הבוקר אחרי התפילה דיברתי עם חבר ודיברנו על כל מיני נושאים, ואז הוא אמר לי שבניגוד להרבה דתיים, אני מגלה עניין בהרבה דברים. לא הבנתי ואז הוא הסביר לי שבדרך כלל דתיים הם פחות "מרחיבים אופקים", כלומר, פחות מביעים עניין מענייני דיומא ואפשר לראות את זה אפילו בדייטים (הוא נשוי ב"ה). לדוגמא אדם יכול לדבר על דבר מסויים שהוא אוהב והצד השני אפילו לא מביע עניין במה שהוא אומר כי זה לא מעניין אותו, לא מתחבר וכו'. עניתי לו שזה ייתכן עניין של אופי או שפשוט אנשים דתיים מתעניינים יותר במה תוספות אמרו בדף ס' למעלה בדף מאשר הנופים בחו"ל או פשוט רוב הידע שלהם מהחיים זה מהתורה (חיים את התורה
).
היום מאוחר יותר, חשבתי לעצמי שאולי יש לו איזה נקודה נכונה, למרות שלדעתי שאולי זה עניין של אופי (ואפילו מושפע במקום בו גרים). טבעי שאנשים יתעניינו במה שהם אוהבים, אבל ייתכן שאנשים דתיים פחות יתעניינו במה שהשני אוהב. קרה לי מקרה שמישהי דיברה איתי על ספרות ואותי זה בכלל לא עניין (ואפילו שנאתי את בתיכון), אבל לפחות הבעתי איזשהו עניין אבל כשאני אמרתי משהו... קול דממה דקה.
אז מה דעתכם בעניין? רחבות אופקים תלוייה ברמת הדתיות (בשורוק) של אנשים? אני לא יודע...