פליז תענו!
זה מאוד חשוב לי!!
אני יתחיל..
בין חרדלית לדתית לאומית, יותר לחרדלית...
יאלה תורכם!
פליז תענו!
זה מאוד חשוב לי!!
אני יתחיל..
בין חרדלית לדתית לאומית, יותר לחרדלית...
יאלה תורכם!
הרבה יורידו את הח מהחרדל ויאמרו לייט אבל זאת הנקודה היחידה...
Look Smileובכלל זה קיום כל הברכות שבתפילת העמידה (על ימי השנה השונים).
(וכמובן שזה דורש ממני גם לפעול עבור קיום הברכות, כמו שבחונן הדעת, אני לא רק מתפלל ואח"כ בטל מללמוד.)
![]()
זה מגזר שמפוצל ל4-5 תתי מגזרים בתוך עצמו ולכן הוא לא אחד כי כל
אחד מהצדדים מושך לקו שלו ואין אפילו קרבה בהסכמה בין הצדדים
מה שרחוק, אתה רואה כגוש גדול של סגול, מה שקרוב, נראה המווווון פרחים בפני עצמם.
לדעתי, מגזרים אחרים שאתה שמתכל עליהם מבחוץ נראים הרבה יותר דומים, כגוש אחד. מה שאתה חי בו, מה שקרוב אליך נראה נרחב הרבה יותר... אז זה נכון אולי שהציבור שמכנה את עצמו "דתי לאומי" הוא רחב ולא דומה, אבל אי אפשר להגיד שזה יותר ממגזרים אחרים.
אני כן חושבת שיש את הבעיה שלא כל הדתיים לאומיים יודעים מה זה ההגדרה הזאת, ולא חיים לפי האידיאל הזה. אבל אין כאן יותא גוונים וסוגים ממגזרים אחרים.
כישוף כושל
רנה בנהגם הציבור החרדי מחולק לתתי מגזרים, יש ליטאים ויש חרדים "מודרניים" ויש חסידים ויש אמריקאים ולא חסר.
בכל מגזר יש תת מגזר, זה לא אומר שהמגזר הוא לא כזה.
אבל תרשו לי לשאול- מה מחבר בין כל הדתיים לאומיים לכדי מגזר?
תמיד שכתוב בעלוני שבת כמו "שביעי" ו"מצב הרוח" את המילים "סרוג הגיע למקום שלישי בתחרות בנורווגיה!"
"סרוג סרג כיפה בגודל 80 ס"מ!" וכו' וכו',
זה אמור לגרום לי תחושת אהדה? אני אמור להזדהות איתו בצורה כל שהיא?
הרי הדבר היחיד שמקשר ביננו זה החוט ממנו נתפרה הכיפה!!!
אולי אני אקים מגזר של אנשים בעלי שפם?, ואז אני אוכל לכתוב- "משופם זכה במקום שלישי בתחרות נרווגית!" ואני אוציא עלון שבת לבעלי השפמים, שמדבר על פוליטיקה- למרות שאני בטוח ב100% שיש בעלי שפמים מכל קצוות הקשת הפוליטית, ואני גם אוציא חוברת הלכות למשופמים- למרות שמן הסתם יש גם חילונים משופמים. וכו'..
אין בזה שום היגיון, אין משהו שמאחד בין הציבור הדתי לאומי, זה לא א"י, יש המון שמאלנים בציבור הד"ל, [כמו חנוך דאום וכו'.] זה לא התורה- יש הרבה שמחפפים בתורה כמו "בית הלל" ומנגדם המון כאלה שמקפידים על קלה כבחמורה- כמו "הר המור". זה לא עם ישראל- כי בזמן שיש כאלה ששמו להם את תכלית המטרה לקרב יהודים לאביהם שבשמיים יש כאלה שמתעסקים בעיקר בלימוד תורה או ביישוב הארץ.
אתם יודעים מה? אפילו אין מנהיג לציבור הדתי לאומי. אין.
לחרדים היה את הרב עובדיה והרב אלישיב, באופן כללי.
לציבור הדתי לאומי שי את הרב זלמן והרב טאו והרב שפירא והרב יעקב אריאל והרב דב ליאור וכו'...
אז מה הופך את הציבור הדתי לאומי לציבור? אין ייעוד משותף, אין דרך בעבודת ה' משותפת, אין מורה דרך משותף, אין כלום משותף בעצם חוץ מהחוט שממנו נסרגה הכיפה..
אז אין דבר כזה ציבור דתי לאומי, בדיוק הטעות הכי גדולה של בנט..
איך יכול להיות שיש 12 מנדטים למפלגה המגזרית? איך יכול להיות שלמפלגה מגזרית אחרת(לפי דפוסי ההצבעה, עוצמה לישראל הצליחה רק במגזר הדתי) קיבלה 70 אלף קולות? איך יכול להיות שבליכוד יש חצי מפלגה חובשי כיפות? איך יכול להיות שבהרבה מקומות כל האנשים שהם לא קשורים לומדים באותו בית ספר(למרות שפה בערים הגדולות יש הפרדה, אבל גם שם לומדים כל מיני סוגים ביחד, בממ"דים ובפרטיים ובתורניים וכו')? אז יש ציבור דתי לאומי. וכנראה שמה שמחבר אותו זה לא רק קצת בד(עובדה שיש מי שמגדיר עצמו דתי לאומי ולא הולך בכיפה, וזה כמה מאות אנשים), אלא כנראה שיש לנו כמה ערכים משותפים.
היה להגיד שהם לא מפלגה מגזרית.
וזה ממש לא נכון שלומדים באותו בית ספר בן הר המרוניק לא ייפגש עם של בית הללניק בבית ספר אולי בתיכון כשהם כבר לא כל כך מקשבים להורים שלהם ומשתנים,אבל הר המורניק ובית הללניק לא ילמדו באותו בבית ספר.
ואחד מהאידיאלים של הציבור הדתי לאומי זה כביכול להיות מפוצל ל4 מגזרים שונים.
זה בכוונה ככה!כדי להראות שלא כולם צכים להיות בדיוק אותו דבר!אפשר להיות שונים!ובכ"ז עם אחד!
אבל בתכלס אנחנו ציבור אחד גדול!ב"ה!כן ירבו
שפשוט כל אחד הוא שונה ו"כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונות"
אז מה שקורה זה נראה כאליו אנחנו לא מגזר אחד!
גם החרדים ככה יש חרדי מודרני,חרדי לאומי,חרדי ציוני...
מקווה שהסברתי ת'צמי נכון..נכתב במהירות...
נוער גבעות.
עובד קשה על עצמי כדי לחזק את התדמית שלי בחברה.

מלי
אביה!!!ב"ה, יש דברים שאני יותר חזקה בהם, יש דברים שפחות.
אבל הסביבה שלי לא כ"כ דוסיתמתנחלת איפשהוא
רייצ'ל=)נדמה לי שאני מוגדרת איפשהוא בין חרדלית לדתית לאומית אבל דוגרי אני עוד לא סגורה על עצמי מביחנה אמונית אז אסור להגדיר
מה שאני יודעת זה שאני סוג של דתייה...![]()
באורות גבוהים
ש!למ*תכרגע בהתנהגות - דתי לאומי-לייט אבל בע"ה בכיוון לדתי תורני ועובד ה', בוגר ישיבה וכו' 
גזען, שמלאני, בוגד, לייט, עיוור, אפיקורס, כופר

אלו הגדרות מקסימות, לא?
[אזהרה- הודעה זו נכתבה בציניות גמורה!]
איך הספקת לאסוף את כל התארים האלה?
|מרוצה לפתע מתדמית הדוסה ימין קיצוני שלו באופן מוגזם|

נפתלי הדגבהחלט, יש תדמיות עדיפות על זו- גם אם זו נוטה להיות מאוד משעשעת 
גרעין אליה :)ואני ממש שונאת את השאלות האלו... ![]()
כל מי שמכיר אותי..תגידו מה אתם חושבים שאני!! 
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!