מכירים את זה שהדמעות זולגות בלי שתרצו?....אנונימי (פותח)

יש לי בעיה..ובאמת אני רוצה שתתנו לי הצעות איך להתגבר עליה.. כי ממש קשה לי איתה...

קורה לי הרבה שפשוט בגלל שאני עצבנית אני בוכה.. או בגלל שמוכיחים אותי על משו... וזה מדכא!! אני לא רוצה לבכות ואני לא אמורה.....לדוגמא-

היה לנו איזה תחרות באולפנא בין הכיתות ובכיתה שלי אני לקחתי להיות אחראית על 2 דברים.. [בכל דבר היתה לי בת זוג] באחד מהדברים, לא עמדתי באחריות שלי...וחברה מהכיתה בא לדבר איתי שזה לא בסדר וכו' וכו'....[לבת זוג שלי לא אמרו כלום, ואני אישית לא הייתי מסוגלת להגיד לה..] -קיצור, זה ממש דיכא אותי ומשום מה, אני לא יודעת למה, זה ממש ממש עצבן אותי, למרות שאני יודעת ומודה שכל מה שאותה ילדה אמרה לי היא צודקת בהחלט!! קיצור ממש בכיתי אח"כ..[לא, הכיתה שלי לא יודעת שבכיתי] וזהו ...

איך מתמודדים עם דברים ולא נותנים לדמעות לפרוץ החוצה??....

חג אורים שמח!!

טיפול מונע:אוסנת

שהחברה תבין שאין דבר רע בבכי. זה דבר טבעי ולא צריך להחניק אותו או יותר גרוע - לסבול בגללו.

חוץ מזה, אין מה לעשות. לפתח עור פיל. לקחת כל 'ירידה' לא בצורה אישית (גם אם היא כזאת) ולהגיב לה בצחוק.

מי אמר שלא נותנים?!אח..
שלום לך...

מי אמר שאסור לבכות?!
למה ה' ברא את הדמעות?

כי...זה משחרר. מוציא החוצה. נותן הרגשה אחרת.
כי - דמעות זה תרופה.
תרופה לדברים שקשה להוציא , אלא דרך העיניים.

לבכות זו לא בושה.
אז ככה ש....לפעמים צריך וכדאי לתת לדמעות לזלוג. לצאת. להציף את ה - פנים שלנו.

כשאנחנו עצבניים , בא לנו לבכות - אפשר ללכת הצידה ולהוריד דמעות.
מה זה אפשר? כדאי.
אם לא כך - איך נשחרר את העצבנות שבוקעת ממנו...?
ללכת לכותל ולבכות , לשפוך לפני השם , להוציא את הדברים מהנשמה - מהעיניים -
אפשר גם לעשות את זה בספסל , בלילה , מתחת העץ - באולפנא.

אומנם - יש דברים ש...לא צריך לבכות מסיבה פשוטה.
אין על מה לבכות.
אם יש דבר שיכול לצאת כרגע - רק דרך המחשבה - השכל , חבל לבזבז עליו דמעות...
זה יקר מדי. כדאי לשמור אותם לזמן הנכון...

אם יש בזה כללים - כללים של הנשמה , אז....זה הולך ככה -
דברים שיוצרים רגש נכון - טוב לבכות.
דברים שיוצרים מחשבה , שכל - [לפעמים - כמעט תמיד] - מיותר לבכות.
דוגמא - בחורה צעירה - כלה , היום מתחתנת. כולה מלאה דמעות.
למה את בוכה? - שואלים אותה. כי....אני מתרגשת. עוד לא נקלט לי בשכל שאני הולכת להתחתן היום.
אבל - אדם שלא הצליח לפתור תרגיל במת' לא יבכה. כי זה נטו שכלי. אוקי , השכל פועל
כאן - הרגש לא פועל. אין מה לבכות.

עצב מקורו ברגש. נותנים לדמעות לזרום...
דיכאון - גם מקורו ברגש - אבל -
המניע של הדיכאון במקרה שלך - הוא הבעיה. לכן לא צריך בכלל לפתח דיכאון - ממילא לא צריך לבכות.
מה אני מתכוון?
לפתח דיכאון כי לא הצלחתי במשו , ו...חברה באה ל"הוכיח" אותי. היא צודקת. אבל...אני בדיכאון.
זו לא הסתכלות נכונה על החיים. ה"אבל"...במשפט שורה למעלה לא נכון.
טעית? הוכיחו אותך? נפלת? נו....אז מה?
למה , את היחידה שלא מצליחה בדברים?
לא. היו עוד הרבה שלקחו עליהם מטלות...ו...לא הצליחו. מכל מיני סיבות מוצדקות או לא.
אבל - עצרי שניה כאן - עכשיו תפעילי את השכל - לא הצלחתי? כן. טעיתי. [או שלא ביכולתי...]
ת'כלס - לא הוצלח הדבר. מכאן והלאה מה אני לוקחת על עצמי?
קחי מהעבר - תלמדי לעתיד.
אפשר להוציא את ה"דיכאון" הזה - שבא מטעות שכלית - ע"י השכל בלבד.
תחשבי....טעיתי. אני מקבלת את מה שהחברה אמרה לי. הפנתי.
אני אשאב כוחות לעתיד. פעם הבאה אני אחשוב...אני אוכל לעמוד בזה?
אבל אם יקרה ככה? אולי ככה? כן , אני אקח. או....לא , אני לא אקח.

"תשליטי את השכל [בלבד] על הרגש"

מקוה שקצת עזרתי.
חנוכה מלא דמעות של שמחה!!
בהצלחה!!

....אנונימי (פותח)

ואוו תודה לך, אני קוראת כאן לפעמיים את התגובות שכותבים לאנשים

ואני חייבת להגיד שזה נורא עוזר.

באמת באמת תודה לך.

חמודה אל יאוש גם לי זה קורה המון!!!שוש92

איזה כיף (?) שיש עוד מישהי שזה קורה גם לה....

אני ממליצה לך לעשות כמוני-

1. להיכנס לחדר סגור ולשמוע מוסיקה מרגיעה או כל מוסיקה שאת אוהבת

ושתשמח אותך

2. לדבר עם ה' לשפוך קצת תלב ולנסות לחייך בכח!!!

3. זה קצת שטותי אבל עוזר- לעשות לעצמך פרצופים במראה...

שיהיה לך המון בהצלחה

חשבתי שאני לבד..Michal1

הבעיה היא, שלי, זה קורה כל יום, כל יום אני מדוכאת, ולא יודעת איך לצאת מזה,ונותנת כל מיני תירוצים טיפשיים כמו: "אני עיפה" וכאלה.. כי אני לא חושבת שאפח'ת אצלי בכיתה באמת רוצה לשמוע את זה..

ואצלי.. הדמעות לא יוצאות, כאילו יש איזה חסימה..

אבל היום, ב"ה, פעם אחת ולתמיד, פשוט בכיתי, כתבתי לעצמי איזה משו, ובכיתי, ו... אפח'ת לא הגיעה, אפח'ת לא רצתה להתערב, וזה מה שמגעיל.

חברות שלי, שתמיד נמצאות איתי, רואות אותי בוכה, ולא מגיעות, זה יוצר תחשוה כ"כ מגעילה.. כאילו, מה קשה לכם? צדיקות צדיקות אבל ברגע שהם רואות את חברה שלהם מדוכאת- כיאלו כלום לא קרה.. פשוט דוחה..

אבלל.. מקווה שנתקדם הלאה והכול יהיה טוב..

אהה.. וד"א, אח..- התשובה היתה ממש מחזקת! כל הכבוד!!

אבל למה?סבא גפטו
מה רע בלבכות? - זה בריא! לא הרבה. לבכות הרבה זה ממש לא בריא. מדי פעם זה מאוד בריא.
זה לא רע לבכות אבל מתי שהוא מרגישים לא נעים!שוש92
ועוד יותר לא נעים בכשאת בחברת אנשים...גלוק17

לק"י.

וכל רגע שואלים-למה את בוכה?

זה אולי מעצבן אבל..Michal1

כשאתה כן רוצה צומי ואתה כן רוצה שמישו יעזור לך, כי אתה מרגיש שאתה לבד, זה ממש פוגע שכולם חיים ת'חיים שלהם ולא מסתכלים עליך.. (או מסתכלים ולא רוצים להתיחס..)

תאמיני לי.. זה הרבה יותר קשה..!

לבכות הרבה זה לא בריאסבא גפטו
ואם כבר, "ועיני לאה רכות" הכוונה שהיא היתה בוכה. זה לא מוסיף חן.
לפעמים זה כן בריא.רחלקה
יש סיפור שרב אחד (הראב"ע?) הלך לרמב"ם שיאבחן לו את המחלה שיש לו. ואז הרמב"ם זרק אותו לדיר עיזים שהיה במקום.
אותו רב בכה ובכה, כי לא הבין למה מגיע לו תגובה שכזאת! אחרי מלא זמן שהוא בכה הרמב"ם הוציא אותו והסביר לו שהתרופה היחידה למחלתו היתה לבכות הרבה..!
אשמח לקבל מקור לסיפור. תודה מראשסבא גפטו
מוכח שזה לא בריא לבכות הרבה.
לא בריא נפשית ומהר מאוד משפיע על הגוף - מבחינה פיזיולוגית.
ואמנם אני לא מחזיק מהאובולוציה אלא אך בחלק קטן מאותה תורה. כך שקשה יהיה לומר שאם הרמב"ם אכן אמר שבריא לבכות הרבה - "זה לא בריא". צריך למצוא את ההסבר שלו לעניין. נזכור שהרמב"ם אמר שלא טוב לשתות מים - כי במצרים המים היו מלוכלכים... סתם לדוגמא. אך כמו שהזכרתי, יש מרחק גדול בין מים והגוף לבין בכי והגוף. הבכי לא משתנה.
בכל מקרה, אשמח אם תביאי את מקור הסיפור.
תודה.

כתוב אותו בספר "הנשר הגדול" על הרמב"םאור-נא
לא הייתי סומך על הספר הרמב"ם בקביעות מדעיות,הרועה

ולא על הספר בקביעות על הרמב"ם.

אני קראתי את זה גם בספר על הרמב"ם....היסטוריונית
ועדין כשרוצים לקבוע משהו רפואי כדי לא לסמוך עלהרועה
הרמב"ם..
למה? הוא היה רופא מאוד גדול, לא?טל_טול
יחסית לדורו כן..הרועה

אם חס ושלום היית צריכה לעבור ניתוח היית רוצה שהוא ינתח אותך או רופא מודרני?

במידה והייתי צריך והוא היה מסכים, הייתי מעדיף אותוסבא גפטו
אם הוא היה בדורי-טל_טול

אז כן. למה לא?

למעשה, רק שתדע- הרבה דברים היום ברפואה מתבססים על הרמב"ם, אז זה סתם זילזול (כך זה נשמע)

בשורות טובות

כי המדע מתקדםהרועה

אני הייתי מעדיף שרופא מוסמך ינתח אותי אם הרמב"ם היה יותר טוב היו מלמדים את מה שהוא אמר במקום ללמוד רפואה.

הרמב"ם היה גאון אבל הקביעות המדעיות שלו מסתמכות על אחרים (לדוג' אריסטו..) וכבר הוכיחו שהרבה לא נכון..

יש דברים שמעל לטבע. ועדיף לא ללכת לרופאים ברוב החוסבא גפטו
-החוליים (מחלות).
אתה רוצה ללכת לרמב"ם ואומר שיש דברים מעל הטבע?הרועה

אתה לא סגור על עצמך..

אתה מוזמן לא ללכת לרופאים מי שיפגע מזה זה בעיקר אתה..

בולסבא גפטו
-שיט.

בראשית צריך לזכור כי מוטב לא ללכת לרופאים. בדגש על חולי פנימי. ושוב, זה מאוד כללי. במידה וזה חשוב לך שאפרסם את הנימוקים והמקורות בעניין - אכתוב.

בשנית אני בטוח שאתה יודע כי גאונים כמו הרמב"ם או אפי' הגאון מוילנא שהיה לא מזמן, הגיעו לתובנות רפואיות כמו למשל מס' הפלטות שבמח, עצמות המטוקרפול ועוד מיליון דברים שהרפואה עדיין באמצע להגיע - ולא סיימה. בדומה ל'גלקסיית כוכבי כימה' שרבן שמעון אמר שהיא מונה קרוב למאה כוכבים. לפני שנים נאס"א אמרו שהם גילו בה שישה כוכבים. היום כבר הגיעו ל86.... לא נורא, יתקדמו.

יש משהו שאתה צריך להבין. ואקח את זה לכיוון שקל יהיה לך להבין: יש גיאולוגים, ארכיאולוגים ועוד אנשים שעוסקים ביקום, ביסודות שמרכיבים אותו וגם נותנים דגש על תיארוך - במגוון נושאים. יש להם את הנוחסאות שלהם לתיארוך דברים. ואיך זה כשבא אליי/אליך אחד כזה ואומר לך על עצם (מבע"ח) שהיא מלפני 2000 שנה - אתה תאמין לו, וכשהוא יאמר שהיא מלפני 40,000,000 (ארבעים מיליון) שנה אתה תכפור בדבר? והרי הוא פועל לפי אותן נוסחאות בשני המקרים! אז צריך לזכור שהמבול גרם לכל מיני עצמים (וגם עצמות...) להתאבן. רק שהוא האיץ את המהלך הזה. דבר שלוקח לו להגיע למצב הנוכחי שלו 40,000 שנה, לקח 120... . וזה ההסבר הפשוט.

כנ"ל ברפואה, במדע (כמו שהגאון (הגר"א) הגיע לספרות 'פאי' עוד בזמנו - לאיזה 30 ספרות אחרי ה-3. .... - אם כי זה לא קשה כ"כ. יש נוסחה שאיתה אתה יכול להגיע לכל N בסדרת-המספר) ועוד... בתורה יש את כל החכמות. ואם מגיע אליי מישהו שהוא בקי בכל רזי התורה, אני אעדיף אותו על פני כל מחשב-על / דוקטור עם עשרה תארים - או מה שזה לא יהיה....

יש מבין? וזה נוגע גם לרמב"ם - גם אם לא היה מוכר בתור 'רופא'.
הבעיה היא,אוסנת

שצריך חוכמות חיצוניות בשביל לגלות את כל התורה (שהרי החוכמות נובעות מהתורה).

אין אדם שיודע את כל התורה (עם כל חוכמותיה), וגילוי אחד של חכם אחד בתחום אחד שהתברר כנכון, עדיין לא גורם לכל המידע באותו תחום להתגלות. הגאון מוילנא אולי גילה 30 ספרות בפאי, אבל את כל שאר המתמטיקה הוא לא גילה.

יש גם מקומות שחכמינו טעו בהם.

אכן. וע"כ יצא הגאון בקריאה ללמוד 7 חכמות ספציפיותסבא גפטו
ולכן גם צריך להשתמש ברפואה מודרנית,אוסנת

ולא להסתפק בתרופות שנזכרו בדברי חכמינו...

(מה גם, שהעולם התפתח - התפתחו חיידקים משוכללים יותר, ש"תרופות סבתא" כבר לא עוזרות להמנע מהם... יש תרופות שהתאימו לפני מאות שנים, אבל היום כבר לא.)

לא היה פשוט יותר: לא הבנתי מה ניסית להעביר בהודעה!סבא גפטו
?  או אפילו לכתוב: לא כתבת ברור!   ?

סיימתי לעת עתה את הדיון איתך.
לא יודעת אם כתבו תזה- לא קראתי תתגובות, אבל-מתו"ש
ברגע שאת אומרת לעצמך אני רוצה לבכות-בדרך כלל הדמעות דוקא לא יוצאות...לא יודעת, ככה זה אצלי.............
נראלי הגיוני מה שמתוקה שכזאת אומרת....תהילה=)=)!!!
בעיה..המלכה של העולם

אני כשאני עם חברות ובאלי ליבכות, אני לא בוכה.. יש דרכים לעצור את זה.. לא תמיד זה מצליח.. ואם אני רוצה ליבכות בכוונה, אז.. אני לא מצליחה..

בכי זה סוג של מתנהננסי
לדעתי, בכי זה מתנה שעוזר לנו להתחבר לנפש.  זה סימן שמשהוא נגע לנו.  זה יכול להיות עצב, שמחה, כעס או הזדהות עם בן אדם אחר.  כשאת בוכה, תשאלי את עצמך:  אם הדמעות יכלו לדבר, מה הם היו אומרות.  אפילו אם זה בושה, כמו בהתחלת השירשור, לפחות תשימי אצבע על מה מציק.  זה עושה אותנו יותר אנושיים.  אם אנחנו נהיה יותר רגישים לעצמנו נהיה גם לאחרים.  ולמי שקשה לו לבכות, אפשר לשאול אותה שאלה:  על מה הייתי בוכה אם יכולתי.  יכול להיות בכי "וירטואלי", זאת אומרת, בכי בלי דמעות.
הבעיה דווקא כשאתה מת לבכות ולא מצליח....אנונימי (פותח)
לפעמים ממש רוצים לבכות כי יודעים שזה ישחרר ולא מצליחים!!!
ממש נכון!!!נצח לנצח!!!

גרר..

שונא תהרגשה הזאת!!!

זה יכול מזה לעזור..

אבל לא מצליח!!

למישו יש רעיון.. איך לצאת מיזה?

מה אם הרעיון שלי?ננסי
תחשבי על מה שהיית רוצה לבכות אם יכולת.  מה הבכי היה אומר?
חברה הנושא היה "בכי יתר" תתנו עצה לילדה!שוש92אחרונה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Giniאחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך