היי מגדלור באפלה

יש לי שאלה: למה אני צריכה להתלבש בצניעות?

כי וואלה- זה כן קצת מבאס להסתובב ככה וככה וככה כשלאנשים אחרים מותר איך שהם רוצים- אז מה ההבדל ביני לבינה?חושב

אם יש למישהו קישורים לאתרים ושו"תים או הצעות לספרים בנושא- אני ממש אשמח

תודה

הצניעות שומרת עליך.רע!ת_1002

"בת מלך כבודה פנימה"
התראי פחות עור תראי יותר אור

מזדהה ממש. תחשבי כמה שכר תקבלי, והשאר מפסידים.זורוגורו

שונאת את כל הססמאות שבטח עוד רגע יגידו פה..מקום בעולם

אבל מה שעוזר לי ללכת בצניעות זה שקודם כל, אני לא בקטע שיראו לי את כל הגוף. לא נראלי מכבד.. לא משנה דתיה\ חילוניה..

דבר שני, למה לא לעזור לאנשים שסביבנו? סתם להכשיל אותם?

וממש לא מפריע לי העוד 7 ס"מ בין שרווול קצר לשרוול עד המרפק..

שאלה מהתעניינות...Resiste

נניח שלציבור גדול מפריע שנשים ילבשו אדום, זה יכשיל אותם. האם זה נורמלי שאישה לא תלבש אדום בגלל זה?

או שאולי לאותו ציבור שלא מבין את זכויות האישה כדאי לשים כיסוי עיניים?

נניח שאסור לי להיחשף לשמש, האם זה נורמלי שאדרוש שהשמש תשקע עבורי כל פעם שאצא מהבית?

או שאולי אני לא אצא מהבית, או לפחות לא אצא בשעות האור?

(לא נכנס לויכוח על צניעות, ואין לי עניין או דרך לעזור לפותחת השרשור. אבל הדבר השני שציינת, שכביכול אמור לעזור לה, מעלה שאלות...)

אוותר- האומנם זה סיסמארע!ת_1002

אבל סיסמא שעוזרת לי!!

אלא שהיא יודעת ומבינה מה היסוד לדבריםשואף לאור

ושותפה לחיי הציבור של עם ישראל שאלו ערכי יסוד ורוח שנדרשים ממנו.הפרדיגמה הזאת לא שייכת למי שהיא עובדת ה'.ונראה שעדיף שזה לא יפתח לתת שרשור לטובת פותחת השרשור שעוסקת בדבר שונה

אם זה הציבור שלךמקום בעולם
שאכפת לך ממנו ואתה מבין מאיפה נובעת המסקנהה שזה לא צנוע אז כן. אשתדל.
אממ.*בננית*

שים לב שהצורה שבה שאלת נשמעת כהתרסה וזה לא נחמד כ"כ לענות ככה.

אתה נותן תחושה כאילו אין תשובות ובאת והצגת איזו טענה מנצחת. לא יודעת אם לזה התכוונת, אבל אם אתה רוצה להבין, אז תשאל כדי להבין... בכללי לחיים.

לגוף השאלה-

אני כן אומר שהצניעות היא הרבה מעבר ל'לא להכשיל בנים'. הסיבה הזו היא לא העיקרית בכלל בכלל.

אישה לא צריכה להחצין את עצמה החוצה כאילו היא איזה אובייקט.

גם לי אין עניין עכשיו להיכנס לזה יותר מדי, אבל שתדע, שיש תשובות אמיתיות ומתקבלות על הדעת עבור השאלות שלך, אם רק מחפשים.

היהדות לא מתעלמת מכאלה שאלות, אלא להיפך, מעודדת אותן כשהן נשאלות בצורה ששואלת ולא קובעת עובדות.

אהבתי בננית שונמית
אין קשרבלי חרטות

המשלים לא נכונים ורק יוצרים דרמה.

א. "הציבור" ש"מפריע" שילכו עם אדום זה לא רק ציבור אלא זה בורא העולם. וזה לא מפריע לו (לבורא) אלא זו הדרישה למען קבלת שכר.

ב. השמש אינה השמש, זה שאסור לא להיחשף לשמש זה לא אותו דבר -- לא ניראה לי שאפשר להקביל בין:

1)זריחת השמש החשובה לבני באדם לבין--> האי צניעות של הגב' שלא חשובה, לא לבני האדם (וגם לא ל"שמש").

2)הבן אדם הקטן שהשמש לא בריאה לו ויכול למצוא פתרונות ורוצה למנוע לכולם את השמש לבין-->דרישת הקב"ה ורצון העם יראי ה'.

אז המשלים אולי דרמתיים וגורמים להוזיל דמעה אבל אינם תואמים למציאות..

(לא רצית להכנס לויכוח אבל נכנסת ועוד איך..)

לא הבנתי מה באת\ה לומר בזה.. (rsiste)...בת מלך=)
צריך להבדיל.די"מ
מה שה' ציוונ חייבים לעשות,ולכן נשים צריכות ללכת בצניעות.
מצד שני הגברין חייבים לשמור את העיינים ולא להשליך הכל על הנשים
זו הייתה הנק' שלי, שהם "משליכים" על הנשים Resiste
לא הבנת אותי,די"מ

אתה נסית כביכול להגיד שזה לא נכון לדרוש מהנשים להתלבש צנוע בגלל הגברים כיוון שאתה אתאיסט כופר ולא מאמין בה' יתברך,

ואני אומר שהסיבה שהנשים צריכות להתלבש צנוע זה לא בגלל הדרישה של הגברים אלא של ה' יתברך,וחוץ מזה פלורליסט כמוך אמור להיות בעד התחשבות באחר,לא?

resist אולי סתם ככה- לא...חפרנית גאה=)

אבל אם אני חלק מהציבור הזה ולא משנה אם אני מהצד המכשיל\ המוכשל אני לא אלבש אדום כי אני מכבדת ומבינה את הצד השני.

ואגב, ממש לא מסכימה עם "אותו ציבור שלא מבין את זכויות האישה"

כי לדעתי מי שלא מבין את זכויות האישה וממש אבל ממש לא מכבד את האישה זה הציבור שתולה תמונות ענק שלה במינימום בגדים באמצע הרחוב, הציבור שהפך את הגוף של האישה לדבר כ"כ זול והציבור שרוצה שהאישה לא תתלבש בצניעות כדי שהוא יהנה...

אז בואו לא ננופף ב"זכויות האישה" לפני שאנחנו מבינים מהן זכויות האישה.

צניעות זה לא בשביל אחרים!משהו בעולם הזה
זה קודם כל כי ה' ביקש.
נכון, זה לא נוח ומתסכל ומציק ומעצבן ומפריע... אבל הוא ביקש אז עושים.

אחרי שכבר מקיימים אפשר ללמוד את היתרונות של הצניעות, אבל לא ללכת צנוע רק בגלל היתרונות האלה.

חוץ מזה שלענ"ד זה מועיל לבת עצמה יותר מלסביבה שלה
ולמה הוא ביקש? זאת בדיוק הנקודה של השאלה לדעתי..מקום בעולם
המלצה שלי- אל תחשבו למה צריך צניעות? זה לא ייגמר,זורוגורו

פשוט תעשו את זה כי זה מה שה' רצה, ותבינו שלא סתם העבודה קשה- השכר גדול וזה שווה את זה בהרבה בסופו של דברץ

אנשים רבים מסתובבים ועושים מה ואיך שהם רוציםדניאלה .ד.

וזה לא בהכרח הדרך הנכונה..

כשאנחנו מבינים את הבסיס לכל הגדרות (מלשון גדר) וההגבלות האלו אנחנו מתענגים על המתיקות..

על ההבנה של העומק, שלכל מעשה ולכל דבר יש משמעות ולכן אנחנו משתדלים להקפיד

ולשים לב ולעשות חשבון נפש תמיד לפני כל מעשה ואחרי.. [לא ממקום פסיכי וחולני, אלא ממקום מאוזן ובריא]

אני יודעת, רואה ומרגישה שאיך שאני מתלבשת ומה שאני עושה מאוד מאוד משפיעים בעולם

וזה מתחיל מהקטנות, כדי להמחיש לך אני אקביל את זה לשרשרת עם מלא לולאות קשורות אחת בשניה, שכשתופסים באחת ומרימים כל השאר נסחבות אחריה.

חוליה אחת מתרוממת וכולן אחריה, כך את, כך אני, כך עם ישראל מכריע את הכף של העולם אם לזכות או חלילה להפך,

התיקונים הגדולים מתחילים מאיפה שהכי לא נראה לנו, וזה באמת באמת משפיעה...

זה הכח שלנו, ואם את עדיין לא מצליחה לתפוס יש לי עוד דוגמה נפלאה להבנה בעניין-

היו הרבה אנשים בעולם מאז בריאת העולם, חלקם היו מנהיגים, בין אם ראשי אימפריות וראשי ממשלות

ובין אם מנהיגי עיירות ומנהיגי קהילות יהודיות או קהילות בכלל, מעטים היו המנהיגים הסוחפים מאוד.

ואותם המנהיגים הסוחפים גם הם מתחלקים ל2 קבוצות:

היו קבוצות אנשים שסחפו לטוב והביאו לעולם דברים מדהימים וחדשים או השאירו אמירה גדולה, כמו המרד ביוונים או משהו יותר קרוב- למשל מרד גטו ורשה, או המחתרות שהיו כאן בתקופת הבריטים...

ואם נחזור יותר אחורה אפשר לתת לדוגמה את גאולת ישראל ממצרים, דוגמה גבוהה מהרגיל

אדם אחד, גדול מאוד בנפשו רוחו ונשמתו, יצא לגאול עם שלם בע"ה.

משה רבינו.

נלמד מיזה מהו כוחו של אדם אחד, אחד מתוך שרשרת ארוכה שקשורה ומקשרת בין המונים באנושות.

ולהבדיל-- אלף אלפי אלפים של הבדלות, לצד הלא טוב- עמלק, מנהיגיהם חיממו את העולם נגדנו.

ועם נתקרב יותר הדוגמה הכי קולעת למנהיג הרסני שהביא שמד להמון- היטלר ימח שמו ושם זכרו.

אז ההבדל בינך לבין ההיא שלובשת חופשי, ההבדל העיקרי שהיא כנראה עוד לא זכתה לדעת, לא זכתה להבין מה המשמעות של מה שאני לובשת, ומה אני גורמת מאותו הלבוש שלי..

האם אני יוצרת אנרגיות טובות מיזה ושמחה ונחת ואור או חלילה משהו/אנרגיות שמקלקלות בעולם את הזרימה של הטוב של השם יתברך...

כיוםהגוף שלנו זה הדבר היחידי שנשאר באמת פרטי ושלנונושבת באוויר!

עם כל הטכנולוגיה והעולם המתקדם כולם יודעים הכל על הכל ולא נשאר שום דבר פרטי הדבר היחיד שנשאר לנו פרטי זה הגוף שלנו אז למה שניתן לכולם לראותותו 

החשיבה הזו נורא עוזרת לי כשקשה לי

כי הקב"ה רוצה שנהיה אנשים שפועלים בשכלאני77

ולא כמו בהמות.

והקב"ה יצר אותנו בתור בהמות עם שכל. (או יותר נכון- בתור שכל שקיבל בהמה לשלוט עליה)

כדי שהשכל ימשיך לשלוט, צריך שלא יהיו לבהמה יותר מדי גירויים חיצוניים.=צניעות. (גם צניעות במובן של ענווה זה אותו רעיון, רק בעולם הרגשי ולא בעולם החומרי. גדלות, כבוד ורגשות, הם חומריים לגבי השכל.)

תחשבי שאדם רוכב על סוס, ובא מישהו ושם אוכל טעים מול הסוס. השליטה על הסוס תהיה קשה פי שתים. זה בדיוק המצב עם האדם והגוף שלו.

מלבד זה, לקיום ההלכה יש חשיבות עצומה. כמו שללא לעבור ברמזור אדום יש חשיבות גם אם אין אף מכונית, כי זה מקבע בראש את אותה תודעה שתמנע אח"כ גם להעלים מס. יש חשיבות עצומה לתודעה של שמירת חוק, וההלכה היא החוק של עם ישראל. זה מה ששומר עלינו בתוך המסגרת של הקב"ה, והמסגרת הזאת לא כ"כ קשוחה כמו שזה נראה, היא רק מונעת אנרכיה, ויש מקומות שבהם למנוע אנרכיה זה קשה. (ואת יכולה לראות בעצמך כמה שקשה למנוע אנרכיה בתחום של צניעות, וזה מופיע בכל מקום, ואפילו הרמב"ם אמר שבכל דור יש איזה מיעוט שנכשלים בעריות.)

לדעתי-*בננית*

שורש הבעייה עם הצניעות הוא מחוייבות להלכה.

עד כמה את רואה את דברי החכמים כקודש וחובה מוחלטת.

כשתגיעי להבנה שדברי חז"ל הם לא בגדר המלצה, אלא ממש רצון ה', יהיה יותר קל גם להתחזק בצניעות

וכאן נכנס "נעשה ונשמע" -

שלב ראשון - לעשות. כי ה' ציווה (ע"י התורה שבע"פ)

שלב שני - לברר מתוך רצון להבין את העניין העמוק שבזה.

אבל גם אם לא מוצאים תשובות, רק מתוך כך שהקב"ה ציווה - יש חובה לעשות

אמשיל משל:

זה כמו חולה שמגיע לרופא ומבקש ממנו עזרה. הרופא רושם תרופה, אך החולה מסרב בתוקף לקחת אותה עד שיבין לפרטי פרטים כיצד התרופה פועלת, המרכיבים והסיבה המדוייקת לכמות שהרופא רשם.

כמובן שאדם זה יחשב כשוטה, בגלל שעד שיבין הכל (אם בכלל!), מצבו יתדרדר.

כנ"ל בחיוב לדברי התורה שבכתב וחז"ל. מי שברא את העולם יודע מה הכי טוב בשבילנו. ולכן אנו סומכים עליו בעיניים עצומות.

ושוב, כמובן שצריך לברר מדוע צווינו בכך, וזה חשוב, אבל הנקודה שהצגתי חשובה לפני שבכלל מתחילים להתעסק בחקירות והעמקות.

לא פשוט, אני יודעת.

אבל כשיודעים שזו האמת, זה נותן סיפוק גדול..

ושכוייח ע-צ-ו-ם!!פרח

מה את רצינית?!א , ב

לכל בת אסור בדיוק כמו שלך אסור! פשוט הן לא שמות על זה ואח"כ תעשי להם שלום מלמעלה בעולם הבא.. זה כמו שתשאלי למה לחילונים מותר לחלל שבת - התשובה זה שאסור להם אבל לא איכפת להם..בסוף בעיקר הם נדפקים מזה.. וגם אנחנו כי זה פוגע בגדולה של עמ"י

וכל זה רק בהסבר של מותר אסור ועולם הבא.. אבל ברור שגם לעולם הזה זה יותר עוזר לך ושאת שומרת על עצמיך ולא מפקירה את הגוף שלך לכולם

צניעות=להצניע=להחביא/להסתירב.ש.

דברים שאנו מחביאים הם דברים שחשובים ויקרים לנו.

ככל שהדברים יהיו יותר יקרים עבורנו ככה נחביא אותם טוב יותר ונשמור עליהם מכל משמר.

התשובה העיקרית שמצאתי לעצמי לשאלה הזאת בדיוקA6

לא פעם שאלו אותי אנשים, וחברות חילוניות בלימודים, למה אני הולכת ככה, ואם זה לא מעצבן אותי ללכת צנוע בגלל הבנים.

וגם אני שאלתי את עצמי את השאלה הזאת בתקופות מסוימות.

והתשובה שמצאתי לעצמי, ושהכי עוזרת לי להרים ראש בזה,
היא שאני מתלבשת צנוע בשבילי. הכי פשוט ואמיתי. וזה אוגר את כל התשובות שאמרו מעליי בתוכו.

זה קצת כמו להתלבש יפה. ברור שיש בזה עניין שאני מתלבשת יפה כדי שאחרים יחשבו שזה יפה,
אבל אם את חיה באמת, באידיאל (איך שאני רואה את זה), את מתלבשת יפה בשביל עצמך. להרגיש טוב עם עצמך.

אם תביני שהצניעות נועדה בשבילך, ולשרת אותך בלבד, יהיה לך קל הרבה יותר.
לא אומרת שאין בזה יצר הרע, ושלא בא לפעמים ליפול בזה. אבל בסופו של דבר, לעניות דעתי, זה תועלת לנו. לך.

הרבה הצלחה!
תשובה לפותחת השרשורמה המהות

הגוף של כל אחת ואחד הוא ביתו,מבצרו,והוא קדוש כ(מובן בהתחשב למעשים שאנחנו עושים איתו.)

באופן טבעי כמו ששמת לב בעולם,נשים הם יפות וטוב שכך!

מיכוון שהן בריאה יפה וטובת מראה אין לנו עניין להפוך את עצמנו למשהו שהוא תאוות עיינים כמו אוכל,בגד יפה וכו'.ההפך-אני מבינה שהגוף שלי יפה ומעורר התפלאות ולכן אני שומרת עליו ומבינה שיש עניין להתנהל איתו בצניעות בשביל לא לעשות אותוו זול...אלא להתנהל איתו בקודש

עלי והצליחי

עניתי באישייי(: בהצלחה גדולה!Osh [8
תנסי להבין את זה מתוך השאלה הזאת:ותן טל

יש לי שאלה: למה אני צריך לאכול כשר?

כי וואלה - זה כן קצת מבאס לא לאכול ככה וככה וככה כשלאנשים אחרים מותר מה שהם רוצים - אז מה ההבדל ביני לבינם?

אם יש למישהו קישורים לאתרים ושו"תים  או הצעות לספרים בנושא- אני ממש אשמח

תודה

או:

יש לי שאלה: למה אני צריך לשמור שבת?

כי וואלה - זה כן קצת מבאס בשבת לא לעשות ככה וככה וככה כשלאנשים אחרים מותר מה שהם רוצים - אז מה ההבדל ביני לבינם?

תודה

או:

יש לי שאלה: למה אני צריך לא לדבר לשון הרע?

כי וואלה - זה כן קצת מבאס לא לדבר ככה וככה וככה כשלאנשים אחרים מותר מה שהם רוצים - אז מה ההבדל ביני לבינם?

תודה

התשובה לכל השאלות האלו, קודם כל, היא: כי ה' אמר, כי ה' ציווה. קודם נעשה, אחר כך מנשמע - אבל גם אם התשובות שקיבלנו לא הבנו אותם עד הסוף/לא התיישבו אצלנו מספיק טוב - זה לא הופך את זה למותר. מה שה' אסר, הוא אסר.
נכון מאוד! קדושים תהיו כי קדוש אני.אורel
אנחנו מצווים להיות שונים מהגויים, ופרושים מהעריות .
וצניעות זה אחד הדרכים להיות קדושה.
מאותה סיבה שצריך לשמור שבת ולא לאכול חמץ בפסח.די"מ
לא אהבתי שכתבת שאת צריכה לעשות את זה ולאחרים זה מובננה אדומה

מותר. כי גם אלה שלא הולכים בצניעות אסור להם לעשות את זה וזה ממש בעיה שהם לא עושים את זה...( סליחה על הבלבול)

יש לי איזה משהו שפעם מורה אחת הסבירה לנו---רייצ'ל=)

הגוף שלך הוא משל ליהלום--

יהלום זה לא איזה עגבנייה בשוק שחשופה לעולם כל היום, שכולם באים ויכולים למשש ולגעת ולחקור...

יהלום אתה שומר בתוך קופסה בתוך עוד קופסא ובתוך איזה כספת נעולה...

ות'כלס.... היהלום הרבה יותר שווה... ה' אוהב שאנו שומרים על הגוף שלנו כי זה דבר יקר וחשוב!!!

אבל זה לא אומר שעכשיו את חייבת להתלבש כמו אני לא יודעת מה...(לא צריך להיות קיצוניים..)

שיהיה המון בהצלחה!!!!!!!!

מקווה שעזרתי

משהו של חברה שלי---------רייצ'ל=)

אם את רואה את עצמך בת של הקב''ה אז את צריכה להתלבש כמו בת מלכים...

תגידי,ראית פעם מלכה עם גופייה ומכנסיים קצרות???

היה סיפור על מלכה אחת(נראלי אנגליה) שלא משנה כמה פעמים רצו שהיא תלבש בגדים שהם קצרים או מכנסיים, היא אף פעם לא הייתה מסכימה!! היא תמיד הייתה לובשת חצאיות ושמלות...היא היתה אומרת שלבת מלוכה לא צריך לראות הכל..

מאותה סיבה שאת שומרת שבת.מלכישוע
סיכום מהמם..הבת שלו..

הי, ביררתי המון על הנושא ויש לי סיכום מהמם על צניעות... אם את רוצה אשמח באישי

אני אנסה לענות לךעדיין טרייה

אני מתארת לעצמי שתסכימי איתי למה לא ללכת עם חצאית מיני חולצת בטן ומחשוף גדול נכון?

כלומר את רואה ערך בצניעות רק לא מבינה את הגדרים המסויימים של היהדות.

את מסכימה איתי שלבוש כמו שכתבתי למעלה ישלח מסרים לא נכונים לגבייך לחברה בחוץ.

בגד הוא חלק גדול מאוד מהתרשמות ראשונית מהאדם באופן כללי.

הצניעות היא קודם כל בשבילך (אני ממש לא מתחברת לכל האימרות של צניעות בשביל לא להכשיל אנשים וכ"ו) כמו כל מצווה אחרת ביהדות מצוות הם קודם כל בשביל האדם הם מעדנות את המידות שלך והופכות אותך לאדם יותר טוב צניעות חיצונית מעבר לזה שגורמת לך לשדר לסביבה את מי שאת באמת היא גם הופכת אותך לצנועה יותר מבפנים את לא משדרת לסביבה תסתקלו עלי כמה אני יפה זה כבר פחות חשוב לך את הופכת להיות אדם צנוע גם מבפנים.

אני אומרת לך את זה מניסיון אישי שלי בעברי לצערי הרב כשהייתי מתבגרת אולי אפילו בגילך הפסקתי להתלבש בצנועות והייתי הולכת עם מכנסיים ושרוולים קצרים לאיזה שנתיים אחרי זה כשהתחזקתי והתחלתי לקחת על עצמי את עניין הצניעות הרגשתי גם איך הסביבה פתאום מתייחסת עלי שונה כבר לא זורקים אלי הערות לא מכבדות ברחוב פתאום הסביבה יותר כיבדה אותי ובנוסף לכך הרגשתי מבפנים שאני הופכת ליותר צנועה שהרצון לבלוט קטן משמעותית.

גם עכשיו לפעמיים זה מבאס אותי שאני לא יכולה ללבוש בגד מסויים אני לא אשקר לך זאת התמודדות כנירא לכל החיים אבל אני מאמינה שההתחברות למצווה וגם הרגל הופכים את ההתמודדות לקלה הרבה יותר. בהצלחה חיוך

ישמצב שהבינו אותי לא נכוןמגדלור באפלה
אני כן לובשת צנוע, שלא חס וחלילה תתבלבלו
וכשהתכוונתי לאחרים- לא התכוונתי ליהודים שלא מקפידים(אני כן מבינה את הבעיה,אל תזלזלו באינטיליגנציה שלי) התכוונתי לגויים, שעליהם אין ציווי להתלבש בצורה מסויימת
קפיש?
הם לא עם סגולה*בננית*
על מה תשמרי יותר? על יהלום ששוה 10,000 ש"ח או על יהלום של מליון שקל?
מרוב ערכו של עם ישראל צריך לשמור עליו מכל משמר..

ונראה לי שדעתו של הקב"ה לא תהיה נוחה מגויה שמתלבשת בצורה מינימלית, כי זה לא מכבד את בריותיו.
אבל זה פחות נורא, ולכן הן לא מחוייבות בכך.

זה מה שנראלי, יכול להיות שיש תשובות אחרות.
איך אומר הפתגם: "אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בו"חסוי123

לפני חטא אדם הראשון אדם וחוה היו מתהלכים ללא בגדים כי הגוף היה חלק מהנשמה,ממש כמוה.

ולצערנו לאחר חטא אדם הראשון הנשמה הפכה להיות פחות מחוברת לגוף (לא לגמרי ח"ו אבל פחות)

ואז אדם וחוה היו צריכים להתלבש, מכיון שאחרי החטא היו מתעסקים בטפל (שזה הגוף)

במקום בעיקר (שזה הנשמה) ,ולכן מתלבשים בצניעות, כדי שנתמקד בפנימיות שלנו ולא בחיצוניות.

אבל כמובן  כמו שאמרו פה קודם- תמיד עושים בגלל ש-ה' ציווה, אח"כ מנסים לראות למה הוא ציווה.

ולגבי למה גויים לא חייבים להתלבש בצניעות, גם אני שאלתי את עצמי את זה...

שאלת השאלותיהלומית14

הפנימיות מושפעת מהחיצוניות, יש שיגידו מה זה משנה איך אני לבושה, העיקר הפנימיות.

כל אדם שמכבד את עצמו לא יתלבש כמו שמתלבשים ברחוב.... את לא תראי חברת כנסת עם מיני קצר ולא ראש ממשלה עם כפכפים... אנו צרכים לכבד את עצמנו בתור בנות של מלך ולהתלבש בהתאם...

צניעות זהו ניסיון גדול, הכי גדול הייתי אומרת, לרובנו, הזכות הכי גדולה זה לעמוד בו.

תאמת שקראתי ממש רק כמה תגובות בהתחלה, אבל הייתיקשקושה קטנה

חייבת לענות-

זה ממש לא " קודם כל כי ה' ציוה"! סורי, לא. 

בר ראשון- זה נטו בשבילך! לשמור על הגוף שלך, לא כל העולם צריך לראות את הגוף שלך, זה משו פרטי ואישי ש ל ך ! כמו שלא תחשפי דברים אישיים, מחשבות, רגשות, אז גם הגוף שלנו הוא משהו אישי. 

דבר שני- סתם, תסתכלי על כל הנשים המכובדות- הם בדיוק מתלבשות צנוע, למה? כי זה הרבה יותר מכובד לא לחשוף את הגוף שלך. (בדיוק דיברנו על זה בחג, שאשתו של הנסיך ווילאם היא חייבת להתלבש צנוע כדי לכבד את המעמד שלה..) 

ו..ישלי עוד קצת להגיד, אבל אני לא כ"כ רוצה לפתוח כאן.. אז אם את רוצה-דברי איתי באישי

חג שמח!! מקוה שהצלחת קצת לעזור..

זה קודם כל כי ה' ציווה,די"מ

אם ה' לא היה מצווה היית יכולה לעשות מה בא לך.

אם את מאמינה בה' ורוצה לקיים את המצוות, זה לא מדוינערת חווה

מדויק שזה לא דבר ראשון כי ה' ציווה.

יש שני רבדים בעבודת ה', שקשה להגיד מה קודם למה, בשכל שלנו-

יש את הרובד שעושים כי ה' ציווה.

ויש את הרובד שעושים כי זה נראה לי הגיוני.

יש מצוות שתגלי שאחד מהם הוא מה שגורם לך לעשות אותן בעיקר ויש מצוות שהשני הוא העיקר בשבילך.

אומר רק דבר אחד- אם העם יתחיל לקיים רק את מה שהגיוני במצוות, התורה והיהדות ייעלמו.

יש בזה משהו...יהלומית14

אם לכתחילה  אישה לא מתחברת לציווי הזה ולוקחת אותו רק בתור מצווה שיש חובה לקיים,  ולא בתור דבר רגשי שמתחברים אליו... המצווה הזאת לא הייתה מחזיקה הרבה, צריך להתחבר אלייה.

אמממ...תגובהחפרנית גאה=)אחרונה

ברור שבראש ובראשונה כי ה' ציווה. אבל מה לעשות שאנחנו חיים בדור שמחפש תשובות...אנחנו לא כמו הסבתות הצדיקות והתמימות שלנו שקיימו מצוות בלי לשאול מתוך אמונה תמימה וטהורה.. ולכן יש מקום לחפש תשובות וכל אחת מתחברת להסבר אחר. אחת מתחברת להסבר של לא להכשיל את הגברים ואחת מתחברת להסבר של בת מלך וכו'.. ויש פה באמת הרבה הסברים יפים ומחזקים ושכוייח לכל הכותבים והכותבותכן.

אני חושבת( וזה גם מתוך ניסיון אישי) שכשאת מתלבשת צנוע באמת מתוך מקום אמיתי ומאמין ולא כי הרב אמר\ אמא לא מרשה וכו' את מכבדת את עצמך ורואים ומרגישים את זה. כשאת מתלבשת בצניעות את משדרת שאת לא סתם עוד חתיכת גוף ובשר אלא ילדה\נערה\ בחורה\ אישה שמכבדת את עצמה וזה גם נותן מקום להסתכל אליך ולא עליך. לראות מי את ולא מה את ואיך את נראית.

זה כמו למשל תמונה ממש יפה שאם תוך כדי שאת מסתכלת עליה יסבירו לך מי צייר אותה וכו' את לא תקלטי כלום כי תהיי מרוכזת בתמונה אבל אם היא תהיה מכוסה ויסבירו לך עליה את תקשיבי ותקלטי ורק אח"כ יראו לך אותה זה יעצים את היופי והחוויה..

שנזכה..

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך