מקוה שזה מתאים לפה-חד גבה, בנים ומה שבינהם-רימונית

אין לי מושג האם זה מותר הלכתית לבנים להוריד שערות בגבות במידה וזה נראה כבר זוועת עולם..

אם זה מותר,

אז אני מבקשת,ממש מתחננת:

בנים יקרים ואהובים!!

אל תטפחו את עצמכם, חוץ ממקלחת ,דאו', ובגדים סבירים ,לא קרועים ישנים וחסרי גזרה בעליל-אני לא מבקשת מכם כלום!

אך יש עוד בקשה קטנה, במידה וכבר בלתי אפשרי לדבר על הגבות שלכם ברבים, כי זה פשוט כבר נהיה ליחידה אחת,קחו פינצטה,תורידו כמה שערות באמצע ותעשו טובה לכם ולאנושית.

תודה.

אסור בשו"ע משום לא ילבש |קולמוס
גם במקרה שזה מצער את האדם?רימונית
אוףף חבל, כמעט ואין הקלות בנושא הזה-ראו שו"תרימונית

שאלה:

האם מותר לגבר להוריד גבות? זה ממש מפריע לי ואני מקבל הערות רבות, האם יש איזו הקלה? (איציק, צפון)

תשובה:

איציק שלום,

אני מבין שאתה שואל על סידור גבות העיניים, ונראה כי צורתן הנוכחית מפריעה לך. לא ברור משאלתך מי מעיר לך ובאיזה הקשר; האם אתה נשוי כבר, או שאתה רווק והדבר מפריע ליצור קשר, או האם הדבר מפריע לך להתקבל בעבודה. תשובות לשאלות אלו, יכולות לשנות את התשובה לשאלתך.

בתורה נאמר: "לֹא יִהְיֶה כְלִי גֶבֶר עַל אִשָּׁה וְלֹא יִלְבַּשׁ גֶּבֶר שִׂמְלַת אִשָּׁה" (דברים כב,ה), ופשט הדברים הוא איסור לגבר ללבוש בגדי נשים ולהפך. אלא שחכמים הסבירו כי זו רק דוגמה, והאיסור כולל כל דבר המיוחד לנשים – שאסור לגברים לעשותו.

וכך נפסק להלכה: "אסור לאיש ללקט אפילו שער אחד לבן מתוך השחורות, משום לא ילבש גבר (דברים כב, ה) וכן אסור לאיש לצבוע שערות לבנות שיהיו שחורות". (שולחן ערוך יורה דעה סימן קפב), ומובאות שם דוגמאות נוספות לאיסור זה.

מכל זה עולה, שסידור גבות עיניים, כיוון שהוא טיפול נשי בדרך כלל – אסור לגבר לעשותו.

אולם, בתחילת הדברים כבר הערתי, שצריך לברר מהי רמת הפגיעה, ומהי מטרת הטיפול. למשל, לעניין צביעת שיער לבן לשחור, טיפול הכלול ברשימת הדברים האסורים, כתבו הפוסקים, שאם מדובר באיש צעיר, והדבר מונע מציאת בת זוג או השגת משרה – מותר לצבוע את השיער.

מקורות

כך למשל כותב הרב משה פיינשטיין לגבי השגת משרה: "ובאם כוונת צביעתו הוא לא ליפוי אלא כדי שיקבלוהו למשרה באופן שאין איסור אונאה, כגון שיודע שיעשה המלאכה כצעיר, מסתבר שיש להתיר". (שו"ת אגרות משה יורה דעה חלק ב סימן סא)

בדומה לזה כתב הרב יחיאל יעקב וינברג, (מגדולי הפוסקים בדור הקודם, נולד ברוסיה ב-1885 ונפטר בשוויץ בשנת ב-1966 ונקבר בירושלים. בימי מלחמת

העולם השנייה נעצר על ידי הנאצים במחנות, ונותר בחיים שבור בגופו, אך איתן ברוחו).: "יש להתיר ציבוע השערות אם אינו מתכוין ליפוי כי אם לתועלת מעשית... שלהרחיק צער או את הביוש או להיזהר מנזק או מפני הצינה, מותר ללבוש בגדי אשה או להסיר שער בית השחי. והוא הדין דמותר לצבוע שערו במקום שגורם לו הלובן הפסד או ביוש, שהיסוד של האיסור ומהותו הוא להתקשט בתכשיטי אשה, וכל שאינו עושה לתכשיט - אין כאן איסור". (שו"ת שרידי אש חלק ב סימן מ)

בנוסף, יש להזכיר את דעת בעלי התוספות (פרשני התלמוד מצרפת ואשכנז מהמאה ה12-13) הכותבים על טיפול דומה של הסרת גלדי מכה מגופו (תלמוד בבלי מסכת שבת דף נ). בגמרא נאמר: שהדבר מותר בשביל צערו, ו"אם בשביל לייפות – אסור". וכתבו על זה בתוספות ש"אם אין לו צער אחר אלא שמתבייש לילך בין בני אדם - שרי (מותר), דאין לך צער גדול מזה."

סיכום

לכן, צריך לברר מהי הסיבה שבגללה אתה רוצה לסדר את הגבות, ולפי זה לקבוע את התשובה; כלומר, אם הסיבה היא כדי להיות יפה יותר ולמנוע הערות של אחרים – הסידור אסור. אולם אם המצב הנוכחי מונע יצירת קשר עם אישה, השגת משרה, או אפילו אם אתה מתבייש במצב הגורם לך לצער רב – מותר לסדר את הגבות.

כל טוב (משיב: הרב שמואל שפירא, רבה של כוכב יאיר)

תכלס, מה אכפת לך?קולמוס
חוצמזה שנראה לי שאת קצת מפדחת בנים מסויימיםקולמוס
בזמן הרב פיינשטיין רק נשים ,כמעט, היו מתיפות.להתראות

אם תבדקו שם אצל הרב פיינשטיין (שו"ת אגרות משה יורה דעה חלק א סימן פב ). תראו שהוא בכלל  אומר כאילו יש איסור לגברים להתיפות .

הרי כל פעם שהולכים לספר מתייפים . כל פעם שמגלחים מתיפים.

מה שאסור זה לעשות משהו שמקובל על נשים בלבד . תקראו שם .

אז אם נניח כל הגברים מסדרים יפה את הגבות ברור שאין בעיה.

"לא ילבש"לפי זמן ומקום.מקובל בחברה שלך? - מותרלהתראות

כמובן שמדובר על חברה רחבה

, לא רק הכיתה שלך או  השכונה שלך אלא  כל אלה שאתה ביחניהם.

אז לדוגמא לשים עגילים ( ולא חשוב אם קוראים לזה פירסינג ) . לפני 30 שנה בטח שזה היה מיוחד לבנות ולנשים , וברור שאז זה היה אסור.

היום אם אתה במושב ששם רק בנות הולכות עם עגילים זה גם אסור אבל בעיר שהרבה מאוד בנים הולכים עם ( ולטעמי האישי זה פיחס) - אז אין בעיה .

ככה עם לסדר גבות . לי קרה שהספר שאל אותי אם לסדר לי את הגבות. מה זה אומר ? זה אומר שזה רגיל ומקובל.

אם מישהו יסדר גבוות דקיקות כמו שזקנות אוהבות ויוסיף קצת צבע סגול - אז ( חוץ מזה שהוא משוגע ) ברור שזה איסור לא ילבש. 

מסכימים ?

חחח...מה זה אכפת לך??יש אנשים שזה לא מפריע להם...רייצ'ל=)
מה ההלכה אומרתקולמוס
עבר עריכה על ידי קולמוס בתאריך כ"ט באדר ב תשע"ד 19:30

20140331171228.doc

יש לי חברים עם גבות ממש מזעזעות. אבל מה זה משנה? ואם מישהי לא תצא איתם בגלל זה זבשל"ה

חוצמזה שבן שעושה גבות נראה כמו אני לא רוצה להגיד מה

יש הבדל בין לסדר גבות,ללנקות גבות בקטנה באמצע...!!רימונית

מצטערת אם זה נשמע קצת בוטה - אבל זה נראה מזעזעעעעע!!!
למה זה מפריע לי? השאלה היא למה זה לא מפריע לכם?

אתם כנראה לא ראיתם משו זוועתי כמו שאני ראיתי..

מן הסתם זה מפריע לא רק ל"משיהי שתצא איתו" אלא לכל ה אנשים סביבו..

אתה מדבר עם הבן אדם ובמקום להיות עסוק במה שאתה אומר אתה בוהה לו בגבות..

אנשים שקרובים אליכם לא יגידו לכם את זה..אז שתשימו לב לפחות בעצמכם, ואפשר להתייעץ עם אמא\אחות\אח גדול\חבר טוב-מה הוא חושב...

אה- וזה באמת נטו בשבילכם!..

את אומרת "אתם"קולמוס

כאילו כולנו עם גבה אחת....

אז יש בנים שב"ה בלי עין הרע יש להם גבות מושלמות מלידה....

את מצחיקהשיגר

יאלה את מי זה מעניין ולמה זה אכפת לך שיעשה מה שבאלו

אם היה לי חבר שמוריד שערות מהגבות הייתי צוחק עליו כל החיים

באמת?!?!?!?!?נחשון מהרחברון

מן הסתם זה מפריע לא רק ל"משיהי שתצא איתו" אלא לכל ה אנשים סביבו..

אתה מדבר עם הבן אדם ובמקום להיות עסוק במה שאתה אומר אתה בוהה לו בגבות..

אנשים שקרובים אליכם לא יגידו לכם את זה..אז שתשימו לב לפחות בעצמכם, ואפשר להתייעץ עם אמא\אחות\אח גדול\חבר טוב-מה הוא חושב...

את חושבת ככה????? שאת מדברת עם מישהו פשוט אל תבהי לו בגבות לא סובך יש עוד הרבה חלקים בגוף למרות שבכללי עדיף לא לבהות דוגמא מישהו מדבר עם בת (צנועה/פחות צנועה) לא מסתכלים  שמדברים עם בנות לא צריך להסתכל עליהן אז למה ההיפך בלתי אפשרי? לא אמרתי לך אל תסתכלי אבל אם מפריע לך משהו - בעיה שלך!

פשוט אם זה לא *ממש* מפריע לו  אז די תרדי מזה את יודעת כמה פעמים הייתי צריך לדבר (אל תדאגו דברים טכניים {פעם אחת וויכוח אידיאולוגי}) עם בנות במכנסיים וגופיה/מחשוף? אז מה עושים? לא מסתכלים למה רק הבנים צריכים להתאמץ? שחררו גם אתן.

נ.ב. לייש פיתרון טוב. גידלתי זקן אף אחד כבר לא מדבר על הגבה |צועק| גבה?!? גבות!!!!!!!!!!! יש לי עוד פנס קטן בין הגבה (המרכזית) לשיער... אני לא חד גבה!!!!!!!!!

ולמה לעזאזל יש פה שרשור על גבות (או שמה גבה)קולמוס
בנות בא לא תתערבו לנו בחיים,אנחנו לא נתערב לכם ozd
חכה שתתחתןקולמוס
יש לגבות שלך פייסבוק? הן פשוט כל הזמן מחוברותעוגיפלצת מואב

חיחי הייתי חייבתצוחק

טואווובD:כמו רקפות
לא טוב בכלל.פייגליניזית

נוער יקר נא להירגע.

יש גם מי שמתירשואף לאור

נראה לי שרוב הדעות אוסרות (דרוש בדיקה),אבל חשוב שתובא גם דעה זו:

http://www.hidabroot.org/CommunityDetail.asp?FaqID=492011

לכבוד הרבנים יש גבות מחוברות? צבי-ליזציה
לחלק מהםקולמוס
ולמה בכלל את צריכה לדבר על הגבות שלנו?סעבשבשי

|בעל גבות,ולא גבה|

"אם היה לך שקל על כל גבה שיש לך - היה לך שקל!"טבעות בצל

...מגדלור
עבר עריכה על ידי מגדלור בתאריך כ"ח בתשרי תשע"ז 01:23

חברים תרגעו!מה העניין? סהכ גבות!! עזבו תשרשור...דרךחדשה_

עבר כבר את הגבול לדעתי

מגניב אותי...ישי .א.

איך הראש של גבר שונה מראש של אישה.

כל אחד מתמקד בדברים שונים, והשני מתקשה להבין איך זה יכול להיות....

לגברים גבה אחת תפריע לא פחות (או שלא?)Resiste
שרשור כל כך מיותר.ט!הראחרונה

תועלת לא תצא ממנו.

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך