אני יודעת שפסח זה חג האמונה.
אבל פשוט מתסכל אותי.
אני לא יודעת אם כולם כבר שמעו, אבל היה פיגוע ירי בערב החג לעבר רכבים בתרקומיא (ליד חברון), ונפצעה בינוני-קשה אישה, ובעלה נהרג. הילדים שלהם ישבו ברכב מאחורה. אנחנו קצת מכירים את המשפחה.
יש שני דברים קשים בסיפור הזה, ושוב- סליחה שאני פותחת נושא כזה שהוא כאוב ומצער כל כך בחג השמח והחגיגי הזה, אבל זה כרוך יחד. אז כמו שאמרתי, יש שני דברים קשים:
א. האובדן. יהודי שנהרג בדם קר ממחבל שהיה בא לו לצאת ולעשות קצת "ציד" ליד הבית, פשוט מאוד- לרדת ליד הכביש ולרסס.
ב. וזה התסכול והעלבון- בהנחה שהרוצח השפל הזה יימצא, מה יהיה גורלו? פסיכומטרי ותואר בכלא, ויאללה הביתה בעסקה הקרובה! זה פשוט משפיל. זה פשוט עוול. זה פשוט עקום ומעוות. ובכלל, איך מציאות כזאת מתאפשרת?? למה הוא יכול לצאת ולירות במי שבא לו? למה אין מניעה מספיקה? הרתעה? זה מתסכל עד שבא לי לבכות. זה פשוט מטורף.
ומה אפשר לעשות? כמה צעקנו על זה. איך אפשר להכניס הגיון במי שמזיז את העניינים? מה הולך במדינה הזאת????











