התיעצות:רוצה את הנכון!

אני באה מבית דתי-חרדי אצלנו כל אחד בוחר את הדרך שלו לעבד את הקב"ה והגעתי לשלב שגם אני צריכה לבחר ולדעת  מה הדרך הנכונה באמת....

אני ממש מבולבלת כי אני לאיודעת מה הנכון באמת מה, מה?!מבולבל

אני ינסה להסביר ואני ממש לא רוצה לפגוע באף אחד אז בבקשה אל תקחו אישי!!!!

מצד אחד החינוך החרדי כולנו יודעים שהוא מאד חזק והם באמת עושים את רצון הקב"ה אבל מאד חסר לי אצלם אהבה לארץ ישראל, וכו וכו...

ומצד שני הציבור הדתי לאומי אני מרגישה כאילו יש דברים בהלכה שאפשר סוג של לדלג עליהם כמו שיש אפשרות להיות ביחד בנים בנות בבני עקיבא שכולנו יודעים באמת בלב שזה לא תמיד גורם רק לטוב אלא זה גם הורס....וכל מיני דברים שאני מרגישה כאילו אפשר לדלג עליהם וזה רע לי....אבל בהחלט מצד שני זה פשוט מרגש לראות את מסירות הנפש בשביל ארץ ישראל ועמ"י לראות את כל הגרעינים התורניים שקמים בארץ, ההתנדביות והרצון לעזור לעמ"י זה פשוט מרגש!!!

מקווה שהובנתי!!!חצי חיוך

אני שוב מצטהרת אם ח"ז פגעתי במישהו -כי זו ממש לא היתה הכוונה שלי, ואני ישמח אם תוכלו לעזור לי ואולי יותר להסביר לי את הדרך הזו....

כי אני באמת רוצה לדעת מה הנכון והטוב....

על חרד"לניקים שמעת?זורמת עם החיים

חרדים לאומיים, הם יותר קרובים לחרדים מבחינת קיום המצוות אבל גם ציוניים, יש גם מוסדות לימוד כאלו...

מבחינת קיום מצוות" חבר'ה, דתיים = חרדים בקיום מצוואל תיראי

ת!! רק שהם עושים את זה בצורה שונה!

הייתי מציע לבדוק מה הם באמת הציבור הדתי לאומיLook Smile

בס"ד

בציבור החרדי יש לא מעט סטיגמות מוטעת על הציבר הדתי ,

מציע לבדוק את הציבור הדתי לאומר וגם החרדי יותר לעומק .

בציבור הדתי כן , יש בני עקיבא וזה מוערב .

אבל היי! יש גם תנועה בשם אריאל והיא לא מוערבת .

בציבור הדתי יש לא מעט ישיבות ואולפנות לא פחות טובים מהציבור החרדי ,וגם כך לציבור החרדי יש ישיבות וסמנרים לא פחות טובים מהציבר הדתי.

אז מיהוא הציבור הדתי?

מי היא הציבר החרדי?

יש דבר שנקרא שלושת השבועות וזה אחד מהמחלוקת בין הציבור הדתי והציבור החרדי ,

מציע לך קצת ללמוד על זה זה יעזור לך להבין יותר.

יש ציבור שנקרא חרדלים הם דתיים לאומים אבל הם יותר שומרים על התורה והמצוות כמו החרדים.

תראי לאן את יותר מתחברת .

מקווה שעזרתי

אמרת שאת בוחרת את הדרך שלך?ענני-יה

בס"ד

אז תבחרי מה שמתאים ללא שום קשר למגזר כל שהוא. את מאנינה שצריך לעבוד את ה'? תעבדי אותו, הכי שאת יכולה. את מאמינה שצריך לשבת בארץ ישראל? אז תעשי את זה (אגב זה לא סותר אחד את השני ח"ו). ראית פעם שתי בתים, גם באותו מגזר שכל הדעות שלהם, המנהגים שלהם ועבודת ה' שלהם זהים? אין כזה דבר, בכל מקום יהיו כאלה שיגידו לך שזה מוזר ולא נכון. אבל את תלכי אחרי מה שאת מאמינה וכך גם תבחרי את הרב שלך, את מקום המגורים שלך וכו'

^^^^אבל בנאדם צריך לדעת מה הדרך שלו, לא?רוצה את הנכון!

כאילו אני צריכה לדוגמא להחליט איפה אני רוצה ללמוד שנה הבאה בחרדי או לא חרדי אז אני כן צריכה להחליט על דרך

כלשהיא, להיות קשורה למגזר כלשהו.....

תשבי עם עצמךענני-יה

בס"ד

ותחשבי, במה אני מאמינה? מה האידיאלים שלי? תחפשי מקום שבו מאמינים פחות או יותר באותם דברים, בלי קשר למגזר, ותזכרי, העולם הוא לא שחור לבן.

תלכי לכל דבר ספציפית, מה יותר מתאים לך בתחוםרנה בנה

הזה.

להיות דתי-לאומי.חגי לנדסברג

אני אסביר למה ואתחיל בסיפור ששמעתי.

מישהוא סיפר לי שהוא דיבר עם חבר שלו, חרדי, וסיפר לו על איזה סרט שעשו על מסע של בני-עקיבא, סרט אמיתי! ז"א בלי תסריט והכל.

ואז הוא סיפר לו קטע שבאזהשהוא שלב הפסיקו את המסע כי לא היה מספיק הפרדה בין הבנים לבנות.

החרדי לא האמין לו שזה קרה עד שבסוף הוא השתכנע איכשהוא.

משמע - יש הרבה אנשים חרדים שלא באמת מכירים את מה שהולך בציבור שלנו.

מ.ש.ל

המון הצלחה.

נשמה!יפה שהגעת לשלב!שושנת העמקים

את מכירה את הציבור הדתי לאומי התורני???יש דבר כזה!ואצלו אין דילוגים,בנים,בנות...

מה שאת דיברת עליו זה הציבור הדתי לאומי הלא תורני.

לדעתי,זאת הדרך הנכונה בחיים וזה מה שה' רוצה מאיתנו!שילוב של תורה,עבודה,עשייה.

+המשולש של הרב קוק: אהבת א"י.אהבת תורת ישראל.אהבת עמ"י.

ובאמת שבי עם עצמך,תראי לאן את רוצה להגיע. מה השאיפות שלך.להיות כל היום בעולם התורה?או להיות לחיות תורה?

תראי מה נאהלך יותר מתאים לך.ואפילו אולי תעשי טבלה כזאתי של יתרונות וחסרונות...קורץ

בהצלחה!

שה' יאיר לך את הדרך הנכונה בשבילךנשיקה

בתור יהודי שמוגדר "דתי לאומי"ב.ש.אחרונה

אינני מכיר דברים בהלכה שאפשר לדלג עליהם (כולל הדוגמא שהבאת).

כל יהודי מחויב לשמור על ההלכה בלי קשר לציבור אליו הוא משתייך.

כתוב במשנה באבות: "איזה הוא חכם? הלומד מכל אדם."

לא כתוב "הלומד מכל אדם את מעשיו הטובים", אלא זה כולל ללמוד ממנו את הדברים הטובים אותם יש לעשות וגם הדברים הפחות טובים שאותם אין לעשות.

זה טוב וחשוב שאת עושה את ההבחנות הללו.

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניקאחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך