כולם כל הזמן מדברים על המצב המעוות שקורה עכשיובמבה!!!

במדינה..המצב בהחלט מעוות.נראלי הגענו כבר לשפל המדרגה! עד איפה נרד?!?

אבל עכשיו אחרי שכולנו כמעט מסכימים שזה לא המצב האידיאלי,אז באו נחשוב מה אנחנו יכולים לעשות אם זה???

מה הנוער שמפריע לו מה שקורה,והוא ער לבעיה,מה אנחנו יכולים לעשות?(חוץ מלהתפלל..השתדלות וזה...)

בתקווה שנשמע בשורות טובות!!!

למה כל הזמן לקטר?עזראי
זה בדיוק העניין..אני שואלת איך במקום לשבת ולקטרבמבה!!!

נעשה משו שישנה ת'מצב???

אל תראה את חצי הכוס המלאה,רנה בנה

תראה את חצי הכוס שאפשר למלא! זה נראלי בא מהמקום הזה..

תשובה שלא אוהבים בד"כ לשמוע, אבל היא הנכונה לדעתי.*בננית*

לתקן את עצמנו.

לפני שאנחנו רצים לתקן את העולם - נתקן את עצמנו. נשפיע על הסובב.

אני כן חושבת שברמה המדינית אסור לשבת בחיבוק ידיים וצריך לפעול, אבל שאת עיקר המאמצים נשקיע בעצמנו ובהשפעה על הסביבה.

אם כל אחד מאיתנו יעשה את זה, והסביבה גם תפעל ככה - המדינה תראה אחרת. ללא ספק. (גרעינים תורניים נכנסים פה חזק)

זו השיטה היציבה, היסודית, והמתקנת עולם. לא פחות מכך.

אבל יש בה משהו מתסכל. זו דרך בנאלית, סיזיפית ומתישה.

יש לנוער נטייה לנהור אחרי קיצורי דרך. אחרי בומים. אחרי משהו שיהפוך סדרי עולם.

אני לא אומרת שזה שגוי לחלוטין, אבל ברוב המקרים זה לא הפתרון. לבעיות רציניות - פתרונות רציניים.

אני מאוד מאוד מאמינה בתיקון המידות. ושוב מאוד. ואני חושבת שזו הדרך הכי טובה להוסיף טוב בעולם.

בעז"ה נעשה ונצליח!

סוף סוף אני יכולה לשאול שאלה שמציקה לי הרבה זמןהר המורניקית=)

בננית זה לא נראה לך אנוכי?

אנוכי? לתקן את עצמך ולהיות אדם טובozd

זאת התרומה הכי גדולה לכל הסובבים אותך...

אם מישו יגיד שלא צריך לעשות שום דבר שלא צריך לעזור לשני וכד' כי צריך קודם "לתקן את עצמך" אז צביעות ואנוכי.

זה הבעיה אחרי הרבה מורות שמסבירות לך על זה שקודם צהר המורניקית=)

ריך לתקן את עצמך וכו'.

אז לי זה תמיד היה נראה מאד אנוכי כאילו ממש חשוב לתקן את עצמי ואני גם מנסה לנסות להשתדל.

אבל מה אם האחרים??

אנחנו צריכים לתקן את העולם.

(וגם אם אנחנו מתמקדים בלתקן תצמנו לא נהיה מתוקנים כי אנחנו לא מתקנים את העולם ולא עושים את מה שאנחנו צריכים לעשות)

בקיצור רציתי להבין את השיטה של 'לתקן את עצמי'

חלילה! להיפך.*בננית*

האם שעם ישראל יהיה אור לגויים זה אנוכי?

מובן שלא! אדרבה, זו התרומה הכי גדולה לעולם.

העולם צמא לאומה שתהיה אות ומופת עבורו.

אומה שתהיה מצפן אמוני, ערכי ומוסרי.

כנ"ל בהקטנה, על כל אדם ואדם ביחס לסביבתו (שהרי כל אדם הוא עולם קטן)

תיקון עצמי הוא חובה. את מחוייבת לתקן את הפגמים שבך. זה לא אומר להתעלות ולהשאיר את כולם מאחור.

זה אומר להוות דוגמא אישית לסובבים אותך.

ללמד אחרים מה לעשות - לא מועיל בכלום, אלא להיפך, מקלקל. גורם להסתייגות ולרוב לשנאה (כשזה מגיע ממניע ביקורתי).

בד"כ אנשים משפיעים עלינו בזכות מי שהם ולא בגלל מה שהם אומרים ומלמדים את כולם.

נותנים דוגמא אישית. ואיך אני אתן דוגמא אישית אם אני לא עובדת על עצמי?

אני חושבת שזו מעט גאווה לנסות לתקן את כולם מלבד את עצמנו.

אחרי מאה ועשרים לא יישאלו אותך למה לא תיקנת את עם ישראל, ישאלו אותך למה לא תיקנת את עצמך.

עם כל הערבות ההדדית (שברור שהיא חשובה), בראש ובראשונה אנו מחוייבים לתקן את כל הפגום בנו.

בשביל זה באנו לעולם. לעבוד את הקב"ה ולתקן את עצמנו. תיקון העולם יבוא מאליו, אם כל אחד יהיה עסוק בתיקון נשמתו.

הרב קוק אומר שכל דבר טוב שאנחנו עושים בעולם, מעלה את העולם לעוד רמה של קדושה ומוסריות. מה יותר טוב מזה?

אוסיף 2 סיפורים ידועים שממחישים את העניין.

"פעם סיפר תלמיד צעיר לרב צבי יהודה שיש לו צורך נפשי לצאת ולהשפיע על עם ישראל. הרב לא השיב לו אלא קם ממקומו והביא מהמטבח קנקן מלא מים וכוס ריקה. מזג מהקנקן לכוס עד שהתמלאה ונשפכו מהמים החוצה. התלמיד הבין, והודה לרב על הדרכתו."

"מדען אחד חי מודאג מבעיות העולם, והיה נחוש בדעתו למצוא להן פתרון. הוא עבד ימים ולילות במעבדה שלו כדי למצוא תשובות לספקות שהציקו לו.

יום אחד, בנו בן ה – 7 פלש למקום ההתבודדות שלו, נחוש בדעתו לעזור לאביו בעבודתו.

המדען, מוטרד בגלל ההפרעה ניסה לשכנע את בנו ללכת לשחק במקום אחר. כשראה שזה בלתי אפשרי, חיפש משהו שיספק לילד תעסוקה ויסיח את דעתו.

הוא הוציא מחוברת שמצא דף עם מפת העולם, גזר אותה לגזרים קטנים, נתן לילד גם נייר דבק ואמר לו: "אתה אוהב פאזלים, נכון? הנה לפניך עולם מפורק וגזור לגזרים, נראה אם אתה יכול לתקן אותו".

המדען היה בטוח שבנו יהיה עסוק במשימה ימים רבים, אבל לאחר שעה שמע את בנו הקורא לו: "אבא, סיימתי. הצלחתי להרכיב את כל הפאזל".

האב לא האמין. לא ייתכן שילד בן שבע, שמימיו לא ראה את מפת העולם יוכל להרכיב אותה מחדש.

להפתעתו, הילד הרכיב את הפאזל באופן מושלם. כל החתיכות היו במקומן.

"לא ידעת איך נראה העולם", אמר האב לבנו, "איך הצלחת?"

"אבא", אמר הילד, "אמנם לא ידעתי איך נראה העולם, אבל כאשר תלשת את הדף מן החוברת, ראיתי בצידו השני תמונת אדם. כשנתת לי לתקן את העולם, ניסיתי, אבל לא הצלחתי. זה היה הרגע בו נזכרתי בתמונת האדם מן העבר השני. הפכתי את כל הגזרים והתחלתי לתקן את האדם, שאני יודע איך הוא אמור להיות.

כשהצלחתי לתקן את האדם, הפכתי אותו וראיתי שהצלחתי לתקן את העולם".

ודרך אגב, זו לא שיטה. זו דרכה של היהדות.

זו הדרך הקשה והארוכה, שנוטים לברוח ממנה, אבל היא הכי אמיתית לעניות דעתי.

אם לא הובנתי עד הסוף, אל תתביישי לשאול

אני מהפלאפון אז בקצרה-די"מ
‏1.את טוענת שלתקן את המידות זה חובה,החובה היחידה שאני מכיר היא לקיים מצוות.
‏2.מאד יפה הסיפור שהבאת מהרצ"יה אבל הרבי מלוובאויטש היה אומר בהקשר זה "שמה שפולט לא בולע"
‏3.את טוענת שזה דרכה של היהדות אבל לא הבאת שום מקור לזה.
הרמח"ל במסילת ישרים זה מספיק?*בננית*אחרונה

איזה עיוות.

הדברים הכי בסיסיים כבר לא בסיסיים.

אה, והתיקון האישי יכול  (וצריך) לכלול פעולות למען הכלל. רק שלא תישכח החובה הבסיסית.

אדם טוב משפיע על הסביבה שלוLook Smile

אדם טוב משפיע על הסביבה שלו לטובה.ככה גם אדם רע.

ברגע שאנחנו נתקן את עצמנו נהיה אנשים טובים זה  יתרום לסביבה אם נרצה או לא נרצה

ב"הצלחה

להתאחד!!מוריוש

ודוקא אנחנו, הנוער- שעדיין לא הספיק ממש לעכל את הסטיגמות.. אז לצאת מהם ולהרגיל את עצמנו לחשוב על אהבת ישראל- כל העם, ולפעול לפי זה!!

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך