שאלה אליכם נוער חביב:סגולה להצלחה!!

האיך בחג גאולה שכזה, כבולה אני לספסל הלימודים? ומתי בכלל אזכה להתכונן לקראת החג ולהוסיף בכיבוד הורים ובנקיונות לחג הקרב..?

ועכשיו ברצינות,
אני מודיעה מראש שאני יודעת שלימודים זה חשוב... צריך תעודת בגרות, צריך להספיק חומר שלא למדנו.. אבל פסח בעוד שבוע וקצת!! ובמעט החופש שנותר לי אני מבלה (נחשו איפה..)--> באולפנה!! בשבוע הבא יהיה לי חופש בשלישי, חמישי ושישי!!! מתי אני אמורה להספיק גם להכניס חג? לעזור לאימא????

אני לא יודעת מה איתכם, אבל יש לי הרבה טענות נגד משרד החינוך, שמלמד אותנו שלימודים קודמים ל-ה-כ-ל! המום (וסלחו לי על הפרכת האמירה המשמעותית הזו)

זה רק אני בעסק הזה? מה אתם עושים?? אשמח לתשובות עצוב

לימודים זה לא לפני הכול!!!בתייייק!!
לימודים זה לא לפני הכול יש דברים לפני כמו: כיבוד הורים, להיות בנאדם, וכ"ו... וסליחה שאני מגיבה ככה פשוווט גם אני שונאת את משרדת החינוך ואין לי כול ללימודים כבר...
אך גם לא אחרי הכל..ללימודים יש חלק~מישי~

חשוב בעיצוב שלך כאדם.. הם לא חשובים רק לתעודת בגרות..
הרמב"ם אומר שאדם צריך להיות חכם וטוב- כלומר גם לחקור ולהשיג בשכלו את מה שיכול להשיג (והוא אומר במקום אחד שככה גם האדם מגיע לאהבת ה' ויראת ה') וגם להיות בעל מידות טובות..

צודקת לגמרי.... האבסורד זה שאנשי חינוך אומרים לא..האחר קודם

האבסורד הגדול זה שהרבה מאנשי החינוך אומרים לא לחיות בזרם וכל המסגרת החינוכית היא הזרם הכי גדול!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!עצבני

פעם נכנסתי לכיתה ביקשתי מחבר לעזור לי משהו, והוא לא הסכים בגלל שהוא למד.. אמרתי לו שזה לשנייה והוא צעק אלי אז הבנתי מה קורה כששמים לימודים לפני דרך ארץ...

זו באמת בעיה ערכית גדולהסגולה להצלחה!!

ומה תגובתכם אנשים?

אגב, לא באתי לפתוח שרשור עצבים על לימודים אלא על הבעיה הזו ספציפית, של התנגשויות כאלה כפי שהוזכרו לעיל כאילו מוציא לשון

אני באותו מצב כמו שלך. ומה תגידי על זה ש..See the pain

בס"ד

שכל יום ראשון יש אצליינו מבחנים בפרשת שבוע!? 

כאילו, לכי כל השבת ללמוד למבחן מעפן בפרשת שבוע

שבת זה זמן ליישון... לא ללמוד לעזאל

ושאני כל החופש צריכה ללמוד לשתי בגריות שיש לי ישר אחרי פסח... 

בר

אימלה אתם באולפנא מטורפת!! איך אפשר? יצאנו היוםמתנחלת איפשהוא

לחופשת פסח מוציא לשון

יצאנו יום שני.See the pain

בס"ד

אבל צריך ללכת ללמוד הנה"הח

אני יצאתי בשלישי,ממיזה

וברוך ה' אני לא צריך להשלים שום מבחן,

ולאחותי יש פסיכומטרי יומים לפני פסח בלי שום זמן לעשות שום סדר לפסח

גם לנו יש ימי עיון..batsheva100

צרת רבים חיוך

היי יקרה ,דרך חדשה

קודם כל, משתתפת ממש בתסכול שלך. הבגרויות האלה עושות את החיים הרבה יותר מסובכים... 

מה גם שכל המבוגרים לא מפסיקים להגיד שהבגרויות רק נעשות יותר ויותר קלות! שיא המתסכל. גם לא נכון וגם מתסכל לשמוע שלא מבינים אותך בכלל...

אז ככה. הבנתי ממה שאמרת שרוב הזמן שלך מושקע בלימודים, ושאת לא ממש מוצאת את הזמן לעזור לאמא שלך ולהתכונן לקראת החג.
אני ממש (ממש) מבינה את הרצון הטוב הזה לעזור לאמא, ואת באמת צריכה, אבל אל תרגישי רע אם את לא מצליחה להקדיש את כל הזמן שיש לעזור לאמא. את צריכה גם ללמוד כדי שכשתיהי אמא תוכלי גם להביא אוכל הביתה לילדים

תשתדלי שבזמן שיש לך שהחלטת להקדיש לעזרה לאמא- תנצלי אותו הכי טוב שאפשר. 

אל תדאגי, זה יעבור בקרוב... ככה כולם אומרים  

ה' יהיה בעזרנו !חיוך

תודה רבה על כל התגובות סגולה להצלחה!!אחרונה

שוב, אני מסכימה עם הצורך בימי עיון, אבל כמו שאני מסכימה עם הצורך לעזור בפסח. אין פה כ"כ נכון ולא נכון.. מבולבל

לדרך חדשה- האמת היא שקשה לי להשקיע כל הזמן בלימודים, אבל בשביל זה ביטלתי התנדבויות, נגינה, בילוי עם אחיינים, סיבו"שים, הליכות --> ובעצם, כמעט כל דבר שעשיתי בעבר! בגלל שזה קשה לי כ"כ.. עצוב

ועכשיו ביומולדת שלי גם מתקיים יומעיון במתמטיקה (אגב, הימי עיון אצלנו חובה!!) ואני מתלבטת אם לעזוב את התוכניות ליומולדת, וללמוד אחרי היומעיון למתכונת במתמטיקה שאחרי פסח... מה אתם אומרים?

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך