מקוה שזה מתאים לפה-חד גבה, בנים ומה שבינהם-רימונית

אין לי מושג האם זה מותר הלכתית לבנים להוריד שערות בגבות במידה וזה נראה כבר זוועת עולם..

אם זה מותר,

אז אני מבקשת,ממש מתחננת:

בנים יקרים ואהובים!!

אל תטפחו את עצמכם, חוץ ממקלחת ,דאו', ובגדים סבירים ,לא קרועים ישנים וחסרי גזרה בעליל-אני לא מבקשת מכם כלום!

אך יש עוד בקשה קטנה, במידה וכבר בלתי אפשרי לדבר על הגבות שלכם ברבים, כי זה פשוט כבר נהיה ליחידה אחת,קחו פינצטה,תורידו כמה שערות באמצע ותעשו טובה לכם ולאנושית.

תודה.

אסור בשו"ע משום לא ילבש |קולמוס
גם במקרה שזה מצער את האדם?רימונית
אוףף חבל, כמעט ואין הקלות בנושא הזה-ראו שו"תרימונית

שאלה:

האם מותר לגבר להוריד גבות? זה ממש מפריע לי ואני מקבל הערות רבות, האם יש איזו הקלה? (איציק, צפון)

תשובה:

איציק שלום,

אני מבין שאתה שואל על סידור גבות העיניים, ונראה כי צורתן הנוכחית מפריעה לך. לא ברור משאלתך מי מעיר לך ובאיזה הקשר; האם אתה נשוי כבר, או שאתה רווק והדבר מפריע ליצור קשר, או האם הדבר מפריע לך להתקבל בעבודה. תשובות לשאלות אלו, יכולות לשנות את התשובה לשאלתך.

בתורה נאמר: "לֹא יִהְיֶה כְלִי גֶבֶר עַל אִשָּׁה וְלֹא יִלְבַּשׁ גֶּבֶר שִׂמְלַת אִשָּׁה" (דברים כב,ה), ופשט הדברים הוא איסור לגבר ללבוש בגדי נשים ולהפך. אלא שחכמים הסבירו כי זו רק דוגמה, והאיסור כולל כל דבר המיוחד לנשים – שאסור לגברים לעשותו.

וכך נפסק להלכה: "אסור לאיש ללקט אפילו שער אחד לבן מתוך השחורות, משום לא ילבש גבר (דברים כב, ה) וכן אסור לאיש לצבוע שערות לבנות שיהיו שחורות". (שולחן ערוך יורה דעה סימן קפב), ומובאות שם דוגמאות נוספות לאיסור זה.

מכל זה עולה, שסידור גבות עיניים, כיוון שהוא טיפול נשי בדרך כלל – אסור לגבר לעשותו.

אולם, בתחילת הדברים כבר הערתי, שצריך לברר מהי רמת הפגיעה, ומהי מטרת הטיפול. למשל, לעניין צביעת שיער לבן לשחור, טיפול הכלול ברשימת הדברים האסורים, כתבו הפוסקים, שאם מדובר באיש צעיר, והדבר מונע מציאת בת זוג או השגת משרה – מותר לצבוע את השיער.

מקורות

כך למשל כותב הרב משה פיינשטיין לגבי השגת משרה: "ובאם כוונת צביעתו הוא לא ליפוי אלא כדי שיקבלוהו למשרה באופן שאין איסור אונאה, כגון שיודע שיעשה המלאכה כצעיר, מסתבר שיש להתיר". (שו"ת אגרות משה יורה דעה חלק ב סימן סא)

בדומה לזה כתב הרב יחיאל יעקב וינברג, (מגדולי הפוסקים בדור הקודם, נולד ברוסיה ב-1885 ונפטר בשוויץ בשנת ב-1966 ונקבר בירושלים. בימי מלחמת

העולם השנייה נעצר על ידי הנאצים במחנות, ונותר בחיים שבור בגופו, אך איתן ברוחו).: "יש להתיר ציבוע השערות אם אינו מתכוין ליפוי כי אם לתועלת מעשית... שלהרחיק צער או את הביוש או להיזהר מנזק או מפני הצינה, מותר ללבוש בגדי אשה או להסיר שער בית השחי. והוא הדין דמותר לצבוע שערו במקום שגורם לו הלובן הפסד או ביוש, שהיסוד של האיסור ומהותו הוא להתקשט בתכשיטי אשה, וכל שאינו עושה לתכשיט - אין כאן איסור". (שו"ת שרידי אש חלק ב סימן מ)

בנוסף, יש להזכיר את דעת בעלי התוספות (פרשני התלמוד מצרפת ואשכנז מהמאה ה12-13) הכותבים על טיפול דומה של הסרת גלדי מכה מגופו (תלמוד בבלי מסכת שבת דף נ). בגמרא נאמר: שהדבר מותר בשביל צערו, ו"אם בשביל לייפות – אסור". וכתבו על זה בתוספות ש"אם אין לו צער אחר אלא שמתבייש לילך בין בני אדם - שרי (מותר), דאין לך צער גדול מזה."

סיכום

לכן, צריך לברר מהי הסיבה שבגללה אתה רוצה לסדר את הגבות, ולפי זה לקבוע את התשובה; כלומר, אם הסיבה היא כדי להיות יפה יותר ולמנוע הערות של אחרים – הסידור אסור. אולם אם המצב הנוכחי מונע יצירת קשר עם אישה, השגת משרה, או אפילו אם אתה מתבייש במצב הגורם לך לצער רב – מותר לסדר את הגבות.

כל טוב (משיב: הרב שמואל שפירא, רבה של כוכב יאיר)

תכלס, מה אכפת לך?קולמוס
חוצמזה שנראה לי שאת קצת מפדחת בנים מסויימיםקולמוס
בזמן הרב פיינשטיין רק נשים ,כמעט, היו מתיפות.להתראות

אם תבדקו שם אצל הרב פיינשטיין (שו"ת אגרות משה יורה דעה חלק א סימן פב ). תראו שהוא בכלל  אומר כאילו יש איסור לגברים להתיפות .

הרי כל פעם שהולכים לספר מתייפים . כל פעם שמגלחים מתיפים.

מה שאסור זה לעשות משהו שמקובל על נשים בלבד . תקראו שם .

אז אם נניח כל הגברים מסדרים יפה את הגבות ברור שאין בעיה.

"לא ילבש"לפי זמן ומקום.מקובל בחברה שלך? - מותרלהתראות

כמובן שמדובר על חברה רחבה

, לא רק הכיתה שלך או  השכונה שלך אלא  כל אלה שאתה ביחניהם.

אז לדוגמא לשים עגילים ( ולא חשוב אם קוראים לזה פירסינג ) . לפני 30 שנה בטח שזה היה מיוחד לבנות ולנשים , וברור שאז זה היה אסור.

היום אם אתה במושב ששם רק בנות הולכות עם עגילים זה גם אסור אבל בעיר שהרבה מאוד בנים הולכים עם ( ולטעמי האישי זה פיחס) - אז אין בעיה .

ככה עם לסדר גבות . לי קרה שהספר שאל אותי אם לסדר לי את הגבות. מה זה אומר ? זה אומר שזה רגיל ומקובל.

אם מישהו יסדר גבוות דקיקות כמו שזקנות אוהבות ויוסיף קצת צבע סגול - אז ( חוץ מזה שהוא משוגע ) ברור שזה איסור לא ילבש. 

מסכימים ?

חחח...מה זה אכפת לך??יש אנשים שזה לא מפריע להם...רייצ'ל=)
מה ההלכה אומרתקולמוס
עבר עריכה על ידי קולמוס בתאריך כ"ט באדר ב תשע"ד 19:30

20140331171228.doc

יש לי חברים עם גבות ממש מזעזעות. אבל מה זה משנה? ואם מישהי לא תצא איתם בגלל זה זבשל"ה

חוצמזה שבן שעושה גבות נראה כמו אני לא רוצה להגיד מה

יש הבדל בין לסדר גבות,ללנקות גבות בקטנה באמצע...!!רימונית

מצטערת אם זה נשמע קצת בוטה - אבל זה נראה מזעזעעעעע!!!
למה זה מפריע לי? השאלה היא למה זה לא מפריע לכם?

אתם כנראה לא ראיתם משו זוועתי כמו שאני ראיתי..

מן הסתם זה מפריע לא רק ל"משיהי שתצא איתו" אלא לכל ה אנשים סביבו..

אתה מדבר עם הבן אדם ובמקום להיות עסוק במה שאתה אומר אתה בוהה לו בגבות..

אנשים שקרובים אליכם לא יגידו לכם את זה..אז שתשימו לב לפחות בעצמכם, ואפשר להתייעץ עם אמא\אחות\אח גדול\חבר טוב-מה הוא חושב...

אה- וזה באמת נטו בשבילכם!..

את אומרת "אתם"קולמוס

כאילו כולנו עם גבה אחת....

אז יש בנים שב"ה בלי עין הרע יש להם גבות מושלמות מלידה....

את מצחיקהשיגר

יאלה את מי זה מעניין ולמה זה אכפת לך שיעשה מה שבאלו

אם היה לי חבר שמוריד שערות מהגבות הייתי צוחק עליו כל החיים

באמת?!?!?!?!?נחשון מהרחברון

מן הסתם זה מפריע לא רק ל"משיהי שתצא איתו" אלא לכל ה אנשים סביבו..

אתה מדבר עם הבן אדם ובמקום להיות עסוק במה שאתה אומר אתה בוהה לו בגבות..

אנשים שקרובים אליכם לא יגידו לכם את זה..אז שתשימו לב לפחות בעצמכם, ואפשר להתייעץ עם אמא\אחות\אח גדול\חבר טוב-מה הוא חושב...

את חושבת ככה????? שאת מדברת עם מישהו פשוט אל תבהי לו בגבות לא סובך יש עוד הרבה חלקים בגוף למרות שבכללי עדיף לא לבהות דוגמא מישהו מדבר עם בת (צנועה/פחות צנועה) לא מסתכלים  שמדברים עם בנות לא צריך להסתכל עליהן אז למה ההיפך בלתי אפשרי? לא אמרתי לך אל תסתכלי אבל אם מפריע לך משהו - בעיה שלך!

פשוט אם זה לא *ממש* מפריע לו  אז די תרדי מזה את יודעת כמה פעמים הייתי צריך לדבר (אל תדאגו דברים טכניים {פעם אחת וויכוח אידיאולוגי}) עם בנות במכנסיים וגופיה/מחשוף? אז מה עושים? לא מסתכלים למה רק הבנים צריכים להתאמץ? שחררו גם אתן.

נ.ב. לייש פיתרון טוב. גידלתי זקן אף אחד כבר לא מדבר על הגבה |צועק| גבה?!? גבות!!!!!!!!!!! יש לי עוד פנס קטן בין הגבה (המרכזית) לשיער... אני לא חד גבה!!!!!!!!!

ולמה לעזאזל יש פה שרשור על גבות (או שמה גבה)קולמוס
בנות בא לא תתערבו לנו בחיים,אנחנו לא נתערב לכם ozd
חכה שתתחתןקולמוס
יש לגבות שלך פייסבוק? הן פשוט כל הזמן מחוברותעוגיפלצת מואב

חיחי הייתי חייבתצוחק

טואווובD:כמו רקפות
לא טוב בכלל.פייגליניזית

נוער יקר נא להירגע.

יש גם מי שמתירשואף לאור

נראה לי שרוב הדעות אוסרות (דרוש בדיקה),אבל חשוב שתובא גם דעה זו:

http://www.hidabroot.org/CommunityDetail.asp?FaqID=492011

לכבוד הרבנים יש גבות מחוברות? צבי-ליזציה
לחלק מהםקולמוס
ולמה בכלל את צריכה לדבר על הגבות שלנו?סעבשבשי

|בעל גבות,ולא גבה|

"אם היה לך שקל על כל גבה שיש לך - היה לך שקל!"טבעות בצל

...מגדלור
עבר עריכה על ידי מגדלור בתאריך כ"ח בתשרי תשע"ז 01:23

חברים תרגעו!מה העניין? סהכ גבות!! עזבו תשרשור...דרךחדשה_

עבר כבר את הגבול לדעתי

מגניב אותי...ישי .א.

איך הראש של גבר שונה מראש של אישה.

כל אחד מתמקד בדברים שונים, והשני מתקשה להבין איך זה יכול להיות....

לגברים גבה אחת תפריע לא פחות (או שלא?)Resiste
שרשור כל כך מיותר.ט!הראחרונה

תועלת לא תצא ממנו.

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך