בס"ד
מה זה הכותל בשבילכם?
תבחרו תמונה ותסבירו דרכה את הרעיון שלכם.
בס"ד
הכותל בשבילי:
הכותל בשבילי הוא דמעה, של אושר וגיל
הכותל בשבילי הוא משאלה שנלחשת בתקווה
הכותל בשבילי הוא חיבור של אדם ששכח את אלוהיו, אל אביו שבשמיים
הכותל בשבילי הוא מקום להתחבר, מעט, אל עצמי
הכותל בשבילי הוא אלפי פתקי בקשות
שהופכים את הייאוש של חורבן ה-בית, לתקווה של בנייה של בתים רבים כל כך
הכותל בשבילי הוא יותר משריד, הוא התחלה
הכותל בשבילי הוא מקום, שכל ישראל חברים
ואלוהים, הוא לא רק אופנה
הכותל בשבילי, הוא חומה שפותחת את כל המחיצות שבלב
גאווה, כעס, שנאה, עצב, ייאוש, פירוד
ולוּ רק לרגע אחד.
הכותל בשבילי הוא חסד, שה' הותיר לנו
שלא נתפלל חסרי בית לחלוטין, שלפחות כותל אחד יהיה לנו.....
הכותל בשבילי, הוא הכרת הטוב של ה'
לאנשים שמעמל כפם בנו אותו.
Look Smileתמונה של רצפת הכותל חח.וכי זה המקום שכשאני עומדת על הרצפות שם אני מרגישה שזה המקום הכי קדוש לי בעולם לעכשיו..פשוט מרגישה את זה. 
בחיים
*תפילות בכותל זה מאוד יפה וגם אני אוהבת להתפלל בכותל בדיוק בגלל מה שכתבתי לעיל אבל הבעיה היא שבמובן מסוים עושים את הכותל תחליף לביהמ"ק ואסור (!!!) שזה יקרה!
תבואי לסיבו"ש ותראי 
לא יכולה לעלות להר
..
הייתי כבר בסיבו"ש.. אם יצא לי נוח אולי אבוא שוב...
דווקא אני בתור ילד גדלתי על הקריאה המפורסמת של מוטה גור- "הר הבית בידנו" ולא "הכותל המערבי בידנו"..
אבל כל התמונות של החיילים דווקא דיי מסתדרות, החיילים, הכותל- שניהם מסמלים בשבילי גלות, השירותים של הגאולה, המקום בו שוטפים את העיזים מהלכלוך שלהם לפני שמעלים אותם לקרבן לה'.
מקום שלא באמת מביא את הדבר האמיתי. מקום שבאים אליו כדי להתפלל,לבכות,להתרגש-רק בשביל להרגיש משהו קטן, שוואלה, הנה זה. וזה לא . אבל סתם לבכות ולהתפלל באמצע הרחוב זה נראה קצת מוזר.
אז הנה אני באה,אל הדבר הכי הכי קרוב, שתקרת ה"זה" שלו-רוחניות,קדושה, מה שאתם רוצים- רחוקה שנות אור מרצפת ה"זה" של בית המקדש.
אבל סתם לבכות ולהתפלל באמצע הרחוב זה נראה קצת מוזר.
~אין לי תמונה,סליחה.~
כיום.
בתאכלס הסיבה היחידה שמתפללים כיות בכותל היא כי זה היה קרוב לרובע היהודי.(פעם היו מתפללים בשערי חולדה)
אנחנו רוצים מקדש, בית, מהות תכלית לא את הכתל, גדר, חיצוניות.
בע"ה
(לשתות, ולהבדיל גם שירותים וכו')
שימושו של הכותל- בזמן שבית המקדש היה קיים וגם שנים רבות אחריו היה המקום בו שוטפים את הכבשים ועיזים, עם כל הריח המסריח והזבל על הרצפה..
בגלות מה שנשאר לנו היה הכותל, אז הפכו אותו למקום בעל חשיבות רבה- אבל צריך לזכור מה ייעודו.
אם יהודים יתפללו עכשיו המון בחצר של הבית שלי זה לא יהפוך אותם לקדושה יותר ממה שהיא, וזאת הטעות.
[וסתם משהו שמישהו העיר לי- כיום יהודים מתפללים לכותל, הם עומדים מולו ומתפללים לכיוונו- בית המקדש וקודש הקודשים ממוקם הרבה יותר צפונה (שמאלה למי שעומד עם הפנים לכותל). צריך לשים לב לזה..]
אני לא מצליח להעלות תמונה מהמחשב הזה, אני שולח קישור-
מה שעשו שם לפני כן לא רלוונטי.
אם תקים בחצר הבית שלך בית כנסת, בית הכנסת יהיה קדוש
גם אם לפני כן האחים הקטנים שלך היו משחקים שם מחבואים.
אם זו חצר שעושים כל מיני שימושים וגם מתפללים שם מדי פעם
היא תשאר במעמדה, אבל היום הכותל מיוחד רק לתפילה.
צודק בקשר לכיוון התפילה בכותל (וגם הכותל הקטן לא ממוקם
בדיוק מול קודש הקודשים).
בתחילה לא הייתה לי כוונה להגיב, אבל חרה לי מאוד שבמחיר
מתן כבוד להר הבית מבטלים את מקומו של הכותל המערבי.
יש איך להעמיד דברים על מקומם בלי להשתמש בשפה מזלזלת
כל-כך ובלימוד חובה על עם-ישראל.
כל כך כואב לי על השפה המזלזלת שאומרים על מי שלא הולך להקריב קרבנות, הרי כבר שנינו בגמרא- "כל השם כיפת כותל מעלה עליו הכתוב כאילו נמחלו כל עוונותיו.."
אין מה לעשות, אם הייתי מקים בחצר ביתי בית כנסת- בעוד שביתי היה המקום הקדוש בעולם- אז זה היה באמת בעייתי מאוד.
מאוד מאוד מאוד.
מה גם שהרב הממונה על הכותל נלחם בכל תוקף נגד עליית יהודים להר הבית.
(הוא אפילו הוציא ספר על הכותל בו הוא רואה לנכון לכתוב פרק שלם על סוגי הצמחיה ומיני היונים שיש בין האבנים אבל בפרק על הר הבית הוא מביא את דעת המתירים לעלות בצורה רדודה ושטחית כל כך..)
אין מה לעשות, הכותל קדוש (כקדשה של בית כנסת, כדברייך.) האנשים שמתפללים בו מאבדים את הכיוון- והכי אשמים בזה אלה מי שמסתפקים בכותל במקום לעלות להר.
יש תמונה של חייל מחבק חרדי..זה הכותל בשבילי...
משהו שמחבר ומאחד את כל עמ"י ביחד...
הכותל בשבילי הוא הסמל הכי כואב והכי דוקר לגלות. "זו בשורת איוב".
הכותל הוא מקום ההתרפקות של עשרות דורות של גולים. בעבר הוא סימל כמיהה להר הבית. היום הוא בעיקר מסמל ייאוש מהר הבית. הסתפקות במועט שהעותמאנים "הסכימו" להשאיר לנו. הכותל הוא פצע שותת דם למייחלי הגאולה. זה הכותל בשבילי.
ולמרות כך,אני מתפלל בכותל. יש בו גם סמל גדול לכמיהה להר הבית. סמל לאחדות ישראל. סמל קטן לאמונתנו. סמל לתורה שלעולם לא פוסקת. ב2 בלילה, ב4 בבוקר, ב8 בבוקר, ב2 בצהריים, ב6 בערב וב12 בלילה.
. ובמיוחד במקום שאנשים יבאו להתפלל ולדבר עם ה' שמים פתק . גם לא של העזרה
הוא חומה חיצונית שבנה דוד המלך כדי להחזיק את ההר [למלא אותו שתהיה רחבה שטוחה]
אח"כ הורדוס הרחיב את הרחבה צפונה ודרומה, אז גם החלק המערבי שנמצא דרומית לרחבת התפילה הוא בעצם בניה של הורדוס..
והמורות היו מתווכחות איתי על זה.
ב"ה
הכותל בשבילי זה סטירת לחי מצלצלת
הכותל בשבילי זה קיר תמך של רחבת הר הבית מימי בית שני
הכותל בשבילי זה מקום שהכבשים והעיזים נמכרו לעולי הרגל
הכותל בשבילי זה מקום שיהיה תחנה מרכזית לעולי הרגל שיבוא לבית המקדש
הכותל בשבילי זה מקום שכרגע הוא בית כנסת גדול מאוד
הכותל בשבילי זה טעות נוראה שהצנחנים עשו במלחמת ששת הימים
הכותל בשבילי זה כמו לירות לעצמי ברגל ולהתלונן שזה כואב
מה הכותל בשבילך?
קודם כל אחד המונעים הגדולים של בניית המקדש.
המקום בו הכי הרבה יהודים מתפללים.לכיוון הלא הנכון...(תרתי משמע)
מקום שאני משתדל לעשות אותו קפנדריא בדרכי להר הבית,אבל בגלל שאסור להכניס אליו פלאיירים וסטיקרים על הר הבית זה קצת בעייה.....
אתם רואים בתמונה למעלה כולם מתפללים לכיוון "הכותל" כשצריך להתפלל קצת שמאלה לכיוון קודש הקודשים.
אפשר להגיד שזה סתם במקרה,לדעתי זה מסמל שקדשנו את הכותל על חשבון בית המקדש וקודש הקודשים.
בס"ד
תוכל להעלות את המנשר?
בטח..
אבל צריך לזכור שלא זזה שכינה מהכותל המערבי.
ככה שלזלזל במקום הזה זה בעיה.
בכל מקרה יש רבנים שאומרים שהכותל יותר קדוש מהר הבית כי מהר הבית פקעה קדושה אבל מהכותל לא זזה שכינה.
לא שאני חושב ככה אבל יש רבנים שאומרים ככה...
ב"ה
"הנה זה עומד אחר כתלנו אחר כותל מערבי של בית המקדש למה שנשבע לו הקדוש ברוך הוא שאינו חרב לעולם ושער הכהן ושער חולדה לא חרבו לעולם עד שיחדשם הקב"ה משגיח מן החלונות זו זכות אבות מציץ מן החרכים זו זכות אמהות ענה דודי ואמר לי מה אמר לי החדש הזה לכם ראש חדשים: "
מדרש רבה שיר השירים.
כאמור הכותל המערבי שיש כיום הוא מהתוספת של הורדוס שזה היה ב40 שנה האחרונות של תקופת בית שני.
ב'-גם הרחבה סגורה ע"י צורת הפתח. בערך באמצע השביל של הכניסה לרחבה.
התלבטתי אם לכתוב את זה כי זה ממש שונה מכל התשובות פה...
למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.