היי חברים!תמיד שמחה!!
הי חברים!תמיד אני נכנסת.לפה בתור לקרוא ולא להתכתב..אבל היום החלטתי שיאללה למה לא בעצם?אז ככה:יש לי נושא שמציק לי הרבה זמן..ובחרתי דווקא לשתף אתכם מכמה סיבות,1-אתם לא מכירים אותי ונח לי להיות עצמי ו2-אתם בגיל שלי ומן הסתם אותו ראש פחות או יותר...
קשה לי מאד מבחינה דתית!מאוד!לא מוצאת תעצמי לא דתייה ולא חילוניה ליודעת מה אני בעולם ומי אני אני יושבת וחושבת,וזה מגיע לספקות.ולבטים בקיומו של אלוקים,קשה לי עם שבת.כשרות.צניעות קשה לי!הפסקתי לשמור שבת - ההורים כמובן לא.יודעים מבחו אני ילדה שמחה(לא.מסוגלת.להיות עצובה..)אבל די!הגעתי לשלב שכבר באלי.להתאבד אין לי כח ! קשה לי בחיים!!איך אני מתקגמת מהמקום הזה להאמין בו באמת שזה הוא?איך?
וואי יש לי הרבה מה לומר...הי

בואי לאישי...

מתוקה קושי זה חלק מהחייםזורוגורו

*ועוד דבר- אל תשליכי הכל על הקב"ה.. זו טעות נפוצהזורוגורו

מאיפה בא הקושי?צבי-ליזציה
כדי להגיע לפיתרון כדאי למצוא את שורש הבעיה. אני חושב שמה שאת אומרת מוכר מאוד להרבה בני נוער. זה הגיל וזה מה שקורה בו. אני חושב שכדאי לדבר עם אדם מבוגר שמכיר אותך ומבין אבל אפשר ומומלץ לקרוא ספר אמונה כלשהו שהוא בגובה העיניים(כרגע אין לי שם ספציפי אבל בטוח לאחד הצדיקים פה יש).

סליחה שיצאתי מבולגן... בהצלחה!
;(תמיד שמחה!!
כן.אבל פה הבעייה נמצאתאין לי עם מישו שאני מתחברת לדבר ... קשה לי לדבר עם מישו מוכר. וקשה לי להפתח גם לכל אחש..
לאט לאט... ואם זה למטרה ברורה זה אמור להיות יותר קצבי-ליזציה
אנסה לענות,אני77

ראשית, תבררי טוב טוב עם עצמך, מה הגורם העיקרי ללבטים האלו, הרצון לאמת ברורה, או הרצון לחופש?

כדאי שתדעי גם ששני הדברים האלה נמצאים באותו מקום, לאדם משועבד אין אמת ברורה (ע"ע חג החרות הקרב ובא) ולשקר אין חופש, הוא תמיד משועבד לדברים ארעיים שמזדמנים ונקרים לפניו.

שנית, תתפללי. אם קשה לך-תבקשי מה' שיראה לך את הדרך שאת מחפשת. אם את מרגישה כבולה מדי-תבקשי מה' שישחרר אותך מהדברים שמבלבלים אותך. (וכפי שכבר הזכרתי-תחושת השעבוד הוא לא תוצאה של איסורים, אלא של חוסר בבירור האמת, ומתוך כך, תחושה שאם אלך בדרך מסוימת שאני לא מבין אותה, זה יגרום לי להיות משועבד לדבר שאינו מספיק אמיתי.)

לפעמים הקב"ה נוטע באדם תחושה של רצון לאמת מוחלטת, והאדם צריך לדעת, שהספקות ותחושת השעבוד, נובעות כולם מהרצון לאמת ברורה יותר ממה שתפשת עד עכשיו. אם עד עכשיו האמנת שמה שאתה עושה טוב-כי ככה כולם סביבך אמרו, אז אתה צריך למצוא סיבה ברורה יותר להאמין שהדרך שאתה הולך בה היא דרך נכונה.

דבר נוסף שחשוב מאוד לומר-אל תזניחי אף מצוה, ואל תעזבי אף חיוב.

אם אדם שאבותיו עבדו במשהו, יחליט יום אחד שהוא רוצה לברר למה בכלל לעבוד בזה, זה מצוין ויוכל להביא הרבה תועלת. אבל אם בנתיים הוא יזניח קצת את העבודה שלו, הוא עלול להפגע מזה קשה מאד, ולפגוע בניהול הכללי של החברה בה הוא נמצא, כי הפרנסה שלו תלויה בזה, וגם הקיום של החברה ע"י אותם מצרכים שהוא מייצר תלוי בזה, וכשהוא יגלה למה באמת הוא עבד ויבין מה הוא הפסיד בזמן שבטל ממלאכתו, הוא לא יוכל לסלוח לעצמו על זה. קחי לתשומת לבך. עם ישראל צריך לעבוד את ה', יש לנו תפקיד, ואנחנו צריכים להמשיך למלא אותו, גם כשהכל מטושטש.

ומלבד זאת-ה' עוזר לשומרי מצוותיו, והוא עוזר להם גם בבירור האמת.

^^מסכימה עם כל מילה של אני77 אשרייך!בת מלך=)
כתבת יפה Look Smile
ואיי את כתבת ממש יפה....^^^^נשמה שלי!
*אתה. אני77 זה בן בפעם האחרונה שבדקתי...ענבל
ממליצה מאוד על ספר חדש של חיה הרצברגמילים טובות

שמו של הספר "אני רוצה להיות"..

ומצטרפת לעצה שהיא הכי עמוקה שיש - דברי עם ה' באישי!!  את כל הכאבים והתחושות והמועקות.

בקשי ממנו עצות ותראי שהן תבאנה במוחש ממש!!  אין דבר שאסור להגיד לו!!  והוא שם בשבילך

אוהב אותך ומחכה לדיבור שלך!

זו עבודת ה' הכי קדושה שיש והכי מקרבת לה' יתברך. ומה שהוא שם בליבך את החיפוש הזה,

זה כבר חסד גדול כי יש כאלה ש"מתים" כל החיים בלי לחפש את הקשר איתו.

מצטרפת לכל מילה של אני77 ורוצה להוסיף משהו קטן-ענבל

בס"ד

סתם כי השתמשת במילה להתאבד..

מסקרן אותי, חשבת רגע לפני שהשתמשת במילה הזאת?

את רושמת שאת שמחה ולא מסוגלת להיות עצובה, אז מאיפה באה המילה להתאבד?

אני לא שופטת אותך חלילה, ולא רוצה לבקר אותך, אבל קשה לי, באמת שקשה לי לראות שמשתמשים במילה הזאת לחינם.

זה יוצר אפקט של "זאב זאב".

אני כבר לא יודעת מי אומר אותה כי הוא זקוק לעזרה או מי אומר אותה רק כי הוא נכשל במבחן..

אז בבקשה, שימי לב למילים בהן את משתמשת.

התאבדות זה לא צחוק!

ובטח שלא מילה שצריכה לשמש כסתם עוד סלנג בשפת הדיבור שלנו..

בכל השאר הצטרפתי לאני77.

ב"הצלחה!

נ"ב. באמת שזה לא אישי נגדך, אני לא מכירה אותך, אבל חורה לי השימוש הכל כך נרחב במילה...

מכירה את הספר מכתבים לטליה?רמקול

שווה קריאה ויכול ממש לעזור לך!

מסכים וממליץ גם ^^^^Resiste
קראת אותו? אה ומצטרפת להמלצהענבל
כן, בימים החשוכים שלי...Resiste

אני מאמין שאילו הייתי קורא אותו בתקופה האתאיסטית, הייתי אוהב אותו לא פחות.

הוא מצוין. מציג את התנ"ך כעולם ומלואו, ולא בצורה השטחית והרדודה שהוא נתפס.

הוא עונה על שאלות רבות בצורה די טובה (אם אני זוכר נכון חושב)

אתה זוכר נכון מאוד...ענבל

בס"ד

סתם הגניב אותי שקראת אותו

הימים החשוכים שלך?

אתה מבית דתי??

זוכר שהוא הרשים אותיResiste

עצוב, אבל נכון...

דתי טוב עד לפני כמה שנים  לא דוס

אה?!שטות
אוי...קייטי

ואיך קרה האסון?

(לא דוס)

אווווי !!!בתייייק!!
עבר עריכה על ידי בתייייק!! בתאריך ו' בניסן תשע"ד 01:41

תנסי אולי לחשובokey
שאיפה שאת נמצאת ה' בחר רק בך במיוחד בשביל מילוי התפקיד שלך
לא הבנת אותי נכון...קייטי

התכוונתי לשאול את resiste איך קרה האסון, כלומר, החזרה בשאלה.

אני דוסית גאה מאוד!

כמה עצוב..יש לנו סיכוי לעזור לך לשוב?כישוף כושל
זה לא חכם להגיד את זה. ולא חכם לדבר איתו בכלל.מישהי=)
היזהרי, הוא אדם בדיוק כמונו.ענבל

בס"ד

ומניסיונות דיבור איתו- הוא אפילו נחמד.

זה שבן אדם לא מאמין באותם דברים שאת מאמינה לא אומר שהוא אדם רע.

מה ההבדל בין אדם לקוף?אני77

השכל.

מה ההבדל בין משכיל למי שאינו משכיל?

שלושה הבדלים:

המשכיל יכול להבחין בין טוב לרע מופשטים.

המשכיל יכול לדעת דברים מופשטים. (למשל נוסחאות/פונקציות/ניתוח מערכות)

המשכיל יכול לתכנן תכניות מופשטות. (למשל לחבר מעגל חשמלי בצורה יעילה/לימוד מלאכות)

אלו הדברים שאדם יכול לעשות, וקוף לא.

הבסיס לכל החכמות המופשטות זה יראת ה', מכיון שיראת ה' היא הכח הראשוני של ההבנה המופשטת, עצם היכולת לזהות אלקים-דהיינו לזהות שיש סיבה ושורש מופשט לדבר שאתה רואה לנגד עיניך-זה היכולת להכיל ידע מופשט (שאל"כ-מה מביא את החוקר שעושה ניסויים למסקנה שיש חוקים, וזה לא סתם במקרה קורה כל הזמן אותו דבר? ומה הוביל את ניוטון לומר שיש "כח משיכה"? ההכרה בכח מופשט שמוביל את הפרטים. שבבסיסה, היא יראת ה', דהיינו ההכרה הפנימית בכך שיש כח שמוביל הכל.).

וכידוע-ענפים בלי שורש-סופם לנבול. לכן חכמה בלי יראת ה' אינה ראויה להחשב חכמה אמיתית, כי סופה לנבול.

לכן ההבדל בין כופר לקוף, הוא הבדל חיצוני וחולף. ולא ראוי לעם ישראל, שמתבוננים בכל דבר על הפנים, להסתכל כאן בצד החיצוני והשטחי.

אתה רציני?ענבל

בס"ד

ולכן תתייחס אליו כאל קוף?

מוזר לי שככה התורה מחנכת אותנו...

ואשמח להסבר למה אתה חושב שככה היא מחנכת אותנו.

כבר הסברתי למה אני חושב שככה היא מחנכת אותנו.אני77

כי זאת האמת.

(ואגב, זה לא רק אני, זה גם הם. הרי בשביל מה כופר חי? בשביל הנאות, כמו קוף. גם אם הוא עושה דברים בשביל המוסר, איזה ערך יש למוסר אם אין שום דבר שהוא עליון יותר מהעולם הגשמי שאנו רואים? הרי שתכלית המוסר היא ההנאות.

זאת אומרת שהכופרים הציבו לעצמם תכלית של קופים, וההתיחסות הנכונה לאנשים בד"כ היא לפי המטרות שהם הציבו לעצמם.)

אני לא אומר שאתייחס אליו כמו לקוף, אבל זה משתי סיבות- אחת כמו שלקוף ולפרה לא אתיחס באותו אופן, מכיון שהם שונים מבחינה חיצונית, וכמובן שיש משמעות גדולה לחיצוניות.

דבר שני- מי שיש לו פוטנציאל לא דומה בכלל למי שאין לו פוטנציאל. לקוף אין, לאדם יש. ומי שיש לו פוטנציאל, יש לי עניין לעזור לו לממש את הפוטנציאל שלו.

אותו כח ראשוני מתגלה בהרבה אופנים אצל הרבה אנשיםender13

כמו לדוגמא אותם אנשים "דתיים" (וחלקם אפילו מאמינים) שנתנו ללשון הרע לסמא את עיניהם ולא עלו לארץ לפני השואה.

בזמן שאנשים פשוטים כן עלו.

מתוך אלו שעלו כמה יהודים יש היום וכמה מאמינים לעומת אלו שלא עלו (או נסעו לארה"ב)?

שאיפה לאמת יכולה להביא אדם למחוזות רחוקים מאוד (תלוי בנסיבות החיים שסביבו) בדרך לאמונה.

לפעמים הוא יתקע בדרך.

על זה נאמר ה' יראה ללבב.

אתה יכול לבקש הפרדה חיצונית כדי לא להזיק לילדים אבל לנסות לבצע הפרדה מהותית כמו שעשית זה חטא לאמת.

ההפרדה המהותית ישנה,אני77

אלו יש להם חלק, ואלו אין להם.

(וזה שהם תינוקות שנשבו בסה"כ אומר שלא צריך להרוג אותם, אלא לקרב אותם.)

נכון שלפעמים יש מישהו שהרוח הפנימית שלו חיה יותר מאצל אחרים, בחסד ה'.

זה מחזק את התקווה שלו, לא משנה את המצב שלו.

משל ל5 אנשים:

אחד יש לו אוכל והוא אוכל אותו, והגוף שלו מרגיש רעב כשהוא צריך לאכול.

שני יש לו אוכל והוא אוכל אותו ובד"כ לא מרגיש רעב כשהוא צריך לאכול.

שלישי יש לו אוכל והוא לא אוכל אותו. (ע"פ התאוריה המעניינת של הרב קוק, זה עשוי לנבוע מזה שהוא מבקש אוכל איכותי יותר. ואגב, זה עיקר החידוש של הרב קוק לגבי הכפירה של בני דורו.)

רביעי אין לו אוכל ומרגיש רעב כשהוא צריך לאכול.

חמישי אין לו אוכל ולא מרגיש רעב כשהוא צריך לאכול.

מה שאתה אומר זה שבעתיד-הגיוני שהרביעי (ויתכן שגם השלישי במקרה והוא אכן מחפש אוכל איכותי יותר), מתוך חיפוש ימצא אוכל, והשני לעומת זאת, מתוך שהאוכל לא כ"כ מעניין אותו-יפסיק לאכול וימות ממחסור. הגיוני, נכון ואף קרה בעבר (בנמשל).

מה שאני אומר זה שהשלישי, הרביעי והחמישי ירגישו חולשה, וסופם הולך וקרב, והראשון והשני בריאים.

הוא בכלל לא מקבל כלום, מה הקטע? להתווכח סתם?מישהי=)
את ראית מישהו מתווכח עכשיו?ענבל

בס"ד

אני שאלתי אותו שאלה שלא קשורה בכלל לויכוח...

אנשים פה סתם שאלו אם אפשר להחזיר אותו [שלדעתי זאת די שאלה לא כל כך יעילה אבל סבבה..].

איפה ראית ויכוח??

זה היה בצחוקכישוף כושל
ואני כבר דאגתינפתלי הדג

ממש החזקתי את עצמי שלא להגיב לתגובה הזאת

ומה רע בלרצות להשיב יהודי לחיק היהדות?כישוף כושל
וואי, מתוקה batsheva100

מציעה לך ללמוד אמונה קצת...

ברור שקשה להאמין אם לא מבינים כלום.

תקבעי עם מדריכה, חברה, אפילו מישהי מפה בצ'אט, עם עצמך...

ובקשר לאמונה באלוקים.

תראי, באמת שזה הכי הגיוני לי.

אבא שלי חזר בתשובה,

הוא אפילו לא ידע שהוא יהודי.

ושאלתי אותו- איך אתה מאמין שיש אלוקים.

איך הגעת למסקנה הזאת?

הוא אמר שזה ברור. שרואים שהקב"ה מכוון.

ושחוצמזה- בלי אלוקים אין תכלית.

בשביל מה לסבול, בשביל מה לחייך?

בשביל מה להתאפק, בשביל מה לרצות?

וגם- אין לנו מה להפסיד מלהאמין.

תתפללי על זה קצת... תשאלי שאלות, גם את ההורים.

הם יעדיפו את זה מאשר שתסתירי מהם...

ותזכרי- את עכשיו עדיין מחפשת, ואם עכשיו את לא מרגישה מאה אחוז מבחינה רוחנית-

זה לא אומר שככה את באמת,

וזה לא אומר שזה סופי.

יש תנודות בחיים,

וכל ירידה- היא לצורך עליה.

מוזמנת בכיף אם את רוצה לדבר בש"א חיוך

תפילהאייל
ראשית בעיני, עצם הסיפור מסייע בפתרון כך הדברים לא נשארים בפנים. בנוסף אני חושב ששווה להתפלל על כל דבר וגם על זה, קרוב ה׳ לכל קוראיו.. בהצלחה
כמה נקודות גדולות לעניות דעתישלומות לך

דבר ראשון ישר כח על הכח לשאול ולנסות להבין, הרב שרקי שליט"א אומר הרבה פעמים:"כדי לדעת צריך ללמוד" והשאלה היא התחלת הלימוד הבסיסית. אז זה טוב. וגם עצם זה שהנושא מציק לך זה סימן טוב של בירור יישר כח.

דבר שני צריך להבחין בין רצון חיצוני לרצון פנימי.(כמו ש"אני77" כתב יפה מאוד) אנחנו צריכים לחשוב עם עצמנו באמת האם זה באמת מה שטוב לנו ולאחרים\לעולם (לא בצורה רגעית עכשווית...) או שזה גירוי רגעי (או ח"ו התמכרות למשהו) לדוגמה: אדם "רוצה" לעשן. באמת, הוא יודע שזה מזיק לו ולסביבה, אך גופו "צריך" את ההרגשה הזו, זה רצון חיצוני.(לפעמים חוסר רצון נובע מפחד לקבל החלטות או מעצלות) 

ע"פ מה שאת מתארת נראה שאת לא שמחה באמת, כי שמחה זה מבפנים ולא מבחוץ,אז אם את רוצה לדעת איך לשמוח? צריך ללמוד! (תרתי משמע) תחפשי בשרשורים הקודמים יש שם משהו על שמחה (http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t627336#7017626 כמה שאפשר לכתוב בפורום... צריך ללמוד באמת.)

ההרגשה ש"אין לי מה לעשות בחיים, אני לא עושה כלום" או "אין לי כח לעשות כלום לא יודע\ת מה אני"(לא ציטוט...)

נובעת מכך שלא מוציאים לפועל את היכולות שלנו,אדם שיכל להשפיע, ולא משפיע מזיק לעצמו וגם לעולם.

לפעמים זה נובע מכך ש"חנקו" אותך הסובבים, ולפעמים זה נובע מחניקה עצמית. או חוסר ידע איך לעשות זאת.

חשוב מאוד לא לומר לעצמי "אין לי בשביל מה לחיות" או כל צורה אחרת של "הלקאה"(מלשון מלקות- מכות)  עצמית.

אמירות כאלא רק מחלישות.

יש לי רב חייכן מאוד שלעולם אבל לעולם לא כועס ולא עושה כאילו הוא כועס. פעם אחת אמרתי בצחוק "כבר יש לי רגל אחת בקבר" (או משהו כזה) פתאום הרב הנחמד והחייכן, הרצין והזעיף פנים ואמר לי "לעולם אל תגיד דברים כאלא גם לא בצחוק" בגלל שזה מחליש את הכח לחיות, האדם מושפע מאמירות כאלה. אז צריך למצוא מה אנחנו יכולים לפעול טוב ומה היכולות שלנו. (לא להשוות את עצמנו לאחרים, זה נובע מגאווה וזה שורש של המון בעיות)

"חייב אדם לומר בשבילי נברא העולם", זה לא נובע מגאווה זה הבנה שה' היה בורא את כל העולם כדי שאני יוכל להשפיע את המהות שלי, "אם אין אני לי מי לי" אין שום אדם שיכול לעשות את זה במקומי, לא הרב ולא אבא ולא אף אחד."וכשאני לעצמי, מה אני" מותר ונכון להיעזר באחרים ולא לעבוד לבד, ישנם מצבים המחייבים עזרה."ואם לא עכשיו אימתי" באנו לעולם לזמן קצוב ובזמן הזה יש המון מה לעשות, לא לדחות דברים למחר.

מנסיון אישי להיות בשקיפות גמורה עם ההורים זה רק מועיל ( אולי לא אצל כולם ,לא יודע) אך הרצון להסתיר את השאלות הללו הוא לא טוב, לכל אחד בחיים עולות שאלות חשובות יותר או פחות כך שאנחנו לא לבד, אסור להתבייש בשאלות. יש משפט שמאוד אהבתי "עדיף שתשאל ותהיה טיפש לחמש דקות מאשר שלא תשאל ותהיה טיפש לכל החיים" 

ובקשר לשאלות: ישנם המון ספרים שמחבריהם שאלו את השאלות שלך, כוזרי לדוגמה, ועוד מלאנת'לפים, אניאישית ממליץ מאוד לקרא את הספר "בצומת העולמות"(אני חושב שיש אותו בחנות "דברי שיר") סיפור גם נחמד ספרותית וגם עונה להמון שאלות.

כל שאלה לגופה, צריכה לימוד מעמיק.

בהצלחה בקבלת ההחלטות מה ואיך ...מקווה שעזרתי (הערות הארות ותענות יתקבלו בברכה, לא בטוח שאני אענה-רוב הסיכויים שלא.)

מצווה גדולה להיות בשמחה!! 

שאלה גדולה שאלת...גפן36

אם היה לי זמן הייתי כותבת פה, כי באמת השאלה גדולה וחשובה להרבה אנשים.

היות ואין לי- את מוזמנת ממש באישי, מקסימום אני אענה לך אחרי יום- יומיים, אבל אענה בעזרת ה'.

לילה טוב.

בציפייה לתשובה שלמה..צעייר

כדי לענות על השאלה שלך, צריך להסביר קודם שניתוק מהמצוות, הוא הפוך מהדבר שאת מחפשת. מצוות מדברות אל הנשמה שלנו, במיוחד שבת, שמסרו על קיומה את נפשם לאורך כל תולדות העם שלנו. הן גורמות לנו להרגיש אהבה וחיבור לקב"ה. זה כמו שאדם שלא דיברת איתו לאורך זמן, החיבור שלך איתו נחלש, האהבה והקרבה נחלשים. בהתחלה מתעצם הגעגוע, אבל עם הזמן גם הוא שוקע. המצוות מחברות אותנו לעצמנו, לנשמה שלנו, שהיא תמיד קשורה בקב"ה, בקשר של אהבה אינסופית.  ההפסקה בקיום מצוות, תיצור תדמית יותר שלילית אצלך לגבי המצוות ככל שהזמן יעבור, זה משמעות הביטוי עבירה גוררת עבירה.

הרגשת פעם אהבה לקב"ה? אהבה אמיתית, שדוחפת את כל החיים? אהבת החסד והטוב, האור והנתינה, השלום וכל דבר טוב, והרבה מעבר לכל הדברים  הטובים, היא האהבה לקב"ה, שאוהב אותנו בצורה בלתי נתפסת בכלל, הוא אוהב אותך גם אם תתרחקי ממנו, וישמח שמחה עצומה אם תתקרבי אליו.

אני חושב שלא ניתן לעשות בירור פנימי, בלי ללמוד. אי אפשר לעשות מחקר על שום דבר בלי לחקור אותו. אלא שלפעמים עושים זאת בדרך של שכל, ולפעמים בהבנה של הלב. להגיד מה ללמוד, אין לי הצעה ספציפית, אבל צריך ללמוד אמונה, והרבה, והחיבור מגיע. לא להתפלל רק מן השפה ולחוץ, תנסי לדבר עם הקב"ה כמו אבא אוהב.. אני צריך לגמור, אולי אמשיך בהזדמנות..

מקווה שתצליחי, ותמיד תשמחי!

קשה זה לא תמיד סיבה לפרושב.ש.

תחשבי למה להיות דתייה ולמה להיות חילונית.

תחשבי בכללי מה את רוצה בחיים עם / בלי קשר לתורה ומצוותיה.

אם חסר כח אז לוחצים יותר על דוושת הגז...

אני באמת באמת שמח לשמוע שאת שמחה. גם אם זה רק מבחוץ. תמשיכי כך!

אני באישי..

וגם:batsheva100אחרונה

אל תלכי בקיצוניות עם השחרור, כדי שתדעי לחזור..

שאם תחליטי שאת רוצה, (ככה נראה לפי מה שכתבת) יהיה לך לאן לחזור-

אל תמחקי את כל הדת שלך... לכן תשמרי שבת קצת, תנסי כמה שאת יכולה.

ובהחלט ממליצה על מכתבים לטליה, הוא גם אצלי חיזק הרבה באמונה. 

חג שמח וכשר חיוך גדול

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך