לכל מי שרוצה קצת להבין נושא זה
נא לעיין בשיחה לפרשת ויחי חלק ל"ה בלקוטי שיחות בנוגע ליעקב אבינו לא מת כפשוטו בגשמיות וכך גם רש"י מפרש על המקום תענית דף ה' ע"ב.
ידועים הסיפורים על אנשים ונשים שנכנסו למערת המכפלה ולקבר דוד המלך ומצאום חיים בגשמיות ממש כפשוטו (אני לא זוכר את המקורות המדויקים אבל אני סומך על הגולשים שבטח יעלו אותם).
כך גם כתוב במפורש בגמרא על רבי שכל שבת היה עושה קידוש ומוציא ידי חובה את בני ביתו וידועים ע"ז ההסברים במפרשים שרבי אז היה מחויב במצוות קידוש ולכן יכל להוציא ידי חובה את בני ביתו. ואלו דברים ברורים ומפורשים.
לכל מי שרוצה קצת להבין את זה בשכלו הנה דוגמא: ע"פ המדע אחרי שהאדם נפטר/מת הגוף שלו נהיה עפר אחרי כמה חודשים או משהו כזה והנה מצאנו גם בדורנו כמה אנשים שרמה לא שלטה בהם כמו האדמו"ר משטפינש ועוד ועוד (בכוונה הבאתי דוגמא לא מחב"ד כדי שיהיה אפשר להווכח באמיתותה) אפשר לברר זאת אצל מי שהעלה את ארונו לארץ ישראל ואני עצמי שמעתי זאת ממנו.
תשאלו שאלה: איך יתכן דבר זה שהוא על טבעי והתשובה היא שלא כל דבר בחיי הצדיקים יכול להיות מובן בשכלנו וכך גם חייהם של האבות ודוד המלך שגם חיים בגשמיות (כמובן בלי החסרונות שיש לגוף חי כפשוט).
אקווה שתבינו. שבת שלום