זה מאוד קל להגיד "נתפלל" "צריך להתפלל" "ה' יעזור"רנה בנה

אבל זה לא מספיק!!! זה באמת חשוב לנו? זה משהו שאנחנו חושבים שצריך לשנות? לעשות? בואו ננסה לעשות את שלנו וה' יראה שזה חשוב לנו ואנחנו עושים בשביל זה ויהיה שם להשלים ולהביא את ההשתדלויות שלנו להצלחה.(וגם יכול להיות שהצלחה זה לאו דווקא מה שבעיניים שלנו נקרא הצלחה).

כשאנחנו מסתכלים אחורה לתקומת עמ"י כל כך ברור לנו שמה שהחלוצים עשו, שהם לקחו את עצמם ועלו לארץ ישראל זה דבר ברור שהיו צריכים לעשות! וזה הביא להקמת מדינת ישראל!(כן, ברור שאם הקב"ה לא היה רוצה זה לא היה קורה) וברור לנו שבתור נער אחרי השואה אם היית שואל את עצמך ברור שהמשימה שאתה צריך לעשות למען עמ"י זה לעלות לא"י, וזה מה שהיה עוזר ומצליח.אבל זה במבט לאחור.

יכול היה לשבת אז בנאדם, ואני מאמינה שהיו כאלה שהתפללו חזק ובכוונה גדולה שתהיה קיבוץ גלויות, שתהיה מדינה יהודית, שעמ"י יחזור למדינתו אחרי  2000 שנות גלות! אבל לא הביאו לפסים המעשיים של: "בואו נעלה!!!!!" זה נשאר ב "ה' יעזור" "צריך להתפלל"

כאילו, בואו נשב רגל על רגל בחדר חשוך, ונתפלל שהאור ידלק, כי הכל בידי ה'!!! וגם אם לחצתי על המתג לא ברור שזה ידלק כי ה' מחליט!!! 

אז כן, צריך להתפלל, אבל זה לא מספיק, בואו נלחץ על המתג, ונתפלל שהקב"ה ידליק את האור!!!

אהבתי את המשפט האחרון..קוצ'ינית =)
וואו!תודה רבה!אשרייךשושנת העמקים
ממש יפהאורel
רוצה לתת רעיונות מעשיים למען הכלל איך לפעול טכנית?הר המורניקית=)

ואו!! כאן הסתבכתי רנה בנה

האמת שבא לעורר את סוגי התגובות שלנו לדברים שקורים.

זה בא לשנות סוג של תפסה שאח"כ מביאה לפעולות שנעה. עכשיו לא עולה לי משהו מסוים. אבל לדוג' היה פיגוע? אז כן נתפלל שהדברים האלו יפסיקו, אבל בואו גם נחזק את ההתישבות בא"י, בואו נבדוק מה יכול להביא את המצב הזה לסופו, בואו נביא עוד אנשים שיהיו נגד הדבים האלה, בואו נראה לערבים סביבנו מהוא מקומם, בואו נפנה לממשלת ישראל.

אין לנו אפשרות לבנות בית מקדש? אז כן בואו נתכוון חזק חזק מ"והשב את העבודה" "ולירושלים עירך" וכו', אבל בואו נבדוק מה מונע מאיתנו.. שליטת הערבים? אוקיי, אז צריך שליטה בהר הבית- איך אפשר להגיע לשליטה בהר הבית- לכבוש אותו!- אוי אבל רוב העם בכלל לא רוצה בזה ויהיה נגדנו..- אז אולי נביא את עמ"י לרצון הזה?- נראה לך שהרצון הזה יבוא רק מאמונה בה' ובמצוות- אז יאלה בואו נחזק את עמ"י!!!! (אני מאמינה שזה מה שהרבה חושבים, מצידי אפשר להוריד את החלק האחד לפני האחרון- אני לא חושבת שהרצון לבית המקדש יכול לבוא רק מאמונה דתית, אז אני אולי אפעל להביא את עמ"י להכרה, למלאת את הבורות העמוקה של רוב עמ"י...) והכל ברור ברור ברור בעז"ה ועם המון תפילה!!!!!!!

אני רק רוצה להדגיש שאני לא באה בתור אחת מושלמת, שבכל הזדמנות עושה עושה ועושה, אבל הגעתי לתובנה מסוימת ורציתי לזכות עוד אנשים בזה  

א"א שציבור שלם יסכים על דבר שאף אחד לא עושה כיחיד.אני77

ואם את רוצה להביא לכך שאנשים יגיבו נכון למצבים, זה צריך להתחיל במישור האישי, ומשם זה יעבור באופן טבעי למישור הציבורי והכללי גם כן.

יש המון המון דברים שאנחנו יכולים לשפר בהתנהלות האישית.

רק כמה דוג' פשוטות-מישהו לידך צריך עזרה במשהו-תעזור לו, אל תעשה חשבונות. אמא שלך בקשה שתעשה משהו-עשה, מייד. ראית מישהו מדבר לא יפה על יהודי-תעיר לו ומייד, ותסביר לו איך צריך להתיחס ליהודים, גם כשהם מעצבנים. (ואפילו אם הוא רק אמר שהמורה למתמטיקה לא התחשב בו בציון.) ראית מישהו מרביץ למישהו, אל תעמוד בצד ותצחק או תזעיף פנים במקרה הטוב, תתערב, ואפילו בכח אם יש צורך (יותר מצוי אצל בנים). ראית שבסרט יש משהו שאינו עונה לגדרי הצניעות של ההלכה-אל תראה את הסרט הזה.

יש עוד הרבה דוגמאות, רבות מספור למקרים מחיי היומיום, שאנשים צריכים להתרגל לפעול נכון ולא להסתפק בתקווה שאי פעם יהיה טוב יותר.

התופעה שאת מדברת עליה היא תוצאה של הרגל לזרום עם הדברים הרעים שאנחנו רואים. זה מתחיל בהתנהגות שלנו במישור האישי. כשרוב האנשים יתרגלו שלא לזרום עם בעיות, יהיה אפשר לעבור למישור הציבורי, וזה יקרה באופן טבעי.

א"א לבנות בניין טוב, אם אין לך לבנים טובות.

זה לא היה בקטע של מה אנחנו עושים או לא עושים, אלארנה בנה
עבר עריכה על ידי רנה בנה בתאריך כ"ב בניסן תשע"ד 13:01

איך התפיסה שלנו לגבי דברים שקורים, לא האם נפעל או לא נפעל, אלא האם נכוון את זה רק לתקווה, תפילה, זעקה להקב"ה, או שנחפש גם מה אנחנו יוכלים לעשות, להראות שנעשה בשביל מה שחשוב לנו, וכמו שאמרתי- ננסה לעשות את שלנו, ולהתפלל שהקב"ה ישלים את זה ויביא את זה להצלחה.

זה בא להדגיש את החשיבות של יש עינין גם בעבודה, בהשתדלות, לא להתקע רק ב"צריך להתפלל" כאילו, על מה אתה מתפלל? אני רוצה כך וכך.. אז אתה יכול להתפלל שזה ירד מהשמים, אבל אתה גם יכול לנסות לחפש איפה לעשות בשביל זה, להראות לקב"ה שאתה גם תעשה בשביל זה, כי מה שבאמת חשוב לנו, אנחנו גם נעשה ונשתדל בשבילו יותר....

והקטע של המשפט האחרון בתגובה הקודמת הוא לא- לכו תעשו, אני פה ליעץ לכם, אלא לא לבוא בתור הוכחה אלא תובנה, שאותה יותר קל ונעים לקבל ולהשתנות בעקבותיה..

מצד הרעיון זה נכון, ואין הבדל בין דבר קטן לגדול.אני77

אבל מצד דרך הביצוע, כשרוצים לקנות את תכונת הנפש של ההשתדלות, א"א להתחיל מהדברים הגדולים.

כמו שאם רוצים להתאמן בריצה א"א להתחיל מלרוץ מרתון.

שוב את מדברת בגדול בתאכלס בתור אחת שאף פעם לא ישבההר המורניקית=)

ורק התפללה צריך בדברים כאלה לתת רעיונות מממוקדים וריאליים.

אבל אשרייך על התובנה(בהחלט לא מזיק לשתף בה אנשים)

מקבלת. אבל הרעיון היה ההסתכלותרנה בנה

לא באתי להגיד דווקא על מקרה מסוים. אלא על התפיסה. האם אנחנו תולים את כל הכח בתפילה, או שאנחנו זוכרים גם לראות ולחפש את מה שאנחנו יכולים לעשות- ההשתדלות שלנו, שנתפלל שה' יושיע אותנו דרך הפעולות שאנחנו עושים בשביל זה...

הי!וזה בעצם הדרך שלנו כציבור דתי לאומי.פיתה פיתה

רק תפילה-החרדיות. רק עבודה-החילוניות.

דברי בקצרה.

יש בזה משהו!!! אבל במציאות בשטח...רנה בנה

הרבה פעמים או שוכחים מחיבות ההשתדלות והעשיה, או מחלקו הענק של הקב"ה בכל דבר..

תחשבו שארץ ישראל זה ממש לא מספיק...דגני בוקר=)

ארץ ישראל זה אחד הדברים ה- חשובים, אבל צריך לשלב את זה עם עם ישראל, כי לבד זה לא הולך. לצערינו לפעמים אנחנו יותר מידי מנסים לפעול לארץ ישראל ולא תמיד שמים לב שאהבת ישראל נרמסת.. זה חייב לבוא ביחד! לכן חייבים לפעול גם בעם ישראל! ולזה יש מלא דוגמאות! אפילו העניין של ואהבת לרעך כמוך! אבל יש גם אפשרות ללכת להתנדב ולתרום במקומות ובדברים אחרים...חיוך גדול יישר כח גדול על הרצון! זה חשוב מאוד! וגם חשוב במיוחד עכשיו בתקופה הזאת, ובמצב הקשה של הדור, לעורר את זה.. ובסך בכל--- עם ישראל חי וקיים!!גבעוניחיוך

נכון אבל גם עמ"י זה לא מספיק צריך גם מלך בימ"קהר המורניקית=)

דוגמא יפה שראיתי-רנה בנה

בסיפור של הגולם מפראג(לפחות לפי הקומיקס חושף שיניים) כשהם פונים למהרל ומבקשים שיעזור להם, הוא לא מתפלל לה' שהמצב הרע הזה יפסק, הוא מתפלל לה' שיתגלה אליו ויגיד לו מה לעשות כדי שהמצב יפסק!!!!

ועוד מחשבה.. אולי בעצם...רנה בנהאחרונה

אני פתאום חושבת שלא תמיד יש מה לעשות חוץ מלהתפלל, ולפעמים יש מה לעשות, אבל אישית אתה לא מסוגל לזה, אז שם זה לא בעיה.

אז אני עכשיו מכוונת את הרעיון שזה יהיה המחשבה הראשונה, או לפחות נכללת בתהליך המחשבה, החלק של הבריר של המקום המעשי.

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך