקודות למחשבה:כדורגל,ספורט,בילויים,יופי,וכל דבר אחר העולה על רוחכם...) 

אם הייתי אז,אוסנת

הגיוני מאוד שהייתי מתיוונת. אבל אם זה היה קורה היום, עם כל תהליך הגאולה (ז"א - יותר לימוד אמונה והשכלה) - רוב הסיכויים שהייתי מכבית (איך אומרים "מכבי בנקבה"?).

עם מי אני מסכימה? בוודאי שעם המכבים (איך לא? רוב העולם תומך במנצחים). ואני גם ממש משתדלת ליישם את זה ביום יום.

תרבות יוןהרועה

אני מקוה שמכבים אבל מי יכול לדעת..

רובנו חושבים שתרבות יון זה רק חומר אבל זה ממש לא נכון, בתרבות יון יש ענקי רוח סוקרטס אפלטון אריסטו ועוד, מה שתרבות יון לא יכולה לקבל זה חיבור של חומר ורוח.

ממלכת כהנים, בחנוכה אנחנו צריכים לזכור את המכבים ולעסוק בחומר לא עם הרוח אלא מכוח הרוח.

די לקטרג כן לסנגר תסתכל על הצד הטוב.צדיק שליאנונימי (פותח)

ברור שהיינו רוצים לענות 'מכבים'הודיהלביא

אבל השאלה אם באמת היינו עומדים בלחץ הסביבתי ובגירויים שהיו שם.. תחשבו כמה זמן לקח עד שמתתיהו קם נגד הייוונים וכמה אחוזים מהעם התייונו... פשוט עצוב..

ועכשיו לא נשאר לנו אלא לבחון את מעשינו בתקופה זו ולראות עד כמה אנחנו צריכים להתקדם כדי להגיע לעבודת ה' האמיתית..

ואללהשאקל

יש מצב שמתיוונים...

אז מה עושים בכל זאת?

להדליק נרות חנוכה לשיר שירים ולחגוג את נצחון המכבים בזמן שיכול להיות שאני הייתי עם המתיוונים?

זה תרתי דסתרי!!! 

אני מסכימה עם שאקל..מילים נסתרות.

אשכרה סתירה..

אני גם הייתי מתנוונת..

בשביל זה נועד החג...אוסנת

בשביל לחזק אצלך את הצד המכבי, כדי שנבין עם מי צריך להיות.

שנשמח שאנחנו פה עם התמודדויות אחרות - אבל לא עם ההתמודדות הזאת, כי היינו נכשלים בה.

התמודדויות אחרות?!?!אנונימי (פותח)

גם בימים שלנו יש התיוונות!!

נכון,זה לא שחור או לבן.אבל אולימפידה,אופנה(בגדים צנועים,...),רצון להראות\להיות כמו הגויים,וכו'------זאת התיוונות!!!

זה לא ממש התמודדות אחרת אז או היום(לא הכוונה לחרב מונחת על צווארך..),גם לנו קשה היום עם כל מיני דברים...ויקום מי שלא יצא לו 'להתיוון' לפעמים...

זאת לא התייוונות,אוסנת

בגלל שאין פה יוונים.

תרבות המערב, זה כן. נכון, יש בזה מן הדמיון לתרבות ההלניסטית, אבל זאת לא "התיוונות".

דבר נוסף, הדבר היחיד שגורם לך להתדרדר בתרבות המערב - זה לחץ חברתי, לא מוות ולא שלטון אכזרי (ולא נכנס לויכוח בעניין. אבל מספיק שמגילת העצמאות מכירה בערך הת"ך - זה שונה).

היום יש מקום גם לדעות שונותאנונימי (פותח)
עבר עריכה על ידי הרועה בתאריך כ"ו כסלו תשס"ט 19:41

אז הרגו את כל מי שהתנגד למרד בהאשמה של בגידה

אשרנו שזכינו לחיות בדור שמרובה בו אהבת ישראל!!!

הדיון עבר לפו. אז...אחד מאלף

בס"ד

א.אז זה היה מאוד מאוד ברור. שחור ולבן, חושך ואור.

היום "אור וחושך משמשים בערבוביה" לא ברור לנו מה האמת. כולנו קצת מכבים, קצת מתייונים...

מה הייתי אז? אני חושב שמכבי.

מה אני היום?        ??????????????????????

ב. ללופ- זה חיסרון ולא יתרון, העובדה שהיום אנחנו מוותרים על כבוד שמיים כ"כ בקלות... חוצמזה ש"אז הרגו כל מי שהתנגד למרד" - מה המקור של זה? לא שמעתי על זה מעולם...

ואללה שאלה טובהאנונימי (פותח)

בתנאים של עכשיו נראה לי שהייתי מהמתיוונים.

כשחרב מונחת על צווארך מי לא יתיוון??? צריך הרבה אומץ..

ל-ידידיהאיילאנונימי (פותח)

עזוב אותך...

אני לא מדבר על כפייה דתית על ידי חרב על הצוואר...

אני מדבר על "התיוונות" כביכול מבחירה חופשית...

אבל מה עם קידוש החול וכל זה..420mal

יש גם אפשרות לשלב את שניהם בתקופה שלנו, פשוט אז זה לא בדיוק היה שייך, זה היה או שחור או לבן.

מסקנה: מכבי מודרני!!

אבל זה יותר טוב ממכבי רגיל?....אנונימי (פותח)
זה לא מדויק.אוסנת

לקחת מושג של "קידוש החול" ועשית אותו פשוט מדי...

רק אנשים ברמה מאוד גבוהה מסוגלים לקדש את החומר או להוציא מחול ניצוצות. פעם גם יכלו לעשות זאת.

בימי בית המקדש, השילוב בין קודש לחול נעשה ע"י עבודת הקורבנות והעבודה בבית המקדש. כמובן שהספורט וההנאה הגשמית היו צריכים להעשות לשם שמים.

מה שאתה אומר שהיום יש לשלב בין קודש לחול, זה דבר אחר. היום מתעוררים כוחות החיים הטבעיים וכו' וכו'... הרב קוק.

בקיצור, זהו נושא מאוד מורכב ולא מסתכם במשפט/תגובה/מאמר/ספר.

חנוכה שמח!

המתיוינים בימינואנונימי (פותח)
כל מי ששומר מצוות  היום למרות המתירנות בימינו הרי ברור שגם בימים ההם היינו מתגברים ועומדים לצד המכבים
איזה ברור?הרועה

א"ל אי הות התם הות נקיטנא בשיפולי גלימא ורהטת אבתראי.. וד"ל

אפשר תרגום?יעל =)

בע"ה

י'הודון - לענ"ד זה לא ממש ברור שמי שהיום שומר תורה ומצוות גם הי'ה מכבי אם הוא חי בתקופה ההיא. בתקופה העכשווית אנחנו לומדים במסגרת דתית, יש מסביבנו חברה דתית, אנחנו לא מאוי'ימים מצד היוונים ואפילו בחברה הלא מאמינה (ה'חילונית') יש גל גדול של חיפוש אחר משמעות בחי'ים וחזרה בתשובה. בתקופה של המכבים רוב החברה הי'הודית התיוונה, לא היתה כמעט תמיכה במכבים, הי'ה לחץ חברתי מאוד חזק להתיוון..

אם אני הי'יתי מתיוונת או מכבית? אינלי מושג.. אני מקווה שמכבית, אבל אני ממש לא יכולה לומר בבירור..

בשמחה..הרועה

המשפט הזה הוא סוף של שיחה בין מנשה המלך לרב אשי.

רב אשי לימד בבית המדרש ואמר "נלמד על חברינו בתורה (אנשים באותה רמה.. למרות שהוא דיבר על המלכים הכי רשעים שאין להם חלק לעולם הבא.)  בלילה בא אליו מנשה בחלום ואמר לו מי אתה חושב שהוא חבר שלך.. אני אשאל אותך שאלה ואתה לא תדע הוא שאל אותו רב אשי לא ידע, ואז רב אשי שאל אותו אם הייתם כ"כ חכמים למה עבדתם עבודה זרה? (וכאן נכנס המשפט שהבאתי..) "אם היית באותו הדור הייתה מרים את שולי הגלימה כדי לרוץ יותר מהר לעבוד עבודה זרה."

אהה הבנתי.. תודה!יעל =)אחרונה
מכביתרחלקה
אולי בהתחלה מתיונת, אבל מהר מאוד הייתי נהיית מכבית
"מי לד' אלי"...אנונימי (פותח)

אם זה היה עכשיו אז בטח מכבית פאנטית בדרך חיים בדיבורים וגו' אבל במעשים הייתי קצת יותר מטונה(אני בכל זאת בת;>....),

אם זה היה לפני חצי שנה בטח הייתי באיזו קבוצה מתיוונת כדי לעשות"דווקא"(בטח היא לא היתה פאנטית כי אזייתי בורחת אחרי יומיים...),

אבל אם זה היה לפני שלוש שנים אז הייתי מכבית פאנטית גם במעשים....

ועכשיו קצת יותר ברצינות בטח הייתי מכבית אבל הייתי חברה באיזו קבוצת נוער שמאחדת את כל הזרמים(בערב המרד היו בירושלים חמש קבוצות...שיעור ארץ פעם אחרת...;>)וכולם היו יודעים מי אני ומה הדעות שלי.....בקיצר הייתי אני....

חג אורים שמח!!!!

שאלה יפהאלעד

איך שאני מכיר ת'צמי, הייתי מהצד של המכבים

אבל שלא כמוהם, לא היה לי את השכל להלחם נגד היוונים כקבוצה והייתי נאבק בהם לבד, ככה שבטח היו תולים אותי על איזה עץ

כמו שאני מכיר את עצמי היתי הולך ליונים!!!!זה מעניןהוגו
אהרון אני בשוקקקקקלי
אני ההיתי הולכת ליהודיםם!!! זה ברור!
שאלה יפה. אבל,אחד מאלף

בס"ד.

אז זה היה מאוד מאוד ברור. שחור ולבן, חושך ואור.

היום "אור וחושך משמשים בערבוביה" לא ברור לנו מה האמת. כולנו קצת מכבים, קצת מתייונים...

מה הייתי אז? אני חושב שמכבי.

מה אני היום?        ??????????????????????

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך