שאלה חשובה- (שחשוב לי לדעת)סוד היצירה
בטח שכן!יורבית
יש מקומות שאפשר לסמוך עליהם שלא יכניסו ספר לא מתאים (למשל בבי"ס הקודם שלי), אבל עכשיו ממליצים לנו (חמשושיות) על ספרים שמתאימים למבוגרים.. אז התחלתי לחשוב פעמיים לפני שאני לוקחת ספר, להיות בטוחה שזה מתאים ורק אז לקחת.
בבי"ס הקודם הספרנית ביקשה ממני לבדוק ספר אחד, אם הוא מתאים, וזה היה פשוט מזעזע. אבל אני בתמימותי קראתי אותו עד הסוף.. החוויה הזאת חרוטה בזכרוני עד היום, ואני לא מוכנה עוד לקרוא ספרים כאלה (לפחות עד כיתה י"ב).
זה תלוי....רוני-שבות
מראש אני לא יחפש ספר מז'אנר רומן רומנטי כי אני יודעת שזה ז'אנר מועד לפורענות....
אבל אם זה ספר מתח תותחי (ונקח לדוגמא את הרלן קובן) כל הספר הוא סבבה אבל אם במקרה יש עמוד קלוקל פשוט מדפדפים בלי לקרוא אותו.....
טוב אני התכוונתי יותר לכיוון של ספרות קלאסית...אבלסוד היצירה
לא משנה....ולא "לרומן הרומנטי" (שהוא ילדותי יותר)...
("אנה קרנינה", "מלחמה ושלום" ועוד כאלה...)
תשובהסבא גפטו
תכל'ס לא הבנתי מה הקשר....סבא של פינוקיו...סוד היצירה
...ארגמן
גם נכוןסבא גפטו
כשאני ארצה לדעת מה השעהסבא גפטו
כך גם לעניין ספרים. מעט שונה, אך דומה מאוד. בספרים בניגוד לאנשים אני כן אבדוק את הספר, אך לא אקפוץ עם יש בו מילה לא במקום. מותר לי לא לאהוב את הספר, זה לא מה שיגרום לי לא לקרוא אותו.
הבהרת השורה השלישית: "... פשוט אשאל מה השעה..."סבא גפטו
דיוק: אבקש לדעת מה השעהסבא גפטו
--הסנה-בוער
השאלה למה אתם קוראים כשר.
כי בעי'ות צניעות אפשר לברר קודם עם אנשים שקראו את הספר.
הבעי'ה שיש נגיד ספרים עם דיעות- לדוגמא- שמאלני'ות, אנטי דתי'ות, וכו'. ולא, אני לא חושבת שכדי להיחסף לדברים האלו ברמה עצומה כמו סיפור.
כמו מאיר שלו, גרוסמן, א.ב. יהושע ודומיהם?סבא גפטו
עדיין לא עשיתי משהו בעניין. מחר בין כה וכה אני אמור להיפגש עם מישהו שיכול לתת לי כיוון בעניין. אם יהיה - אכתוב.
אם לא כתבתי לך, כי זכור לי שרציתי לכתוב (וייתכן ששכחתי) - אחלה חתימה. ובעיקר - אחלה שיר. כיף להאזין לשיר הנ"ל.
כבר אמרת, אבל תודה בכל אופן.הסנה-בוער
בס"ד
זה שיר חזק. וניצלוש עד פה.
חעחע- זה תלו'י מאוד בדיעות של האדם. אדם צריך להיחשף לדיעות של אחרים, אבל כשזה מלחתכילה בשביל לברר יש עם זה פחות בעי'ה [אבל עדי'ין יש], מאשר שזה סמוי' ונכנס למוח בלי לשים לב.
חסידת ד' נתנה דוגמא ממש חזקה- בכל ספרי האסופית, שכולם נורא מתחברים ונסחפים עם העלילה ואוהבים את רוב הדמוי'ות- יש המון שבחים על המסיון, וזה נכנס לנו בלי שנשים לב... זה הכי גרוע.
אני משתדלת לקרוא רק ספרים נקיים ולאחרונה בעיקרחילא דמשכנא
אז נכון שאני מרובעת ואין לי הרבה ספרים לקרוא אבל לפחות אין לי בלבולים מקריאה של ספרים שמכניסים שטויות לראש.
לדוג' קראתי לפני חודש קטע קטן מאן מהחווה הירוקה ופתאום קלטתי כמה נצרות יש בספר וכשקראתי פעם אפילו לא ראיתי את זה אז ב"ה התנקו לי העינים.
בציפיה למשיח.
אני שאול ומברר,אחד מאלף
בס"ד.
לא שתמיד זה פותר ת'בעיה. בגלל שכל אחד וה"בעייתי" שלו... אבל זה מצמצם אותה בצורה ניכרת...
בכל מקרה, לא תמיד "ספר של דוסים" יהיה בהכרח נקי, וספר חילוני לא...
ספרים כמו: התפוז המכני, בעל זבוב- התרחקו!נחשונית
אלה שתי דוגמאות לספרים מהקלאסיקה של הספרות העולמית, שנחשבים לספרי מופת. למעשה, לדעתי, אלה ספרי זוועה מפלצתיים. משדרים ההפך מכל דבר יהודי. הם אומנם מביעים ביקורת מסוימת על מעשי הרצח המתוארים בהם, אבל זה לא מקטין את ההרסנות והמפלצתיות שלהם. שומר נפשו ירחק. את "בעל זבוב" הייתי חייבת ללמוד לבגרות, ולשמחתי הרבה לא הספקתי, למדתי את תוכנו מסיכומי חברות, ושמחתי שלא הספקתי לקרוא את הדבר הזה. על "התפוז המכני" רק שמעתי וזה הספיק לי. בכלל גם בבגרות בספרות שעשיתי וגם בבגרות כללית בספרות שכולן היו חייבות לעשות, היינו חייבות לקרוא וללמוד ספרים שהיום אני לא מבינה בשום אופן איך נכנסו למערכת חינוך דתית. יש ספרים שאני מאוד מצטערת שקראתי, וזה היה חובה לבגרות.
אני קוראת כל כריכה אחורית של ספר לפני שאני מתחילה לקרוא אותו, וגם מחפשת המלצות. אם זה לא נראה לי, אני פשוט לא קוראת. נפגעתי מספיק.
זה כמו מצעד הספרים.הסנה-בוער
שבממ"ד מחי'יבים לקרוא. זה פשוט נורא.
גם לי יש שאלה:יורבית
אתם קוראים ספרים שמסופר בהם על נוצרים או דתות אחרות? האם זה ראוי לדעתכם?
מתישהו קראתי ספר, והוא היה פשוט מלאא בעבודה זרה- סגידה לשמש, לירח, לפסלים, אמונות טפלות וכו'.. אז פשוט הפסקתי לקרוא אותו. אני יודעת שגם נצרות זו עבודה זרה...
אבל אני לא יודעת מה לעשות, כי רוב הספרים שאני קוראת הם כאלה...
אוך!! חייבים להתחיל להעלות את הרמה והכמות של ספרים נקיים שבאים מהמגזר שלנו! ספרים שמעבירים מסר יהודי...
תשובה לשאלהרוני-שבות
קודם כל צריך להפריד בין שני דברים:
א. ספרים שנכתבו ע"י אנשים לא יהודיים אבל הם לא קשורים לדת...
ב. ספרים שעלילתם קשורה לדת מסוימת...
עכשיו בקשר לסעיף א' לא נראה לי שיש בעיה לקרוא ספרים שנכתבו ע"י גויים....כאילו....אז פסדר יהיה כתוב שגיבור הספר הלך לכנסיה בכל יום ראשון אבל זה לא מה שיגרום לך להפוך לנוצריה לא?
בקשר לסעיף ב' יש ספרים שגם אם הם נוגעים בדתות אחרות לדג' נצרות....איסלאם....בודהיזם...שושואיזם וכיוצא בזה אפשר למצוא שם מסרים שלא קשורים לדת X גם אם יש שם איזכורים לגביה....ולכן אם זה לא ספר מיסיונרי אלא רק מסופר בו על נוצרים לדוגמא "צופן דה וינצי" ""האפיפיורית יוהנה" "גן הנס" וכולי...לעניות דעתי אין בעיה לקרוא אותם....ואפילו בחלקם אפשר אפילו לראות את האמיתות של היהדות לעומת הדתות האחרות....
יום טוב=]
אמממ.יורבית
זה לא כ"כ ברור לי, כי הספרים האלה- כמו שירים, אולי יכולים להשפיע עליי באופן תת-מודע.
אני לא בטוחה, אבל נראה לי שאם אני אקרא הרבה ספרים שכמו שאמרת- הגיבור הולך לכנסייה בימי ראשון, זה ישפיע עליי איכשהו.
יכול להיות שאת צודקת לגבי א'. אבל לגבי ב'- אני לא בטוחה..
דווקה הדוגמה שהבאת מוכיחה ההפיך...battt
צופן דה ווינצ'י הוא בדיוק עבודה זרה - בצורה הכי מסוכנת שלה - כי מראים לך גם את ההגיון שעומד מאחורי זה.(וזה לא בדיוק נצרות...)
חוץ מזה - זה גם ספר לא צנוע. (וחוסר הצניעות הוא חלק מהותי מהספר...)
ובכל-זאת,ארגמן
נכון....ולכן....רוני-שבות
כן אני בודקזית שמן ודבש
אני מסננת רק ספרים בעייתיים מאדאנדרלמוסיה
אין. יש ספרות חרדית גדולה.הסנה-בוער
וגם שם יש בעי'ות כשרות בשבילנו.
כמו שלא תקראיהסנה-בוער
על התרבות החילונית יותר מדי, גם בספרות החרדית יש מסרים ממש חזקים לכיוון שלהם. לא שיש לי משהו נגדם, אבל זו פשוט דרך חשיבה שאני לא מסכימה איתם.
לא מדויק.יורביתאחרונה
לדוג', אסור ללמוד את הקוראן או הברית החדשה, גם לעבודת מחקר...
מה, אנחנו לא יודעים שהיהדות היא האמת? ועדיין, יש חשש.
אבל את די צודקת- אין ממש בעיה בלקרוא על תרבות חילונית, כי עד כמה שידוע לי בד"כ זה לא מדבר על א-לוקים וכאלה דברים.
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
חיפוש קוראים לסיפור קצראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
חיפוש קוראים לסיפור קצראורנשטיין
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.
אאאזז, אחי ואחיותיי אוהבי הספרמקפיצים נטושים
מה דעתכם על ספרי ברנדון סנדרסון?
לא אוהבת את הז'אנרעשב לימון
מכירהמבולבלת מאדדדד
כותב נדיר.
לא להכל התחברתי אבל יש כמה שממש אוהבת
הערפילאים העידן הראשון מנצח
אמביוולנטיצדיק יסוד עלום
בעבר (עד גיל 20) נהניתי מאוד. הערפילאים סדרה מצויינת ו worldbuilding טוב.
קראתי בהנאה גם את הספרים הראשונים של גנזך אורות הסער...
מסקנותיי: הוא מקצוען על, אבל אין בספריו נשמה.
מקצוען = יודע את המלאכה. מעבר לזה שיש לו שגרת כתיבה פסיכית והוא פשוט מוציא לאור עוד ועוד ספרים, הוא אלוף בטכניקות של כתיבת סיפור *מושך*.
1. איך לעשות hook קבוע שהקורא ירצה להמשיך אחרי הפרק הראשון בלי לעצור
2. מיקס דמויות מגוון - דמות עמוקה, דמות קלילה, דמות שנמצאת בסבל, דמות יפה שגורמת לקורא ריגוש, דמות מסתורית שבקושי יודעים עליה משהו (Hoid), וכו' וכו'. זו מקצוענות על, ולכן מי שיגיד שהוא סופר לא טוב הוא טמבל.
3. איך לבנות עלילה ששזורה מההתחלה ועד הסוף, שהרמזים למה שיקרה בסוף מוזכרים בהתחלה וכו'.
4. Worldbuilding עשיר, עולם מגוון, תרבויות, בעלי חיים, דתות, קסמים, מנהגים (בגנזך אורות הסער - לא לכסות את יד ימין נחשב לא צנוע
אין בספריו נשמה = דווקא בשל המקצוענות שלו, הוא מגלם אומנות ולא אמנות.
הוא מאוד שבלוני, הדמויות שלו עוברות תהליכים קלישאתיים וידועים מראש. המונולוגים של דלינאר בגנזך אורות הסער מרגישים כל כך מטופשים ומאולצים אחרי שקוראים ספרות איכותית (ויש בשפע רב). אפילו רק במדיום של הפנטזיה אין מה להשוות מבחינת נשמה בכתיבה בינו ובין הספרים של פטריק רות'פוס (טרילוגיית רוצח המלך שטרם הושלמה, ולא בכדי), שעד היום מפעימה אותי בכמה מהאלמנטים שהובאו שם (הקריאה בשם בתור ידיעה פנימית; האופן שבו הוא מכבד את המוזיקה כל כך דרך דמותו של קוות'ה; האופן שבו הוא מתאר את ההסתחררות סביב דמותה של דנה [?]; ועוד אינספור דוגמאות לאיכות) או ספריה היפהפיים של רובין הוב (פיץ והליצן, על ארבעת הטרילוגיות) שחובה חובה חובה לקרוא ולאהוב
סרטון קומי להמחשה:
רובין הוב לא קראתי, לגבי פטריק רות'פוס,מקפיצים נטושים
המליצו לי ממש,
וקראתי,
ונחמד. מה ההתלהבות הגדולה?
ומתי יצא הספר האחרון?
שמע, עניין של טעם...צדיק יסוד עלום
הפקטור שמניתי הוא של "נשמה"... מרגיש שלרות'פוס יש הבנות עמוקות על החיים, ואלמנטים שהוא מציג לא בהכרח יהיו הfirst pick של סופר גס / קלישאתי.
(מודה שהמיניות המוגברת בפחדיו של האיש החכם לא פשוטה ליראי שמים אבל שם הרוח נקי)
וכן, נראה לי שזו עסקת חבילה - אם אתה כותב מהנשמה ולא מהמפעל היצירה שלך תתעכב בהיעדר השראה
רובין הוב זהב, שינתה לי את החיים לדעתיצדיק יסוד עלום
😥😥😥צדיק יסוד עלום
מלחמת הנפילים סדרה מומלצת ממשאיגנוטוס פברלאחרונה
בדיוק היום סיימתי את הספר האחרון "אסון"
בכללי, ברנדון הוא סופר אחלה
מנוע בינה מלאכותית לבדיקת תכנים של ספריםווקי טוקי
הי חברים, יצרתי Custom GPT שיבצע בדיקה לתוכן (סרטים, סדרות וספרים) ויתן המלצה האם זה יכול להתאים למשפחה תורנית.
הדגש הוא בעיקר על חיפוש בעיות הקשורות לצניעות, זהות מגדרית וכדו'.
מוזמנים להשתמש:
ChatGPT - בודק התכנים המשפחתי
כמובן שיש להשתמש בזהירות, כי הבינה המלאכותית טועה לפעמים, אז לא לקחת את ההמלצה כתורה מסיני.
וואו זה אדיר. תודה!שואלת12
בשמחהווקי טוקי
אם יש לכם מנוי ל-ChatGPT אז מומלץ להשתמש במודל o3 כדי לקבל תוצאות מדויקות יותר.
הוא מסוגל לראות את הסרט?נקדימון
לא, הוא מספק מידע על בסיס מה שמופיע ברחבי הרשת.ווקי טוקיאחרונה
די!!! זה המקום!!! אנשים כנסו, זה בול בשבילכם!!!!ימח שם עראפת
אתם הנוער!!! יחד עם פורום פרוזה וכתיבה חופשית!
"אל תירא כי חי הנוער חי וער חשמונאי"דורין השמיני
וואו אחי, אתה בדיליי של שנה אחת בלבד, מהיר!ימח שם עראפת
שמתי לב פשוט עכשיו הפורום חזר והיה לי משעמםדורין השמיני
ימח שם עראפתאחרונה
ספרים דיגיטלייםדם סגול
סיפור על תנור שכונתי וגניבת היונים מהסיר.shl_p
אני מחפש סיפור על תנור שכונתי בו שמו כל שבת את החמין (כל השכנים). הממונה על התנור היה טועם מפה ומשם בכל פעם. בשבת חתן אחת - שמו סיר חמין עם יונים ממולאות והממונה על התנור גנבן.
מישהו יודע להפנות אותי למקור?
תודה רבה