קומונריותהרועה

קומונרית זה אחת הטעויות ההמרכזיות של בני עקיבא, אי אפשר לצפות מילדה בת 18\19 לשיקול דעת מתאים (יש הרבה מקרים שהקומונרית תותחית אבל אני לא חושב שזה שווה את הסיכון.). לקומונרית יש נטייה לחשוב שהיא מכירה את הסניף את החניכים ואת המדריכים יותר טוב מכל אחד אחר גם כשזה ממש שטויות..

אני חושב שסניף צריך להיות מנוהל על ידי זוג (או 2\3 זוגות..) צעירים (לא שיעור ב'..) וגם אם הם לא יהיו כל הזמן בסניף והקומונרית היא זאת שתארגן בפועל הדרך של הסניף, החלטות חשובות והאווירה צריכים להגיע ממישהו עם יותר נסיון ושיקול דעת.

(ההודעה מדברת על בני עקיבא כי אני לא מספיק מכיר את המצב באריאל ובעזרא.)

הבעיה היא,אוסנת

שזוג לא יכול להשקיע את כל מרצו בסניף.

יותר מזוג אחד, זאת בעיה - כי ההנהגה של הסניף מעורבת (כן, גם אחרי החתונה יש "מעורב"...).

ובעיה טכנית - מאיפה תביא את הזוג? מי ישלם להם?

לא חייבים להשקיע את כל המרץ בסניףהרועה

המטרה היא שיהיה מישהו רציני שיתווה דרך, לא רב כי הוא מרוחק מדי ולא קומונרית כי היא קרובה מידי.

אחרי החתונה זה הרבה יותר פשוט..

בעיר שלי כמו בהרבה ערים יש גרעין, אלו אנשים שבאו במטרה לתרום ולענ"ד זה ישנה לגמרי את המצב בסניף.

נכון!רחלקה

(אוסנת שימי לב- פעם ראשונה שאני מסכימה עם כל מילה שלך!!)

וגם קומו' זה לא דבר כ"כ נורא! ואפילו זה טוב (בנאדם שכל חייו רק בסניף הזה!!)

קומונרית זה לא רע לבנותהרועה
אני מכיר 3 מדריכים מהסניף שלי ששנה שעברה התאהבו בקומונרית מעל הראש. וחוץ מזה לדוג' השבת דיברתי עם הקומונרית עם העיניים למטה בגלל בעיות צניעות.
אז הבעיה היא קצת בחברים שלך ולא רק בקומונרית!הילה =]

לפעמים יש קומונריות שהם באמת יותר חברות של המדריכים מאשר קומונריות שלהם ואז אני מבינה מה הבעיה.אבל הם מיעוט.יש המווון קומונריות תותחיות שב"ה רק מרימות תרמה של הסניף!!

למה אי אפשר לצפות מילדה בת 18 19 לשיקול דעת?עובדה שרובם של הקומונריות לא מזיקות לסניפ אלא להיפך-עושות אותו יותר טוב!!(וחוצמיזה יש מיונים לקומונה,מי שלא מתאימה לא תהיה קומונרית..)

זוג צעיר ינהל את הסניפ?הם התחתנו,הם רוצים להקים בית, וזה קשה שעכשיו 'יש להם על הראש' גם סניפ שהם אחראים עליו.

צריך שתהיה קומונרית שתהיה כל הזמן בסניפ!צריך!וזוג צעיר לא יכול לעשות את זה!!

ואם אתה אומר את זה כי במקרה בסניפ שלך נפלה איזה קומונרית לא מתאימה אז זה ענין של הסניפ שלכם!זה לא הופך את כל הקומונריות ללא מועילות..

הבעייה אצל כולם!Apple

גם של הקומונריות- שגם הם מתאהבות במדריכים שקטנים מהם בשנתיים, והם גם לא הולכות הכי צנוע (לא כולם ככה, יש ויש..)

וכן, גם של הבנים שלא יודעים לשלוט בעצמם..

מניסיון אני אומרת, שכשיש זוג שאחראי על הסניף, או בת שלפחות עברה את גיל 21, זה מעולה הרבה יותר מילדה בת 18..

הבעיה מתחילה בסניפים המעורבים...רחלקה
לבנים- קומונרים, לבנות- קומונריות.
אני מסכים..הרועה
אבל אני חושב שיש סניפים אי אפשר להפריד ובהם צריך גם וגם. והדרך היחידה שאפשר שיהיו גם וגם בלי בעיות חמורות של צניעות זה זוג.
וזו שטות כי-420mal

יש גם מדריכות!!

וחוץ מזה שאמרת שיש גם קומונרית, בנוסף לזוג...

קיצור זה ממש לא פיתרון לבעיה של הצניעות.

אתה יכול להימנע משיחות עם המדריכותהרועה

ואם הקומונרית רק מרכזת אז השיחות איתה יכולות להסתכם ב"יום רביעי ב6 יש __"

זה כן..

א. יש מד"שית שאי אפשר להמנע משיחות איתה420mal

ב. אם המדריך רוצה להמנע משיחה עם המדריכות האחרות שבגיל שלו, הוא גם לא ירצה להתחיל עם הקומונרית שגדולה ממנו בשנתיים

ג. גם אם נגיד בגלל שיש קומונרית המדריך ייאלץ לדבר איתה, זה ממש לא סיבה לכל הבלאגן הזה, במיוחד לא בבנ"ע שהסניף מעורב בכל מקרה.

מי משנינו הדריך בסניף מעורב?הרועה

א. אפשר להימנע מהרבה שיחות עם המד"שית

ב. לא מתחילים עם הקומונרית אבל אתה חייב לדבר איתה המון וזה גורם לדברים (ב"ה זה לא מנסיון אישי..).

ג. שוב, אני יודע מה המצב בסניפים ואני חושב שיש סיבות לכול הבלאגן.

עם המד"שית מדברים הרבה יותר מהקומונרית!!420mal

ג. אז אתה אומר שכל הקטע של המעורב זה בגלל הקומונרית??

ב. אני יכול להציע פיתרון בשבילכם?  יש דבר שנקרא להתכתב.

אסמסים, אייסי, ינשופי דואר.. זה יכול לחסוך הרבה שיחה מיותרת עם הקומונרית.

ממש לאהרועה

עם המד"שית מכינים פעולה שיחות ארוכות יש עם הקומונרית.

לא אבל קומונרית זה בעייה למי שמדריך ולא רוצה להיחסף למעורב.

שיחות על השבט לאן והתקדמות שלך כמדריך (סניף פיתוח..) אי אפשר לעשות באסמסים הינשוף שלי בחופשה באיים הקריביים והמחשב בדירת שירות משמש למשחקי רשת.

אז שישימו קומונר!!!!420mal
הרבה יותר קל למצוא מאשר זוג נשוי.
ואיך תמנע בעיות צניעות בין הקומונר לקומונרית?הרועה
שיהיה רק קומונר, בלי קומונרית.קוצ'יניו
ואז יהיה בעיות צניעות בין הקומונר למדריכותהרועה
וחוץ מזה בן לא יוכל להיות כי או שהוא לפני סוף שמינית או שהוא לומד ועסוק או שהוא עבר את זה ואז כבר עדיף אחד נשוי..
סליחה שאני ככה-פגזניקית גאה!
אבל זה סתם לחפש בעיות מתחת לאדמה.
פשוט סניף נפרד.
ואם מעורב- שיהיה שווה ת'עירוב כדי להיות מספיק חזקים [אם זה קיים בכלל..]
אם כבר מעורב- אז פיתוח [גם אז לא ממש..]
ואם כבר-
שיהיו נורמאלים כדי לרסן ת'צמם.

סליחה, הייתי חייבת.
המציאות מורכבת מדי בשביל הפתרונות שלך...אוסנת
בשביל זה את אריאלניקית..הרועה
ולא נתחיל פה דיון על אריאל בני עקיבא, אם בא לך את מוזמנת לפתוח אחד..
לא. נמאס לי משירשורים כאלה שלא מובילים לשומקום,פגזניקית גאה!
אלא רק לשנאת אחים.

בשביל זה אני כאן..הרועה
את מוזמנת לפרסם בשמי שכל מי שיכתוב שטויות ויתבטא בצורה לא רואיה ימחק.
עזוב. חסר טועלת.פגזניקית גאה!
אם תחפור במעמקי היסטוריית תח"ב, תראה מלא שירשורים כאלה.
לא חסר..

טוב, את צודקת בעיקרון..קוצ'יניו
אבל מה לעשות, שיש סניפים שאין מצב להפריד אותם גם אם הם לא מספיק חזקים לזה וכו',
וגם אם יותר מחצי מהסניף רוצים. בעיה..
טוב..קוצ'יניו
אז אתה אומר שיש פה בעיה רק למדריכים עם קומונריות,
ולמדריכות אין שום בעיה..?

חוץ מזה- חייבים לדבר עם המדריכים שאיתך, ובדרך כלל זה הרבה יותר מהקומונרית.
לא..הרועה

בעיות צניעות אין להם בעיות אחרות יש.

זה הרבה יותר פשוט לחלק עבודה עם המד"שית ולהחליט מי מכין מי מעביר כל פעם.. לא חייבים לדבר כל הזמן, יש הרבה יותר (לפחות מה שאני מכיר..) מקרים שמתאהבים בקומונרית מאשר במד"שית.

טוב,קוצ'יניו
אז אתם אומרים שלמדריכה אין בעיה לדבר עם מדריכים, ולמדריכים יש בעיה לדבר עם מדריכות?..

טוב, לי זה נראה הפוך, אבל אם אתה מכיר..
לא..הרועה
אני אומר שמי שרוצה להימנע משיחות בין מדריכים יכול, מי שרוצה להימנע משיחות עם הקומונרית לא יכול.
טוב..אז..בלי קשר לקומונרית-קוצ'יניו
קודם אמרתם שאין בעיה להדריך בסניף מעורב, במיוחד אם אני יכולה לתרום וכו',
אבל איך אפשר עם יש בעיה לדבר עם המדש"ים?!
את לא חייבת לשחנ"ש את המד"שהרועה
אני אכין היום פעולה שבוע הבא אתה, שיחה על דברים טכנים.
אה, אז זה ההיתר?קוצ'יניו
פשוט לנסות לדבר כמה שפחות...
ואם זה פשוט לא ילך?
וברוב הסניפים זה לא הולך..
אני לא מבינה מה ההבדל בין זה לבין קומונרית.
מה חשבת שיתירו לנהל רומן כי הם מדריכים?הרועה

זה הולך אם משתדלים.

קומונרית זה נגרר לשיחות ארוכות שאתה לא יכול למנוע ולא כדי למנוע כי אתה צריך אותה כדי להדריך, מדריכה לא.

לא יודעת, זה נראה ככה..קוצ'יניו
טוב, אצלינו לפחות זה הפוך..
אז חשוב להבהיר שזה לא..הרועה
לא מכיר..
שזה לא מותר,קוצ'יניו
אבל זה קורה.
כי למדריכים בסניף מעורב לפי מה שאני מכירה בדרך כלל לא ממש אכפת. לכן בעיה להדריך שם..
זה לא חייב לקרותהרועה
אני לא מכיר את הסניף שלך.. אבל אני בטוח שלא יצמידו לך אקדח לרקה וידרשו ממך להיות חברה של מישהו.
לא,קוצ'יניו
פשוט לא יכניסו אותי להדרכה...
כי את לא יוצאת עם מישהו מהסניף?הרועה
אפשר להיות נחמד קשור לסניף ועדיין לא לעבור על איסורי עריות. (לא שאני קשור..)
לא,קוצ'יניו
כי אני דוסה מדי לטעמו,
ולא באה לכל המפגשים המעורבים, אז אני לא נמצאת חצי מהזמן...אז למה שיכניסו אותי?

אנשיים, למה הדוסים נידפקים מכל כיוון אפשרי??
טוב נו..הרועה

גלשנו, זה כבר נושא לשרשור אחר.. (רומז בעדינות שתפתחי..)

ואפשר להגיע למפגש מעורב ועדיין לא לעבור..

אממ..קוצ'יניו
אני עדיין מתלבטת איך לנסח את זה...

כן, אפשר, בלי להשתתף בכלום כי כוולם מדברים עם כולם. תאמין לי, ניסיתי המון פעמים..
כ"כ מסכימהרוני-שבות

את פשוט צודקת! יש סניפים שאין מה לעשות......מתייחסים למי שלא באה לסניף רק כדי לדבר עם בנים בזלזול ולאחר מכן פשוט "רומזים" לה שאין לה מה לחפש בסניף...

וזה ממש חבל כי מפסידים ככה אחלה אנשים ואנשות שפסגת השאיפות שלהם היא לא לבוא לסניף בשביל למצוא שידוך אלא בשביל למצוא ערכים...

לא בטוחהרועה

אני לא מכיר את המצב הזה אבל לי זה נשמע כאילו מי שלא מעורב בסניף לא שמים עליו (ובצדק.. הקומונרית לא יכולה להכניס אנשים להדרכה בלי שהם יהיו חלק מהסניף). יש אנשים שמצליחים איכשהו בצניעות (גם של בין בנים לבנות וגם ענווה) להיות המרכז של חברה מעורבת בלי לדבר עם בנות.

(כל זה נאמר על ידי מישהו שעד ההדרכה לא בא לסניף ונכנס ישר..)

אם זה נושא שחשוב לכם אפשר לפתוח אליו דיון נפרד (לא בנים לבד בנות לבד אלא נפרד מהדיון הזה..) ונראה לי יותר מתאים בפורום של בני עקיבא..

פיספסת פה נקודה מרכזיתרוני-שבות

הכוונה שהאנשים המפוספסים הם אנשים חג'דומטים שבאים לכל פעילויות הסניף אבל קריטריון מרכזי (כמסתבר...) בהכנסה להדרכה הוא כמה מדברים עם בנים.....וחבל כי זאת באמת לא המטרה של ההגעה לסניף...אבל עם השנים כנראה משהו קצת התפקשש. ומכאן נובע שכאלה שנכנסו (אלו שמדברות עם בנים) במודע או שלא מעבירות את המסר הזה הלאה וככה נוצרת תרנגולת וביצה וחבל...

מה שאני מנסה להגיד שזה באמת חבל כי מנסיון כואב אני יכולה להגיד שלא משנה רמת החג'דומטיות בפועל קריטריונים אחרים קובעים ובאמת חבל שככה....

שוב, אני לא מכיר את המצב..הרועה
הבעיה בתנועהרוני-שבותאחרונה

היא שיש שתי קיצוניות:

קיצוניות א: מעורב לחלוטין

קיצוניות ב:נפרד לחלוטין

והבעיה היא שהפער גדל וגדל...וככה התנועה הופכת בעצם לשתי תנועות נפרדות (כמו לדוגמה מה שקרה עם תנועת אריאל...)והמעורב-נפרד נעשה המטרה ולא הדרך בשביל ליישם את האידאלים האמיתיים של התנועה צריך באופן כולל וארצי למצוא את דרך המלך ולאחד מחדש את כל התנועה=]

הבעיה לא בחברים שליהרועה

זה בהרבה סניפים, הקומונרית בת 19 המדריך בן 17 הם מדברים הרבה על הסניף על החניכים וכו'.. ואופס המדריך מתאהב ולפעמים גם הקומונרית (לפני חודש וחצי הייתה חתונה של זוג כזה מהסניף שלי..) נכון קומונרית עושה כל מה שהיא יכולה בשביל הסניף אבל היא יכולה הרבה פחות.

זוגות צעירים (אני לא מדבר על זוג בגיל 20 אלא משהו בסביבות ה22\23 כשהבעל אחרי 5 שנים בישיבה) מציפים היום את הערים מתוך שליחות של גרעינים תורניים אני חושב שיהיו זוגות שיסכימו.

זה לא עניין של הסניף שלי שמעתי מספיק אנשים שמדברים על הקומונריות שלהם, וחלקם חושבים על דברים שעדיף לא להזכיר בפורום דתי.

זוג בסניפהילה =]

יתנו הרבה פחות מאשר קומונרית שתהיה כל הזמ ן בסניפ.

אולי הם יחליטו החלטות טיפה יותר טובות אבל להיות בתכלס בסניף הם לא יהיו כי זוגות כמו שאתה אומר בסביבות 22 23 רוצים להקים משפחה ולבנות בית ויהיה להם הרבה פחות זמן להיות בסניפ מאשר לקומונרית.

יש מצב שזוגות כאלה לא יסרבו ללוות את הסניפ אבל אני אומרת לך שבלי קומונרית שתהיה בתכלס בסניפ הסניפים יקרסו כי צריך את המישי שמעל כולם ויש תבנות שיותר מתאימות ופחות מתאימות אבל בגלל המיעוט הזה אי אפשר להגיד שכל הקומונריות לא מועילות.

וחוצמיזה יוצאים לפעמים דברים טובים מקומונרית ומדריך לא?חח

בגלל זה ומעוד כמה סיבותהרועה

אמרתי שצריך קומונרית שתרכז את הסניף בפועל.. אבל דברים כמו האם להפריד שבט, האם להכניס להדרכה, שיעור תורה, ניהול ישב"צים ולעבוד עם חבריא ב' זה דבר שקומונרית ברוב המקרים שאני מכיר לא מצליחה לעשות כמו שצריך.

תלוי אם הם יוצאים בזמן..

בסר..תאמין לי שרוב הקומונריות לא פועלות ע"פהילה =]

שיקול הדעת שלהן בלבד(במקרים האלה..)

ערב צח

אצלנו הקומונרית לא עושה דברים כאלה...קוצ'יניו
כל מה שקשור לשבט ולהדרכה- המדריכים עושים,
ושיעורי תורה זה חבריה ב'. 
ומי שאחראי על ניהול חבריה ב' זה הם בעצמם...

ולגבי זוג צעיר- ניסו את זה אצלנו, והיו בעיות- לא הסכימו לשלם הרבה, דרשו מהם יותר מדי וכו'..
בסופו של דבר הוא עזב.

אולי באמת יותר טוב קומונרית אחרי שרות לאומי, אבל אין הרבה שמוכנות..
נגד!!!420mal

א. תפסיקו לזלזל קומונריות הם לא כאלה גרועות, הן נותנות פוול מהזמן והכח שלהם לסניף, ואני לא מוצא סיבה להחליף אותם.

לעיתים נדירות יותר, יש מצבים שזו לא שאלה של "להביא עוגות של אחווה או של המותג" כמו נגיד אצלינו- רצו להפריד את הסניף, אז לא רק הקומונרים החליטו על זה לבד, היה ישיבות עם הרב של השכונה, וגם יוסי ורדי התערב.

אבל חוץ מהפעמים האלה, הקומונרית היא [אמורה להיות] אחת עם מספיק שכל ובגרות בשביל לעשות החלטות כאלה.

ב. לזוגות צעירים יש מלא מה לעשות חוץ מהסניף, יהיה להם משפחה בקרוב, וזה לא פשוט. חוץ מזה שהם קצת מבוגרים בשביל זה, תחשוב על אישה עם כיסוי ראש ועוד שניה עם ילד, מתחילה לצעוק על ילדים בכיתה ד', זה ממש לא שייך.

ג. אין סיכוי למצוא זוג כזה לכל סניף, שגם לא עובדים, גם בלי ילדים, וגם רוצים להיות בקומונה.

ד. באריאל המצב הוא שהקומונרים שמיניסטים, לפעמים שביעיסטים, ואני מסכים שזה קצת צעיר מדי, אבל מה לעשות זה המצב. חוץ מזה שהם מסתדרים אחלה..

בצלב"א..

...להבת-כוח

אתם יודעים בוודאי שקומונה זה חלק משירות לאומי (ברוב המקרים), ניראה לי שזאת אחת הסיבות שיש אנשים שרוצים להיות קומונרים. אני אישית לא הייתי עושה את זה בכל סיבה אחרת. זה עבודה קשה, ושצריך בה המון השקעה.

ניראה לי שבעיה יותר קשה זה כששביעיסט צריך להיות קומונר בסניף של בנים, שתסלחו לי אבל מאוד בלאגנסטיים. אבל גם אז בעז''ה מוצאים דרך להסתדר.

וכמו שמלאכי אמר, זוג זה לא דבר פרקטי מי יודע מה, מה שלנו יש ביישוב זה רכז נוער, אדם נשוי שאחראי על כל העסק של הפעילויות נוער וכדו', אבל לא ניראה לי שהוא חלק מהסניף עצמו.

אין ברירה מסתדרים עם מה שיש, אבל ניראה לי שכדאי לבחון יותר איזה בחורות לוקחים לקומונה, ושבאמת יהיו תותחות. ותותחים. (ראיתי קומונרית אחת מחבקת חניך בבר מצווה שלו, זה באמת לא ראוי)

אני איתך!!!צביה:]
לא בדיוק...נצח לנצח!!!

בכל סניף זה משו אחר!!!

אני ידבר על הסוג שאני מכירה..

יש סניפים בהם הצוות מאווווד מעורב ככה (שאולי) זה חלק מהאידיאליים... לוידעת...

ואז אי אפשר לצפות מהמדריכים לשמור על עצמם...

וגם מי שנמצא שם--- זה מבחירה..

ולכן- אני חושבת שהעניין של הקומונרית.. שהיא עוד איזה אחת מהצוות

וכמו שאפשר להתחיל עם מדריכה.. אז למה לא קומונרית?

בנוסף- יש סניפים שקומונרית שם היא דמות עם סמכות... שיש הבדל בין המדריכים לקומונרית..

(בסניפשלי... הקומונרית היא בשנה שניה של השרות...)

יש לנו זוג מהגרעין שמלווה אותנו.. וכל בעיה ... פונים אליו..

זה שיא הטוב..

אבל--- הוא לא יכול להתערב יותר מדי בסניף... כי לא תמיד הוא נמצא..

לכן.. אין אפשרות לזוג נשואי להיות בסניף....

וכל קומונרית שנבחרה להיות בסניף

צכה לחשוב עפ עצמה איפה המרקום שלה...

ומה המטרה שלה בסניף...

חג"ש

הרועה צודקאנונימי (פותח)
עבר עריכה על ידי הרועה בתאריך כ"ו כסלו תשס"ט 20:13
אבל הוא מקצין...

יש כאן כמה בעיות

קומנרית היא עדיין ילדה קטנה(אני מרשה לעצמי להגיד את זה בתור שמינסטית שמחפשת שרות...)ולכן יש בעיות שהיא עדין לא יכולה לטפל בהן...

חוץ מזה שלפעמים הקומונרית ממש הורגת את עצמה זאת אחריות ממש כבדה ולא תמיד בגיל הזה יודעים מתי להגיד לא ומתי לקחת הפסקה קצרה...

קימת בעיה נוספת שהרועה הזכיר אותה והיא בעיית צניעות....

קומונרית עומדת מול בנים והם מתנהגים כמו ילדים קטנים ולהתחיל להתאהב בקומונרית וכו...

ובמסגרת זאת יש בעיה לא כל כך מדוברת אך בנים לא תמיד יכולים לדבר אם הקומונרית(ואם בנות בכלל..)ולהסתכל עלהם בגלל שאנחנו הבנות לא תמיד מודעות לעניין ומקפידות על צניעות כמו שצריך...אבל זה כבר נושא לדיון אחר.

אני לא אומרת חס וחלילה שלא צריך קומונריות זה ממש חשוב!!!!

אך צריך למצוא דרך לפתור אותה....

יכול להיות שהפיתרון שיש בסניף אצל הרועה זה הפתרון אך אין בכל סניף גרעין...

לפי דעתי רק זוג זה לא טוב אולי צריך גם וגם....  

הרועה צודק. והוא לא מקצין בכלל.טלי'ה.

באמת כל מילה בסלע.

זה בעיה שיש קומונרית בת 18 (גם מבחינת הגיל וגם מבחינת שהיא בת) וברור שעדיף שיהיה גם קומונר וגם אם יש, זה לא פותר לגמרי את הבעיות.

לגבי זוג שילווה את הסניף, לי זה נראה פתרון ממש אידיאלי. נכון זה נשמע באמת מוזר לחשוב על זה , אבל תחשבו על זה טוב ואני מקווה שתמצאו יתרונות כמו שאני מצאתי, ובטוח יש עוד הרבה יתרונות- @זוג הם אנשים גדולים, מתואמים מאוד בינהם מבחינת הדרך-לא כמו קומונר וקומונרית שמכירים קצת ולכל אחד יש גישה אחרת,בתקווה שבאמת יש קומונר... .

@זה אנשים בוגרים, כל הקטע של נישואים וחתונה ממש מבגר, ויש להם תפיסה שונה ובוגרת מבחורה שגמרה תיכון.

@זה יכול לתת הרגשה נעימה יותר למדריכים/ות וגם לחב"ב- מעין משפחה מאמצת. קיצור תחשבו על זה... אולי זה לא מתאים לכל הסניפים, אבל יש כאלה סניפים שזה בטוח יעזור.

מסכימה עם טליה לגמרי...הודיהלביא

בתור אחת שמלווה חברות קומונריות (שנה שעברה והשנה) מסקנותי הם:

*הקומונרית מוציאה כ"כ הרבה אנרגיה על החלטות שונות(כניסה להדרכה, חב"ב וכד') שלא תמיד צולחות והיו יכולות להכסך אם היו מלווים קבועים לסניף- ליותר משנה שעוברים תהליך רחב יותר עם הסניף והחבר'ה.

*אין צורך שהמשפחה המלווה תהיה בכל מפקד מספיק שתייעץ בהחלטות היותר גדולות ותהיה בקשר -כמו משפחה מאמצת- עם השבטים הגדולים. ושיהיו בישבצים החשובים כמו כל חודש אירגון וכדו'..

*בעיית הצניעות היא בעייתית... ואל תגידו שזה בעיה של המדריך\ קומונרית.. יש דברים שממש קשה עד אי אפשר לשלוט בהם.. אבל עד כמה שידוע לי הקומונריות עצמן מקבלות הנחייות להשתדל לשמור על קשר לא אישי עם המדריכים הבנים.. אז אולי צריך גם לעשות הדרכות כאלו למדריכים עצמם..

לא עולים לי עוד דברים כרגע.. אבל באמת באמת יש הרבה בעייתיות בכובד הדברים שמפילים על הקומונרית... צריך באמת לחשוב על זה..

אתם מתעלמים מבעייה אחת.יורבית

בקושי יש קומונריות! אני מכירה ה-מון סניפים שבשנתיים האחרונות פשוט אין להם קומונרית..

אז אתם חושבים שזוג יהיה קל יותר למצוא? לדוג' בישוב קטן כמו שלי- לא בכל מקום יש גרעין!

המורה שלי היא בגרעין תורני בעיר, ודי אפשר להגיד שהיא ובעלה מנהלים את הסניף. הם מארגנים המון דברים, דואגים לתקציבים וכו'.. אבל בלי קומונרית זה לא היה הולך..

החלטות כמו האם להפריד את הסניף- ברור שהקומונרית לא מחליטה לבד!! אם יעשו דבר כזה אצלנו (לא ב-10 שנים הקרובות, כנראה) יתיעצו עם ההורים, המדריכים, הוועד, הרב ועוד פוווול אנשים...

לנו הייתה שנה אחת קומונרית שמיניסטית (בגלל מחסור בקומונריות -כמו שכתבתי למעלה), אבל היא באמת משהו ממש מיוחד- אחראית ורצינית בכל מה שקשור לניהול הסניף. יש מעטים כאלה, לענ"ד, שממש יכולים לנהל סניף.

ואם הבעיה של מעורב ממש מפריעה- אז יש המצאה שנקראת "קומונרים". תתפלאו (או שלא) אבל לא חייבים שזאת תהיה בת..

יכול להיות. אבלפינקיו
כמה זוגות תמצאי שיסכימו לבוא לסניף במקום לבנות את המשפחה שלהם?
זה לא במקום..הודיהלביא

ואני לא מחפשת זוגות שהרגע התחתנו אלא משהו שיותר מזכיר משפחה מאמצת..

הפתרון הוא אפשהו באמצע...אנונימי (פותח)
זוג שיאמץ את הסניפ זה יכול להיות ממש נחמד אבלהילה =]

זה לא מציאותי..

וחוצמיזה אם יהיה קומונר בסניפ (מנסיון מסניפ שהיה בו קומונר ,בעיר שלי..) צצות גם בעיות של צניעות והתאהביות למינהם..זה שיש קומונר זה לא פותר את כל הבעיות!

זה מציאותי וחצי..הרועה

כל עוד לא מנסים בצורה הזאת, את לא יכולה לפסול.

בדיוק בשביל זה הוא והיא לא קומונרים (יש קומונרית שתפעיל תסניף בתכלס.. אבל הם הרוח..) הם זוג נשוי אני חושב שיותר קשה להתאהב במישהו נשוי, בינהם יש תיאום בלי שיהיה בזה בעיית צניעות והוא מרכז את הבנים והיא את הבנות...

אתה צודק..אז כשיהיה סניפ כזה אנישמח לבוא להציץהילה =]
אני מעריך את זה.. הרועה
טוב..רחובותית!!=)

אין לי כוח לקרוא את כל התגובות,אז יש מצב שאני אחזור על מה שאמרו כבר..

נכון,קומונרית זה בעיה..
(במיוחד אם היא עוד שמיניסטית או שביעיסטית-מנסיון...)
ולכן קומונרית לא אמורה להחליט דברים לבדה..יש אנשים גדולים וחכמים ממנה מעליה..
ונכון,שקומונרית לפעמים לא מקשיבה לדעות של הצוות שת'כלס מכיר יותר טוב ממנה ת'סניף ות'חניכים!!ופועלת רק לפי דעתה האישית.

אבל,לא נראה לי שיש פיתרון מציאותי..
לך תמצא כ"כ הרבה זוגות שיבואו לנהל סניף,יש להם מנסתם מספיק דברים על הראש ותכלס עברו ת'גיל..

מי שאמר פה שעדיף קומונר וזהו,זה לא הגיוני ומוזמן לראות ת'מצב של הסניפים באריאל בנים שיש רק קומונר...

ובקשר לבעיות צניעות יהיה גם ככה כל עוד מעורב...

חיימאושרים לכולם ובהצלחות!!!

כמה דברים מהמציאות...אנונימי (פותח)
ברצוני להגיב על כמה שברים שהעלו כאן מנקודת מבט של קומונרית....

א. כאשר בת רוצה להיות קומונרית היא עוברת תהליך מיונים רציני (שיחות אישיוות, בירורים אצל מחנכים, בניית מהלכים ועוד...) שבסופו מחליטים אם היא מתאימה לתפקיד או לא.
 במידה והיא מתאימה יש אחראיות שעוזרות לה למצוא סניף שיתאים לה ושהיא תתאים לו. ככה שזה לא כל בת שרוצה להיות קומונרית יכולה.
בנוסף- בחופש הגדול עברנו קורס של 10 ימים (סל"ק) סמנריון לקומונריות שבו מדריכים אותנו כיצד לקדם מהלכים ושלנות ולהשפיע בלי להרוס את הקיים. כיצד לקחת את הסניף ולהרים אותו. הקורס באמת משמעותי ומשפיע והוא תחילתו של תהליך ליווי צמוד שיש מהמחוז.
לכל קומונרית יש מחוז שמלווה אותה עם רכז הדרכה, רכז אירגון (אחראי על הטכני), רכזת קומונה (משמשת אוזן קשבת לקומונרית, מבקרת בסניף ומלווה את הקומונרית בכל ההחלטות)

ב. אין החלטות שהקומונרית מחליטה על דעת עצמה!!!!
  לכל קומונרית יש צוות הדרכה שעוזר לה להכיר את הסניף ולהנהיג אותו. זה נכון שהיא המובילה אבל הצוות הם מנהיגים שמשפיעים מאד בסניף!!
יש מקרים בהם הקומונרית מחליטה החלטה שנראת לצוות הדרכה קצת לא מה שהם חושבים אבל צריך להבין שיש מחוז מאחורי הקומונרית והיא לא מחליטה סתם. יש שיקולים שהקומונרית חושבת עליהם והצוות לא!

ג. אמנם יש חסרונות בזה שהקומונרית היא בת 18 או 19 בזה שאין לה נסיון, והיא לא למדה את זה אבל יש לנו כקומונריות כל שבועיים יום עיון שבו אנחנו מקבלות הדרכה צמודה. (זה עיקבי- לא חד פעמי.)
ובנוסף יש יתרון לזה שהקומונרית היא בת שירות בת 18.
היא מגיעה עם ראש פתוח יותר- לא זקנה בשביל החברה..
היא חדורת מוטיבציה בטירוף ואופטימית לגבי העתיד של הסניף.
היא מוכנה לתרום שנה- שנתיים מהחיים שלה רק לטובת הסניף- מה שאומר שכל היום מה שהיא עושה מתמקד בסניף
זוג לא יכול להשקיע את כל חייו בסניף- יש להם משפחה וילדים. זה לא מציאותי!!

ד. הקומונריות עוברות תהליך מדהים של התבגרות, לקיחת אחריות, לומדות לנהל דברים מול העירייה, המחוז, ההורים.
וקומונרית שנשארת שנה שניה זה הכי נכס כי גם יש לה נסיון וגם אופטמיות ומוטיבציה.

לסיום אני רוצה להגיד שמאד חשוב לתמוך בקומונריות, אף פעם לא מזיק לפרגן וגם לתת הארות/הערות אבל כמובן בדרך המתאימה.

שיהיה לנו הרבה כח להנהיג ולהוביל את עמ"י בדרך הישרה.
בברכת חברים לתורה ועבודה.
                                                                               קומונרית גאה
אני חושבת שאת מדברת על קומונריות בסניפים גדולים.אוסנת

כי בסניפים קטנים הקומונריות נמצאות שניה לפני תחילת השנה. הן לא עוברות שום סמינריון, ולא מקושרות למישהו בצורה רצינית. בסניפים האלה גם אין כ"כ חבריא ב' וצוות הדרכה, ככה שההחלטות מתקבלות לבד. לסניפים הללו גם אין הורים תומכים, כך שאין לה עם מי להתייעץ.

ודווקא הסניפים האלו צריכים הכי הרבה הנהגה רצינית. אי אפשר לתת את הסניף למישהי שתוך כדי ניהולו תתבגר ותלמד עוד... אלו סניפים שצריכים אנשים חזקים שמסוגלים להרים את הסניף. ולכן הם זקוקים לזוג נשוי.

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך