טוב לכם?
מחכים שיעבור?
איך זה משפיע לכם על החגים ועל השבתות??
פרטו, נמקו ובססו...
טוב לכם?
מחכים שיעבור?
איך זה משפיע לכם על החגים ועל השבתות??
פרטו, נמקו ובססו...
לא טוב ולא בריא, מאריך בלי תוחלת את ימי השישי, גורם לכולם להגיע עייפים ורעבים לשולחן השבת (כמה פע' את יכולה לפתוח שולחן ביום שישי?
) אצלי הם לא מסוגלים להירדם לשנת צהרים, רק בערב ליל הסדר אנחנו מתעקשים איתם על זה, וגם אז זה שלוש שעות של שכיבה ושעה אחת של שינה במקרה הטוב...
שבתות אחה"צ מתמשכות בלי סוף... מוצ"ש יוצא כ"כ מאוחר שכולם עייפים ביום ראשון בבוקר...
וכצ'ופר לילות שבת ( או לילות שבת של חורף..) שזה הזמן הכי כייף בעולם הופכים לקצרים נורא...
וזה כמובן בלי להתייחס לימות החול על שקיעותיהם המאוחרות שאינן מאפשרות השכבה מוקדמת של הקטנים יותר... הם פשוט לא נרדמים.
שעון קיץ=המצאה מרושעת ולא טבעית.
סיוט!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! את ממש צודקת...
אבל עכשיו אני מרגישה אמא הרבה יותר מנוסה (חחח. הלוואי...), אני מקווה שלא תהיה בעיה , אם אדאג לחדר חשוך ותריסים סגורים ושאר "אווירת לילה"...
דבר שהוא כן נחמד בשעון קיץ, לדעתי, זה עוד חצי שעה- שעה של אור יום. הורים כמוני שמוצאים את הילדים ב4 מהגן, בכלל לא יוצאים עם הילדים לגינה חוץ מבשבת, אז יהיה נחמד לצאת איתם קצת... וכמובן שבתות ארוכות, שאני ממש אוהבת!
אוריה שמחהמשכיבים את הילדים לצהרים ובא לציון גואל
בקשר לשבת הארוכה אני מספיק ב"ה ה כ ל
ילדים תפילה לימוד אישה סעודות כתיקונן שנ"צ ואפילו לבקר חברים/משפחה
קיצר ת ע נ ו ג
ולא מבינים איך אנשים אחרים חיים,
ואז יש לנו יום שישי רגוע בדיוק באורך הנכון להספיק הכל ולנוח, ליל שבת (עם אור בחוץ...) בנחת, ושבת ארוכה (האמת, לפעמים קצת יותר מידי, תלוי בכח שיש להשקיע)
ואני אוהבת שיש המון אור בחוץ בערב, אז מצידי - אפשר להמשיך את הסידור גם לחורף
בין יום שישי שבת צהרים וכו'
הבעיה זה אחר כך שליל שבת ממש מאוחר
ושבת בצהרים ארוכה ובלתי נגמרת
משנה שעברה זכורות לי השעות האלו כסיוט עולמי!!!!
גם יום שישי לא קצר מדי וגם מוצאי שבת נורמלי.
השבת, אחרי החלפת השעון, מוצאי שבת כבר יוצא מאוחר מדי.
ומה שמעצבן עכיו אחרי החלפת השעון זה שקשה לקום בבקרים. גם לילדים וגם לנו.
ובערב לעומת זאת לא מספיק עייפים כי יש עדיין אור.
בקיצור מעצבן כל תזוזות השעון האלה. לדעתי זה סתם עושה בלאגן.
הדבר שכן היה טוב שבת זו על שבת קודמת זה אחרי צהרים-
שלא מתעוררים לתוך סעודה שלישית
אבל מה אני יכול לעשות ?
משמעותי, ותמיד תמיד עייפים.
גם להשכיב לישון ב7 כשבחוץ עוד אור זה לא כ"כ קל.
אהבתי את זה שהאריכו ועד אמצע חשוון 5-6 היו שעות של תחילת החושך ולא הרגשה של אמצע הלילה.
כרגע עוד סביר כשהשקיעה ב-7, בשיא הקיץ תמיד הרבה יותר קשה.
בשבילי האידיאלי זה ששקיעה בסביבות 6- 6.5, אלה הימים בשנה שאני הכי אוהבת, באמצע כזה החושך לא מתחיל מוקדם מידי ולא מאוחר מידי, הלוואי שהיה אפשרי ככה רוב השנה (חולם)
שבתות וחגים, כשאנחנו בבית מאוד משתדלים לקבל שבת מוקדם ובחגים כשזה אפשרי (יש חגים שבעייתי לקבל מוקדם כמו שבועות).
כשהולכים להורים מאוד קשה עם הילדים במיוחד עם אלה שערניים מידי בצהריים בשביל לנוח אבל אחרי 8 הם כבר עברו את השעה שלהם. מצד שני התדירות של שבתות אצל ההורים פחתה מאוד בשנה האחרונה.
שבת אחה"צ, משכנעים אותם לנוח, לא תמיד בהצלחה
מי שישן מרוויח להישאר עד מוצ"ש וללמוד עם אבא באבות ובנים מי שלא ועוד בגיל שאפשר לוותר לו על הבדלה משכיבים עוד לפני ששבת יצאה.
פשוט למדתי שהקיטורים עליו ממש יעזרו לי כמו לקטר על הגשם ביום של אירוע בחוץ או על חמה שיוצאת מנרתיקה בל"ג בעומר..
מה עושים?
משחקים בחוץ- מרפסת/ חצר/ למטה- עד כלות הנפש
אוכלים ארוחת ערב משביעה- בעוד היום גדול- 6:00
מאפילים חלקית (תריסים עם חורים) החל מהשעה 6:30.
מקלחות, בקבוקים ולמיטה.
הגדולה יותר מנצלת עוד שעה וחצי במשחק עם פיג'מה, קריאת ספרים וכד', בשעה 8:00 כבר חשוך.
מה יהיה בהמשך? נראה..
ומי שרעב- מצליח לאכול משהו קליל- קורפלקס עם חלב, פריכיות מרוחות, מקלות ירקות וכד'..
הרבה רשמו פה שהן משכיבות את הילדים באזור 7.
באיזה גיל מדובר???
הבן שלי בן 3 ומעולם לא הלך לישון בשעות כאלו.....
הוא עוד ישן צהרים (אין מצב שלא) ואנחנו מעודדים את זה כדי שיהיה יותר עם בעלי ואיתי אי"ה, שאני אמצא עבודה.
בכל מקרה בשעון קיץ, הכי נח זה להרגיל לשינה בצהרים כל יום כי חם בחוץ ואי אפשר לצאת לגן שעשועים לפני 18:00 וגם זה איכשהוא. כך שהכי נח שישנו צהריים (פותר את בעיית שבת).
הבן שלי הולך לישון ב-21:00 (הוא ישן בצהריים שעה ושלושת גבעי- שעתיים).
בחורף הייתי משכיבה אותם ב6 וחצי.
אתמול הקטן נרדם ב6 וחצי רגיל אבל הגדול התעקש שיש אור (אפילו שסגרתי תריסים) ולא היה מוכן להירדם....
אצלנו הגדול לא ישן בצהריים.
אז הוא ילך לישון בערב מוקדם.
זה הגיל הבעייתי.
מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי
עד היום לבש ארוך בקיץ,
מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.
אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…
עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה
מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)
לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך
בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…
לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.
ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.
אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.
אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.
לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...
,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?
שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.
אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.
באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו.
בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי.
שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)
לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.
בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו
שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.
אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)
בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!
זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול
ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל
בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.
מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?
שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?
אולי פשוט לדבר איתו על זה
בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.
אחר כך אפשר לאזן מחדש.
היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/
הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה
אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו
או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי
ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.
בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...
אבלאם אפשר בכל זאת מספר...
את ד''ר ליעד רוטשטיין
ד''ר מאיה אליעזר
במרכז, פרטיות