שמותר לשמוע ולהוריד וזה לא גזלה..
(דעת יחיד כידוע)
אז הרב דוב ליאור פסק בקשר לשמיעת שירים בספירת העומר:http://www.yeshiva.org.il/ASK/?id=56763
ולמי שאין כוח אז בקצרה:
אסור חוץ משירים עצובים ומותר שירים ללא כלי נגינה וכ'ו
שמותר לשמוע ולהוריד וזה לא גזלה..
(דעת יחיד כידוע)
אז הרב דוב ליאור פסק בקשר לשמיעת שירים בספירת העומר:http://www.yeshiva.org.il/ASK/?id=56763
ולמי שאין כוח אז בקצרה:
אסור חוץ משירים עצובים ומותר שירים ללא כלי נגינה וכ'ו
מה הקשר?
זה שני סגויות שונות,זה שבסוגייא אחת דעת הרב ליאור נשמעת לי הכי נכונה ואני מחליט ללכת לפיות זה אומר שבכל סוגייא אני חייב ללכת לפיו?
זה שזה מדבר על שירים וזה מדבר על שירים לא הופך את זה לאותו עניין.
זה נוגע להלכות גזל וזה נוגע להלכות מנהגי אבלות בספירת העומר.
הסוגיות!! ואם אתה הולך לפי רב אחר אז אתה צריך ללכת אחריו בכל הפסיקות שלו..
א"א ללכת לפי רב מקל בסוגיא אחת,ולפי הקלה אחרת של רב אחר בסוגיא אחרת..
ככה זה נשמע..
פסח שמח..
ולהחליט מה הכי נשמע.
הרב ליאור הוא לא הרב שלי,אבל הוא ת"ח עצום ובקי בהלכה,ולכן אם הוא אומר משהו אני בהחלט יבדוק את העניין,לפעמים אני יראה שהואר באמת צודק ולפעמים אני ממש לא יסכים עם הסברה שלו ולכן לא ילך לפיו בזה.
אז הדת תהפוך לדבר שאפשר לשחק איתו..פעם עושים ככה,ופעם אחרת..כל הזמן (כמעט) מקלים.ואין לזה צורה לענ"ד!!
אם נגיד אנחנו בבית הולכים לפי הרב אליהו,אז אני צריכה לקיים את כל הפסיקות שלו..ולא להחליט לפי הסברות של כל הרבנים מה אני בוחרת!!!
וסורי על הניצלוש..
מה לעשות שיש דברים שפשוט לא נשמעים.
אני יתן לך דוגמא ברמב"ם בהלכות תפילה כתוב מתי כורעים בתפילת 18 ואז כתוב (שזה בעצם ציטוט מהגמרא) "כריעה אמורה בכל מקום על ברכיים" אז בפשטות צריך ב18 (לפי הרמב"ם) לכרוע על הברך (כמו שעושים המוסלמים)אבל הרב ליאור בשו"ת שלו מביא איזה דיוק שממש לא מסתדר עם הפשט (אין לי את הספר לפני אז אני לא רוצה לכתוב בדיוק) שגם לפי הרמב,ם לא צריך לכרוע ב18.
אם לא אכפת לך מהדת אז אתה תשחק בה לא משנה שום דבר,אם אכפת לך ותהיה אמיתי עם עצמך הרבה פעמים יצא לך להחמיר והרבה פעמים להקל,יש לא מעט דברים שאני מחמיר בהם.
זה לא להחליט מה שאת בוחרת מכל הסברות זה להחליט את הסברה שהכי נשמעת.
במבה!!!נשמע לו נכון???
למרות שאתה יודע ללמוד- גם הרב ליאור יודע, והרבה יותר ממך... סמוך עליו שזה נכון ולך אחריו תמיד, או לך אחרי רבך... א"א פעם זה פעם זה לפי מה שנראה לך..
ומלבד זה יש את האלה שכול הזמן מחפשים איפה להקל.
עושים מה שנוח להם.
אנחנו קשורים ישירות לקב"ה ולא לאף איש.
לא יודע? תשאל כאלה שיודעים כמו רבנים.
ויש את האלה שלא מחפשים אלא הולכים אחרי זה רב בעניים עצומות,
ויש את האלה שמחפשים את האמת....
תסתכלי בדומא שהבאתי תעייני ברמב"ם וברב ליאור ותחזרי אליי.
ה"עשה לך רב" אמור להיות שאתה הולך לפי רב מסוים בכל דבר, לא משנה מה.
אם פסיקה שלו "לא נשמעת לך" מסיבה כלשהיא, תחליף רב! (ח"ו...)
אם בחרת אותו כ"רב" שלך - לך אחריו בכל עניין.
אי אפשר ל"להחליט את הסברה שהכי נשמעת."
גם אם "אכפת לך" ואתה "אמיתי עם עצמך".
החמרות וכו' זה עניין שלך כלפי עצמך, אם אתה רוצה להחמיר וזה לא בא על חשבון איסור אחר (לדוג' אדם שמחמיר בכשרות ומתארח אצל מישהו שמחמיר פחות ממנו, לא בטוח שמותר לו להחמיר [תלוי ברמה כמובן] אם זה פוגע במארח, וכך בא על חשבון "בין אדם לחברו".)
אחרי הכל,
גדולים ונבונים ממך(עם כל הכבוד...), במיוחד הרב דב ליאור, שפסקו בסוגיא מסויימת פסיקה ש"לא נשמעת לך" פסקו כך מעיון עמוק בסוגיא, ולא כלאחר יד. אז לפני שאתה אומר דברים כאלה, תהיה רב בעצמך. וגם אז תצטרך "לעשות לך רב"...
של 'עשה לך רב'...
יש לי רב ואני הולכת רק לפיו אבל שמעתי בשיעור ממשהו ש'עשה לך' רב זה לא אומר ללכת בכל העניינים אחרי אדם אחד
הוא אומר שזה כובל את האדם ושלא יכול להיות אדם שמתאים בכל העניינים לנשמה, כי לכל אדם יש את הנשמה המיוחדת שלו ולכן מותר שיהיה רב מסויים לעניינים אחרים לפי מה שנראה לו שהכי מתאים לנשמה שלו...
אמרנו לו שזה נשמע ממש 'הרב נח'...
אז הוא אמר לנו לא לקרוא לזה הרב נח אלא- דרך שמתאימה לנשמה המיוחדת שלי...
אמרנו לו שזה מסוכן, כי ככה אנשים יתחילו להקל וללכת אחרי ההקלות תמיד... אז הוא אמר שאדם רציני לא ינסה להקל אלא ינסה להקשיב טוב טוב לנשמה שלו...
אני חושבת שיש אמת במה שהוא אומר אבל זה נשמע מפוקפק...
אנחנו באמת יכולים עד כדי כך לסמוך על עצמינו שאם 'נקשיב לנשמה' שלנו נגיע לאמת שהכי מתאימה לנו...?!
או אולי אני יחדד- איפה הגבול של ההרגשה שלנו בכל הנושא של 'עשה לך רב'..?
ברור שהכי בטוח זה ללכת רק לפי רב אחד... אבל השאלה אם זאת הדרך הנכונה? או שאין נכון ולא נכון...?
אני באמת יצאתי עם מחשבות מהשיעור הזה...בעיקר לא סגורה על עצמי![]()
סליחה על הניצלו"ש...
הכוונה לא כמה רבנים בהלכה.הרב ישראל כרמל אומרשצריך לעשות רב לכול דבר אבל כנראה יש לדבריו משמעות שונה מהתגובה שלך:
רב בהלכה
רב באמונה
רב במסירות נפש
וכ'ו וכ'ו
הוא (הרב) אמר שהרב שלו למסירות נפש זה אברהם שטרן יאיר.
ועוד דוגמאות לרבנים:
משהו לא מובן?
אתה צריך קצת להתאפס על כמה דברים... (סליחה על הבוטות...)
הערה בצד - אם זה לא הלכה, אז לא צריך לעשות את זה? זה רק בגדר "המלצה"?
יש דבר שנקרא "רוח ההלכה". שלא תהיה "נבל ברשות התורה"...(ח"ו, ובהגזמה.)
ה"המלצות" האלו הן "רוח ההלכה".
אביא דוג' בהזדמנות...
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים