בקרוב מאוד יפתח הזמן המכונה 'בין הזמנים
ההודעה פה מחולקת ל2 חלקים. לבינישי"ם, וחלק שני לשאר האנשים.
לביני"ש - 3 דברים שכדאי שתקפיד עליהם בבין הזמנים.
1- בשבילך - אומנם בין הזמנים, אבל ה' עדיין קיים. במילים אחרות - אנחנו צריכים להמשיך בבין הזמנים ללמוד. לא כמו בישיבה - אבל ראוי מאוד להכניס סדרים קבועים. גם של מעט זמן - זה טוב מאוד! (המלצה שלי - אחרי התפילה)
2 עזרה בבית - פסח בפתח, ויש בטח המון עבודה בבית. לא כדאי להתעצל ולא לעשות כלום. במיוחד שאיך תמיד אומרים לנו? 'זה גם הבית שלך!'. תעזרו במה שאתם יכולים ותעשו נחת למשפחה.
וה3, הכי חשוב. אתם מגיעים אחרי זמן ארוך במיוחד ששקעתם והשקעתם בישיבה. זה הצד שלכם. מצד המשפחה חוזר כאן הבחור שיצא מהבית לכמה חודשים. הם לאו דווקא מודעים לקשיים שלכם. לשחרור שאתם צריכים. ההורים שלחו את הבן שלהם לישיבה והם רוצים לראות תוצאות אני אגלה לכם משהו. סברות מבבא קמא זה לא תוצאה טובה לשולחן שבת. חבר'ה, תעשו קידוש ה'! תראו לכולם את החינוך הטוב בישיבה. תכינו תמיד דבר תורה מעניין לשולחן שבת.. וכמובן - אל תשכחו שגם חברים שלכם רואים אתכם כבחורים רציניים. אל תתבדלו, אבל גם אל תחללו את ה'. בהצלחה!
ולמשפחות
האח/בן שלכם מגיע אחרי המון חודשים בישיבה. הוא שקע, והשקיע את כולו בתורה(השתדל לפחות). דבר לא פשוט שמחייב פרגון רציני!
הוא עבד קשה, והוא לא רוצה להגיע לבית שיוריד אותו מהמקום שאליו הגיע. תתנו, תפרגנו, ותשארו אחים טובים
ועוד משהו קטן - הוא למד הרבה זמן. בטח יש לו גם מה ללמד אתכם בנושאים מסויימים. זה הזמן לברר איתו נושאים באמונה או בהלכה..
בהצלחה!
הרב שלי נוהג לומר, שהמבחן האמיתי - הוא בבין הזמנים. אז רואים מה באמת הושפעת! אז יאללללה!
(קראתם? אשמח להקפצה..)
נ.ב אתם גם יכולים לכתוב הודעה דומה על כל אחד שחוזר מלימודים כלשהם.
בין הזמנים









