בעקבות הפרשהדי זהב
                                    עִמּוֹ-אָנֹכִי בְצָרָה (תהילים צא´, טו´)

בתחילת פרשתנו מתואר סיפור חלומו של פרעה – חלום הפרות:
"ב וְהִנֵּה מִן-הַיְאֹר, עֹלֹת שֶׁבַע פָּרוֹת, יְפוֹת מַרְאֶה, וּבְרִיאֹת בָּשָׂר; וַתִּרְעֶינָה, בָּאָחוּ.
ג וְהִנֵּה שֶׁבַע פָּרוֹת אֲחֵרוֹת, עֹלוֹת אַחֲרֵיהֶן מִן-הַיְאֹר, רָעוֹת מַרְאֶה, וְדַקּוֹת בָּשָׂר; וַתַּעֲמֹדְנָה אֵצֶל הַפָּרוֹת,
עַל-שְׂפַת הַיְאֹר" (בראשית מא´)

ישנם 2 נקודות עליהן עומדים המפרשים בפס´ אלה לעניין הפרות "יפות המראה"
א. כיצד זה מתוארת פרה שהיא בהמה בתיאור של אדם "יפות מראה" מה הקשר בין הדברים
הרי כבר נכתב שהן בריאות בשר.
ב. דבר נוסף שקשה הוא מדוע יוסף התעלם בצורה מוחלטת בפתרון החלום מעובדה זו ?
"שֶׁבַע פָּרֹת הַטֹּבֹת, שֶׁבַע שָׁנִים הֵנָּה, וְשֶׁבַע הַשִּׁבֳּלִים הַטֹּבֹת, שֶׁבַע שָׁנִים הֵנָּה"
לא הזכיר כלל את עובדת היותן יפות מראה

המפרשים עומדים על כך שלכן אין לפרש את הכוונה ש"יפות מראה בפס´ כפשוטו"
אלא כפי רש"י שהביא את דברי המדרש רבה על הפס´ :
"יפות מראה" - סימן הוא לימי השובע שהבריות נראות יפות זו לזו שאין עין בריה צרה בחברתה"
כלומר התיאור של יפות תואר איננו מתייחס לפרות כלל אלא הוא מתייחס לחברה – לאדם
ברגע שיש רעב – אז עיניהם של בני אדם אחד צרה בחבירו ואין שמחה וכנגד זה כאשר יש שבע בעולם
אז יפות תואר מאוד כל הבריות אחד עיניו יפה בחבירו

מה שראינו עד עתה זה תיאור של המציאות,
אנו מוצאים שכבר יעקב אבינו ע"ה ציווה לבנין את דבר זה בהמשך הפרשה כלומר זהו ציווי ולא רק
תיאור מציאות חז"ל על הפס´ " וַיַּרְא יַעֲקֹב כִּי יֶשׁ-שֶׁבֶר בְּמִצְרָיִם וַיֹּאמֶר יַעֲקֹב לְבָנָיו לָמָּה תִּתְרָאו
(בראשית מב´)" אומרים חז"ל במסכת תענית (י ע"ב) "ההולך ממקום שאין מתענין למקום שמתענין הרי
זה מתענה עמהן ממקום שמתענין למקום שאין מתענין הרי זה מתענה ומשלים שכח ואכל ושתה אל
יתראה בפני הצבור ואל ינהיג עידונין בעצמו שנאמר (בראשית מב) ויאמר יעקב לבניו למה תתראו אמר
להם יעקב לבניו אל תראו עצמכם כשאתם שבעין לא בפני עשו ולא בפני ישמעאל כדי שלא יתקנאו בכם"
יש המסבירים מצד עין הרע (על דרך התנחומא) אך יש המסבירים שהסיבה לכך היא שכדי לא לגרום
להם לקנא שלבני יעקב יש ולהם אין, להשתתף איתם יחד בצרתם.

וכן מוצאים אנו לגבי יוסף שנהג כך בעצמו על פי ההלכה וכך באמת נפסקה הלכה כמותו
חז"ל אומרים על הפס´ "וּלְיוֹסֵף יֻלַּד שְׁנֵי בָנִים בְּטֶרֶם תָּבוֹא שְׁנַת הָרָעָב אֲשֶׁר יָלְדָה-לּוֹ אָסְנַת בַּת-פּוֹטִי פֶרַע
כֹּהֵן אוֹן. (בראשית מא´)" "אמר ריש לקיש אסור לאדם לשמש מטתו בשני רעבון שנאמר (בראשית מא)
וליוסף ילד שני בנים בטרם תבוא שנת הרעב" (תענית יא´ ע"א) כלומר בניו נולדו לו לפני בוא הרעב כי
אסור לאדם לנהוג שמחה ועידונים בעצמו בזמן שהעולם נוהג בצער.
וכן נפסק להלכה ברבנו הרמב"ם (רמב"ם פ"ג הלכות תעניות) לגבי תעניות גשמים לאחר שעברו 7
תעניות אחרונות "עברו אלו ולא נענו--ממעטין במשא ומתן, ובבניין של שמחה כגון ציור וכיור, ובנטיעה
של שמחה כגון מיני הדס ואהלים. וממעטין באירוסין ונישואין, אלא אם כן לא קיים מצות פרייה ורבייה;
וכל מי שקיים מצות פרייה ורבייה, אסור לו לשמש מיטתו בשני רעבון. וממעטין בשאילת שלום בין אדם
לחברו; ותלמידי חכמים לא ישאלו שלום, כנזופין וכמנודין למקום, ועם הארץ שנתן להם שלום, מחזירין
לו בשפה רפה וכובד ראש."

אנו רואים בעצם שישנה חובה על האדם להשתתף בהדיה ציבורא ולא לפרוש מהציבור בזמן שהוא שרוי
בצער וכן אותו דבר בקשר לשעת שמחה אין לפרוש מהציבור – כפי הטיב לבטא זאת ר´ ינאי בציוויו
לבניו (שבת קיד´): "והאמר להו רבי ינאי לבניו: בָני! אל תקברוני לא בכלים לבנים ולא בכלים שחורים:
לבנים - שמא לא tזכה (ואשב בין אותן שנדונין בגיהנם, שדומין לשולי קדירה) ואהיה כחתן בין אבלים,
שחורים - שמא אזכה ואהיה כאבל בין חתנים, אלא בכלים האוליירין הבאין ממדינת הים´"

מדוע ? כי אין הוא רצה להיות שונה מכולם
כשכולם שמחים צריך להיות שמח וכשכולם עצובים צריך להשתתף עימם בצרתם

כך גם אנו בזמן זה של עצירת גשמים צריכים להשתתף עם עם ישראל והציבור כולו ולזעוק לקב"ה
שיוריד לנו גשמי רצון ברכה ונדבה
ומאידך בזמן זה של שמחת חג החנוכה – חנוכת המזבח לשמוח !אין לפרוש מהציבור ולשמוח שהקב"ה
גרם ש"גברו בני חשמונאי הכוהנים הגדולים, והרגום והושיעו ישראל מידם; והעמידו מלך מן הכוהנים,
וחזרה מלכות לישראל יתר על מאתיים שנה--עד החורבן השני." (רמב"ם פ"ג חנוכה)
ויה"ר שהקב"ה ישוב לגאולנו גאולת עולמים בביאת משיח צדקנו במהרה בימנו – אמן !

שבת שלום וחנוכה שמח ומלא אור !!

-----

^וכן הוא בפס´ בו מספר פרעה ליוסף את חלומו חלום שבע הפרות:
"יח וְהִנֵּה מִן-הַיְאֹר עֹלֹת שֶׁבַע פָּרוֹת בְּרִיאוֹת בָּשָׂר וִיפֹת תֹּאַר וַתִּרְעֶינָה בָּאָחוּ.
יט וְהִנֵּה שֶׁבַע-פָּרוֹת אֲחֵרוֹת עֹלוֹת אַחֲרֵיהֶן דַּלּוֹת וְרָעוֹת תֹּאַר מְאֹד וְרַקּוֹת בָּשָׂר לֹא-רָאִיתִי כָהֵנָּה בְּכָל-
אֶרֶץ מִצְרַיִם לָרֹעַ" (בראשית מא´)
** הערה הלכתית, למנהג הספרדים : השבת בעז"ה שבת ר"ח וחנוכה יחד מוציאם ג´ ס"ת
כאשר קוראים ללא מוסיפים
קוראים 6 עולים בחובת היום (פרשת "מקץ") ללא קדיש וא"ח שביעי (משלים) "וביום השבת"..
"ובראשי חודשיכם.." – קדיש ראשון נשלמה חובת היום
מפטיר של קריאת פרשת הנשיאים קדיש שני על ספר המפטיר והפטרה "רני ושמחי" – שבת חנוכה
ואם הוסיפו מוסיפים יותר מ6 בפרשת השבוע יאמרו עוד קדיש לאחר שנשלם ספר ראשון, קדיש לאחר
קריאת שביעי שוב (שקורא גם כן ובראשי חודשיכם), וקדיש שלישי לאחרת קריאת המפטיר- סה"כ ג´
קדישים.

להצלחת
נעמה חיה בת אילנה בלהה לרגי יום הולדת שחל השבוע

|להבדיל| לרפואת
מו"ז סלמה בת מרים הי"ו
מו"ז ויקטור צורי ן´ רג´ינה הי"ו
רבקה בת ברוד הי"ו

|להבדיל| לע"נ
מו"ז סעדיה ן´ נסים ישראל ז"ל
מו"א ירוחם ן´ סעדיה ישראל ז"ל
עדין לא מצאו אותה???  בחור זהב
כבר כמה שבועות שאני קורא על "בעקבות הפרשה" מה זה היכן היא מסתתרת שלא מוצאים אותה?
סיפור בהמשכים אדרת
שאלה על הפרשהדודי25
איזה מן מלך לוקח עבריין מבית הסוהר, ובעקבות פירוש מוצלח של חלום נותן לו להיות השליט הבלעדי על הממלכה?
שאלה נוספתאלעד

איזה מן עבד זה שברגע אחד בלי שום הכנה מוקדמת הוזעק הוצא גולח ונרחץ וישר הובל מהבור לארמון הנוצץ והמפואר ועוד מסוגל ככה לעמוד ולדבר ברהיטות לפני המלך ועוד להציע תוכנית פעולה מבריקה מבלי שהתבקש. אה?

מסתבר שיד ה' בוחשת בכל זה..

"ויהי ה' את יוסף"דתיהדתיה

כנראה שהקב"ה נתן לו איזה חן מסוים שהשפיע על הסובבים.  זאת גם הסיבה שהוא נלקח ע"י פוטיפר - למה הוא לא היה כשאר העבדים שעובדים עבודה קשה ומשפילה? כי הוא נשא חן בעיני פוטיפר, הוא לא היה כשאר העבדים.  כמו כן, אצל פוטיפר, ידוע שכל מה שיוסף היה עושה היה מצליח לפוטיפר, ברכת ה' הייתה בידיו וכך הגיע שפע והצלחה גם לפוטיפר.  אולי אפשר לשער (בלי להתבסס על מקורות, סתם השערה..) שכך היה גם אצל פרעה, שפרעה הרגיש שיוסף מועיל לו באופן כמעט "פלאי", הכל מצליח בידיו של יוסף..(שכמובן נמצא בידי הקב"ה).

תסכימו איתי שיש הבדלדודי25
בין אסיר שהופך לאחראי על יתר האסירים לבין אסיר שהופך למלך.
גם לא ברור כמה זמן היה יוסף אצל פוטיפר עד שמצא חן בעיניו, או כמה זמן היה בבית הסוהר עד ששר בית הסוהר חיבב אותו, אבל אצל פרעה זה לקח בדיוק שיחה אחת...

פעם שמעתי הסבר אחר, שגם הוא לא מסביר זאת כ"כ טוב לדעתי, אבל אולי יחד עם ההסבר שלכם זה דווקא מסתדר:
אומרים שהיסטורית בערך באותה תקופה הייתה מלחמה ארוכה בתוך מצרים. הגיע שבט כלשהו מאירופה והשתלט על מצרים, ותפס את המלוכה, והמצרים ניסו לעשות הפיכה ולקבל בחזרה את השלטון.
ע"פ זה רוצים לומר שפרעה הוא בעצם אותו שליט זר שהשתלט על מצרים, ורצה לתפוס בחוזקה את המלוכה. כשהוא נתקל ביוסף, שאינו מצרי ובכל זאת יש בו חוכמה - קפץ על ההזדמנות ומינה אותו לסגנו. הוא קיווה לדכא כך עוד יותר את כוחות המצרים שרצו להשפיע מחדש על המלוכה, בכך שמינה שליט שאינו מצרי שישתף איתו פעולה. אולי הוא גם רצה איזשהו שעיר לעזאזל שאותו יאשימו המצרים, ולא יאשימו את פרעה (המינוי מאד נשמע כך - אני פרעה ובלעדיך לא ירים איש את ידו ואת רגלו בארץ מצרים, ובהמשך אומר פרעה לגשת אל יוסף ולשמוע לכל מה שהוא אומר, כאילו פרעה אומר, עזבו אותי, אני לא אשם, זה הכל יוסף) בפועל זה קצת עזר לו לתפוס את המלוכה, הרעב שימש את פרעה בצורה נהדרת, כי הוא קיבל את כל הקרקעות של המצרים והם הכירו בכך שהם למעשה שייכים לו.
אמנם לאחר שנים, כאשר קם מלך חדש על מצרים, מדובר היה בהפיכה חדשה בה המצרים תפסו את השלטון מחדש ('לקום על' זה תמיד ביטוי של הריגה או הפיכה) ואז קם מלך ש"לא ידע את יוסף" - כלומר היה מצרי ולא חיבב את יוסף שהתקשר עם השבט הקודם שמלך במצרים. ומכאן גם הסלידה של המצרים מבני ישראל.
לא יודע אם זה נכון, אבל זה עדיין לא מסביר למה למנות אדם שרק עכשיו הכרת ולא הוכיח שום יכולת ניהול יוצאת דופן, לתפקיד הרם ביותר בממלכה.

אבל יחד עם מה שאתם אמרתם, שזה פשוט יד ה' - אולי יחד זה איכשהו מסביר את זה. לא יודע.
וואו!עטרת!!!

אף פעם לא שמעתי את ההסבר הזה אבל הוא באמת מסביר זאת באופן מעולה!

מגניב לראות במו עיינו את ה"שבעים פנים לתורה"..

גם אני שמעתי הסבר מעין זהאלעד

אבל תמיד מפריעים לי התירוצים הללו כיוון שאין להם זכר במקרא.

לכן הגעתי למסקנה שיתכן שההסברים והפרשנויות הללו נכונים- אבל התורה בחרה שלא לגלות לנו שזו הסיבה! אולי כדי שלא נחשוב בכיוון הזה, כי זה לא העיקר ולא המטרה. ואולי לא.

בשביל מה יש את כל המדרשים למיניהם?עטרת!!!

כדי שלא נתעסק במה שלא כתוב בתורה במפורש?

זה הרעיון של 70 פנים לתורה...

מי שטוען להסברים האלהדודי25
בד"כ מבסס את כל דבריו מכל מיני ביטויים במקרא. אפשר להתווכח על הביסוס, אבל בד"כ יש ביסוס כלשהו.

גם פה, הביטוי "ויקם מלך חדש על מצרים" הוא ביטוי של הפיכה (רש"ר הירש, למרות מחלוקת רב ושמואל אם זה מלך חדש ממש או שנתחדשו גזרותיו)
ואולי גם אותו ערב רב שעלה עם ישראל, הם בעצם השבטים הללו שהיו שנואים שם לא פחות מישראל עצמם.
מי אמר שלא הייתה לו עבודה קשה ומשפילה?הדרדק

הוא כנראה התחיל מלמטה ומשם עלה.
אם נסתכל בפסוקים קודם כל "וירא אדניו כי ד' איתו וכל אשר הוא עשה ד' מצליח בידו" ואח"כ "וימצא יוסף חן..". בהמשך יש עוד פעם ברכה איפה שיוסף עובד, ואז הוא ממנה את יוסף על כל ביתו. (לט, ב-ז)

איזה כיף, פרשת שבוע!הדרדק

בית הסוהר זה לא היה בית סוהר רגיל. "מקום אשר אסירי המלך אסורים". לא שולחים לשם עבריינים, זה בית סוהר בו המלך זורק אנשים בגלל הכבוד שלו. המלבי"ם מפרש שגם פוטיפר ידע שיוסף לא אשם, לכן הוא מונח בבית הסוהר הזה.     (תודו שהפירוש הזה של המלבי"ם, שפוטיפר האמין ליוסף, הוא מחודש)

גם בלי הפירוש של המלבי"ם השאלה לא קשה. פרעה אומר "הנמצא כזה איש אשר רוח אלוקים בו", הוא מבין שיש כאן חלום שיש בו צד נבואי. אגב, גם אם לא נסביר הכל כמו המלבי"ם, ברור שהוא צודק שמדובר בבית הסוהר המלכותי, שם אנשים, לרוב, אסורים בגלל פוליטיקה, ולא בגלל עבירות פליליות.
(ולמה שיפריע לפרעה שיוסף "התחיל" עם אשת פוטיפר?)

השאלה שהפריעה לי היא שיוסף מתנהג בצורה לא מובנת. מה פרעה שואל אותו? שיסביר את החלום. מה וסף עושה? פותר את החלום ומסביר לפרעה איך לנהל את הממלכה לאור החלום. למה הוא עושה זאת? הוא יכול להסתבך! (אגב, גם זה עונה על השאלה שלך, פרעה רואה את יכולת החשיבה של יוסף ורואה שהוא הכי ראוי לנהל את הממלכה) 
ראיתי שנחמה ליבוביץ דנה בזה.

בדיוק שמעתי על זה משהו ממש יפה!!עב"מ

עם יוסף ופוטיפר...
פוטיפר היה שר הטבחים. "טבחים" לא מלשון "מטבח" (כמו שאני מתארת לעצמי שאצלנו אין שר האוכל או שר השפים) אלא מלשון "טבח", "טביחה".
אם פוטיפר באמת היה חושב שיוסף התחיל עם אשתו (וזה לא סתם "להתחיל"... זה חתיכת מעשה מאד לא ראוי), הוא היה נותן הוראה להרוג את יוסף. יוסף הוא עבד, החיים שלו לא נחשבים יותר מדי כך שרעש לא יהיה, והחיים שלו בידיים של פוטיפר, אז למה לא?
אבל עובדה שהוא לא נתן הוראה להרוג את יוסף.
מצד שני, הוא שר במעצמה הענקית של הזמנים! פי עשרה מהמקום שאמריקה תפסה בשנים הכי טובות שלה! אז ש"יתחילו" עם אשתו והוא לא יעשה עם זה כלום? לא כ"כ מכובד...
אז הוא לא הרג את יוסף, אלא זרק אותו לכלא.
לכלא המלכותי.
לא רק בגלל שהעבירה היא פוליטית אלא גם כי יוסף, אחרי הכל, צודק, ואשתו משקרת, אז אם כבר חייבים לזרוק את יוסף לכלא... לפחות שיהיה כלא מכובד...

מששששששששו ממניקשלש
באמצעה של הפרשה
כשחוזרים בני יעקב לכנען הם נתקלים בכסף המושב בפי אמתחתם ומה הם אומרים בצורה אינסטנקטיבית ?
"וַיֹּאמֶר אֶל-אֶחָיו הוּשַׁב כַּסְפִּי, וְגַם הִנֵּה בְאַמְתַּחְתִּי; וַיֵּצֵא לִבָּם, וַיֶּחֶרְדוּ אִישׁ אֶל-אָחִיו לֵאמר, מַה-זּאת עָשָׂה אֱלֹהִים, לָנוּ."

כלומר מי אשם ? >>>> הקב"ה

זההאינסטינקט של האדם לזרוק את האחריות ממני הלאה
זה האינסטינקט הטבעי

אבל לאחר שהקב"ה מעביר אותם בית ספר שלם
ומחנך אותם פתאום בפעם השניה
גישתם השתנתה כליל הם לקחו אחריות :
"ויּאמֶר יְהוּדָה, מַה-נּאמַר לַאדנִי, מַה-נְּדַבֵּר, וּמַה-נִּצְטַדָּק; הָאֱלֹהִים, מָצָא אֶת-עֲו‍ן עֲבָדֶיךָ--הִנֶּנּוּ עֲבָדִים לַאדנִי, גַּם-אֲנַחְנוּ גַּם אֲשֶׁר-נִמְצָא הַגָּבִיעַ בְּיָדוֹ"

מסקנה : אז לפני שעושים לך בית ספר
קח אחריות !

גידלתי פה רב בלי לדעת.שירה א

יה אללה. איזה צדיק נסתר.

בנות!!!

הוא פנוי!!!

מה אני מונית ??!?!?!?קשלשאחרונה

"..מי פנוי באלנבי?"

עוד חידוש על הפרשהצרויה

לישועתך קיוויתי ה'

"וַיְהִי מִקֵּץ שְׁנָתַיִם יָמִים וּפַרְעֹה חֹלֵם וְהִנֵּה עֹמֵד עַל-הַיְאֹר" - רבנו בחיי אומר "מקץ שנתיים"- אלו השנתיים הנוספות עליהם נענש יוסף. ראינו בפרשה הקודמת שכאשר יוסף פותר את חלום שר המשקים הוא אומר לו: כִּי אִם-זְכַרְתַּנִי אִתְּךָ, כַּאֲשֶׁר יִיטַב לָךְ, וְעָשִׂיתָ-נָּא עִמָּדִי, חָסֶד; וְהִזְכַּרְתַּנִי, אֶל-פַּרְעֹה, וְהוֹצֵאתַנִי, מִן-הַבַּיִת הַזֶּה.יוסף מבקש משר המשקים שיזכור אותו וכאשר יעלה לגדולה יזכיר אותו בפני פרעה. ידוע לנו שכאשר אדם רוצה במשהו מסויים  יש שני מישורים שבהם הוא צריך לפעול האחד, הוא השתדלות מצידו (דרך הטבע) והשני הוא ביטחון גמור בקב"ה(דרך הנס). וכך הוא בסיפורו של יוסף שפעל דרך הטבע ועשה השתדלות כאשר ביקש משר המשקים להזכירו. אז על מה בעצם נענש?

יוסף הוא היחיד שזכה לכינוי "יוסף הצדיק"- מהו צדיק? צדיק יסוד עולם. יסוד הוא דבר שממנו מושפע כל העולם, ולכן יוסף היה כל כך צדיק שבזמנו כל מה שסבב אותו הושפע ממנו, אפשר לראות זאת למשל עם פוטיפר "וַיְהִי יְהוָה אֶת-יוֹסֵף, וַיְהִי אִישׁ מַצְלִיחַ....וַיְהִי מֵאָז הִפְקִיד אֹתוֹ בְּבֵיתוֹ, וְעַל כָּל-אֲשֶׁר יֶשׁ-לוֹ, וַיְבָרֶךְ יְהוָה אֶת-בֵּית הַמִּצְרִי, בִּגְלַל יוֹסֵף; וַיְהִי בִּרְכַּת יְהוָה, בְּכָל-אֲשֶׁר יֶשׁ-לוֹ--בַּבַּיִת" כל מה שעושה יוסף עולה ומצליח בידו וכך כל העולם יונק מהשפע שהקב"ה משפיע דרך יוסף הצדיק...

דרך זה אנחנו בעצם רואים כי יוסף לא היה סתם אדם פשוט אלא הוא היה בדרגה גבוהה מאוד ואפילו אומרים שהיה בדרגה גבוהה יותר משלושת האבות, ולכן מתוקף מעמדו של יוסף לא היה ראוי שאפילו יסתמך במעט על בשר ודם ויפעל בדרך הטבע אלא היה צריך להסתמך אך ורק על הקב"ה בדרך הנס וזוהי הסיבה שבגינה נענש.

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
….פ.א.אחרונה
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלתאחרונה
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי

אולי יעניין אותך