בס"ד
"דניאל ואריאל זה שמות גבריים מובהקים ואצל כאלו שרחוקים מהתורה קוראים לבנות בשמות הללו."
אישית- נפגעתי.
כן, קוראים לי אריאל, וכן אני בת, וב"ה אני דתייה והורי דתיים והכל טוב ויפה.
מאיפה החלטת שאם קוראים לי אריאל אז ההורים שלי רחוקים מהדת?!

מה זאת הכללה הגסה והמגעילה הזאת?!
אתה יודע בכלל מה משמעות השם שלי? למה קוראים לי ככה?
ולא, זה ממש לא בגלל אריאל בת הים הקטנה...
אתם מגזימים ממש, חברים.
18 וחצי שנה אני מסתדרת מצויין עם השם שלי, עם השאלה התמוהה הזאת "מה, את לא בן?" או "אריאל זה שם של בנים, לא?" או "את בטח צרפתייה...".
אז לא. אני לא בן. אריאל זה לא בהכרח שם של בן. ואני לא צרפתייה, גם לא אמריקאית.
מה יקרה אם הוא יגיד בהתחלה "קוראים לי רואי עם א'..." או "אריאל- ואני בת" או "הלל ואני בן."
אני ממש לא רואה בזה בעיה. הילד ממש לא מסכן (מניסיון.)
ההרגשה שיש לי שם מיוחד עם משמעות שאני לא חייבת לתת לה דין וחשבון לאף אחד- חיזקה אותי ממש.
אני לא מצליחה לראות את עצמי עם שם אחר. ואני לא יכולה לסבול שקוראים לי אריאלה. כי זה לא השם שלי.
לא לזה ההורים שלי התכוונו שהם קראו לי ככה. הייתה להם מטרה מסוימת, כוונה מסוימת, אז לקחת את הנבואה של ההורים ולזרוק אותה לפח?
אל תקרא לילדה שלך אריאל או דניאל או עמנואל או מיכאל או וואט אוואר. אבל אל תכליל גם
.
יש היום כל כך הרבה שמות מוזרים... אז להתחיל לתת להגיד- מעין לבן, זה לא יפה. תמר לבת- לא יפה.
אריאל לבת- זה גברי. מה זה השטויות האלה? על טעם ועל ריח אין להתווכח.
אני מכירה ילדה שקוראים לה -"טוב אהבה אורי"- אני לא יודעת מה עבר להורים שלה בראש שהם בחרו לה את השם- אבל זה ממש לא משנה. היא ממש לא מסכנה. היא ילדה יפה ובריאה ב"ה. יש לה הורים מסורים שנותנים לה הכל. ומבחינתם לשם שלה יש משמעות עמוקה- בשבילם.
אז תעזבו את עצמכם משטויות. יפה, לא יפה. לא אוהבים את השם? אל תקראו ככה לילדים שלכם אבל גם על תצאו בהצהרות כאילו אותיםהקב"ה בכבודו ובעצמו.